Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε

Κατά των τοκιζόντων - Αγιος Γρηγόριος επίσκοπος Νύσσης.


«Εκκλινον από του κακού και ποίησον αγαθόν» (Ψαλμ. 36, 27)
Των φιλαρέτων ανθρώπων, που προαιρούνται να ζουν σύμφωνα με τον θείο Λόγο (πρβλ. Ιωάν. 1, 1) ο βίος τους έχει κανονισθεί με νόμους αγαθούς και προστάγματα, στα οποία φαίνεται καθαρά η γνώμη του νομοθέτου, που αποτείνεται γενικώς σε δύο σκοπούς: ο ένας μεν που απαγορεύει αυτά που δεν πρέπει να γίνονται, ο άλλος δε που επιβάλλει την ενέργεια των καλών. Διότι δεν είναι δυνατόν διαφορετικά να κατορθωθεί βίος με καλή πολιτεία και φρόνιμος, παρά μόνον αν αποφύγει με όλη του την δύναμη την κακία και επιδιώξει την αρετή, όπως ο υιός την μητέρα του. Αφού συναχθήκαμε λοιπόν και σήμερα για να α­κούσουμε τα προστάγματα του Θεού, ακούσαμε τον προφήτη να φονεύει τα κακά παιδιά των δανεισμάτων, τους τόκους (Ιεζ. 22, 12), και να εξαίρει στην ζωή την χρήση των χρημάτων για εργασία.
Ας δε­χθούμε προθύμως το παράγγελμα, για να μη γίνουμε η πέτρα εκείνη στην οποία κατέπεσε ο σπόρος και έμεινε ξηρός και άγονος (Λουκ. 8, 13), ούτε να λεχθούν σ' εμάς αυτά που κάποτε ελέχθησαν στον απείθαρχο Ισραήλ: «Θα ακούσετε με τα αυτιά σας και δεν θα καταλάβετε, θα ιδείτε με τα μάτια σας και δεν θα ιδείτε» (Ησ. 6, 9). Παρακαλώ δε αυτούς που θα με ακούσουν να μη με κατακρίνουν καθό­λου για θρασύτητα ή ανοησία΄ αν και άνδρας εκλε­κτός και ονομαστός για την φιλοσοφία του, που και ασκήθηκε σε κάθε είδος παιδείας (υπαινίσσεται εδώ τον αδελφό του Μ. Βασίλειο. Εδώ φαίνεται η μεγάλη του ταπείνωση), και έχοντας καλή φήμη σ' αυτήν την υπόθεση και μας άφησε τον λόγο του κατά των τοκιστών κτήμα για την ζωή, και εγώ προς την ίδια άμιλλα κατέβηκα, αφού εχρησιμοποίησα άρμα όνων ή βοδιών δίπλα σε ά­λογα στεφανωμένα. Διότι εμφανίζονται πάντοτε τα μικρά κοντά στα μεγάλα: η σελήνη, που λάμπει ό­ταν φωτίζει ο ήλιος΄ και όταν το μυριόφορτο (δηλ. πλοίο που φέρει φορτίο άνω των 10 χιλ. μέ­τρων) πλοίο πλέει και σπρώχνεται με την σφοδρότητα των ανέμων, επακολουθεί η μικρή βαρκούλα, που διαβαίνει τα ίδια βάθη΄ και ενώ πάλιν αγωνίζονται οι άνδρες με τους αθλητικούς νόμους, μετέχουν στον αγώνα στο ίδιο μέρος και τα παιδιά. Αυτή λοιπόν ας είναι η αίτηση της συγγνώμης.

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ




α. Λάθος εφαρμογή

Κατά τους νεώτερους χρόνους αναπτύχθηκαν εντυπωσιακά οι θετικές επιστήμες. Αυτό ωδήγησε τον κόσμο σε μια στάση θαυμασμού. Αλλά και σε μια παρανόηση. Κάθε τι που προερχόταν από φυσικό επιστήμονα, εγίνετο στα τυφλά δεκτό. Και κάθε τι, που κάποιος εκπρόσωπος των θετικών επιστημών έλεγε, πως δεν αποδεικνύεται «επιστημονικά», το απέκρουαν σαν ψευδές, σαν κάτι που δεν αξίζει να του δίνη κανείς καμμιά προσοχή!

Ας πάρωμε δύο παραδείγματα:

α. Σε κάποιο πανεπιστήμιο ένας καθηγητής διδάσκει φιλοσοφία.

Τον ερωτάει ένας φοιτητής προκλητικά:

- Αυτά που μας λέτε, μπορείτε να μας τα αποδείξετε επιστημονικά;

- Με τις μεθόδους των φυσικών-θετικών επιστημών, ασφαλώς όχι! απαντά ο καθηγητής. Δεν είμαι ούτε... χημικός, ούτε... φυσικός!

Οι φοιτητές γελούν εις βάρος του!

- Και τότε, του λένε, τί καθόμαστε τόση ώρα και μιλάμε για το θέμα αυτό και χάνομε τον καιρό μας; Μη σου φαίνεται, πως μπορούμε να πιστευώμε το κάθε τι που ακούμε; «Πίστευε και μη ερεύνα» θα το καταντήσωμε;

Γιατί μίλησαν έτσι;

Πίστευαν στα τυφλά σε μια αυθεντία που την έλεγαν επιστήμη!

β. Ένας ιεροκήρυκας ταξειδεύοντας με αεροπλάνο, πιάνει κουβέντα με τον διπλανό του. Του μιλάει για τον Χριστό. Προσπαθεί να τον πείση, ότι είναι Θεός και Σωτήρας μας.

Κάποιος ταξειδιώτης ακούει την συζήτηση και παρεμβαίνει.

- Πάτερ, του λέει, δεν θα ήθελα να βρίσκωμαι στην θέση σας!

- Γιατί;

- Είναι ποτέ δυνατό, πάτερ, να το αποδείξης αυτό επιστημονικά;

Κάνοντας τον χαζό ερωτάει ο ιεροκήρυκας:

- Οπότε;...

- Οπότε;...

-Αλήθεια, τότε τί κάνουν;

Θα το ιδούμε πιο κάτω.

Το ΓΕΣ ενισχύει νησιά με ειδικές δυνάμεις και Έβρο με βαριές δυνάμεις, λόγω "καυτού" 2011




Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθεται ο Ελληνικός Στρατός με απόφαση του ΑΣΣ, αλλά και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, εν όψει πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία (εκλογές Ιουνίου και κορύφωση σύγκρουσης ισλαμιστών-κεμαλιστών). Έχοντας ενστερνιστεί τα διδάγματα από το σχέδιο «Βαριοπούλα» στον Βόρειο Έβρο, ειδικά το ΓΕΣ και αντιλαμβανόμενο ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μελετήσει άριστα την αμυντική διάταξή μας και γνωρίζουν που και πότε να κτυπήσουν, αποφασίστηκε, σε συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα να ενισχυθούν όλες οι μονάδες της πρώτης γραμμής.
Το 2011 θεωρείται μια άκρως επικίνδυνη χρονιά για την ασφάλεια της χώρας σε σχέση με την εξ Ανατολών απειλή, κυρίως λόγω του τελικής πολιτικής σύγκρουσης στην Τουρκία. Βάσει και του παραδείγματος της «Βαριοπούλας» θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει ενέργεια κατά της ελληνικής αμυντικής διάταξης ως αφορμή για "εσωπολιτικό ξεκαθάρισμα στην Τουρκία. Είτε μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου είτε μετά και με δεδομένη την ήττα των κεμαλικών, μία αντίδρασή τους όπως αυτή που σχεδίαζαν το 2003, είναι ένα ισχυρό ενδεχόμενο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Μία από τις απόφάσεις του ΑΣΣ της περασμένης εβδομάδα είναι η αποστολή στο Αρχιπέλαγος «Κάθε μονάδας των ειδικών δυνάμεων που είναι διαθέσιμη, με εξαίρεση τις μονάδες αλεξιπτωτιστών που θα διατηρηθούν ως στρατηγική εφεδρεία».
Η περαιτέρω ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων μονάδων στα νησιά και η επάνδρωση νησίδων και βραχονησίδων, ακόμα και πίσω από την θεωρούμενη ως «πρώτη γραμμή» (θεωρείται πολύ πιθανή ενέργεια μακριά από τις τουρκικές ακτές, πολύ κοντά στον 25ο Μεσημβρινό), είναι ειλημμένη απόφαση. Όπως επίσης ειλημμένη απόφαση είναι η προώθηση βαρέων μονάδων αρμάτων και πυροβολικού κοντά στα σύνορα με την Έβρο.

AΝΤΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΡΩΣΙΚΗ ΒΑΣΗ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ








"Εάν η Τουρκία απομακρυνόταν από την ευρωπαϊκή της πορεία, αυτό θα ήταν εφιάλτης για τους Ελληνοκυπρίους", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, Εγκεμέν Μπαγίς.





Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα
να φύγουν οι προδότες και να έχουμε πατριωτική κυβέρνηση!!!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΩΣΙΑ


Πηγή : oimos-athina.blogspot.com

Δείτε το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του Νεαπόλεως Βαρνάβα

ΜΕΓΑ ...ΣΚΑΝΔΑΛΟ!

Πριν από λίγο λάβαμε την παρακάτω φωτογραφία από τον συνεργάτη μας Τ.Π. η οποία πραγματικά μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, διότι το εν λόγω αυτοκίνητο δεν είναι ενός απλού πολίτη, αλλά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως από ότι βλέπετε και εσείς δεν προτιμά να κυκλοφορεί με αυτοκίνητο πολυτελείας, αλλά με ένα αυτοκίνητο 1.000 κυβικών μάρκας OPEL.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν και του προκατόχου του κ. Διονυσίου, με το οποίο πήγαινε σε όλες τις δουλειές του.

Πηγή : www.romfea.gr

Το φαρμακείο της ψυχής



(Αληθινό συμβάν )
Ήταν πολύ περήφανος για τον μοναχογιό του ο κ. Μιχάλης ο Φαρμακοποιός. Καλός στα γράμματα από μικρός,φιλομαθής ,φιλόδοξος και υπάκουος …από μικρός.Γι αυτό και δεν τα λυπήθηκε τα τόσα χρήματα που ξόδεψε για να τον σπουδάσει έξω …βλέπετε εκείνα τα χρόνια ήταν καλύτερα να σπουδάσει κανείς στο εξωτερικό γι αυτό δεν νοιάστηκε με όλη του την καρδιά κάθε μήνα του έστελνα τα χρειαζούμενα.
Και δεν λάθεψε.Ο γιός του τέλειωσε τις σπουδές του στην φαρμακευτική και επέστρεψε στην πατρίδα με το πτυχίο στο χέρι.Χαρά,δάκρυα ευτυχίας και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κύριο. Αυτό το ευχαριστώ ήταν αλλιώτικο,κάθε μέρα έστρεφε τα μάτια του έστω και για λίγες στιγμές στην εικόνα του αγκαθοστεφανωμένου Χριστού ,αυτή που 30 χρόνια τώρα έστεκε πάνω από τον πάγκο του μα τώρα το ένιωθε πιότερο από κάθε άλλη φορά αυτό το ευχαριστώ. Μπορούσε τώρα να αποσυρθεί ο κ.Μιχάλης και να περιμένει και άλλες χαρές ίσως και κανένα εγγονάκι.
Το φαρμακείο του αυτό που έφτιαξε με πολύ μόχθο και λαχτάρα για προσφορά στους συνανθρώπους του ,θα το αναλάμβανε πλέον ο γιός του.
-Μόνο μην ξεχάσεις τούτο παιδί μου,να νοιάζεσαι τον άλλον σαν τον εαυτό σου και τον φτωχό πάντα να τον διευκολύνεις.
-Εντάξει Πατέρα μόνο που θα κάνω κάποιες αλλαγές στο Φαρμακείο έχω κάποιες ιδέες να το κάνουμε πιο σύγχρονο.
-Ό,τι εσύ κρίνεις σωστό γιέ μου αυτό να κάνεις δικό σου είναι τώρα ,εσύ αποφασίζεις.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις