Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική ...


Κατάφερε να σχηματίσει δικό του μουσικό συγκρότημα, την εποχή που μεσουρανούσαν οι «Beatles» και οι «Rolling Stones», και να το ονομάσει "The Flies". Από τις αίθουσες της Σχολής Εμπορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, βρέθηκε να τραγουδά πλάι στον Μικ Τζάγκερ, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα, και τώρα βρίσκεται στην Αφρική ως ιεραπόστολος. Ο λόγος για τον Έλληνα, Θέμη Αδαμόπουλο, που διάλεξε να βοηθήσει εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Απαρνήθηκε τις δόξες για να ζήσει μία πιο ήρεμη ζωή. Η ιστορία του νεαρού Θέμη, ξεκίνησε κάπως έτσι…

Είχε πει κάποτε, στη μητέρα του, ότι "η θρησκεία είναι το όπιο του λαού", δίνοντάς της μια γεύση του νέο μαρξισμού, και εκείνη τότε, έκανε έντρομη το σταυρό της, ενώ αμέσως, πήγε στο εικονοστάσι να προσευχηθεί. Ο Θέμης ήταν στο πρώτο έτος της Σχολής Εμπορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, σπουδές που δεν επρόκειτο όμως να ολοκληρώσει, αφού οι Πολιτικές Επιστήμες και η Φιλοσοφία ήταν αυτά που τον εξέφραζαν τότε περισσότερο, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον "Νέο Κόσμο".

Ισλαμιστές απειλούν τη ζωή του Μητροπολίτη Πειραιώς


Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

bairam_1Ο ηρωικός Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κλήθηκε από την Κρατική Ασφάλεια και προειδοποιήθηκε: «Πρόσεχε, Σεβασμιώτατε, έχουμε την πληροφορία ότι οι Ισλαμιστές έχουν θέσει στόχο τους να σε εξοντώσουν. Πολύ περισσότερο ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις σου εναντίον του Ισλάμ».

Πράγματι ο κ. Σεραφείμ είχε προ ημερών δηλώσει ξεκάθαρα (Ε.Ω. Κυριακής, 9 Ιανουαρίου 2011) ότι «ο Μουσουλμανισμός αποτελεί καταστροφική λατρεία, μη συμβατή με το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας» και ότι «ο Ισλαμισμός a priori προωθεί, ως μέσον εξάπλωσής του τη βία, το έγκλημα, την τρομοκρατία και το θάνατο. Συνεπώς ο Νόμος που εψηφίσθη δια την δημιουργία Ισλαμικού τεμένους στην Πρωτεύουσα της Χώρας τυγχάνει οπωσδήποτε αντισυνταγματικός διότι αναγνωρίζει ως γνωστή θρησκεία δυναμένη να επιτελεί ακωλύτως τη λατρεία της, μία θρησκευτική παραδοχή που ευθέως αντίκειται στην δημοσία τάξη, τα χρηστά ήθη και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Τί νὰ λέμε σὲ ὅσους κατηγοροῦν εὔκολα κληρικούς

Ρωτήσαμε μιὰ μέρα τὸν Γέροντα γιὰ τὸ ἑξῆς πρόβλημα ποὺ ἀντιμετωπίζουμε: «Γέροντα, μᾶς λέτε συνέχεια νὰ ἔχουμε καλὸ λογισμό, θὰ σᾶς ποῦμε ὅμως, μία περίπτωση, γιὰ νὰ δοῦμε τί μᾶς συμβουλεύετε νὰ ἀπαντοῦμε. Ἔρχονται μερικοὶ ἄνθρωποι καὶ μᾶς λένε:

Ὁ τάδε ἱερέας παίρνει πολλὰ λεφτὰ ἀπὸ τὰ μυστήρια, ὁ δεῖνα καπνίζει πολλλὰ τσιγάρα καὶ πηγαίνει στὰ καφενεῖα, ὁ ἄλλος λένε πὼς εἶναι ἀνήθικος καί, γενικά, βγάζουν ἕνα δριμὺ κατηγορητήριο ἐναντίον τῶν κληρικῶν καὶ μάλιστα παρουσιάζουν μαζὶ κι ἀποδείξεις τῶν ὅσων λένε. Σ' αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους τί μποροῦμε νὰ λέμε;»

Μια όμορφη είδηση

Να και κάτι που μας κάνει να χαμογελάμε. Η είδηση της Πρωτοχρονιάς, αν όχι της χρονιάς.

Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο από τον εξάδελφό μου Ιωάννη ότι η εταιρεία "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ" [ΣΗΜ: ίσως η μόνη εταιρεία του είδους που ανήκει 100% σε έλληνες και δεν χρωστάει μία] αγόρασε 9 από τα καταστήματα της υπό πτώχευση εταιρείας " ΑΤΛΑΝΤΙΚ". Αυτό είναι από μόνο του όμορφο, αφού έτσι θα διατηρήσουν την εργασία τους μερικές δεκάδες ανθρώπων. Πιο όμορφο, όμως, είναι ότι η αγοράστρια εταιρεία πλήρωσε τα δεδουλευμένα 4 μηνών που όφειλε στους εργαζόμενους αυτούς ο προηγούμενος εργοδότης τους. Πλλήρωσε και το Δώρο Χριστουγέννων.

Ιδού, λοιπόν, ότι υπάρχουν και επιχειρηματίες που δεν αποσκοπούν στο κέρδος και μόνον. Αυτή η είδηση είναι και συγκινητική. Φαντασθείτε τη χαρά αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους που έκαναν πραγματικά Χριστούγεννα μετά από τέτοιο ζόφο. Αλλά τα βοθροκάναλα δεν έσπευσαν, βεβαίως, να διαδώσουν αυτό το χαρμόσυνο νέο για να μη χαλάσουν την πιάτσα του κ. Δασκαλόπουλου και των Αρχισυνδικαλιστών που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Ας επισκεφτόμαστε του λοιπού, λοιπόν, τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τα ψώνια μας και ας διαδώσουμε την είδηση να την πληροφορηθούν όλοι οι έλληνες.

Οδηγοί σε απόγνωση - 1,633 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης

- 1,743 ευρώ η αμόλυβδη στο κέντρο της Αθήνας
- 1,824 ευρώ το λίτρο στο Λασίθι
- Μεγάλες οι διαφορές στην τιμή της αμόλυβδης από νομό σε νομό
- 2 μεροκάματα για να ''φουλάρει'' το ρεζερβουάρ
Τρίβουν τα μάτια τους οι οδηγοί ενώ ταυτόχρονα αδειάζει η τσέπη τους στα πρατήρια βενζίνης.Με την μέση τιμή στα 1,633 ευρώ, απαιτούνται σχεδόν 70 ευρώ για τον ανεφοδιασμό ενός μέσου αυτοκινήτου και το κόστος ανεβαίνει ακόμα περισσότερο όταν στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει πρατήριο που πουλάει προς 1,743 ευρώ.
Στα πρατήρια-χρηματιστήρια η κούρσα ανόδου των τιμών είναι εξωφρενική και το μόνο που δικαιολογεί είναι το γιατί η χώρα μας είναι η ακριβότερη στην Ευρώπη.Μέσα σε 10 ημέρες από 1,605 η μέση τιμή πήγε στο 1,633 ευρώ αποδεικνύοντας έτσι πόσο βάσιμες είναι οι προβλέψεις για 2 ευρώ το λίτρο.

«Επιλεκτική αμνησία» έπαθε η ΕΕ: Ξέχασε να αναφέρει τις χριστιανικές εορτές σε σχολικό λεύκωμα...




Σε «λάθος» απέδωσε η Ευρωπαϊκή επιτροπή την απάλειψη των χριστιανικών εορτών από το νέο μαθητικό λεύκωμα που τύπωσε σε 3 εκατομμύρια για το 2011.
Τα λευκώματα πρόκειται να μοιραστούν στους μαθητές των σχολείων των 27 κρατών της ΕΕ κατόπιν απαίτησης των μαθητών. Η αποκάλυψη της απάλειψης των χριστιανικών εορτών έγινε από την πρώην Γαλλίδα υπουργό Christine Boutin σε ένα blog σημειώνοντας πως «η Χριστιανική θρησκεία έχει περιπέσει σε μια συλλογική λήθη».
Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή επιτροπή απέδωσε σε λάθος την απάλειψη των χριστιανικών εορτών από το ημερολόγιο βγάζοντας σχετική ανακοίνωση με ασαφή όμως διατύπωση

Οι Γερμανοί ''ράβουν'' αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στα μέτρα τους


Πληροφορίες του γερμανικού σχεδίου δημοσιεύει η Die Zeit
- Άμεση διάψευση από τον υφυπουργού οικονομικών Φ.Σαχινίδη
- Τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης πυροδότησαν άνοδο των spreads
Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το Βερολίνο, υπάρχει ένα υπό διαμόρφωση σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα αναδιαρθρώσει το χρέος της επαναγοράζοντας κρατικά ομόλογα με κεφάλαια από το ευρωπαικό ταμείο σταθερότητας.

Η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού οικονομικών Φ.Σαχινίδη, διέψευσε άμεσα τις πληροφορίες αυτές.
"Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αυτό το θέμα, την αναδιάρθρωση", απάντησε μιλώντας στο Reuters ο κ.Σαχινίδης.
H Die Zeit σύμφωνα με ανώνυμες πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, αναφέρει ότι το σχέδιο είναι να μπορέσει η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με αντάλλαγμα την εφαρμογή χρόνιας και αυστηρής λιτότητας.

Με τη δημοσίευση του γερμανικού εντύπου και τα σενάρια που ακολούθησαν ''πέταξαν'' και τα κόστη ασφάλισης των ελληνικών κρατικών ομολόγων όσο και το spread।

Πηγή : www.newsit.gr

Στη σάρκα της Δημοκρατίας

«Ανάθεμα και κατάρα στους κλέφτες του δημόσιου βίου», «κρεμάλα στους πολιτικούς», «να πάνε φυλακή τα λαμογια», «κάθαρση τώρα», είναι μερικές απ τις κραυγές των αγανακτισμένων ελλήνων για την κρίση .Κρίση που δείχνει αξεπέραστη όσα δισεκατομμύρια .ευρώ και να μας δανείσουν. Κρίση που δεν είναι μόνο λογιστική, κρίση που δεν αποτυπώνεται μόνο σε οικονομικά μεγέθη, αλλά είναι κρίση βαθύτατη και ριζωμένη πια στις ζωές όλων μας. Είναι κρίση αξιών, νοοτροπίας και ήθους.

Είμαι ένας πολίτης που ζω και εργάζομαι στη χώρα αυτή και θεωρώ τον εαυτό μου μοναδικό και αναντικατάστατο, σπάνιο είδος της ανθρώπινης αλυσίδας. Όλοι πρέπει να φροντίζουν για μένα γιατί έχουμε, λέει, δημοκρατία.

Γείτονα, συμπολίτη, συνάνθρωπε, μπορεί να μην καταχράστηκα δημόσιο χρήμα, μπορεί να μην έγινα πολιτικός, μπορεί να μην εχτισα βίλες, μπορεί να μην έκανα χλιδάτους γάμους στο εξωτερικό, μπορεί να μη μπήκα σε κότερο ποτέ μου, αλλά σε έκλεψα και εγώ, και σε θα σε κλέβω συνέχεια και καθημερινά γιατί είμαι συμφεροντολόγος, ατομιστής ,νάρκισσος, ασυνεπής. Δεν ξέρω καν τι θα πει «αυτοκριτική» και πάντα μου φταίνε οι άλλοι .

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις