Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Για τους θανάτους των πτηνών.


Φωσγένιο το χημικό που ευθύνεται για τους θανάτους των πτηνών ισχυρίζεται η Colleen Thomas
24-01-2011

Δεδομένων των προσφάτων περιπτώσεων θανάτων πτηνών αλλά και ψαριών που –πολλές από αυτές εξακολουθούν να συμβαίνουν- πολλές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί από δηλητηριάσεις μέχρι καρδιακές προσβολές λόγω πυροτεχνημάτων μέχρι ακόμη και τη μετατόπιση των μαγνητικών πόλων της Γης.

Μια ακόμη θεωρία έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες και προέρχεται από την Colleen Thomas –γνωστή τηλεοπτική φυσιογνωμία στις ΗΠΑ- η οποία κινείται στο ευρύτερο πλαίσιο των θεωριών ακραίας λογικής εξηγεί πως «Ψεκαζόμαστε καθημερινά από αυτά τα μεγάλα αεροσκάφη».

Σύμφωνα με την ίδια το κύριο χημικό που περιλαμβάνεται στους ψεκασμούς είναι το φωσγένιο το οποίο έχει κλαπεί από το Ιράκ και τώρα χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις της CIA μισθώνοντας αεροσκάφη της εταιρείας Evergreen International Aviation Company.

Στήριξη Ραντ στην προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου


Στήριξη Ραντ στην προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλεται να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να προβεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική. Αυτό θα εξυπηρετήσει και τα συμφέροντα της ίδιας της ΕΕ», δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα, στο πλαίσιο περιοδείας του σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή.

Ο κ. Ραντ δήλωσε ότι την άποψή του «για γενναία στήριξη της κυβέρνησης Παπανδρέου» θα τη μεταφέρει και στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας. «Η Ελλάδα», συνέχισε, «είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία επιβάλλεται να στηριχθεί. Επαναλαμβάνω πως αυτό εξυπηρετεί και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα».

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Αυστραλού υπουργού Εξωτερικών-και πρώην πρωθυπουργού της χώρας- στην Ελλάδα. Ανεπίσημα, ως ιδιώτη, έχει επισκεφθεί και παλαιότερα την Ελλάδα, όπως λέει ο ίδιος.

Διαπραγματεύσεις Παλαιστίνης-Ισραήλ

Οι κρυφές διαπραγματεύσεις Παλαιστίνης-Ισραήλ
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011
Διαρροές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, παρουσιάζουν τους Παλαιστίνιους διαπραγματευτές, στις άκαρπες ειρηνευτικές συνομιλίες προ διετίας, να αφήνουν να εννοηθεί ανεπίσημα, ότι ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν την επιστροφή περιορισμένου αριθμού προσφύγων, ως τμήμα μιας τελικής συμφωνίας με το Ισραήλ.
Η βρετανική Guardian και αραβικό μέσο που συνεργάζεται με το Al Jazzera, αναφέρουν ότι το Ισραήλ πρότεινε ανταλλαγή, χωριών που κατοικούνται από Άραβες, αντί Εβραϊκών οικισμών στην κατειλημμένη Δυτική Όχθη.
Στην ουσία πρόκειται για τμήματα από περίπου 1600 πρακτικά, που και τα δύο Μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν να δημοσιεύουν την Κυριακή και τα οποία υποδεικνύουν ότι, οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές ήταν διατεθειμένοι να φανούν πιο διαλλακτικοί στα θέματα ουσίας με το Ισραήλ από ό,τι δημοσίως διαδιδόταν.
Η αντίδραση, πάντως, της παλαιστινιακής πλευράς ήταν πως οι διαρροές περιέχουν πληροφορίες ήδη γνωστές από το παρελθόν, ενώ καταγγέλλουν την τωρινή ανακίνηση του θέματος ως μία πράξη δολιοφθοράς, που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Χαροπαλεύουν 43 τραυματίες


Οκτώ τελικά οι ξένοι νεκροί ταξιδιώτες στο μακελειό της Μόσχας

Η χθεσινή βομβιστική επίθεση στη Μόσχα στοίχισε τη ζωή, μεταξύ άλλων, σε οκτώ ξένους, εκ των οποίων οι πέντε ήταν Ευρωπαίοι.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στα θύματα περιλαμβάνονται δύο Βρετανοί, ένας Γερμανός, ένας Βούλγαρος και μια Ουκρανή, ενώ άλλα τρία θύματα προέρχονταν από το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν και το Κιργιστάν αντίστοιχα. Ξένοι υπάρχουν και στη λίστα με τους τραυματίες. Ανάμεσά τους είναι και μια ηθοποιός από τη Σλοβακία, η Σουζάνα Φιάλοβα, ένας Γάλλος και ένας Ιταλός.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι σε νοσοκομεία της πόλης έχουν διακομιστεί 110 τραυματίες, εκ των οποίων οι 43 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, το Ιράν προστέθηκε στις χώρες που καταδίκασαν την επίθεση. Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ δήλωσε: «Το Ιράν καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στο έθνος και την κυβέρνηση της Ρωσίας».

Οι ρωσικές αστυνομικές Αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι την έκρηξη προκάλεσε γυναίκα καμικάζι.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Βρέθηκαν 16 τρισ. κ.μ. φυσικό αέριο στα σύνορα



Δημοσίευση 24/01/2011 16:10 Ανανέωση 25/01/2011 09:30

Στη θαλάσσια λεκάνη της ανατολικής μεσογείου στο σημείο όπου συνορεύουν οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες του Ισραήλ της Κύπρου και της Ελλάδας, βρέθηκαν πριν από ένα μήνα 16 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Η τεράστια αυτή ποσότητα στην περιοχή Λεβιάθαν όπως ονομάζεται θα αντληθεί τώρα από το Ισραήλ και την Κύπρο παρότι σε αυτήν έχει δικαίωμα και η Ελλάδα. Και τούτο διότι η χώρα μας δεν έχει ορίσει τη δική της ΑΟΖ στην περιοχή.

Αντιδράσεις και οξύτητα στην ολομέλεια για τα εθνικά θέματα



Δημοσίευση 25/01/2011 00:46 Ανανέωση 25/01/2011 09:30

Την άμεση αντίδραση του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και την διαβεβαίωση του ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πραγματική επιχειρησιακή ικανότητα να υπερασπιστούν την εθνική ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία της χώρας», προκάλεσε σχετική αποστροφή της ομιλίας του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.

«Είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο μοχλός υποστήριξης της εξωτερικής πολιτικής είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι γερός όσο πρέπει αυτός ο μοχλός αν η Τουρκία κολλήσει στα σχέδια της και επιτεθεί στην Ελλάδα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο είμαστε έτοιμοι;» ήταν η χαρακτηριστική ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη προς τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος συμπλήρωσε: «Πρέπει να το πιστέψουμε αυτό και δεν είναι απλή ρητορική αλλά ο πυρήνας της πραγματικότητας για αυτό όλοι πρέπει να περιλάβουμε με εμπιστοσύνη τις Ένοπλες Δυνάμεις».

«Αυτό πρέπει να το πιστέψει η κυβέρνηση σας», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επαναλαμβάνοντας το αίτημα του να προχωρήσει άμεσα η χώρα μας στην ΑΟΖ.

ΑΟΖ


ΑΟΖ και συνεκμετάλλευση στη Βουλή
Δημοσίευση 24/01/2011 18:41 Ανανέωση 25/01/2011 07:13

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η συνεκμετάλλευση κυριάρχησαν στη συζήτηση για την εξωτερική πολιτική στη Βουλή.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ της άμεσης θέσπισης ΑΟΖ της χώρας μας ενώ ο πρωθυπουργός απέφυγε να πάρει σαφή θέση, λέγοντας ότι επιδίωξη είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με τις γειτονικές χώρες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να βρίσκεται παντού χωρίς υστερίες και φοβίες. «Η χώρα μας έχει αρκετά προβλήματα και δεν χρειάζεται να κατασκευάσουμε νέα, ανύπαρκτα. Δεν χρειάζονται τεχνητές διαιρέσεις, σε πολύ ή λιγότερο πατριώτες και διαφωνίες εκεί που δεν υπάρχουν'' επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

UCAV Mosquito



Αυτό θα είναι το τουρκικό αυτόγυρο UCAV Mosquito

Νεότερες πληροφορίες και στοιχεία διέρρευσαν για το νέο υπό ανάπτυξη UCAV αυτόγυρο της τουρκικής κρατικής εταιρείας ΤΑΙ. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει κωδικοποιηθεί ως Sivrisinek ή Mosquito στα αγγλικά και αποτελεί το πρωτότυπο. Το νέο σύστημα ζυγίζει 300 κιλά μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο
φορτίο 120 κιλά συμπεριλαμβανομένης της τουρκικής κατασκευής σύστημα FLIR AselFLIR 300T της εταιρείας Aselsan.

Πηγή : www.defencenet.gr

Aεροναυτική άσκηση Ελλάδος-ΗΠΑ-Ισραήλ


Aεροναυτική άσκηση Ελλάδος-ΗΠΑ-Ισραήλ.

Αεροναυτική άσκηση μεταξύ των δυνάμεων της Ελλάδος, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, προγραμματίστηκε για τις 4 έως 14 Απριλίου και φαίνεται ότι με την άσκηση αυτή αποτυπώνεται η νέα τριμερής συμμαχία στην περιοχή. Η περιοχή της άσκησης θα εκτείνεται από την Σούδα μέχρι την Χάϊφα. Θα έχει κωδικό «Noble Dina», και οποία µέχρι τώρα πραγµατοποιούνταν µεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην ίδια ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου. Το Πολεµικό Ναυτικό έχει κατ’ αρχήν προτείνει τη συµµετοχή µιας φρεγάτας µε ελικόπτερο, ενός υποβρυχίου και αεροσκάφους που θα εκτελέσει καθήκοντα ΑΦΝΣ, (ναυτικής συνεργασίας) C-27 ή C-130.
Η Ελλάδα συµµετέχει για πρώτη φορά στην άσκηση αυτή έπειτα από πρόσκληση του Τελ Αβίβ. Τα σενάρια και οι ακριβείς περιοχές των διεθνών υδάτων, στα οποία θα αναπτυχθούν οι συνασκούµενες δυνάµεις,θα καθοριστούν σε τριµερή σύσκεψη στις αρχές Φεβρουαρίου, όπως και τα πλοία και εναέρια µέσα που θα διατεθούν. Η άσκηση αποφασίστηκε χθες κατά τις συνοµιλίες που είχε στο ελληνικό Πεντάγωνο ο αρχηγός τουΝαυτικού του Ισραήλ, αντιναύαρχος Ελιέζερ Μαρούν µε τον έλληνα οµόλογό του, αντιναύαρχο ∆ηµ. Ελευσινιωτη και εν συνεχεία µε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Γ. Γιάγκο.

Πηγή : www.defencenet.gr

Στροφή Ε.Βενιζέλου σε BMP-3HEL & σχέσεις με Ρωσία


Στροφή Ε.Βενιζέλου σε BMP-3HEL & σχέσεις με Ρωσία: "Η Ελλάδα θα σεβαστεί την υπογραφή της" λέει τώρα

Η Ελλάδα θα σεβαστεί την υπογραφή της και θα προχωρήσει στην προμήθεια των ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3HEL, όπως προβλέπεται στις διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, βάσει των δημοσιοοικονομικών της δυνατοτήτων, υποστήριξε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς μιλώντας στην Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξης συζήτηση για την εξωτερική πολιτική, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από το σφυροκόπημα που δέχθηκε τόσο από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ειδικά για το "πάγωμα" της διακρατικής συμφωνίας με την Ρωσία για τα BMP-3HEL.

Mάλιστα, έβαλε στο "κάδρο" και τον σεβασμό υπογραφών που έχουν μπει και με το Ισραήλ: "Έχουμε καθαρές, έντιμες σχέσεις με όλες τις χώρες με τις οποίες διαμορφώνουμε τον αστερισμό των διμερών αμυντικών συνεργασιών μας. Και αναφέρομαι ειδικά στις τρεις που προανέφερα, δηλαδή στη Ρωσία, τη Γαλλία (σ.σ. αφορά την προμήθεια των FREMM) και το Ισραήλ" είπε.

ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ.ΟΙ ΚΥΡΙΩΤΕΡΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΜΕΡΟΣ 3°

3. Οί χριστιανοί οφείλουν να μην έχουν διαμάχες ουτε να νιώθουν μνησικακία καί μίσος κατά των αδελφών τους, αλλά κι αν ακόμα παρεξηγηθούν μεταξύ τους, οφείλουν γρήγορα να συμφιλιωθούν.
Όποιος χριστιανός οργίζεται εναντίον του αδελφού του χωρίς εύλογη αφορμή, είναι υπόδικος στο τοπικό δικαστήριο. Καί οποίος πει τον αδελφό του «ρακά», δηλαδή «ανόητε», είναι υπόδικος στο ανώτατο δικαστήριο. Καί όποιος πει τον αδελφό του «βλάκα», αυτός θα καταδικαστεί στη φωτιά της κολάσεως (Ματθ. 5, 22).
"Αν πάς στην εκκλησία για να δώσεις κάποια προσφορά, καί έκεϊ θυμηθείς δτι ό αδελφός σου είναι λυπημένος μαζί σου, άφησε εκεί, μπροστά στην εκκλησία, την προσφορά σου, πήγαινε να συμφιλιωθείς πρώτα με τον αδελφό σου καί υστέρα έλα να προσφέρεις το δώρο σου (Ματθ. 5, 23-24).
Κοίταξε να συμφιλιωθείς γρήγορα με τον αδελφό σου με τον όποιο βρίσκεσαι σε αντιδικία, δσο ακόμα είστε στη στράτα της εδώ ζωής (Ματθ. 5, 25).
Όποιος νομίζει πώς μπορεί να είναι φιλόνικος, ας ξέρει πώς οϋτε εγώ οϋτε οί Εκκλησίες του Θεού έχουν τέτοια συνήθεια, δηλαδή να φιλονικούμε (Α' Κορ. 11, 16).
Ό δούλος του Θεου δεν πρέπει να φιλονικεί, αλλά πρέπει να είναι ήπιος απέναντι σε δλους, διδακτικός, άνεξίκακος (Β' Τιμ. 2, 24).
Ή δύση του ηλίου να μη σας βρίσκει ποτέ οργισμένους (Έ-φεσ. 4, 26).
Όποιος μισεί τον αδελφό του βρίσκεται στο σκοτάδι, καί πορεύεται μέσα στο σκοτάδι, καί πού πάει δεν ξέρει, γιατί το σκοτάδι έχει τυφλώσει τα μάτια του (Α' Ίω. 2, 11).
Καθένας πού μισεί τον αδελφό του είναι φονιάς. Καί ξέρετε πώς κανένας φονιάς δεν έχει συμμετοχή στην αιώνια ζωή (Α'Ίω. 3, 15).
ΠΗΓΗ : ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ
ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2006

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Ελαοιβρύτισσα - Ιερά Μονή Βατοπεδίου



Βρίσκεται στο ¨δοχείο" (αποθήκη υγρών: λαδιού, κρασιού) της μονής Βατοπεδίου και διηγούνται το εξής θαύμα γι' αυτήν: Όταν κάποτε ο όδιος Γεννάδιος ο Βατοπεδινος έχοντας το διακόνημα του "δοχειάρη" γνωστοποίησς στον ηγούμενο ότι το λάδι είχε τελειώσει και θα έπρεπε να περικοπεί η χρήση του από τους αδελφούς, για να μείνει το τελευταίο αγγείο για τις ανάγκες της εκκλησίας, εκείνος του απάντησε να μην μεριμνά αυτός, αλλά να συνεχίσει να το παρέχει ελεύθερα όπως πρώτα. Όταν λοιπόν μια μέρα πήγε να αντλήσει και την τελευταία ποσότητα που, όπως νόμιζε, είχε απομείνει στο αγγείο, το βρήκε ξεχειλισμένο και το λάδι να έχει φθάσει μέχρι την πόρτα του "δοχείου". Η εικόνα έχει μία θαυμάσια ευωδία και λέγεται αλλιώς και "Δοχειάρισσα".

Πηγή : www.mountathos.gr

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ.ΟΣΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ Ο ΔΙΑ ΧΡΗΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ

Η γνωριμία μὲ τοὺς ἅγιους μόνο ὠφελος μπορεῖ νὰ ἔχει γιὰ ὁποῖον μελετάει τὴ ζωὴ καὶ τὸ ἔργο τους. Ἐδῶδὲν θὰ κάνουμε πλήρη ἀναφορὰ στὸν βίο τῶν ἅγιων ἀλλὰ θὰ παρουσιάσουμε συνοπτικὰ τῶν βίο τοῦ καθενὸς ὅπως παρουσιάζεται μέσα ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ ἀρχιμ. Νικόλαου Χατζηνικολαου "...στεναγμοις ἀλαλητοις ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ" (ἔκδ.ΑΘΩΣ), συνοδεύοντας τὸν βίο τους καὶ μὲ μία προσευχὴμέσα ἀπὸ τὸ βιβλίο μὲ σκοπὸ ὅπως γράφει στὴν εἰσαγωγὴ τοῦ βιβλίου (νὰ γνωρίσουμε τοὺς ἅγιούς μας , ἀπὸ τοὺς ἅγιους τὸ κεκρυμμενο φρόνημά τους καὶ ἀπὸ τὸ ὀρθὸ φρόνημα νὰ διευκολυνθουμε στὴμυστικὴ κοινωνία μὲ τὸν Θεό.)
Εὐχόμαστε ἡ σύντομη ἀνάγνωση μέσα ἀπὸ τὴν ὀθόνη τοῦ ὑπολογιστὴ νὰ σᾶς ὁδηγήσει σὲ μία πιὸ βαθιάμελέτη τοῦ βίου καὶ τοῦ ἔργου τῶν ἅγιων μέσα ἀπὸ τὰ βιβλία, ὁπλίζοντας τὸν καθένα ἀνάλογα μὲ τὸν πόλεμο ποὺ ἔχει
μὲ πίστη,ἀγάπη,ὑπομονή,ἐλπίδα,πραότητα,ἐλεημοσύνη,συνχωρητικότητα,..

...


Βίος τοῦ ὁσίου πατρὸν ἠμῶν
Συμεὼν τοῦ διὰ Χριστὸν σάλου (6ος αἰώνας)

Ὁ ἅγιος Συμεὼν καταγόταν ἀπὸ τὴν πόλη "Ἐδεσσα τῆς Μεσοποταμίας καὶ ἔζησε τὸν ἕκτο αἰώνα. Σ' ἕνα προσκύνημά του στὰ Ἱεροσόλυμα τὴν ἡμέρα τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ ἐγνώρισε καὶ συνεδέθη μὲ τὸν Ἰωάννη μαζὶ μὲ τὸν ὅποιο ἐπισκέφθηκαν τὴ μονὴ τοῦ ὁσίου Γερασίμου τοῦ Ἴορδανιτου, ὁπού καὶ ἔκαρησαν μοναχοὶ ἀφήνοντας πίσω τους ὃ μὲν Συμεὼν τὴ γριὰ μητέρα του, ὃ δὲ Ἰωάννης τὴ νεαρὴ σύζυγό του, πρόσωπα ποῦ σύντομα ὃ Θεὸς πῆρε κοντὰ τοῦ ἐπιβεβαιώνοντας τὸ
δεάρεστο τῆς ἀποφάσεώς τους. Ἀφοῦ ἄσκηδηκε σκληρὰ ἐγκατέλειψε τὴν ἡσυχία καὶ τὸν Ἰωάννη• ἐπέστρεψε στὸν κόσμο καὶ προσέφερε ἕνα σπάνιο καὶ μοναδικὸ παράδειγμα ταπεινοφροσύνης, παριστάνοντας τὸν μωρὸ καὶ σάλο ἂπ' ὁπού πῆρε καὶ τὴν προσωνυμία «διὰ Χρὶστὸν σάλος». Ὡς σάλος ἔκανε πολλὰ θαύματα στὶς περιοχὲς ἀπὸ τὶς ὅποιες περνοῦσε, ἀρκετὰ δὲ ἂπ' αὐτὰ ἔγιναν γνωστὰ μετὰ τὸ θάνατό του. Ἢ χάρις τοῦ Θεοῦ ἦταν ἐμφανὴς ἐπάνω του μὲ τὴ μορφὴ τῶν χαρισμάτων τῆς διακρίσεως, τῆς προοράσεως, τῆς θεραπείας ἀπὸ τὰ δαιμόνια καὶ τῆς ὑπεράνθρωπης ἀσκήσεως. Τέλος ἀναφέρεται πῶς, ὅταν πέθανε δὲν ὑπῆρχε κανεὶς ἄνθρωπος γιὰ νὰ τὸν κηδεύσει, ἀλλὰ ἀκούγονταν φωνὲς ἄγγελων ποῦ ἔψαλλαν ἔξοδιους ὕμνους. Οἱ ὕμνοι αὐτοὶ παρακίνησαν κάποιον Ἑβραῖο, ὃ ὅποιος καὶ τὸν κήδευσε. Ἢ μνήμη τοῦ ἑορτάζεται στὶς 21 Ἰουλίου.

Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος Ἀρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως


Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος Ἀρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως


Ημ. Εορτής: 25 Ιανουαρίου
Ημ. Γέννησης: 330 μ.Χ.
Ημ. Κοιμήσεως: 390 μ.Χ.
Εορταζόμενο όνομα:Γρηγόριος, Γρηγορία

Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ἔζησε κατὰ τὴν ἐποχὴ τοῦ βασιλέως Οὐάλεντος (364 – 378 μ.Χ.). Καταγόταν ἀπὸ τὸν Πόντο καὶ γεννήθηκε σὲ ἕνα μικρὸ χωριὸ τῆς περιοχῆς τῆς Ναζιανζοῦ, ποὺ λεγόταν Ἀριανζός, τὸ 330 μ.Χ.
Ναζιανζηνὸς ὀνομάσθηκε, ἐπειδὴ ἔζησε τὸν περισσότερο χρόνο τῆς ζωῆς του στὴ Ναζιανζό, ὅπου ἦταν καὶ τὸ πατρικό του σπίτι. Ὁ πατέρας του, ὁ Ἅγιος Γρηγόριος Ἐπίσκοπος Ναζιανζοῦ, ἦταν πρὶν γίνει Ἐπίσκοπος, ἕνας πολὺ πλούσιος ἄρχοντας τῆς Ναζιανζοῦ. Κατεῖχε μεγάλη θέση στὸν δημόσιο βίο καὶ ἀνῆκε σὲ μία ἰουδαῖο-ἐθνικὴ αἵρεση ποὺ λεγόταν τῶν «Ὑψισταρίων». Ἡ μητέρα του, ἡ Ἁγία Νόννα, ἦταν Ὀρθόδοξη. Ἡ εὐσέβεια καὶ ἡ ἀρετή της ἐπηρέασαν τὸν σύζυγό της καὶ τὸν ἔκαναν νὰ μεταστραφεῖ στὴν ἀληθινὴ πίστη.
Οἱ γονεῖς του, Γρηγόριος καὶ Νόννα, δὲν εἶχαν παιδιὰ καὶ ἱκέτευαν τὸν Θεὸ νὰ χαρίσει σὲ αὐτοὺς τὴν χαρὰ τῆς τεκνοποιΐας. Καὶ πράγματι, ἡ προσευχή τους εἰσακούσθηκε καὶ ἡ Νόννα γέννησε τὸν Ἅγιο Γρηγόριο, τὸν ὁποῖο πρὶν ἀκόμα αὐτὸς γεννηθεῖ εἶχε ὑποσχεθεῖ ἂν τὸν ἀφιερώσει στὸν Θεό. Πολλὲς φορὲς ὁ Ἅγιος Γρηγόριος παραβάλλει τοὺς γονεῖς του μὲ τὸν Ἀβραὰμ καὶ τὴ Σάρρα, οἱ ὁποῖοι σὲ μεγάλη ἡλικία ἀπέκτησαν τὸν Ἰσαάκ.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις