Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ!

ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ!

‘’Ο κόσμος μας, ο πολιτισμός μας ολόκληρος, φτιάχτηκε για πλάσμστα με δύο χέρια. Μια απλή κουμπότρυπα για παράδειγμα, για να δεχτεί το κουμπί, χρειάζεται τη συνεργασία δυο χεριών. Φανταστείτε τώρα τον όγκο των προβλημάτων που έπρεπε να ξεπεράσω εγώ, που μου έλειπαν σχεδόν και τα δυο μου χέρια.Ήταν όμως ισχυρή η θέλησή μου. Κι όσο ανέβαινα το Γολγοθά της
δημιουργίας, τόσο ενισχυόταν και η αυτοπεποίθησή μου, που διευκόλυνε την αποδοχή, δημιουργικά κι όχι παθητικά, της σωματικής ιδιαιτερότητάς μου και τη συμφιλίωσή μου μ’
αυτήν’’, υπογραμμίζει
ο διακεκριμένος ζωγράφος Τριαντάφυλλος Ηλιάδης που παίρνει δύναμη από την αναπηρία του και την εκφράζει σε δημιουργικότητα.
Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης που γεννήθηκε με ένα πόδι και χωρίς χέρια πήρε δύναμη από την αναπηρία του και την εξέφρασε σε δημιουργικότητα. Εχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό και διακρίνεται για το έργο του. Το Δεκέμβριο του
1994 έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στις 15.05.1996 το Γυμνάσιο και ο Δήμος Θέρμης, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, οργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον Τριαντάφυλλο Ηλιάδη όπου παρουσιάστηκε το έργο του για 4 ημέρες.
Στις 4.11.1998 έλαβε μέρος σε πανελλήνια ομαδική έκθεση στην Αθήνα κι εκεί η δουλειά του τιμήθηκε με πολύ κολακευτικά σχόλια από τον τύπο και τα μέσα ενημέρωσης. Στις 29.12.1998 ο κ. Ηλιάδης βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.





Η βράβευση του απο την ακαδημία Αθηνών.









Περισσότερα διαβάστε στο μπλογκ του : www.triantafillos-il.com

Πηγή : www.agioritikovima.gr

Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ:΄΄Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ΄΄

Είναι ασύλληπτη η γνώση του Θεού απ’ το δικό μας νου. Είναι άπειρη, περιλαμβάνει όλα τα όντα, ορατά και αόρατα, έσχατα και αρχαία. Τα γνωρίζει ο Θεός όλα με ακρίβεια, σε όλο το βάθος και το πλάτος τους. Ο Κύριος γνωρίζει εμάς, πριν γνωρίσομε εμείς τον εαυτό μας. Γνωρίζει τις διαθέσεις μας και την παραμικρή μας σκέψη, τους λογισμούς, τις αποφάσεις μας, πριν να τις πάρομε. Αλλά και προ της συλλήψεώς μας και προ καταβολής κόσμου μας γνώριζε καλά. Γιαυτό ο Δαβίδ θαυμάζει και φωνάζει: (ΛΟΓΟΙ ΟΝΤΩΝ)
«Κύριε, εδοκίμασάς με και έγνως με …»
Το Πνεύμα το Άγιον εισχωρεί παντού. Γιαυτό εκείνος που εμφορείται υπό του Αγίου Πνεύματος έχει και αυτός τη γνώση του Θεού. Γνωρίζει το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον.
Του τα φανερώνει το Άγιον Πνεύμα. Τίποτα δεν είναι άγνωστο στον Θεό απ’ τις πράξεις μας, αλλά γράφονται όλα. Γράφονται κι όμως δεν γράφονται. Γεννιούνται και υπάρχου, αλλά δεν γεννιούνται. Αυτό που ξέρετε εσείς τώρα, το ξέρει ο Θεός προ καταβολής κόσμου. Σας θυμίζω αυτό που λέει ο άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος στην Ευχή προ της Θείας Μεταλήψεως.
Ακούστε: «Το μεν ακατέργαστόν μου έγνωσαν οι οφθαλμοί Σου· επί το βιβλίον δε Σου και τα μήπω πεπραγμένα γεγραμμένα Σοι τυγχάνει». (ΛΟΓΟΙ ΟΝΤΩΝ)

ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

MAZIΚΟΤΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΑΣΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 6 ΑΤΟΜΑ ΕΝΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ “6 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ” ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
AGI/RAI

Πηγή : :newsn.wordpress.com

ΑΚΟΜΑ ΣΤΕΝΟΤΕΡΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ


ΑΚΟΜΑ ΣΤΕΝΟΤΕΡΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Posted on Ιανουαρίου 27, 2011 by nnews

Ενόψει της επίσκεψης της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών κ.Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα (σσ κατόπιν θα μεταβεί στην Τουρκία) αλλά και της επίσκεψης της ηγεσίας του αμερικανο-εβραϊκού λόμπι στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα νέα στοιχεία έρχονται να καταδείξουν την ολοένα και μεγαλύτερη προσέγγιση Ελλάδας – Ισραήλ, με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό, Αθήνα και Τελ Αβίβ, φέρονται να εξετάζουν την σύμπραξη στο κομμάτι της πολεμικής βιομηχανίας, με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, λέγεται ότι προωθείται μια συνέργεια στο κομμάτι της αεροπορικής βιομηχανίας, με την ισραηλινή να πρωτοστατεί στην ανάπτυξη ενός κοινού προγράμμματος κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Για την ακρίβεια, φέρεται να έχει συνταχθεί μια λίστα με πιθανές συνεργασίες, μεταξύ των δύο πλευρών, όπου στην κορυφή της βρίσκεται η εν λόγω συνέργεια. Υπάρχουν επίσης εκείνες της κατασκευής κατευθυνόμενων αεροπορικών οπλικών συστημάτων, όπως και πυρομαχικών αρμάτων. Μη διασταυρωμένες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι στο προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται μια ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των υπουργών Αμύνης των δύο χωρών, ενώ, ως γνωστόν, επίκειται και κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών, με ό,τι αυτό, βεβαίως, μπορεί να συνεπάγεται…
VORIA

Πηγή : newsn.wordpress.com

Τουρκική φρεγάτα στην ... Κύμη (φωτό) - Προκαλεί η Άγκυρα & μιλάει για "αναχαιτίσεις" μαχητικών της

Ακολουθώντας την ίδια πορεία που είχε ακολουθήσει πριν δύο εβδομάδες το τουρκικό υποβρύχιο που εντοπίστηκε στις 13 Ιανουαρίου ανατολικά-βορειοανατολικά της Κέας, η τουρκική φρεγάτα TCG F-243 "Yildirim", κλάσης MEKO-200T (φωτό), μέσα στη νύχτα απέπλευσε από τα Δαρδανέλλια και έφτασε περίπου στην ίδια περιοχή ανατολικά βορειοανατολικά της Κέας σήμερα τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ η φρεγάτα εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως Λήμνου σε Διεθνή Ύδατα. και στην συνέχεια, ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων μεταξύ Σκύρου - Εύβοιας και στη συνέχεια κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία σε Διεθνή Ύδατα, προς περιοχή νότιου Αιγαίου.
Η φρεγάτα έφτασε ανοικτά της παραλίας της Κύμης, κοντά στη νησίδα Πρασούδα (Στη φωτογραφία. Στο βάθος διακρίνονται οι ακτές της Εύβοιας). Το γεγονός ότι τα τουρκικά πολεμικά συνεχώς περιτριγυρίζουν την Σκύρο, τον βασικό πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο και βάση των βλημάτων επακτίου αμύνης MM-40 Εξοσέτ, μόνο συμπτωματικό δεν είναι...
To σκάφος είναι βαριά οπλισμένο με πολλαπλά αντιπυραυλικά συστήματα, οκτώ βλήματα επιφανείας-επιφανείας, Harpoon κλπ.

Ἀνακομιδὴ Τιμίων Λειψάνων Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως


Ἀνακομιδὴ Τιμίων Λειψάνων Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως


Ημ. Εορτής:27 Ιανουαρίου

Ὁ ἱερὸς Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος, ἐπειδὴ δὲν ἔκανε διακρίσεις ἀνάμεσα στὰ πρόσωπα στὴν ἀπόδοση τοῦ δικαίου καὶ ἔλεγχε καὶ τὴν ἴδια τὴν βασίλισσα Εὐδοξία γιὰ τὶς παρανομίες καὶ τὶς ἀδικίες της, ἐξορίσθηκε δύο φορές, ἀλλὰ καὶ πάλι ἀνακλήθηκε ἀπὸ τὴν ἐξορία. Ἐξορίστηκε ὅμως καὶ πάλι γιὰ τρίτη φορά.
Ἡ ἔκπτωση τοῦ ἱεροῦ Χρυσοστόμου ἀπὸ τὸν Πατριαρχικὸ θρόνο προκάλεσε σχίσμα μέσα στὴν Ἐκκλησία. Ὀπαδοί του, ποὺ καλοῦνταν «Ἰωαννίτες», δὲν ἀναγνώριζαν τὸν διάδοχό του, παρὰ τὶς ἐπίμονες συστάσεις νὰ ὑπακούσουν στοὺς νέους ἐκκλησιαστικοὺς ἄρχοντες καὶ νὰ διαφυλάξουν τὴν ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας.
Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος ὁδηγήθηκε στὴν Κουκουσὸ καὶ ἀπὸ ἐκεῖ στὴν Ἀραβισσὸ καὶ ἔπειτα, στὶς 10 Ἰουνίου τοῦ ἔτους 404 μ.Χ., στὴν Πιτιούντα τοῦ Πόντου. Ἡ πορεία του μέχρι ἐκεῖ, ἦταν ὄχι μόνο περιπετειώδης, ἀλλὰ κυριολεκτικὰ μαρτυρική, γεμάτη ἀπὸ κακουχίες καὶ δεινοπαθήματα.

Στέλνουν το χρυσό σε τράπεζες του εξωτερικού!


Έντονο προβληματισμό και πολλά ερωτήματα προκαλεί η απίστευτη αποκάλυψη από την Τράπεζα της Ελλάδας ότι σημαντικό μέρος του ελληνικού χρυσού αποστέλλεται στο εξωτερικό και φυλάσσεται σε ξένες τράπεζες για ιστορικούς λόγους!
Η είδηση αυτή που προκαλεί συναγερμό σε επενδυτές, κατόχους χρυσού, και μεσαίου μεγέθους καταθέτες βγαίνει από επίσημη απάντηση που έδωσε στη βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτη σχετική με τα ελληνικά αποθέματα χρυσού.

Τουρκική ταινία για Κρυπτοχριστιανούς - βάπτιση στο υπόγειο

Απόσπασμα από Τουρκική ταινία για Κρυπτοχριστιανούς। Μπορείτε να δείτε, μεταξύ άλλων, μία κρυφή βάπτιση στο υπόγειο. Παρακάτω ακολουθούν Ποντιακοί χοροί και άλλα....


Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις