Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε

Κλῖμαξ, Λόγος 22, περὶ Ὑπερηφανείας Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Σιναΐτης, τῆς Κλίμακος

(Διὰ τὴν «ἀκέφαλον» ὑπερηφάνειαν)

Ἡ ὑπερηφάνεια εἶναι ἄρνησις τοῦ Θεοῦ, ἐφεύρεσις τῶν δαιμόνων, ἐξουδένωσις τῶν ἀνθρώπων, μητέρα τῆς κατακρίσεως, ἀπόγονος τῶν ἐπαίνων, ἀπόδειξις ἀκαρπίας, φυγαδευτήριο τῆς βοηθείας τοῦ Θεοῦ, πρόδρομος τῆς παραφροσύνης, πρόξενος πτώσεων, αἰτία τῆς ἐπιληψίας, πηγὴ τοῦ θυμοῦ, θύρα τῆς ὑποκρίσεως, στήριγμα τῶν δαιμόνων, φύλαξ τῶν ἁμαρτημάτων, δημιουργὸς τῆς ἀσπλαχνίας, ἄγνοια τῆς συμπαθείας, πικρὸς κριτής, ἀπάνθρωπος δικαστής, ἀντίπαλος τοῦ Θεοῦ, ρίζα τῆς βλασφημίας.

2. Ἀρχὴ τῆς ὑπερηφανείας εἶναι τὸ τέλος τῆς κενοδοξίας. Μέσον, ἡ ἐξουδένωσις τοῦ πλησίον, ἡ ἀναιδὴς φανέρωσις τῶν κόπων μας, ὁ ἐσωτερικὸς αὐτοέπαινος, τὸ μίσος τῶν ἐλέγχων. Καὶ τέλος, ἡ ἄρνησις τῆς βοηθείας τοῦ Θεοῦ, ἡ ἐξύψωσις τῆς ἰδικῆς μας ἱκανότητος, ἡ δαιμονικὴ συμπεριφορά.

3. Ἂς τὸ ἀκούσωμε ὅλοι ὅσοι θέλομε νὰ διαφύγωμε αὐτὸν τὸν βαθὺ λάκκο. Πολλὲς φορὲς τὸ πάθος αὐτὸ ἀγαπᾶ νὰ τρέφεται ἀπὸ τὶς εὐχαριστίες ποὺ ἐκφράζομε στὸν Θεόν. Διότι δὲν παρουσιάζεται τόσο ἀναιδής, ὥστε ἀπὸ τὴν ἀρχὴ νὰ μᾶς προτρέπη νὰ ἀρνηθοῦμε τὸν Θεόν.

4. Εἶδα ἄνθρωπο νὰ εὐχαριστῆ τὸν Θεὸν μὲ τὸ στόμα καὶ νὰ κομπάζη μὲ τὸ ἐσωτερικὸ φρόνημα. Περὶ αὐτοῦ εἶναι ἀψευδὴς μάρτυς ἐκεῖνος ὁ Φαρισαῖος ποὺ ἔλεγε στὸν Θεὸν μὲ ἀπρεπῆ καύχησι: «Ὁ Θεός, εὐχαριστῶ σοι»! (Λουκ. ιη´ 11).

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 Α΄ Νηστειών (Ορθοδοξίας)


Ο Απόστολος
Προς Εβραίους Επιστολή Παύλου (ια΄24 – 26, 32 – 40)
Ἀδελφοί,
Πίστει Μωϋσῆς μέγας γενόμενος ἠρνήσατο λέγεσθαι υἱὸς θυγατρὸς Φαραώ, μᾶλλον ἑλόμενος συγκακουχεῖσθαι τῷ λαῷ τοῦ Θεοῦ ἢ πρόσκαιρον ἔχειν ἁμαρτίας ἀπόλαυσιν, μείζονα πλοῦτον ἡγησάμενος τῶν Αἰγύπτου θησαυρῶν τὸν ὀνειδισμὸν τοῦ Χριστοῦ· ἀπέβλεπε γὰρ εἰς τὴν μισθαποδοσίαν.
Καὶ τί ἔτι λέγω; ἐπιλείψει γάρ με διηγούμενον ὁ χρόνος περὶ Γεδεών, Βαράκ τε καὶ Σαμψὼν καὶ Ἰεφθάε, Δαυΐδ τε καὶ Σαμουὴλ καὶ τῶν προφητῶν, οἳ διὰ πίστεως κατηγωνίσαντο βασιλείας, εἰργάσαντο δικαιοσύνην, ἐπέτυχον ἐπαγγελιῶν, ἔφραξαν στόματα λεόντων, ἔσβεσαν δύναμιν πυρός, ἔφυγον στόματα μαχαίρας, ἐνεδυναμώθησαν ἀπὸ ἀσθενείας, ἐγενήθησαν ἰσχυροὶ ἐν πολέμῳ, παρεμβολὰς ἔκλιναν ἀλλοτρίων· ἔλαβον γυναῖκες ἐξ ἀναστάσεως τούς νεκροὺς αὐτῶν· ἄλλοι δὲ ἐτυμπανίσθησαν, οὐ προσδεξάμενοι τὴν ἀπολύτρωσιν, ἵνα κρείττονος ἀναστάσεως τύχωσιν· ἕτεροι δὲ ἐμπαιγμῶν καὶ μαστίγων πεῖραν ἔλαβον, ἔτι δὲ δεσμῶν καὶ φυλακῆς· ἐλιθάσθησαν, ἐπρίσθησαν, ἐπειράσθησαν, ἐν φόνῳ μαχαίρας ἀπέθανον, περιῆλθον ἐν μηλωταῖς, ἐν αἰγείοις δέρμασιν, ὑστερούμενοι, θλιβόμενοι, κακουχούμενοι, ὧν οὐκ ἦν ἄξιος ὁ κόσμος, ἐν ἐρημίαις πλανώμενοι καὶ ὄρεσι καὶ σπηλαίοις καὶ ταῖς ὀπαῖς τῆς γῆς. Καὶ οὗτοι πάντες μαρτυρηθέντες διὰ τῆς πίστεως οὐκ ἐκομίσαντο τὴν ἐπαγγελίαν, τοῦ Θεοῦ περὶ ἡμῶν κρεῖττόν τι προβλεψαμένου, ἵνα μὴ χωρὶς ἡμῶν τελειωθῶσι.

Το «κλαμπ της Ρώμης» και η άλωση του ελληνικού πληθυσμού της χώρας!

Προ 42 ετών δημιουργήθηκε το «κλάμπ της Ρώμης» για να «μελετήσει» την εξέλιξη του πληθυσμού της γης και συμμετείχαν σε αυτό, επιστήμονες, βιομήχανοι, πολιτικοί και αρκετοί νομπελίστες.
Ολοι αυτοί τότε, προειδοποιούσαν για τις αρνητικές επιπτώσεις από την «υπερβολική» αύξηση του πληθυσμού, στην γη. Εκτοτε, με την πολιτική από την μια πλευρά, του «ενός παιδιού» στην Κίνα, από την άλλη, με την δραματική μείωση των γεννήσεων στον δυτικό κόσμο, η κατάσταση «βελτιώθηκε», αλλά παραμένουν σοβαρότατα προβλήματα σε αρκετές περιοχές, που απέτυχαν οι πολιτικές «συγκρατήσεως», όπως στην Ινδία και την Αφρική.
Η μόνη ήπειρος κατά τον ΟΗΕ, που θα παρουσιάζει μείωση πληθυσμού έως το 2050, θα είναι η Ευρώπη, αφού σε πολλές δυτικές χώρες την τελευταία δεκαετίες, παρατηρείται ανησυχητική μείωση πληθυσμού, έτσι που ορισμένες εξ αυτών, έλαβαν πολυεπίπεδα μέτρα, ενισχύοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό, σαν την Γαλλία, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Ρωσία και τις ΗΠΑ.
Από τις χώρες αυτές, η μείωση του πληθυσμού στα κράτη της Νοτίου Ευρώπης, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα, είναι ακόμη μεγαλύτερη! Με βάση στοιχεία του ΟΗΕ, αλλά και του Ινστιτούτου “Max Plank» της Γερμανίας, για τις νοτιοευρωπαϊκές χώρες, εδώ και 15 έτη, οι γεννήσεις είναι λιγότερες από τους θανάτους! Αντιστοιχούν σε κάθε μια γυναίκα 1,3 γεννήσεις παιδιών, γεγονός που οδηγεί σε μείωση πληθυσμού.

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ rfid ΗΠΑ


Από τον τηλεοπτικό σταθμό abc σε ιατρικό ρεπορτάζ - προώθηση τσιπ τεχνολογίας rfid.

ΠΗΓΗ :  www.elora.gr

Σε τούρκικα χέρια οι επικοινωνίες του Ελληνικού Στρατού

Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν εντελώς. Στο τέλος θα υιοθετήσουμε την άποψη της αριστεράς ότι τα λεφτά που πάνε για την άμυνα είναι τελικά χαμένα λεφτά. Όχι από ιδεολογική άποψη, όπως κάνουν οι αριστεροί, αλλά από πρακτική. Στην Κύπρο και στα Ίμια δεν τα χρησιμοποιήσαμε.
Τόσα χρόνια δίνουμε λεφτά. Το τελευταίο όμως χτύπημα είναι και το χειρότερο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Zaman” ο Ελληνικός Στρατός συμφώνησε με μια τουρκική εταιρεία για την παροχή υπηρεσιών δορυφορικών τηλεφώνων. Η εταιρεία λέγεται Globalstar Avrasya και διαθέτει τέτοιου είδους υπηρεσίες σε 30 ακόμη χώρες.
Υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί το πιο ασφαλές σύστημα κωδικοποίησης των επικοινωνιών και γι' αυτό ήδη αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και της Αφρικής την είχαν επιλέξει, όπως φυσικά έχει κάνει και ο τουρκικός στρατός. Το πρόβλημα όμως εδώ δεν είναι τεχνικών χαρακτηριστικών. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ποιός εγγυάται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν θα παραχωρήσει στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, τους κωδικούς για την παρακολούθηση των δορυφορικών τηλεφώνων του ελληνικού στρατού.

Με αντίτιμο πώληση εθνικού πλούτου 50 δισ. πήραμε μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση ως το 2023


Τελευταία ενημέρωση: 12.03.2011 | 11:37
Πρώτη δημοσίευση: 12.03.2011 | 08:23
Μείωση επιτοκίου κατά μία μονάδα από το 5,2% στο 4,2% και επιμήκυνση των χρονικών ορίων για την απόσβεση του δανείου στα 7,5 χρόνια μας έδωσε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αντίτιμο τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ από την πώληση δημόσιας περουσίας ως το 2015.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να δοθεί στους μηχανισμούς διάσωσης δυνατότητα αγοράς νέων κρατικών ομολόγων. Θετικά είδαν οι ευρωπαίοι ηγέτες το αίτημα για φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, με τις αποφάσεις να παραπέμπονται για την επόμενη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου.

Ως προς αυτά που πρέπει να δώσουμε, στο κείμενο των συμπερασμάτων καταγράφεται σαφώς η ελληνική δέσμευση για άντληση πόρων ύψους 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως κάλεσε η τρόικα κατά την προηγούμενη επίσκεψή της. Παράλληλα, προαπαιτούμενο για τους ευνοϊκότερους όρους είναι ότι θα εφαρμοστεί σφικτό δημοσιονομικό πρόγραμμα για την περίοδο 2012-15.

Γεγονός: Επιμήκυνση για 7,5 χρόνια και μείωση επιτοκίου κατά 1% - Θετική απόφαση και για εξοπλισμούς 12-03-2011 03:42:19

Η Ελλάδα εξασφάλισε από την έκτακτη σύνοδο της Ε.Ε. την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, στα 7,5 χρόνια (συνολικά 10 χρόνια αν περιλάβουμε και τα 2,5 που ίσχυαν αρχικά) όπως αναμενόταν, αλλά το ιδιαίτερα θετικό είναι ότι επιτεύχθηκε και μείωση του επιτοκίου για ολόκληρο το δάνειο κατά 1%. Είναι μία εξέλιξη που πέρα από τα γενικά θετικά αποτελέσματα που θα έχει θα επιτρέψει επιτέλους να εγκριθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα σύντομα και να ξεκινήσουν έστω αυτές οι περιορισμένες αμυντικές επενδύσεις με πρώτα στην σειρά τα προγράμματα των φρεγατών FREMM, του ΤΟΜΑ BMP-3HEL και του νέου μαχητικού αεροσκάφους.

«Κερδίσαμε περισσότερα από 6 δισ. ευρώ» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του που ολοκληρώθηκε λίογ μετά τις τριες τα ξημερώματα. Είναι φανερό ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δε ρισκάρισαν μια μείζονα κρίση στην Ελλάδα με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη την Ευρωζώνη. Προηγήθηκαν μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Η Ε.Ε., όσον αφορά στη γενικότερη ευρωπαϊκή πολιτική, αποφάσισε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, πριμοδοτώντας τον με 440 δισ. άμεσα και 500 δισ. από το 2013.

Πυρηνικός εφιάλτης!Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία.Δείτε το βίντεο.

 
12.03.2011 | 08:37
Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Ιαπωνία που ζει από μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της. Εικόνες φρίκης κάνουν το γύρο του κόσμου μετά τον σεισμό των 8,9 Ρίχτερ και το τσουνάμι 10 μέτρων που όπως είπαν επιστήμονες έτρεξε με την ταχύτητα αεροπλάνου τζάμπο.


Έκρηξη σημειώθηκε στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα στη ΒΑ Ιαπωνία, από όπου νωρίτερα μεταδόθηκε ότι ραδιενεργό καίσιο εκλυόταν στην ατμόσφαιρα.Το εργοστάσιο είχε παρουσιάσει πρόβλημα καθώς λόγω της αυτόματης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, τέθηκε εκτος λειτουργίας το σύστημα ψύξης.

Από την περιοχή - σε ακτίνα 10 χμ. - απομακρύνονται 20.000 κάτοικοι. Τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από το εργοστάσιο είναι 20 φορές πάνω από το κανονικό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νο 1 καταστράφηκε.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις