Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Γέροντας Ιωσήφ: «…τότε θα τραβηχτεί το κεφάλαιο και θα πέσει πείνα…»


Με αυτά τα λόγια ο μεγάλος αγιορίτης γέροντας της Ορθοδοξίας, γέροντας Ιωσήφ, προσπαθούσε να προειδοποιήσει για τα επερχόμενα. Όμως, ο λόγος του δεν ήταν για να ενσπείρει τον φόβο. Κάθε άλλο… Προσπαθούσε να συνεγείρει και να οδηγήσει τον άνθρωπο στην αυτοκριτική, στην γνώση προκειμένου να ετοιμαστεί για τα χειρότερα.
Τα χειρότερα, για τον κεκοιμημένο γέροντα Παΐσιο, θα...είναι η πείνα, αλλά και κάποιο «επεισόδιο» με την γείτονα Τουρκία (για το οποίο δεν γίνεται σαφής εάν θα προηγηθεί της απομάκρυνσης του "κεφαλαίου"). Αλλά, ο σεβάσμιος γέροντας μας παρηγορεί και μας ειδοποιεί πως αυτό το κακό δεν θα κρατήσει πολύ. «Το κακό που θα έρθει, θα κρατήσει λίγο, μερικούς μήνες. Να εύχεστε μόνο να έρθει καλοκαίρι και όχι χειμώνα, γιατί τότε θα είναι ποιο εύκολο να βρεθεί τροφή…», μας λέει ο αγαπημένος του Χριστού και της Παναγίας, αγιορίτης γέροντας…

Οἱ ἑπτά σοφοί τῆς Ἀρχαιότητος

Βίας, Θαλῆς, Χίλων, Κλεόβουλος, Περίανδρος, Πιττακός, Σόλων
Βίας, Θαλῆς, Χίλων, Κλεόβουλος, Περίανδρος, Πιττακός, Σόλων


ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ὅταν οἱ μυθικοὶ καὶ ἡρωικοὶ χρόνοι ἄρχισαν νὰ παραχωροῦν τὴν θέση τους στοὺς ἱστορικοὺς χρόνους τῆς Ἀρχαίας Ἑλλάδας καὶ ὅλα τὰ μυθεύματα καὶ τὰ πλάσματα τῆς φαντασίας ποὺ διαπαιδαγωγοῦσαν μέχρι τότε τοὺς λαούς, ἄρχισαν νὰ ὑποχωροῦν μπροστὰ στὴν πραγματικότητα καὶ τὴν κρίση, ἀνάμεσα στὸν Ζ´ καὶ Στ´ αἰῶνα π.Χ., γεννήθηκαν καὶ ἄκμασαν συγχρόνως οἱ ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΙ τῆς Ἀρχαιότητας.

Εἶναι ἡ ἐποχὴ ποὺ ὁ ὑμνούμενος ἕως τότε βίος τῶν Ἡρῴων καὶ τῶν Ἡμιθέων ἀρχίζει σιγὰ-σιγὰ νὰ χάνει τὴν αἴγλη του καὶ βίος θετικότερος καὶ πραγματικότερος νὰ διαλύει τὴν γοητεία τῶν θρύλων. Ὁ ἔμμετρος λόγος παραχωρεῖ τὴν θέση του στὸν πεζό, τὸ πνεῦμα ἐπικρατεῖ τῆς ὕλης καὶ ἡ βάναυση σωματικὴ ρώμη κάμπτεται μπροστὰ στὴν παιδεία καὶ τὸν ὀρθολογισμό. Μὲ ἄλλα λόγια, εἶναι ἡ ἐποχὴ μιᾶς ἐπαναστατικῆς ἐκπολιτίσεως καὶ ἐκπαιδεύσεως τῆς Ἑλλάδας, ἡ ὁποία συντέλεσε στὴν πρώτη πνευματικὴ ἀφύπνιση τοῦ ἀνθρώπου στὴν ὁποία τεράστιο πρωτοποριακὸ ρόλο ἔπαιξαν οἱ 7 σοφοί.

ΤΑ ΚΕΝΑ........

Ο καθηγητής της φιλοσοφικής σχολής, στάθηκε μπροστά στους φοιτητές του, έχοντας μπροστά στην έδρα κάποια αντικείμενα.
Πήρε ένα μεγάλο βάζο του γλυκού και άρχισε να το γεμίζει με μπαλάκια του τένις. 'Οταν πλέον δεν χωρούσε άλλα, κοίταξε τους φοιτητές του και τους ρώτησε αν το βάζο γέμισε κι εκείνοι συμφωνησαν.
Τότε ο καθηγητής πήρε χαλίκια και άρχισε να τα ρίχνει στο βάζο και να γεμίζει τα κενά ανάμεσα στα μπαλάκια του τένις. Όταν πια δεν χωρούσαν άλλα χαλίκια, ρώτησε τους φοιτητές αν το βάζο ήταν γεμάτο κι αυτοί απάντησαν "ναι".
Ο καθηγητής στη συνέχεια πήρε άμμο και την έριξε στο βάζο γεμίζοντας τα κενά ανάμεσα στα χαλίκια. Ρώτησε πάλι αν το βάζο ήταν γεμάτο και πήρε πάλι την ίδια απάντηση.'Ναι".
Τότε ο καθηγητής έσκυψε και πήρε κάτω από την έδρα του δυο κούπες με καφέ και έριξε τον καφέ στο βάζο, ενώ οι φοιτητές κοίταζαν απορημένοι.
"Τώρα" λέει ο καθηγητής ,"θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αντιπροσωπεύει την ζωή σας, οι μπάλλες του τένις είναι τα πλέον ιερά και πολύτιμα πράγματα στη ζωή σας, όπως η πατρίδα, η οικογένεια, τα παιδιά σας, οι φίλοι σας και οι αγαπημένες σας ασχολίες, πράγματα, που ακόμα και όλα τ' άλλα να χαθούν, αυτά είναι ικανά να γεμίσουν τη ζωή σας.

Ωμές εντολές από τον επίτροπο Ολι Ρεν «Πουλήστε ακίνητα και σώστε μισθούς 10 χρόνων»

Μετά τη Γερμανίδα καγκελάριο κυρία Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ζήτησε τη δέσμευση της κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις-μαμούθ προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ», μόλις δύο εβδομάδες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για την ελληνική οικονομία. Επί της ουσίας, ο κ. Ολι Ρεν επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει άμεσα ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και πώλησης δημόσιας γης ύψους 50 δισ. ευρώ, καθώς από αυτό θα εξαρτηθούν τα επόμενα βήματα βοήθειας της Ε.Ε. προς την Ελλάδα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα περιλαμβάνεται και στο μνημόνιο Νο 4. Σύμφωνα με τον επίτροπο, το ποσό των 50 δισ. ευρώ είναι δέκα φορές οι περικοπές μισθών και συντάξεων του περασμένου έτους, δηλαδή του 2010. Εξηγεί ακόμα ότι τα περιουσιακά στοιχεία που θα πρέπει να πουληθούν δεν προσφέρουν κανένα έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό.

- Είναι δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να συγκεντρώσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δηλαδή από το 2011 έως το 2015, το ποσό των 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων (εισηγμένες και μη στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά) και την πώληση της δημόσιας γης; Εάν γίνει αυτό, τότε η Ε.Ε. θα βοηθήσει περαιτέρω την Ελλάδα;

Χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας

Εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν σήμερα στη Λισαβόνα και σε δέκα άλλες πόλεις διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή.

Στην πρωτεύουσα τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Λιμπερτάντε και την πλατεία Ρόσιο ζητώντας αλλαγή της πολιτικής για να αντιστραφεί η ανοδική τάση της ανεργίας, να σταματήσει η ημιαπασχόληση των νέων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής.

"Η ανακοίνωση νέων μέτρων λιτότητας χθες είναι απλώς ντροπή. Η διαδήλωση αυτή είναι η αρχή ενός κύματος κινητοποιήσεων", είπη η Τζοάνα Μανουέλ, συμβασιούχος καθηγήτρια πανεπιστημίου που θα χάσει τη δουλειά της στο τέλος του έτους.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά από περικοπές στις δαπάνες και αλλαγές στη φορολογία που έχουν ως στόχο να περιορίσουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 4,6% και να πείσουν τις αγορές ότι η Πορτογαλία μπορεί να επιλύσει τα προβλήματά της χωρίς να προσφύγει σε μηχανισμούς στήριξης.

Πολιτικές αντιδράσεις για τα αποτελέσματα της συνόδου Κορυφής

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινούνται οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μετά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και στην οποία η Ελλάδα πέτυχε την επιμήκυνση του ορίου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου από το 5,2% σε 4,2%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει με δήλωσή του ότι το δικαίωμα επαναγοράς του χρέους σε μειωμένη τιμή θα αποτελούσε «αληθινή ελάφρυνση» για την ελληνική οικονομία, καθώς η επιμήκυνση και η μείωση του επιτοκίου δεν μειώνουν το απόλυτο μέγεθός του.

Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί «εύλογα ερωτήματα» για τους σχεδιασμούς της, ενώ επισημαίνει ότι η μόνη λύση είναι η αλλαγή των όρων του Μνημονίου.

Πατριάρχης Βαρθολομαίος για πυρηνική ενέργεια

 Έκκληση για να σκεφτούμε και πάλι τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, απευθύνει ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή τον σεισμό που συγκλόνισε την Ιαπωνία.

«Αντιπροτείνομεν τας ακινδύνους πρασίνας μορφάς ενεργείας, αι οποίαι και το περιβάλλον σέβονται και τον άνθρωπο δύνανται επαρκέστατα να υπηρετήσουν εις τας ανάγκας του», αναφέρει ο κ.κ. Βαρθολομαίος στο μήνυμά του και χαρακτηρίζει τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας ως επικίνδυνη για την επιβίωση της ανθρωπότητας. 

  

«Ο Δημιουργός μας εχάρισεν ήλιον, αέρα, θαλάσσια και ωκεάνεια κύματα, εκ των οποίων δυνάμεθα να παράξωμεν ενέργειαν. Η οικολογούσα επιστήμη εφεύρε τρόπους και εξ αυτών των σκυβάλων να πορίζεται ενέργειαν ακίνδυνον. Διερωτώμεθα, λοιπόν: Προς τι η τροπή προς τόσον επικίνδυνα εγχειρήματα; Μήπως πρόκειται δι' ύβριν κατά της φύσεως; Αλλά η φύσις εκδικείται!", λέει ο οικουμενικός πατριάρχης, ο οποίος, ταυτόχρονα, προσεύχεται "τόσον υπέρ των απολεσθέντων, όσον και υπέρ των εξακολουθητικώς δοκιμαζομένων και κινδυνευόντων, από τας μετασεισμικάς εκρήξεις του εγκελάδου".

ΠΗΓΗ : www.onalert.gr

Από στρατοδικείο περνάνε τον Κύπριο ευρωβουλευτή,στα Κατεχόμενα.


Αύριο Δευτέρα θα παρουσιασθεί ενώπιον λεγόμενου στρατοδικείου στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο πρώην ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γιαννάκης Μάτσης, με την κατηγορία ότι εισήλθε σε στρατιωτική ζώνη. Με την ίδια κατηγορία, θα παρουσιασθεί και ο Λοΐζος Αυξεντίου, στέλεχος της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου.


Και οι δύο επρόκειτο να παρουσιασθούν σήμερα στο λεγόμενο στρατοδικείο, αλλά οι ιατροί απαγόρευσαν τη μετακίνηση του κ. Μάτση από το νοσοκομείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, λόγω καρδιακού προβλήματος. Παρέστη μόνο ο Λοΐζος Αυξεντίου και το "στρατοδικείο" αποφάσισε να παρουσιασθούν μαζί αύριο.



Και οι δύο συνελήφθησαν, χθες, μαζί με τέσσερις Ευροβουλευτές όταν μπήκαν στο προαύλιο της εκκλησίας Αγίας Ζώνης στην Αμμόχωστο, στο πλαίσιο έρευνας για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, καταδίκασε έντονα τη σύλληψη των ευρωβουλευτών και των συνοδών τους, κατά την επίσκεψή τους στις κατεχόμενες περιοχές.

Κυριακὴ τοῦ θριάμβου τῆς Ὀρθοδοξίας Anthony Bloom (Metropolitan of Sourozh (1914- 2003))

Εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.

Κάθε βδομάδα, σ’ αὐτὴ τὴν περίοδο τῆς προετοιμασίας γιὰ τὴν Σαρακοστή, ἔχουμε ἤδη δεῖ τὶς παραβολὲς στὶς ὁποῖες ἡ κατάστασή μας φαίνεται τόσο ξεκάθαρα, μὲ τέτοια σαφήνεια, τόσο καυστικὰ ἀπεικονισμένη, καὶ ταυτόχρονα μὲ τόσο αὐστηρὲς προοειδοποιήσεις, ποὺ δὲν ὑπάρχει μέση ὁδός, ἀνάμεσα στὴν ὁδὸ τῆς ζωῆς καὶ στὴν ὁδὸ τοῦ θανάτου, ὅτι μπορεῖ νὰ ζοῦμε στὴ γῆ στὸ λυκόφως τοῦ ἀσυνείδητου, ἀλλὰ θὰ ἔρθει κάποια στιγμὴ ποὺ τὸ φῶς θὰ λάμψει μπρός μας καὶ θὰ γίνει ξεκάθαρο ἂν ἐμεῖς εἴμασταν παιδιὰ τοῦ φωτὸς ἢ αἰχμάλωτοι τοῦ σκότους. Καὶ κορυφαῖο σημεῖο σ’ αὐτὴ τὴν διαδικασία εἶναι ἡ ἀνάγνωση τοῦ Κανόνα τοῦ Ἁγ. Ἀνδρέα Κρήτης στὸν ὁποῖο ἡ ἁμαρτία καὶ ἡ μετάνοια τόσο δυνατὰ ἀπεικονίζονται.

Ἀλλὰ τώρα μπαίνουμε σὲ μία καινούργια φάση τῆς προετοιμασίας γιὰ τὸ Πάσχα, μπαίνουμε στὴν Σαρακοστὴ ποὺ εἶναι μιὰ παλιὰ λέξη ποὺ σημαίνει «ἄνοιξη», ἡ ἀρχὴ τῆς ζωῆς· μία περίοδος ὅπου δὲν μποροῦμε πιὰ νὰ ζοῦμε στὸ ἡμίφως ποὺ ἔχει ἀκόμα δύναμη πάνω μας, ἀλλὰ μὲ τὸ φῶς τοῦ Θεοῦ, τὸ φῶς ποὺ διαλύει τὸ σκοτάδι, τὸ φῶς ποὺ κάνει ὅλα ν’ ἀστράφτουν, νὰ εἶναι τὰ ἴδια φῶς σύμφωνα μὲ τὰ λόγια του Χριστοῦ.

Ξύπνησε και ηφαίστειο στην Ιαπωνία Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011, 16:21


Ένα ηφαίστειο που βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Ιαπωνία εκτοξεύει σήμερα πέτρες και στάχτη, που φτάνουν σε ύψος 4.000 μέτρων, έπειτα από δύο εβδομάδες που ήταν σχεδόν ήρεμο, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Το ηφαίστειο Σινμοεντάκε, ύψους 1.420 μέτρων, που βρίσκεται στο νησί Κιουσού, ξύπνησε για πρώτη φορά έπειτα από 52 χρόνια, τον Ιανουάριο.

Οι ιαπωνικές Αρχές έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε αυτό το ηφαίστειο που ανήκει στην οροσειρά Κιρισίμα, η οποία αποτελείται από περίπου 20 ηφαίστεια.

ΠΗΓΗ : www.zougla.gr

Παγκόσμια αγωνία: Συναγερμός και για δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία!

13.3.2011
- Συναγερμός και για τον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα
- Ιάπωνας πρωθυπουργος: "Η κατάσταση στο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα παραμένει σοβαρή!"
- Έχουν καταστραφεί τα συστήματα ψύξης δύο αντιδραστήρων - Νέα έκλυση ραδιενεργού ατμού σήμερα

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία. Πρόκειται για το εργοστάσιο Οναγκάουα, γύρω από το οποίο τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν υπερβεί κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην ΒΑ επαρχία Μιγιάγκι.

"Οι ιαπωνικές αρχές ενημέρωσαν την ΙΑΕΑ ότι η εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tohoku κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρώτου βαθμού (το πιο χαμηλό επίπεδο) το πυρηνικό εργοστάσιο Οναγκάβα", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία με έδρα τη Βιένη.

Πνευματική επικοινωνία

Ένα περιστατικό με τον Ρώσο στάρετς (γέροντα) Ζωσιμά (1850-1936) ή Ζαχαρία
κατά το βαπτιστικό του όνομα:
...Τελικά, ο Στάρετς έμεινε κατάκοιτος, διότι ήταν τόσο άρρωστος που δεν υπήρχε καμιά
ελπίδα αποκαταστάσεως της υγείας του. Ήταν έτοιμος με χαρά να περάσει στην αιωνιότητα και
είχε πληροφορία από τον Θεό ότι θα πέθαινε σε λίγες ημέρες. Ο Στάρετς διάβασε την ευχή εις
ψυχορραγούντας μόνος του, και έψαλε τον
κανόνα της Αναστάσεως σιγά, με μια φωνή που
μόλις ακουγόταν. Τότε όμως, ξαφνικά,
αισθάνθηκε μέσα στην καρδιά του, ότι ο
Μητροπολίτης Τρύφων. τον ήθελε και ότι ο
Κύριος θα παρέτεινε την ζωή του και θα του
χάριζε λίγο χρόνο ακόμα.
«Τι είναι αυτό; Γιατί;», στέναξε ο Στάρετς
στην προσευχή του. «Μα, γιατί με θέλει τόσο
πολύ ο Βλαντίκα Τρύφων; Νομίζω πως θα τον
φωνάξω εδώ. Ας μου πει ο ίδιος Τι σημαίνουν
όλα αυτά».

Ὁσίου Θεοφάνους τοῦ ἐγκλείστου, ἀπό τή Ρωσία, Άντιμετώπισις ἑνός αἱρετικοῦ

Mε πολλή ευχαρίστηση αναλαμβάνω να σας απαντήσω, ή σωστότερα, να συζητήσω μαζί
σας τα όσα αναφέρετε στην αξιόλογη επιστολή σας. Κι εγώ, πριν μου γράψετε, κάτι είχα
ακούσει, αλλά δεν είχα δώσει ανάλογη προσοχή. Τώρα όμως βλέπω ότι στην περιοχή σας
αρχίζει ν’ ανάβει μια πυρκαγιά και γι’ αυτό σπεύδω να σας απαντήσω ό,τι ο Θεός με φωτίσει.
Α. Γράφετε: «Μας εμφανίσθηκε κάποιος κήρυκας της πίστεως που φαίνεται ευγενής και
περιέρχεται τα σπίτια όχι μόνο των πλουσίων, αλλά και των φτωχών, διαβάζει το Ευαγγέλιο, το
ερμηνεύει, διδάσκει την πίστη στον Χριστό και παρακινεί στην μετάνοια. Κοντά μου κατοικεί
ένας φτωχός βιβλιοδέτης. Στο σπίτι του έρχεται αυτός ο κήρυκας και συγκεντρώνει αρκετό
κόσμο. Πήγα κι εγώ δύο φορές εκεί. Ακούγεται μάλιστα ότι και σε άλλα μέρη κηρύττει και
συγκεντρώνει πολύ κόσμο».
Ας σταματήσουμε το γράμμα σας στο σημείο αυτό. Καθαρά φαίνεται εδώ ότι ο νέος
αυτός κήρυκας της πίστεως, δεν είναι κήρυκας της Εκκλησίας. Πώς διδάσκει την πίστη
στον Χριστό χωρίς να έχει αναγνωρισθεί σαν ιεροκήρυκας από την Εκκλησία; Αυτό είναι
γεγονός πρωτάκουστο! Έπρεπε να συλλογισθείτε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει εδώ και να
τηρήσετε τον εαυτό σας σε επιφυλακή. Συμπεριφερθήκατε έτσι; Δούλεψε καθόλου η κρίσις σας
ερευνώντας, εάν είναι σωστά αυτά που ακούτε, ή εάν οδηγούν σε καλό; Να τι έπρεπε εξ αρχής
να κάνετε.
Λέτε στην συνέχεια ότι διδάσκει πίστη στον Χριστό και ομιλεί διαρκώς από τα Ευαγγέλια.
Αυτό ακριβώς θα έπρεπε να σας κάνει πιο προσεκτικό. Γιατί σας διδάσκει πίστη στον
Χριστό; Μήπως είσθε τάταρος ή μογγόλος; Εσείς από παιδί πιστεύετε στον Χριστό και ζείτε
μέσα στους κόλπους της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά το παράδειγμα όλων των Αγίων,
που δοξάσθηκαν από τον Θεό. Όταν λοιπόν άρχισε να διδάσκει περί πίστεως στον Χριστό σε
σας που ήδη πιστεύετε, θα έπρεπε να σκεφθείτε ότι η δική του πίστη πιθανόν να είναι
διαφορετική από την δική σας, την πίστη δηλαδή της Εκκλησίας μας.

Ενημέρωση για τον καρκίνο από το νοσοκομείο John Hopkins:

1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν
φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα
δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον
καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη
η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν
ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.
2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός
ανθρώπου.
3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα
καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο
σχηματισμός όγκων.
4. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές
ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς
παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ


Ο όσιος Γέρων, αντιμετώπιζε με ιδιαίτερη αγάπη και παρακλητική διάθεση τους καρκινοπαθείς. Εξέταζε με προσοχή την περίπτωση τους, προσπαθούσε να προχωρήσει σε δρόμους διαγνωστικούς, και μελετούσε γενικά τη φοβερή αυτή νόσο της εποχής μας. Είχε ο ίδιος προσβληθεί από τον καρκίνο. Μέσα του ήταν διάσπαρτη η νόσος, και όμως, όπως ο ίδιος έλεγε, είχε κατορθώσει να αποκοιμίσει τη φοβερή νόσο για δεκαετίες, χρησιμοποιώντας ως φάρμακο μοναδικό την αδιάλειπτη προσευχή και τη μελέτη της Αγίας Γραφής.

Σε μία συζήτηση, πού έκανε ο πατήρ Πορφύριος στο Νοσοκομείο Συγγρού με μία Πανεπιστημιακή γιατρό για θέματα καρκίνου και AIDS, διατύπωσε σημαντικές απόψεις, τις οποίες θυμάται αργότερα και επαναλαμβάνει:

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις