Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε

Νέα παιχνίδια των Τούρκων στο Αιγαίο σε επιχείρηση έρευνας - διάσωσης εντός ελληνικών υδάτων


Μπορεί ο πρωθυπουργός τους να παίρνει το πρωινό του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Ερζερούμ, μέσα σε κλίμα αγαστής φιλίας και συνεννόησης, όμως την ίδια ώρα, Αθήνα και Άγκυρα τσακώνονται για το ποιος έχει την ευθύνη σε έρευνα και διάσωση στο Ανατολικό Αιγαίο.
Νωρίς το πρωί μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, Τούρκος ψαράς εξέπεμπε SOS με το αλιευτικό του μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου. Αμέσως έσπευσαν Έλληνες για τη διάσωση του ψαρά με σκάφη του Λιμενικού , πλωτά και εναέρια μέσα. Ταυτόχρονα το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, εξέδωσε την προβλεπόμενη ΝΟΤΑΜ, όπως ορίζει το ναυτικό και το διεθνές Δίκαιο. Φυσικά οι Τούρκοι όπως πάντα μια ώρα μετά εξέδωσαν τη δική τους ΝΟΤΑΜ, αμφισβητώντας την δική μας επιχείρηση.
Η διάσωση είναι σε εξέλιξη. Οι τούρκοι έχουν στείλει στη περιοχή μια ακταιωρό και ένα ελικόπτερο.
Πηγή : www.onalert.gr

Η ΕΕ απαγόρεσε την λέξη "ΜΗΤΕΡΑ" για χάρη των ομοφυλόφιλων /ἀποφαση 12267


Τὸ Εὐρωπαϊκὸ Συμβούλιο ὑποδεικνύει τὴν ὑποβολὴ ἀποφάσεως 12267, διὰ τῆς ὁποίας μεταξὺ ἄλλων συνιστᾶται νὰ καταπολεμηθῇ ὡς σεξιστικὴ στερεοτυπία (!) ἡ χρῆσις τοῦ ὅρου «μητέρα» .
Συνιστᾶται λοιπὸν ἡ παράκαμψις τῆς χρήσεως τῆς ἐννοίας αὐτῆς, ὡς ἀνασταλτικῆς τῆς «ἰσότητος τῶν φύλων». Ἔτσι ἀξιολογεῖται ὁ ῥόλος τῆς μητέρας ὡς παθητικὴ λειτουργία.

Ἰδιαιτέρως «προωδευμένη» ἐπ᾿ αὐτοῦ προκύπτει ἡ Ἑλβετία. Συμφώνως πρὸς νέαν ὁδηγίαν περὶ τῆς ὑπηρεσιακῶς ἐνδεικνυμένης γλώσσης, ἐμπίπτει ἡ χρῆσις τῶν ἐννοιῶν «πατέρας» καὶ «μητέρα» εἰς τὴν κατηγορίαν τῶν καλουμένων «ἐννοιῶν διακρίσεων»· συνεπῶς τὰ παιδιὰ δὲν θὰ μποροῦν ἐπισήμως νὰ ἔχουν πατέρα καὶ μητέρα ἀλλὰ «γονεϊκὰ μέρη» ἢ «α΄ καὶ β΄ γονικὸ» ὡς γονεῖς. «Ἡ ὁδηγία εἶναι ὑποχρεωτικὴ προκειμένου περὶ ὑπηρεσιακῶν δημοσιευμάτων καὶ ἐγγράφων», ἐξήγησε ἡ Isabel Kamber, ὑποδιευθύντρια τοῦ Γερμανικοῦ τομέως τῆς Κεντρικῆς Γλωσσικῆς Ὑπηρεσίας τῆς ὁμοσπονδιακῆς καγκελαρίας τῆς Ἑλβετίας.

Επέβαλαν το Μνημόνιο για να σώσουν τις Τράπεζες και να «υποτάξουν» τους Έλληνες

Του Φάνη Κυριόπουλου - Είναι φανερό, πλέον, ότι παρόλα τα μέτρα της κυβέρνησης που «έπνιξαν» το λαό, στην πραγματικότητα τίποτα δεν δείχνει να έχει αλλάξει και στην ουσία τίποτα δεν βελτίωσε την οικονομική κατάσταση της χώρας ενώ τα μοναδικά χρήματα που «προστέθηκαν» στον κρατικό κορβανά είναι αυτά της περαίωσης. Ακόμα και αυτό, όμως, δεν έχει καμία σημασία αφού η «ιστορία» βρίσκεται αλλού.
Το μνημόνιο αλλά και η παρουσία της «τρόικας» στην Ελλάδα είναι η αρχή ενός καλοστημένου σχεδίου, για ν’ αντιμετωπιστεί η παγκόσμια χρεοκοπία και να ωφεληθούν τα τρωκτικά που βρίσκονται «πίσω» από τις τράπεζες και όχι μόνο… Χρεοκοπημένη είναι η Αμερική και ο Καναδάς. Χρεοκοπημένη είναι η Ευρώπη αλλά και η Ιαπωνία. Μεγάλες δυνάμεις, αλλά στα όρια της πτώχευσης, όσο και αν θέλουν επιμελώς να το κρύψουν.
Η παρουσία του ΔΝΤ οφείλεται ακριβώς σε αυτό, αφού η Ευρώπη είναι αδύναμη να αντιμετωπίσει τις οικονομικές κρίσεις του παρόντος και του μέλλοντος, κάτι που ούτε καν είχαν προβλέψει οι ηγέτες της ΕΕ όταν συνέτασσαν και κύρωναν την Συνθήκη της Λισαβόνας. Γεγονός το οποίο παραδέχθηκαν και οι ίδιοι στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

Το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας.Αυξήθηκε ο δείκτης απόλυτης φτώχειας!



Ο δείκτης της απόλυτης φτώχειας στην Τουρκία, αυξήθηκε στο 18,08% το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας, στην Άγκυρα, έναντι ποσοστού 17,11%, το 2008.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία της έρευνας, ποσοστό 0,48% του πληθυσμού της χώρας, περίπου 339.000 άνθρωποι, ζουν κάτω από το όριο της γραμμής διατροφικής φτώχειας.
Ποσοστό 18,08% του συνολικού πληθυσμού της Τουρκίας, περίπου 12,75 εκατ. κάτοικοι, ζουν κάτω από όριο της απόλυτης φτώχειας, αδυνατώντας να καλύψουν τα βασικά έξοδα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά, δημοσιοποιούνται σε μια περίοδο θετικής οικονομικής ανάπτυξης για την τουρκική οικονομία, αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα διανομής του παραγόμενου οικονομικού πλούτου, στην τουρκική κοινωνία.

Πηγή : www.onalert.gr

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις