Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Διδαχες του γέροντα Παρθένιου.

Διδαχες του γέροντα Παρθένιου
Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, Αγίου Όρους.


http://www.mediafire.com/file/mgzw2zjly2q/Για τα πνευματικά μας παιδιά.mp3
http://www.mediafire.com/file/nz0mgknt53z/Η ευχή στον ενικό.mp3
http://www.mediafire.com/file/mrgn2mnz2ey/Η ευχή στον πληθηντικό.mp3
http://www.mediafire.com/file/220tyydyztd/Περι Προσευχής.mp3

Πηγή : http://forum.christian-orthodox.gr

ΈΝΑ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ …ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ !!

ΈΛΛΗΝΕΣ ….ΙΣΩΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΝ….ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ!!!
Στην σημερινή μας συνεχεία για τον ορυκτό μας πλούτο θα παραθέσω μερικά στοιχεία τα οποία αν μη τι άλλο εάν δεν σας δώσουν απαντήσεις τουλάχιστον θα σας δώσουν αρκετό υλικό για σκέψη, σχετικά με την ποιότητα του πολιτικού μας συστήματος και φυσικά των πολιτικών μας αλλά και της δικιάς μας βλακείας να τους ψηφίζουμε , με πρώτον εμένα!!
Σύμφωνα λοιπόν με διάφορες πηγές αλλά και με στοιχεία από το άρθρο του Ευκλείδη Καραγιαννίδη, ανεκμετάλλευτα δισεκατομμύρια ΄΄υπάρχουν΄΄ στο υπέδαφος μας, που σε περίπτωση που μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε τα έσοδα που θα προκύψουν από αυτήν την δραστηριότητα υπολογίζονται για κάθε Έλληνα τουλάχιστον στα ……95 000 000 000 !!!!

Η Ελλάδα και δη η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή πού χτυπήθηκε ίσως περισσότερο από όλες τις άλλες περιοχές από τη διεθνή κρίση, λόγω της φύσης της οικονομίας της και κυρίως της έντονης εξωστρέφειας των επιχειρήσεών της με χιλιάδες λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εφαρμογή ελαστικής εργασίας στις μεγάλες βιομηχανίες, μείωση ή και εγκατάλειψη παραδοσιακών αγροτικών καλλιεργειών, πτώση της τουριστικής κίνησης συνθέτοντας έτσι ένα “εφιαλτικό” σκηνικό, οι συνέπειες του οποίου σύμφωνα με αναλυτές θα φανούν ακόμη πιο έντονα από την επόμενη χρόνια, επιδεινώνοντας την ήδη άσχημη εικόνα.

π. Φιλόθεος Φάρος: Το βήμα πριν από το πρώτο βήμα (το περιστατικό με τον Ζακχαίο)



Ο Ζακχαίος "ἐζήτει ἰδεῖν τόν ἐπί συκομορέαν", γιατί αισθανόταν μικρός και νόμιζε ότι θα μεγλάλωνε σκαρφαλώνοντας στην συκομορέα.
Πολλές φορές και εμείς πιστεύουμε πως θα δούμε τον Ιησού ανεβαίνοντας σε κάποια "συκομορέα", εκείνο που πολύ εκφραστικά λέμε στην "καλάμι" στην καθομιλουμένη. Μερικές φορές πιστεύουμε π.χ. ότι θα δουμε τον Ιησού αν καβαλήσουμε το καλάμι της "μορφώσεως" και βλέπουμε "αφ' υψηλού" τους άλλους ανθρώπους.

Άλλοτε πάλι καβαλάμε το καλάμι της "αρετής", ή της "ευσέβειας", ή της "προοδευτικότητας" ή της "εθνικοφροσύνης" ή ακόμα της "ορθοδοξίας".

Αξιόλογες πνευματικές ομιλίες στην Πανήγυρη των Κτητόρων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=334

Καταστρατηγείται η ελευθερία του ατόμου με τον νηπιοβαπτισμό;



Ο ελεύθερος άνθρωπος είναι εκείνος που έχει αποβάλλει τα πάθη και τις αδυναμίες του. Μην ξεχνάμε ότι ο Χριστός είναι η απόλυτη ελευθερία του ατόμου. Κανέναν δεν πιέζει και σε κανέναν δεν επιβάλει να Τον ακολουθήσει…Όποιος θέλει, όποιος Τον λαχταράει και θέλει να είναι μαζί Του.

Πρόκειται για μια «λογικοφανή» ερώτηση την οποία, δυστυχώς, στην γενικότερη προσπάθεια καταστρατήγησης και αλλοίωσης της θρησκευτικής συνείδησης των ορθοδόξων χριστιανών, προτάσσουν και πιπιλίζουν σαν καραμέλα, άνθρωποι οι οποίοι μαύρα έχουν μεσάνυχτα και μακρά απέχουν από την ορθόδοξο οδό και αλήθεια. Εδώ, δεν θα απαντήσουμε δίνοντας ένα κείμενο με κανόνες και αποφάσεις της εκκλησίας μας, (πράγμα το οποίο θα έφτανε ως απάντηση: πχ ό Αγιος Γρηγόριος ό Θεολόγος μας λέει ότι τα παιδιά πρέπει να βαπτίζονται σε νηπιακή ηλικία-δεν μας καλύπτει αυτό ως απάντηση;) αλλά θα θέσουμε ερωτήσεις και ο καθένας ας προβληματιστεί κατά την προαίρεση και την κρίση του.

Θεοεγκατάλειψη κατά τὸν Ἅγιο Σιλουανό Ὁμιλεῖ ὁ π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης

http://www.agiazoni.gr/audiogallery.php?index=1&audioid=34856879468144629504

Το κόλπο Grosso που έκαναν χθες οι τραπεζομάγειροι της διαπλοκής!!!



Ούτε στίς πιό έξυπνες ταινίες του Hollywood δεν παίχτηκε ποτέ τέτοιο σενάριο!!!! Για να καταλάβετε τι συμβαίνει θα ξεκινήσω ρωτώντας σας το εξής: Αν εγώ ζητούσα δανεικά από μιά Τράπεζα μέ 1% επιτόκιο και για να τα πάρω έπρεπε κάποιος από εσας να υπογράψει ως εγγυητής , πιθανώς να μήν υπήρχε κανένα πρόβλημα!!! Αν όμως εσείς πού υπογράψατε στό δάνειό μου ως εγγυηταί , λίγο αργότερα , βρισκόσασταν σε κάποια οικονομική ανάγκη, τότε φυσικά θά βγαίνατε στην ....
αγορά πρός αναζήτηση κάποιου δανείου. Σωστά;;; Η Τράπεζα όμως στην οποία θα απευθυνόσασταν πιθανόν να μήν ενέκρινε αυτό το δάνειο, λόγω τού ότι εσείς με την προηγούμενη υπογραφή σας ως εγγυηταί στό δικό μου δάνειο, εξαντλήσατε τά πιστοληπτικά σας όρια !!!! Αν τώρα, υποθέσουμε ξανά, ό,τι εσείς μήν έχοντας άλλη διέξοδο, θα στρεφόσασταν σε εμένα, τον ευεργετηθέντα, γιά βοήθεια , θα περιμένατε να σας βοηθήσω αφιλοκερδώς. Σωστά;;;

Yπέρ της κατασκευής του φράχτη οι ΄Ελληνες πολίτες δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις


Σαφώς υπέρ της κατασκευής του φράχτη μήκους 12,5 χλμ. στην περιοχή του Έβρου είναι οι Έλληνες πολίτες σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, το 73% συμφωνεί με την κατασκευή του φράχτη.
Αντίστοιχα, έρευνα της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής δείχνει ότι το 59% των ερωτηθέντων «σίγουρα» και «μάλλον» συμφωνούν με το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Στο γκάλοπ της Public Issue, τέλος, οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 56% ότι «σίγουρα» ή μάλλον» ο φράχτης μπορεί να εμποδίσει το μεταναστευτικό ρεύμα από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Πηγή : www.defencenet.gr

Οι Άραβες με τη Τουρκία και η Ελλάδα με το Ισραήλ, η νέα τάξη πραγμάτων;


Και ξαφνικά σε λιγότερο από ένα χρόνο άλλαξαν πράγματα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή που ήταν σταθερά για 60 χρόνια. Αλλαγές που αν τις έλεγες ως πρόγνωση μερικά χρόνια πριν, θα σε λέγανε τουλάχιστον τρελό. Η νέα τάξη πραγμάτων άρχισε να φαίνεται με τις αλλαγές στην Τουρκία.
Ένας απλός πολιτικός ο Ταγίπ Ερντογάν άρχιζε να πετυχαίνει εκεί που είχαν αποτύχει τις τελευταίες δεκαετίες όλοι οι άλλοι πολιτικοί της γείτονος χώρας. Δηλαδή, να δαμάσει το βαθύ τουρκικό κράτος και να αποδυναμώσει τη στρατιωτική ηγεσία που ουσιαστικά ασκούσε όλες οι εξουσίες.
Και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά άρχισε να βάζει σωρηδόν τους παντοδύναμους στρατηγούς στη φυλακή και να προχωρά σε μεγάλες αλλαγές στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική χωρίς να ρωτάει κανένα(;)

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΩΝ !


Ανάμεσα στα 10 τσουβάλια με έγγραφα που κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια των ερευνών στην Διοίκηση του στόλου στο Γκιόλτζουκ, βρέθηκε και ανανεωμένη έκδοση του σχεδίου Βαριοπούλα. Αναφέρεται πως φαίνεται από τα έγγραφα πως το σχέδιο Βαριοπούλα ανανεώθηκε από το 2003 και μετά. Τα έγγραφα συνοδεία στρατού μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου λόγω της αλλαγής φρουράς των στρατιωτών , ανοίχτηκαν παρουσία εισαγγελέως. Η διαδικασία ταξινόμησης των εγγράφων ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, και 43 φάκελοι σχετικοί με το Σχέδιο Πραξικοπήματος Βαριοπούλα στάλθηκαν στο 10ο Κακουργιοδικείο. Η εφημερίδα Ταράφ έφτασε σε κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των 43 φακέλων. Ανάμεσα στις νέες πληροφορίες και έγγραφα που βρέθηκαν στο Γκιόλτζουκ σχετικά με τους 196 κατηγορούμενους, βρέθηκαν επίσης στοιχεία από βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα. Μέσα στα 10 τσουβάλια φέρεται να υπάρχουν σχέδια για νέες δράσεις και πραξικοπήματα. Στα έγγραφα αυτά, φορείς, υπηρεσίες και νοσοκομεία φαίνονται με την ανανεωμένη τους κατάσταση.

Πηγή : tourkikanea.wordpress.com

"Θα χτυπηθεί η Ελλάδα αλλά δεν θα καταστραφεί θα το δείτε"


Το μήνυμα του αγαπητού φίλου Γιώργου Θαλάσσης Χανιά:

Αδέρφια χαίρετε. Τα Χριστούγεννα στο Όρος άκουσα τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό να λέει ότι: << Το 2011 θα είναι δύσκολος χρόνος, σημειώστε το με κόκκινα γράμματα. Από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουν δύσκολες μέρες। Το 11, το 12, το 13 θα είναι δύσκολες μέρες και κυρίως για τον ελληνισμό. Να προσεύχεστε, την Ελλάδα στο παρελθόν την γλύτωσε Ο Θεός και τώρα πάλι Ο Θεός θα την σώσει. Θα έρθει η ώρα που τα πράγματα θα αντιστραφούν και αυτό που έλεγε ο Γέρων Παίσιος για την Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί. Θα έρθει η Κωνσταντινούπολη. Θα χτυπηθεί η Ελλάδα αλλά δεν θα καταστραφεί θα το δείτε. Θα δυσκολευτούμε αλλά θα επιβιώσουμε. Άλλοι είναι που δεν θα επιβιώσουνε... >>

Πηγή : 1453-2009.pblogs.gr

Βλέπω τι μας περιμένει γι’ αυτό πονάω!



Περνούν τά χρόνια καί τι δύσκολα χρόνια! Δεν ­τελείωσαν τα θέματα. Βράζει το καζάνι. Αν δεν είναι λίγο δυναμωμένος κανείς, πώς θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μιά δύσκολη κατάσταση; Ό Θεός δεν έκανε ανεπρόκο­πους ανθρώπους. Πρέπει να καλλιεργήσουμε το φιλότιμο. Αλήθεια, Θεός φυλάξει, αν γίνει ένα τράνταγμα, πό­σοι θα σταλθούν όρθιοι; Πριν από τον πόλεμο τού ’40, στην Κόνιτσα, εκεί πού είχα το μαραγκουδάδικο ήταν ή αγορά καί έφερναν οι χωρικοί καλαμπόκι, σιτάρι κ.λπ. Μερικοί πλούσιοι, τι πλούσιοι, αυτοί δηλαδή πού έπαιρ­ναν κάποιους τόκους από τις Τράπεζες, όταν πήγαι­ναν οι καημένοι οι χωρικοί το καλαμπόκι στην αγορά, για να το πουλήσουν, αυτοί το κλωτσούσαν με το πόδι καί ρωτούσαν πόσο έχει. Όταν ήρθε ό πόλεμος καί ανα­γκάσθηκαν να τά πουλήσουν όλα, «καλημέρα» έλεγε ό ένας, «έχεις καλαμπόκι;» ρωτούσε ό άλλος. Γι’ αυτό τώρα να ευχαριστείτε τον Θεό για όλα.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις