Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ετοιμάζουν πολιτική ανωμαλία;

Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να πήρε το μήνυμα από τον Στρος Καν, αλλά δεν ήταν ο μοναδικός. Η παραμονή του στην εξουσία έχει οριστικοποιηθεί και το τέλος του πέραν από το άδοξο για τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί με τέτοιο τρόπο που θα δημιουργήσει σοβαρή κατάσταση ανωμαλίας.
Το μήνυμα του Στρος Καν το "πήραν" και οι γνωστοί - άγνωστοι, οι άνθρωποι των σκιών και τα παρελκόμενα των πάσης φύσεως πρακτόρων που λειτουργούν εντός του κράτους των Αθηνών, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Σωρεία πληροφοριών αναφέρεται σε ετοιμασίες για δημιουργία πολιτικής ανωμαλίας δια της βίας, που ετοιμάζεται σε "στέκια" οργανωμένων και άρτια εκπαιδευμένων στην δημιουργία επεισοδίων.
Δυστυχώς η έξοδος του Γιώργου Παπανδρέου πρόκειται να συνοδευθεί από έκτροπα τα οποία θα επιχειρηθούν στην αυριανή απεργία. Πέρα από την μετακίνηση και είσοδο στην χώρα διαφόρων παράξενων προσωπικοτήτων, γνωστοποιήθηκε σε μέλη και στελέχη κομμάτων πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους αύριο, ενώ υπάρχει και πληροφορία για απόπειρα κατάληψης της Βουλής από κουκουλοφόρους.

Έτσι εξηγούνται και κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα από προσωπικά αρχεία του Μιχάλη Χριστοφοράκου που σύντομα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας.

λένε πως:

αν δεν ξέρεις την ιστορία σου
θα την ξαναζήσεις
και για του λόγου το αληθές:
http://olympiada.files.wordpress.com/2010/12/siemens-von.jpg?w=592&h=403
Carl Friedrich von Siemens. Από τους βασικούς χρηματοδότες του Χίτλερ. Κάθε αναφορά στην ναζιστική του δράση έχει απαλειφθεί
http://olympiada.files.wordpress.com/2010/12/siemens-nikos-xristoforakos.jpg?w=588&h=465
Νικόλαος Χριστοφοράκος (κέντρο), γνωστός και ως ο Έλληνας Μένγκελε. Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δοσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους.

Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση. Κατέδιδε όσους διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό

σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα της γενοκτονίας) και αντάρτες (τα επόμενα χρόνια της κατοχής).

Ο δικαστής που τον αθώωσε, βασίστηκε στη μαρτυρία του πολιτικού Πάνου Χατζηπάνου, που μετέπειτα έγινε υπουργός δικαιοσύνης.

Μέλος της Γερμανικής τεκτονικής στοάς. Αργότερα, ως υπουργός συνελήφθη και καταδικάστηκε για χρηματισμό.

Η αναπηρία είναι ευλογία από τον Θεό


Σωστή αντιμετώπιση της αναπηρίας
- Μια αναπηρία, Γέροντα, μπορεί να δημιουργήση σύμπλεγμα κατωτερότητος;
- Αυτά είναι μπανταλά [33].
- Στους αναπήρους όμως, Γέροντα, μερικές φορές συμβαίνει αυτό.
- Συμβαίνει, γιατί δεν τοποθετούνται σωστά. Όταν καταλάβουν ότι η αναπηρία είναι ευλογία από τον Θεό, τοποθετούνται σωστά και απαλλάσσονται από την μειονεκτικότητα. Όταν ένα μικρό παιδί έχη κάποια αναπηρία και δεν έχη βοηθηθή, ώστε να χαίρεται για την αναπηρία του, τότε έχει ελαφρυντικά, αν αισθάνεται μειονεκτικά. Αλλά, αν μεγαλώση και παραμένη η μειονεκτικότητα, σημαίνει ότι δεν έχει συλλάβει το βαθύτερο νόημα της ζωής. Σε ένα κοριτσάκι, όταν ήταν εννέα χρονών, παρουσιάσθηκε όγκος στο μάτι του και οι γιατροί του αφήρεσαν το ένα μάτι. Τα παιδιά στο σχολείο το κορόιδευαν και αυτό το καημένο βασανιζόταν. Ο πατέρας του ήρθε στο Καλύβι και μου είπε το πρόβλημά του. «»Σκέφθηκα, Γέροντα, μου είπε, πως, αν του παίρνω ό,τι μου ζητάει, θα το βοηθήσω, γιατί θα χαίρεται και θα ξεχνάη την στενοχώρια για την αναπηρία του. Ναι, αλλά πως να το κάνω αυτό; Έχω άλλα πέντε μικρά παιδιά, που ζηλεύουν, γιατί δεν καταλαβαίνουν». «Τι είναι αυτά; του λέω. Αυτά είναι μια ψεύτικη παρηγοριά· δεν είναι λύση. Αν του παίρνης τώρα όποιο φόρεμα σου ζητάει, μετά από λίγα χρόνια θα σου ζητήση να του πάρης και μερσεντές.

Η αρρώστια


Οι αρρώστιες βοηθούν τους ανθρώπους
- Τι θα πη, Γέροντα, «Καλό Παράδεισο»;
- Με το καλό να πας στον Παράδεισο.
- Μπορεί, Γέροντα, να εννοή: «Να πας στον καλό Παράδεισο»;
- Άκουσες εσύ ποτέ να μιλούν για κακό Παράδεισο; «Πάντως, για να πάη κανείς στον γλυκό Παράδεισο, πρέπει να φάη πολλά πικρά εδώ, να έχη το διαβατήριο των δοκιμασιών στο χέρι. Τι γίνεται στα νοσοκομεία! Τι δράματα! Τι πόνο έχει ο κόσμος! Πόσες μητέρες, οι καημένες, κάνουν επεμβάσεις, σκέφτονται τα παιδάκια τους και έχουν την αγωνία όλης της οικογένειας! Πόσοι οικογενειάρχες έχουν καρκίνο, κάνουν ακτινοβολίες και τι βάσανο έχουν! Να μην μπορούν να δουλέψουν, να πρέπη να πληρώσουν νοίκια, να έχουν ένα σωρό έξοδα! Εδώ άλλοι έχουν την υγεία τους και πάλι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, πόσο μάλλον να μην έχη κανείς την υγεία του και να ζορίζεται να δουλέψη, για να ανταποκριθή λίγο στις υποχρεώσεις του! Πολύ με έχουν καταβάλει τα προβλήματα των ανθρώπων. Πόσα ακούω κάθε μέρα! Συνέχεια βάσανα, δυσκολίες!... Πίκρα όλη μέρα το στόμα και το βράδυ να πέφτω νηστικός λίγο να ξεκουραστώ. Νιώθω πολλή σωματική κούραση, αλλά και εσωτερική ξεκούραση.
- Γέροντα, πάντα ωφελεί η αρρώστια;
- Ναι, πάντα πολύ ωφελεί. Οι αρρώστιες βοηθούν τους ανθρώπους, να «εξιλεωθούν»[17], όταν δεν έχουν αρετές. Μεγάλο πράγμα η υγεία, αλλά και το καλό που προσφέρει η αρρώστια, η υγεία δεν μπορεί να το δώση! Πνευματικό καλό! Είναι πολύ μεγάλη ευεργεσία, πολύ μεγάλη! Καθαρίζει τον άνθρωπο από την αμαρτία, και μερικές φορές του εξασφαλίζει και μισθό. Η ψυχή του ανθρώπου είναι σαν το χρυσάφι και η αρρώστια είναι σαν τη φωτιά που την καθαρίζει. Βλέπεις, και ο Χριστός είπε στον Απόστολο Παύλο: «Η δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται»[18]. Όσο περισσότερο ταλαιπωρηθή με κάποια αρρώστια ο άνθρωπος, τόσο περισσότερο εξαγνίζεται και αγιάζεται, αρκεί να κάνη υπομονή και να την δέχεται με χαρά.

ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ


«Για να πάη κανείς στον γλυκό Παράδεισο,
πρέπει να φάη πολλά πικρά εδώ,
να έχη το διαβατήριο των δοκιμασιών στο χέρι».
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ’’
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2002
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
‘’Διήλθομεν δια πυρός και ύδατος...’’[1]
Οι σταυροί των δοκιμασιών
Γέροντα, το σταυρουδάκι που μου δώσατε το φορώ συνέχεια και με βοηθάει στις δυσκολίες.
- Να, τέτοια σταυρουδάκια είναι οι δικοί μας σταυροί, σαν αυτά που κρεμούμε στον λαιμό μας και μας προστατεύουν στην ζωή μας. Τι νομίζεις, έχουμε μεγάλο σταυρό εμείς; Μόνον ο Σταυρός του Χριστού μας ήταν πολύ βαρύς, γιατί ο Χριστός από αγάπη προς εμάς τους ανθρώπους δεν θέλησε να χρησιμοποιήση για τον εαυτό Του την θεϊκή Του δύναμη. Και στην συνέχεια σηκώνει το βάρος των σταυρών όλου του κόσμου και μας ελαφρώνει από τους πόνους των δοκιμασιών με την θεία Του βοήθεια και με την γλυκειά Του παρηγοριά.
Ο Καλός Θεός οικονομάει για τον κάθε άνθρωπο έναν σταυρό ανάλογο με την αντοχή του, όχι για να βασανιστή, αλλά για να ανεβή από τον σταυρό στον Ουρανό – γιατί στην ουσία ο σταυρός είναι σκάλα προς τον Ουρανό. Αν καταλάβουμε τι θησαυρό αποταμιεύουμε από τον πόνο των δοκιμασιών, δεν θα γογγύζουμε, αλλά θα δοξολογούμε τον Θεό σηκώνοντας το σταυρουδάκι που μας χάρισε, οπότε και σε τούτη την ζωή θα χαιρώμαστε, και στην άλλη θα έχουμε να λάβουμε και σύνταξη και «εφάπαξ». Ο Θεός μας έχει εξασφαλισμένα κτήματα εκεί στον Ουρανό. Όταν όμως ζητούμε να μας απαλλάξη από μια δοκιμασία, δίνει αυτά τα κτήματα σε άλλους και τα χάνουμε. Ενώ, αν κάνουμε υπομονή, θα μας δώση και τόκο.

Απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών με νομοσχέδιο από την κατοχική κυβέρνηση τον Απρίλιο 2011 Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!


Απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών με νομοσχέδιο από την κατοχική κυβέρνηση τον Απρίλιο 2011
Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!

Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Στείλτε παντού το παρόν άρθρο, όσο είναι νωρίς. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!

Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ' τον περίφημο διατροφικό κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ' τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε..

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Η ιστορία του κώδικα alimentarius αρχίζει το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβληματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία.

H ΠIΣTH ΩΣ KAΘOPIΣTIKOΣ ΠAPAΓONTAΣ THΣ ΣΩMATIKHΣ KAI ΨYXIKHΣ YΓEIAΣ Γεωργίου Δορμπαράκη

Φαίνεται ότι πλέον σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ή τουλάχιστον τείνουν νά αναγνωρίσουν τόν άνθρωπο ως μία «ψυχοσωματική» οντότητα, παραδεχόμενοι ότι «η βιολογική ύπαρξη δέν εξαντλεί τόν άνθρωπο». Μέ τόν ένα ή τόν άλλο τρόπο, όπως ο καθένας μπορεί στό μυαλό του νά συλλάβει καί νά εξηγήσει τίς έννοιες «ψυχή» καί «πνεύμα», αποδέχεται αυτή τήν «άλλη», τήν άυλη πραγματικότητα, πού κουβαλάει ο κάθε άνθρωπος μαζί μέ τό σώμα του. Από τόν Freud, πού ήταν εκ τών πρώτων οι οποίοι μίλησαν γιά τήν επίδραση τών ψυχικών φαινομένων στήν υγεία τού ανθρώπου, μέχρι τούς σημερινούς ερευνητές τής γενετικής, πού συνδέουν άρρηκτα τό στρές μέ τήν ανοσοποιητική άμυνα τού οργανισμού, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη πού διατύπωσε ο Bernard Glorion, επικεφαλής τής χειρουργικής ορθοπεδικής στό νοσοκομείο Clocheville τής πόλης Tours: «Ο ασθενής παραμένει ένας άνθρωπος, κι έτσι πρέπει νά μάθουμε νά συνεχίσουμε νά τόν βλέπουμε ως μία προσωπικότητα». «Εμείς οι γιατροί», συνεχίζει ο Καθηγητής, «πρέπει νά συνειδητοποιήσουμε ότι κάνοντας μιά ειλικρινή συζήτηση μέ έναν ασθενή μας μπορούμε να του προσφέρουμε πολύ περισσότερα από οσαδήποτε αγχολυτικά φάρμακα». Ο Victor Frankl, εμπνευστής, δημιουργός καί εκφραστής τής λογοθεραπείας, είχε γράψει σέ ένα επιστημονικό υστερόγραφο τού 1975: «Η τεχνική προσέγγιση στόν άρρωστο, σάν σέ μιά μηχανή, πού χρειάζεται επιδιόρθωση ή σάν σέ ένα μηχανισμό, πού χρειάζεται ρύθμιση, μπορεί, αυτή καί μόνη, νά είναι καταστρεπτική. Μπορεί νά εξουθενώσει τή συναίσθηση, πού έχει ο άρρωστος για τόν εαυτό του πώς είναι ένα ελεύθερο καί υπεύθυνο όν, καί νά καταλήξει ακόμα καί σέ μιά ιατρογενή νεύρωση. Γι' αυτό ο κάθε θεραπευτής πρέπει νά εξετάσει τίς φιλοσοφικές βάσεις τής προσέγγισης καί τών μεθόδων, πού έχει στή διάθεσή του».

ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΕΣ... ΚΑΙ " ΑΛΛΕΣ " ΣΧΕΣΕΙΣ...

1) Γιατί ή Ορθόδοξη Εκκλησία απαγορεύει τίς σχέσεις μέ ένα πρόσωπο πού αύριο θά γίνει επίσημος σύζυγος καί πατέρας, (ή μητέρα ), τών παιδιών τους;

2) Τί κακό γίνεται ; αφού καί οί δυό (άνδρας καί γυναίκα), συμφωνούν νά έχουν μιά ιδιαίτερη σχέση χωρίς νά " πειράζουν κανένα " , όπως χαρακτηριστικά ισχυρίζονται...

3) Αφού σήμερα, όλοι παντρεύονται μέ γνωριμία καί μέ " δοκιμή " στό άν ταιριάζουν, εμείς σάν Χριστιανοί τί μπορούμε νά κάνουμε ;

Άν πρώτα "δέν γνωρίσεις καί δέν δοκιμάσεις τόν άλλον, πώς θά τόν παντρευτείς;...", μάς γράφουνε κάποιοι άλλοι...

Επάνω σέ όλα αυτά, θά παραθέσουμε επιλεκτικά δύο γράμματα, πού καλύπτουν, νομίζουμε, όλες τίς απορίες αλλά καί τόν τρόπο σκέψης πολλών, νέων κυρίως ανθρώπων. Χωρίς φυσικά, καί κάποιοι μεγάλοι νά αποκλείονται...

Α΄ Επιστολή

Γειά σας. Μέ λένε Μανώλη, είμαι 24 χρόνων, καί είδα στό site πού έχετε ότι οί προγαμιαίες σχέσεις είναι θανάσιμη αμαρτία, καί ότι αυτά δικαιολογούνται μόνο στούς παντρεμένους. Δέν ξέρω ποιοί παπάδες τά λένε αυτά, εγώ διαφωνώ κάθετα. Δείτε πώς ζεί ό κόσμος σήμερα καί μετά νά λέτε τίς ιστορίες σας ...

Κοιτάξτε τήν δική μου περίπτωση. Σπουδάζω Ιατρική, κι΄ εκεί στό Νοσοκομείο γνώρισα μιά συμφοιτήτριά μου. Συζούμε μαζί, μοιραζόμαστε τά ενοίκια, μού μαγειρεύει, πλένει τά ρούχα μου, έχω μιά παρέα σάν νά είναι γυναίκα μου, δέν μέ δεσμεύει σέ τίποτα καί ούτε θέλει γάμο, στεφάνια, δώρα, έξοδα, δίνοντάς μου δωρεάν καί " τά υπόλοιπα...". Γιατί νά τήν παντρευτώ;

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ...

Στόν κόσμο αυτό πού μάς περιβάλλει, πολλές εικόνες τής καθημερινής ζωής, κρύβουνε μέσα τους τό μυστήριο. Τίς συναντούμε κάθε μέρα στόν δρόμο μας, στό περιβάλλον πού ζούμε, στόν έναστρο ουρανό πού χάνεται τό βλέμμα μας, στήν πιό μικρή μας πρακτική ασχολία καί κίνηση...

Καί μέσα σέ όλα αυτά η συνήθεια, ν΄ ακούμε γιά περίεργες δομές καί δυνατότητες, ταχύτητες κεντρομόλες καί φυγόκεντρες, πρωτόνια, ηλεκτρόνια, καί ραδόνια, όλα μαζί ανάκατα νά στριφογυρίζουν γύρω μας, κοντά τους κι΄ εμείς, καί πού ποτέ μαζί τους δέν θά βρούμε άκρη...

Τί είναι ο κόσμος; Πώς έγινε ο άνθρωπος; Εχουμε κάποιο προορισμό; Καί μετά θάνατον πού πάμε;

Υπάρχει άλλη ζωή; Δέν υπάρχει; Κι΄ άν υπάρχει;

Θά δώσουμε λόγο γιά τίς πράξεις μας; Κι΄ άν όσα λένε οι Γραφές είναι αλήθεια, ποιά θά είναι η θέση μας στήν τότε κρίση;

Υπάρχει πράγματι σκοπός καί σοφία στήν Δημιουργία; ή όλα στήν τύχη καί από μόνα τους έγιναν;

Ψάχνοντας παλιά καί νέα βιβλία, βρήκαμε σ΄ αυτήν μας τήν αναζήτηση, μεγάλα μυστικά πού περνούν απαρατήρητα. Κι΄ αυτά ακριβώς τώρα, θά παρουσιάσουμε...

Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ...

Τά όσα πιό κάτω θά παραθέσουμε, γιά τούς καιρούς τούς δύσκολους καί ξεχωριστούς πού διαγράφονται καί πού περιμένουμε, είναι παρμένα από λόγια, μαρτυρίες καί βιβλία, ανθρώπων ξεχωριστών, πού μέ τήν φώτιση τού Θεού μίλησαν γιά τά μέλλοντα...

Σκοπός μας δέν είναι μιά άκαιρη κινδυνολογία, ή μία θρησκόληπτη χρησμολογία.

Ολα όσα εδώ μέσα διαβαστούν, γράφτηκαν από ανθρώπους άγιους καί δίκαιους, υπευθύνους καί έντιμους, πού είδαν καί άκουσαν λόγια καί πράξεις παράξενες, συμβάντα καί σημεία περίεργα...

Γράφθηκαν μάλιστα από ανθρώπους σύγχρονους, αγίους τών δυό τελευταίων αιώνων...

Προκαταγγέλλοντας " τά μέλλοντα νά συμβούν..." δίνοντας θάρρος αναμονής καί ελπίδα σωτηρίας..." σ΄ αυτούς πού ζούν, αλλά καί σ΄ αυτούς πού θά έλθουν..., καί έρχονται...

Οί προφητείες αυτές, ( πού θά ενημερώνονται σέ τακτά διαστήματα καί εφ΄ όσον ανακαλύπτουμε καί νεώτερες θά προστίθενται εδώ ), πρός τό παρόν προέρχονται,

1) Από τόν Άγιο Κοσμά τόν Αιτωλό,

2) Από τόν π. Παϊσιο, τόν Αγιορείτη,

3) Από τήν Αγία Ματρώνα, πού έζησε τά τελευταία χρόνια στήν Μόσχα.

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ( 1714 - 1779 )

" Δέν έχω μήτε σακούλα, μήτε σπίτι, μήτε κασέλα, μήτε δεύτερο ράσο

αλλά παρακαλώ τόν Θεό νά μή μού δώσει μέχρι τέλους τής ζωής μου,

γιατί σάν κάνω αρχή νά παίρνω άσπρα ( λεφτά ), έχασα τούς αδελφούς μου..."

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ...

--- Θαρθεί καιρός πού όλος ό κόσμος θά δεθεί μέ μιά κλωστή, καί οί άνθρωποι όσο μακρυά κι΄ άν είναι θά μιλούν όπως από διπλανό δωμάτιο. Κι΄ άς είναι ό ένας στήν Πόλη κι΄ ό άλλος στήν Μόσχα... ( εφεύρεση τηλεφώνου - ασυρμάτου )

Θά δείτε νά πετάνε οί άνθρωποι στόν Ουρανό σάν μαυροπούλια καί νά ρίχνουν φωτιά στόν κόσμο. Οσοι τότε θά ζούν θά τρέχουν στά μνήματα καί θά φωνάζουν " βγάτε εσείς οί αποθαμένοι νά μπούμε εμείς οί ζωντανοί..." ( εφεύρεση αεροπλάνου )

Θά δείτε στόν κάμπο αμάξι δίχως άλογα νά τρέχει γρηγορότερα από τόν λαγό ( εφεύρεση αυτοκίνητου )

Θαρθεί καιρός πού θά κυβερνάνε τόν κόσμο τά "άλαλα καί τά μπάλαλα " ( Υπολογιστές )

Θαρθεί εποχή πού θά δεθούν 40 άλογα σ΄ ένα παλούκι ( ένα σταματημένο αυτοκίνητο 40 HP)

Θαρθεί εποχή πού θά βλέπονται καί θά μιλάνε οί πεθαμένοι ( εφεύρεση τηλεόρασης καί κινηματογράφου, μέ ταινίες ανθρώπων πού έχουν ήδη πεθάνει...)

Δεσμεύσεις στις καταθέσεις όσων δεν πληρώνουν ΦΠΑ

Μέχρι και τις καταθέσεις όσων δεν αποδίδουν Φ.Π.Α. θα δεσμεύει σε ποσοστό 50% το Δημόσιο σε μια προσπάθεια αφενός να επιδώσουν -επιτέλους- τα χρωστούμενα

και αφετέρου να αυξήσει με κάποιον τρόπο τα έσοδά του χωρίς να περιμένει να τελεσιδικιών οι προσφυγές στη δικαιοσύνη όσων χρωστούν.

Έτσι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται δέσμευση του 50% των καταθέσεων όσων δεν χρωστούν ΦΠΑ πάνω από 150.000. Όπως αναφέρεται θα δεσμεύονται ακόμη και όσα έχει λαμβάνει ο οφειλέτης από τρίτους!

Την ίδια ώρα το Δημόσιο, όταν χρωστάει στον πολίτη, δεν θα πληρώνει με ρευστό, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να του... δίνει χαρτιά. Να ξεπληρώνει δηλαδή με ομόλογα.

Ωστόσο για όσους χρωστούν στο Κράτος ο νόμος προβλέπει μόνο... χειροπέδες। Ως και ένα χρόνο φυλάκιση για όσους χρωστούν άνω των 5.000 ευρώ, τουλάχιστον έξι μήνες για όσους χρωστούν πάνω από 10.000, από ένα χρόνο και πάνω για όσους χρωστούν πάνω από 50.000 και τουλάχιστον 3 χρόνια για όσους έχουν οφειλές άνω των 150.000.

Πηγή : www.newsit.gr

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΕΟΣ"

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΕΟΣ"
Φεβρουάριος του 2011.Ένας χρόνος μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδος ότι η χώρα τελεί υπό μειωμένη εθνική κυριαρχία και η σύνοψη αυτής της χρονιάς δείχνει ότι η "κατοχική" πλέον κυβέρνηση ως πιόνι του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος (ΕΕ,ΔΝΤ.ΕΚΤ), έχει απωλέσει κάθε έννοια κυριαρχίας του Ελληνικού Έθνους και σαν ετοιμοθάνατος ασθενής τα ξένα αρπακτικά περιμένουν τον επιθανάτιο ρόγχο της Ελλάδας για να ολοκληρώσουν το έργο τους.
Επιφανειακά βρίσκεται η οικονομική κρίση, ουσιαστικά βρίσκεται όμως ένα γενικευμένο κακό που επιθυμεί την διάλυση της Ελλάδας, της Ορθοδοξίας, της Γλώσσας και του Πολιτισμού σαν το τελευταίο προπύργιο . Αν πέσει αυτό το προπύργιο θα μειωθούν οι αντιστάσεις της ανθρωπότητας απέναντι στη "νέα τάξη" και η ανθρωπότητα θα "πέσει" πολύ γρήγορα. Η Ελλάδα είναι το μικρό Γαλατικό χωριό που αντιστέκεται στις λεγεώνες των Ρωμαίων. Αντιστέκεται γιατί έχει θεμέλια πανίσχυρα. Ορθοδοξία και Πολιτισμό. Αυτά τα θεμέλια κλονίζονται πλέον από ξενόφερτους εχθρούς αλλά και ντόπιους Εφιάλτες. Άλλωστε η Ελλάδα γέννησε τους ήρωες, γέννησε όμως και τον Εφιάλτη.
Δεν είναι καιρός ούτε για μοιρολόγια ούτε για λιποψυχίες. Oι περιστάσεις απαιτούν ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, όχι άναρχα αλλά με αξιοπρέπεια δείχνοντας το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και ότι κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του. Αυτή η λύση που θα δώσει η Ελλάδα στο πρόβλημα της, θα πρέπει να έχει βάση την Αλήθεια που μας διαφυλάττει η Ορθόδοξη Πίστη και εμπιστοσύνη στο Θείο κάλεσμα. Δια της Σταυρώσεως και του θανάτου έρχεται η Ανάσταση.
Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, στηριχθήκαμε στις υποτιθέμενες δικές μας δυνάμεις και για αυτό η πνευματική μας κρίση έφερε ως φυσικό επακόλουθο τα δεινά που περνά ο τόπος.

O Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως έχει γράψει στο έργο του "Περί της Ελληνικής φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμόν" τα εξής:
"Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίζει την Αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα Έθνη. Ναι ο Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητας.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις