Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Στα πρόθυρα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου φτάσαμε το 2007.


Στα πρόθυρα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου φτάσαμε το 2007 - Κατέρριψαν δορυφόρο των ΗΠΑ οι Κινέζοι!
Ένας άγνωστος διαστημικός πόλεμος ο οποίος περιελάμβανε μέχρι και κατάρριψη αμερικανικού δορυφόρου (!) ενέργεια που έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου, αποκαλύπτεται στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph μέσω ενός από τα περίφημα τηλεγραφήματα του WikiLeaks. Η ανθρωπότητα χωρίς να το γνωρίζει έφτασε μέχρι και τα πρόθυρα πυρηνικής σύγκρουσης όταν τον Ιανουάριο του 2007, οι Κινέζοι κατέρριψαν έναν αμερικανικό μετεωρολογικό δορυφόρο, με πύραυλο, 700 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, προκαλώντας σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κινέζικο χτύπημα, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες κομμάτια του δορυφόρου να τεθούν σε τροχιά γύρω από τη Γη, ενέτεινε τους φόβους των Αμερικανών, ότι το Πεκίνο δύναται να προκαλέσει χάος στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταρρίπτοντας στρατιωτικούς και εμπορικούς δορυφόρους και τότε προτάθηκε να κτυπηθούν στρατιωτικοί στόχοι στο έδαφος της Κίνας από αμερικανικά μαχητικά και βομβαρδιστικά!

Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ζητά επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης


Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την ενίσχυση των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία ζητά επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Να ενισχύσει την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ζητά από την Τουρκία, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ.

Με επιστολή του, που απευθύνει προς την κυβέρνηση της Τουρκίας, ο κ. Χάμαρμπεργκ, ζητά να ενταθούν οι προσπάθειες για τη στήριξη και ενίσχυση των θρησκευτικών ελευθεριών στη χώρα, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι έχουν πραγματοποιηθεί, κάποια θετικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ο Παπαρηγόπουλος δεν ήταν ψεύτης»


Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: «Ο Παπαρηγόπουλος δεν ήταν ψεύτης»

«Έγκλημα εναντίων της Εθνικής μας αξιοπρέπειας και της φιλοτιμίας μας και της Ιστορίας μας» χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης την όποια προσπάθεια παραχάραξης της Ελληνικής Επανάστασης. Ο κ. Άνθιμος τόνισε πως ζούμε σε δύσκολες στιγμές, εξέφρασε όμως της αισιοδοξία του ότι μπορούμε και πρέπει να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αναφερόμενος στην υπερκαταναλωτική κοινωνία που μάθαμε να ζούμε, συμφώνησε – σε ένα βαθμό – με τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο που είπε ότι «μαζί τα φάγαμε» και τόνισε πως «πρέπει να έχουμε μέσα μας μετάνοια, όχι υπό την έννοια την θρησκευτική μόνο, την Εκκλησιαστική, αλλά να αλλάξουμε νου, να αλλάξει το φρόνημά μας και να πούμε ''κάναμε λάθος''»

Ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Ντάσκα στην ραδιοφωνική εκπομπή «μέσες άκρες» για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ο κ. Άνθιμος είπε:«είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση από κάθε άποψη και προπάντων από πλευράς οικονομικής σε ότι αφορά τους χαμηλομίσθιους και τους συνταξιούχους που επλήγησαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, αλλά και από τους εργαζομένους οι οποίοι έχασαν τις θέσεις τους και ήδη έχουν καταταγεί στους ανθρώπους που είναι άνεργοι».

Σισανίου Παύλος: Να καταργηθεί η εορτή των Τριών Ιεραρχών, ως εορτή των γραμμάτων (ηχητικό)

Σισανίου Παύλος: Να καταργηθεί η εορτή των Τριών Ιεραρχών, ως εορτή των γραμμάτων (ηχητικό)

Τον προβληματισμό του για την παιδεία εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Στο λόγο του υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός λέγοντας: «Να καταργηθεί αυτή η γιορτή, ως εορτή των Ελληνικών γραμμάτων», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνοντας πως «αάν οι τρεις Ιεράρχες είναι προστάτες της παιδείας όπως έχει καταντήσει σήμερα, τότε τους βλαστημούμε».

Κάνοντας λόγο για τα διδάγματα των προστατών της παιδείας τόνισε ότι θα πρέπει «να ξαναφέρουμε την παιδεία στο επίπεδο εκείνο που την είχαν οι Τρεις Ιεράρχες», ενώ αναφερόμενος στο σύνθημα του Υπουργείου Παιδείας «πρώτα ο μαθητής», τόνισε πως παιδεία είναι «η προσωπικότητα του μαθητή»

« Σήμερα εμείς φροντίζουμε μόνο το μυαλό του, όχι την προσωπικότητά του και αυτή είναι η τραγωδία της παιδείας που δεν αγκαλιάζει τον όλον άνθρωπον, αλλά του βασανίζει το μυαλό και αδιαφορεί για την καρδιά του» ανέφερε ο κ. Παύλος.

Αύξηση ρεκόρ στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως.


Αύξηση ρεκόρ στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως σε επίπεδα ρεκόρ κατά τον Ιανουάριο και μάλιστα προβλέπεται να αυξηθούν περισσότερο, κάτι που στις φτωχές χώρες μπορεί να οδηγήσει σε ταραχές, έστω κι αν έχουν αντληθεί μαθήματα από τις "ταραχές λόγω πείνας" το 2008.

Μετά τον Δεκέμβριο, πολλές τιμές τροφίμων σημείωσαν αισθητή αύξηση 3,4% κι ο σχετικός δείκτης του ΟΗΕ διαμορφώνεται πρωτόγνωρα υψηλά τώρα, (ο δείκτης αυτός καταρτίστηκε το 1990), στο 231.

Ο δείκτης καταρτίζεται από τις αποτιμήσεις πολλών γεωργικών προϊόντων και ειδών διατροφής. Για τα λιπαρά προϊόντα και τα γαλακτοκομικά έχουμε μηνιαίες αυξήσεις 5,6% και 6,2%, αντίστοιχα, γιά τα δημητριακά αυξήσεις 3%, επειδή σπανίζει σχετικά το σιτάρι και το καλαμπόκι, αμετάβλητη προς το παρόν είναι η τιμή των κρεάτων.

Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το θέμα της "Κάρτας του Πολίτη"


Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το θέμα της "Κάρτας του Πολίτη"

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον το θέμα της "Κάρτας του Πολίτη" και συμμερίζεται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του πιστού λαού, έχοντας δηλώσει ήδη τις σχετικές επιφυλάξεις του.

Αναμένει δε τη διαμόρφωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του όλου νομοθετικού πλαισίου για την τελική τοποθέτησή του, διαβεβαιώνοντας ότι προέχει ο απόλυτος σεβασμός στο ανεπανάληπτο και την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου.

Αυτή άλλωστε είναι και η ξεκάθαρη στάση σύσσωμης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία, με απόφασή της, έχει αναθέσει στη Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την από κοινού μελέτη των σχετικών ζητημάτων που ανακύπτουν με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων της Θεολογίας, της Νομικής και της Πληροφορικής.

Πηγή : www.archdiocese.gr

Κάιρο: Τραυμάτισαν έλληνες δημοσιογράφους.


Κάιρο: Τραυμάτισαν έλληνες δημοσιογράφους
Δεν διατρέχουν κίνδυνο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2011 13:21
Δύο έλληνες δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση στη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώνονται από χθες το βράδυ και συνεχίζονται σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για έναν φωτορεπόρτερ και έναν δημοσιογράφο που, αν και τραυματισμένοι, δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Ο φωτορεπόρτερ συνεργάζεται με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και ο δημοσιογράφος εργάζεται στην εφημερίδα της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

ΟΙ OΡΜΟΝΕΣ ΣΤΟ... ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ


Οι ορμόνες στα φαγητά έχουν εισβάλλει για τα καλά στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, αλλά ο εφησυχασμός ορισμένων είναι πολύ επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία. Τα παραδείγματα είναι πολλά...

Ο σολομός, που βρίσκεται στα ράφια των σούπερ-μάρκετ μεγαλώνει -στην πραγματικότητα- δύο φορές πιο γρήγορα απ' ό,τι θα έπρεπε.

Οι αγελάδες, παράγουν 15%-20% περισσότερο γάλα, κάτι που φυσικά και δεν είναι φυσιολογικό.

Τι κοινό έχουν αυτά τα υπερ-παραγωγικά ζώα; Τις ενέσεις και εμφυτεύματα (στην περίπτωση των αγελάδων) ή της γενετικής μηχανικής (στην περίπτωση του σολομού), που τα κάνει να περιέχουν τεχνητά υψηλά επίπεδα ως προ το φύλο τους ή την ανάπτυξη ορμονών.

Οι ορμόνες αυτές επικίνδυνες για τους ανθρώπους που τρώνε την εν λόγω τροφή ή καταναλώνουν τα εν λόγω γαλακτοκομικά προϊόντα;

Η βιομηχανία τροφίμων λέει "όχι" - και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συμφωνεί, τουλάχιστον όταν πρόκειται για αγελάδες.

Πηγή : www.liako.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ: Αυτά που δεν ξέρετε!!!


Και ενώ στην Ελλάδα καταργείται το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών σιγά σιγά από τα σχολεία, με την προεραιτική προς το παρόν εκμάθηση, για άλλη μια φορά έρχεται από το εξωτερικό προς απάντησή μας και συγκεκριμένα από την εταιρία Apple, η δημιουργία ενός προγράμματος που θα βασίζεται στα Αρχαία Ελληνικά, με σκοπό να προσφέρει γνώσεις περισσότερες από όσες ο άνθρωπος ως τώρα μπορούσε να ανακαλύψει.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Από την παγκόσμια «υπερθέρμανση» του Al Gore στη... μεγάλη ψύξη του Al Gore (και πάλι)



Σε μια πρώτη ματιά η εικόνα -που παρατίθεται παρακάτω- ίσως μοιάζει με κάποιο ντοκιμαντέρ από το Discovery Channel για μια μακρινή εποχή των παγετώνων που επικρατούσε κάποτε στη Γη, στην πραγματικότητα όμως είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε όλο το βόρειο ημισφαίριο.
Η εικόνα προέρχεται από την αμερικανική ένωση ατμόσφαιρας και ωκεανών NOAA (National Oceanic And Atmospheric Association) την ημέρα που η μισή βόρεια Αμερική βρισκόταν εν μέσω της νέας πρόσφατης επέλασης του χιονιά. Η εικόνα είναι σύνθεση πολλών φωτογραφιών από διάφορους δορυφόρους κυβερνητικών υπηρεσιών μεταξύ αυτών και της αμερικανικής Αεροπορίας.
Αν και περιοχές όπως ο Αρκτικός κύκλος, η Σιβηρία ή η Γροιλανδία να καλύπτονται από χιόνι δεν προκαλεί κάποια έκπληξη εντούτοις η συνολική εικόνα που επικρατεί στο βόρειο ημισφαίριο, σίγουρα ξενίζει. Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ το κύμα ψύχους εξαπλώνεται από την Αλάσκα έως και τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ενώ το μέτωπο του ψύχους έχει κατέβει σε περιοχές όπως το Τέξας και το βόρειο Μεξικό.

«Για να πέρασης στην βουλή του Θεού, πρέπει να γίνεις "βουλευτής" του Θεού...»


Γέροντα, πώς τα βλέπετε τα πράγματα;
- Εσείς πώς τα βλέπετε;
- Εμείς τι να πούμε, Γέροντα; Εσείς να μας λέγατε.
- Ή ησυχία πού επικρατεί με ανησυχεί. Κάτι ετοι­μάζεται. Δεν έχουμε καταλάβει καλά σε τι χρόνια ζούμε ούτε σκεφτόμαστε ότι θα πεθάνουμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει· πολύ δύσκολη κατάσταση! Ή τύχη τού κόσμου κρέμεται από τα χέρια μερικών, άλλα ακόμη ό Θεός κρατά φρένο. Χρειάζεται να κάνουμε πολλή προσευχή με πόνο, για να βάλει ό Θεός το χέρι Του. Να το πάρουμε στα ζεστά και να ζήσουμε πνευματικά. Είναι πολύ δύσκολα τα χρόνια. Έχει πέσει πολλή στάχτη, σαβούρα, αδιαφορία. Θέλει πολύ φύσημα, για να φύγει. Οι παλιοί έλεγαν ότι θα έρθει ώρα πού θα κλωτσήσουν οι άνθρωποι. Πετάνε τους φρά­κτες, δεν υπολογίζουν τίποτε. Είναι φοβερό! Έγινε μία βαβυλώνια. Να κάνουμε προσευχή να βγουν οι άνθρω­ποι από αυτήν την βαβυλώνια. Διαβάστε την προσευχή των Τριών Παίδων, να δείτε με πόση ταπείνωση προ­σεύχονταν και τον 82° Ψαλμό: « Ό Θεός, τις όμοιωθήσεταί σοι, μή σιγήσης ...;».

Η "νέα" Ιστορία του Γένους: "Αρραβωνισμένος gay" ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!


Καινοφανείς απόψεις περί του ... ερωτικού προσανατολισμού του κορυφαίου νεότερου Έλληνα, του ανθρώπου στον οποίο το Έθνος οφείλει την επιτυχία της Επανάστασης του 1821, αυτού που κράτησε ζωντανό τον ξεσηκωμό του Γένους, ακόμα και όταν οι Τουρκοαιγύπτιοι σάρωσαν Πελοπόννησο και Στερεά το 1825, εκφράζονται από τον παρουσιαστή του ντοκιμαντέρ που προβάλει ο ΣΚΑΪ με θέμα την Επανάσταση του 1821. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ, Πέτρος Τατσόπουλος, χαρακτηρίζει στην σελίδα του στο facebook τον Κολοκοτρώνη ... gay!
Και όχι απλώς ήταν gay, αλλά και πρωτοπόρος της “gay revolution” , αφού o Πέτρος Τατσόπουλος υποστηρίζει ότι είχε ... αρραβωνιαστεί τον εραστή του.
Με ποιον είχε αρραβωνιαστεί, ακόμα δεν μας το έχουν πει, αλλά ελπίζουμε να το μάθουμε στο πλαίσιο της «ιστορικής αλήθειας» στην ιστορική αφήγηση-ντοκιμαντέρ για την επανάσταση του 1821, δια χειρός του κορυφαίου στελέχους του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητή Θ.Βερέμη..

"Φωτιά και τσεκούρι"...για το ντοκιμαντέρ 1821!


Δεν γνωρίζουμε τι "τηλεοπτικά νούμερα" έπιασε το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για το 1821,το βέβαιο πάντως είναι ότι έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ "οθόδοξων" και "αιρετικών" ιστορικών,όπως συμβαίνει πάντα σ΄αυτές τις περιπτώσεις. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η "τηλεοπτική ματιά" της επανάστασης του 1821, από την ομάδα του ΣΚΑΙ,"ξενίζει" ακόμη και γνώστες των πιο απόκρυφων λεπτομερειών της Επανάστασης. Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι μέρος κειμένου που ακολουθεί προέρχεται από ένα δημοδιδάσκαλο -όπως υπογράφει- του Κικλκίς και είναι ενδεικτικό του κλίματος οργής που κυριαρχεί στο διαδίκτυο κι όχι μόνο.


«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»


«Σε κλαίνε χώρες και χωριά
Σε κλαίνε βιλαέτια
Σε κλαίει κι η Ντρομπολιτζά
μαζί με την Αθήνα»

«Εγεννήθηκα εις τα 1770, Απριλίου 3, την Δευτέραν της Λαμπρής. Η αποστασία της Πελοποννήσου έγινε εις το 1769. Εγεννήθηκα εις ένα βουνό, εις ένα δένδρο αποκάτω, εις την παλαιάν Μεσσηνίαν, ονομαζόμενον Ραμοβούνι».

Διαβάζεις αυτά τα δωρικά λόγια και ανασαίνεις τον μoσχοβόλο και λεύτερο αέρα της Κλεφτουριάς. Είναι του αθάνατου ήρωά μας, του Θοδωρή Κολοκοτρώνη.

Γιατροί βαφτίστηκαν παραπληγικοί για το επίδομα


Θέατρο του παραλόγου στη Λέσβο από γιατρούς που σκαρφίστηκαν σχέδιο για να πάρουν επίδομα που τους είχαν κόψει πριν από μερικά χρόνια!

Ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας ή απλώς απόδειξη της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας. Όλοι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της Λέσβου χαρακτηρίστικαν παραπληγικοί και εισπράττουν επίδομα αναπηρίας προκειμένου να πάρουν πίσω χρήματα που είχαν να λαμβάνουν από μια τρελή διαδρομή ενός άλλου επιδόματος.

Πως έχει η ιστορία: Το 2008 χορηγείται στους επιμελητές και στους αγροτικούς ιατρούς των κέντρων υγείας επίδομα τροφής 35 ευρώ το μήνα για τις εφημερίες. Η χορήγηση όμως διεκόπη με απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου και το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε να επιστραφούν, μέσω παρακράτησης από το μισθό, τα χρήματα που είχαν ήδη πάρει οι γιατροί.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις