Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Συνομιλία για την Κατάθλιψη



Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ

Παρουσιαστής:
Όλοι αναζητούμε τη χαρά και την ειρήνη της καρδιάς μας, όμως, ζούμε καθημερινά, θλίψεις και κατάθλιψη. Ο Γέροντας Πορφύριος με αγάπη και σοφία, συζητά με πνευματικά του παιδιά τον τρόπο με τον οποίο μετατρέπεται η θλίψη σε χαρά. Μας αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό, και έχει πολύ ενδιαφέρον να τον ακούσουμε. Στην ηχογράφηση που ακολουθεί έχει αφαιρεθεί για λόγους πνευματικούς, η φωνή των συνομιλητών του.
Γέροντας Πορφύριος:
- Μία φορά είχε έλθει μία κυρία εδώ και μου έλεγε ότι πάσχει από κατάθλιψη, και μου ζητούσε να τη συμβουλέψω τι πρέπει να κάνει, για να γλιτώσει απ’ αυτό το πράγμα. Τώρα η αιτία που ήλθα εδώ, έλεγε, είναι ότι με μάλωσε ο άνδρας μου, γιατί είχα κάνει κάποιο λάθος, και εκεί αγανάκτησε και μου φέρθηκε πολύ άσχημα και μ’ έπιασε πολύ δυνατή κατάθλιψη. Δεν έφαγα το βράδυ, όλη τη νύχτα ήμουνα μελαγχολική, ζούσα σ’ ένα πέλαγος, μέσα σε μια μαυρίλα σε μία απελπισία, τέτοιοι λογισμοί ότι, τι τη θέλω τη ζωή; Τι τη θέλω ή καλύτερα είναι να μη ζω, όλο τέτοιες ιδέες που μου δυνάμωναν την κατάθλιψη μέχρι αυτοκτονίας. Κοιμήθηκα, αλλά και το πρωί όμως ήμουνα βαριά, ο σύζυγός μου προσπάθησε να μου μιλήσει, αλλά εγώ δε μιλούσα. Λοιπόν, σηκώθηκε, έφτιαξε μόνος του τον καφέ, είπε να μου φέρει καφέ, εγώ δεν ήθελα κι έφυγε.
Αυτή τυλιγμένη στο πάπλωμα, σου λέω, όπως μου τα έλεγε, νηστική, ζούσε, ας πούμε, την κατάθλιψη. Είναι ένα αίσθημα δυσάρεστο, το οποίο σε καταλαμβάνει, και σε καθηλώνει. Ούτε να σκεφθείς, ούτε... Σκέφτεσαι αυτό. Νομίζεις ότι εσύ σκέφτεσαι σοβαρά πράγματα. Ενώ εσύ είσαι αιχμάλωτος μιας ιδέας. Πάντοτε όταν έχω καιρό κάτι λέω, αλλά άμα είμαι κουρασμένος δεν μπορώ να μιλήσω.
Λοιπόν. Της λέω, ξέρω εγώ ένα πολύ μεγάλο φάρμακο, αλλά, πρέπει να μου δώσεις προσοχή για να σου το πω. Της έκανα την ερώτηση, αν μετά από αυτή την κατάθλιψη συνέβηκε κάποιο ευχάριστο γεγονός. Και μου είπε, ότι ναι, ενώ ήμουνα ξάπλα, κατά τις δέκα και μισή, ακούω το κουδούνι του σπιτιού, να χτυπάει επίμονα, βρου, βρου, βρου. Εγώ έτσι ήμουνα τυλιγμένη, όπως από το βράδυ, και, είδα που επέμενε και σηκώθηκα, έριξα από πάνω το παλτό μου και πήγα και άνοιξα και μπαίνει μέσα μία παλαιά μου φίλη που σπουδάζαμε στο Αρσάκειο, και με χαρά με αγκαλιάζει, με φιλεί, μου λέει, να σου πω ένα ευχάριστο γεγονός, σκιρτούσε από τη χαρά. Ήρθε <η τάδε> από το Κάιρο και είναι στο Ξενοδοχείο Πάγγειο στην Ομόνοια.

ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ!



Ρεπουμπλικανός υποψήφιος της Αϊόβα των ΗΠΑ, πρότεινε την εμφύτεση μικροτσίπ, στους μετανάστες, προκειμένου να ελέγχεται καλύτερα η δράση τους.
«Σκέφτομαι κάτι ανάλογο να κάνω στο σκύλο μου, για να μπορώ να
τον βρίσκω. Επομένες, γιατί να μην εφαρμόσουμε ανάλογη μέθοδο και στους μετανάστες;», δήλωσε ο Pat Bertroche.
Και συνέχισε: «Πρέπει να είμαστε σε θέση να τους εντοπίσουμε, να καταγράφουμε τις κινήσεις τους».

Μάλλον... άργησε να προτείνει το συγκεκριμένο μέτρο, καθώς στην Ευρώπη, εφαρμόζονται ήδη εδώ και μερικά χρόνια μεθόδους παρακολούθησης, από τις αστυνομικές αρχές.

Πηγή : www.liako.gr

Τρεῖς Ἱεράρχες καί παιδεία: ἔξοδος στή Ζωή Θερμός Βασίλειος (Πρωτοπρεσβύτερος, Δρ. Θεολογίας-Παιδοψυχίατρος )



Ζητούμε ἕνα σχολεῖο συνδεδεμένο μέ τή ζωή. Οἱ προστάτες ἅγιοι μᾶς ὑποδεικνύουν ἕνα σχολεῖο συνδεδεμένο μέ τή Ζωή.

Διδάχθηκαν ἀπό τήν πεῖρα τους ὅτι Ζωή εἶναι τό ἄνοιγμα τῆς καρδιᾶς στόν Θεό καί στόν ἄνθρωπο. Καί ἡ παιδεία χρειάζεται νά ἀποβλέπει ἐκεῖ, διαφορετικά γίνεται ἐπικίνδυνη. Σάν ἕνα ὅπλο στά χέρια ἀδέξιου ἤ ἐμπαθοῦς.

Ὅταν ἡ παιδεία ἀντί γιά τή Ζωή συνδέεται μέ τόν θάνατο, τότε ἀρχίζουν τά ἐκφυλιστικά φαινόμενα. Στό περιεχόμενο γίνεται τεχνοκρατική καί διδάσκει ἐγωκεντρική χρήση τοῦ κόσμου. Στή μέθοδο γίνεται ἀφύσικη καί βασανιστική, ταλαιπωρώντας τόν μαθητή. Στή δομή της γίνεται ἀνταγωνιστική καί συντεχνιακή, ἐξωθώντας τόν ἐκπαιδευτικό στήν ἀδιαφορία καί τόν μαθητή στή βίαιη διαμαρτυρία.

Κάτω ἀπό τίς περίπλοκες κατολισθήσεις τίς ὁποῖες συσσώρευσαν οἱ περιπέτειες τῆς σύγχρονης ζωῆς, ἡ μετάβαση πρός μία παιδεία Ζωῆς εἶναι ἐφικτή πλέον μόνο μέ μία Ἔξοδο. Στήν πράξη αὐτό σημαίνει ἔξοδο ὅλων πρός τήν ὑπευθυνότητα καί τήν συνάντηση μέ τόν ἄλλον. Γιά τούς πολιτικούς: ἔξοδο ἀπό τόν κομματισμό. Γιά τούς ἐκπαιδευτικούς: ἔξοδο ἀπό τήν συντεχνία. Γιά τούς μαθητές: ἔξοδο ἀπό τό βόλεμα. Γιά τούς γονεῖς: ἔξοδο ἀπό τήν ἀδιαφορία.

Στή συνέχεια θά ἀφήσω νά μιλήσουν οἱ προστάτες μας, οἱ Τρεῖς Ἱεράρχες. Κατέκτησαν τό κῦρος τους μέ τήν ἀγάπη τους γιά τήν παιδεία, μέ τήν ἀσκητική τους προσπάθεια γιά διαρκῆ ἔξοδο πρός τόν Θεό καί τόν ἄλλον.

Όταν υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια: "Χαστούκι" από τους Σερβοβόσνιους στον Αχμέτ Νταβούτoγλου!


Υπάρχουν και κάποιοι με αξιοπρέπεια στα Βαλκάνια που δεν στέκονται "σαν χάνοι" με το στόμα ανοικτό από ... δέος και αντιμετωπίζουν με τον δέοντα τρόπο την αλαζονική συμπεριφορά τον ισλαμιστή υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Όπως συνέβη με τον προεδρεύοντα του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, όταν ο θρασύτατος Αχμέτ Νταβουτόγλου που έχει μεταβεί ως "διαμεσολαβητής" στην Βοσνία, ζήτησε να μην υπάρχει στο χώρο όπου έπρεπε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, σημαία της σερβικής Δημοκρατίας! Τότε ο προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, που εκπροσωπεί τη σερβική εθνότητα, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ και εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, τερματίζοντας οριστικά την τουρκική προσπάθεια, τυπικά "διαμεσολάβησης", ουσιαστικά παρέμβασης στην Βοσνία εκ μέρους της Άγκυρας.

O.K.Kαραμανλής μίλησε τελικά στον ... Γιώργο Τράγκα!


Μετά από ενάμισι χρόνο ο τέως πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει στον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα και στο περιοδικό Crash με μια "συζήτηση εφ'όλης της ύλης":
Ο Κ. Καραμανλής φέρεται να είναι απογοητευμένος με την πολιτική, λέγοντας «εγώ τελείωσα, θα ασχοληθώ με την οικογένειά μου, τον Αλέξανδρο και την Αλίκη. Θα γράψω ένα βιβλίο, μια ιστορική αφήγηση, όχι ένα πολιτικό μανιφέστο».
Ο τέως πρωθυπουργός, υπόσχεται ότι, θα απευθυνθεί και στον Ελληνικό λαό «όταν έλθει η κατάλληλη ώρα».
Για το Βατοπέδι επιμένει ότι, δεν ήταν σκάνδαλο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πίστευα ότι δεν με αγγίζει ηθικά, πήγαινε να δεις που μένει ο Αγγέλου και θα καταλάβεις. Σίγουρα έγιναν λάθη.»
Ο Μακεδόνας πολιτικός για πρώτη φορά μιλά για την περίφημη φράση περί «νταβατζήδων», και τον βασικό μέτοχο. «Οι ενδιαφερόμενοι τότε κινητοποίησαν τους μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους στην Ευρώπη και με τη δύναμή τους μπλόκαραν το νομοσχέδιο στην ΕΕ. Μας απείλησαν ότι θα μας κόψουν τις επιδοτήσεις, τι να έκανα;»

Λίγο πριν το ΒΕΤΟ Καραμανλή...> Wikileaks: Η κυβέρνηση της Ελλάδας μπορεί να «πέσει» για τα Σκόπια



Όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, που δημοσιεύει...το Wikileaks, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2008, λίγους μόλις μήνες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και το ελληνικό «βέτο» τον Απρίλιο του ίδιου έτους, κατά τη διάρκεια συνομιλίας ανάμεσα σε αμερικανό υψηλόβαθμο αξιωματούχο για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, με..... έναν σύμβουλο του τότε υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Φιλίπ Κουσνέρ και έναν σύμβουλο του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με το έγγραφο από το Wikileaks, ο συνεργάτης του Γάλλου ΥΠΕΞ, ειδικός σε θέματα στρατηγικής συνεργασίας, επεσήμανε στους συνομιλητές του, ότι ενώ τα Σκόπια «υποτιμούν» τη σημασία που έχει για την ελληνική κυβέρνηση η ονομασία του κρατιδίου, η αμερικάνικη κυβέρνηση «δεν θα πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος». Συνέχισε μάλιστα, τονίζοντας ότι η Γαλλία «δε θα πιέσει την Ελλάδα στο ζήτημα αυτό». Τέλος, και σύμφωνα με τα έγγραφα του Wikileaks, ο γάλλος αξιωματούχος κάνει την υπόθεση ότι «αν η Αθήνα πρέπει να υποχωρήσει στο θέμα της ονομασίας, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να “πέσει”, φέρνοντας έτσι στο προσκήνιο μία νέα κυβέρνηση που θα έπρεπε να συνεχίσει – και μάλλον θα ήταν αρνητική – στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ».

Πηγή : anti-ntp.blogspot.com

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις