Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ

Ο Απόστολος
Προς Κορινθίους Α΄ Επιστολή Παύλου (η΄8 – θ΄2)

Ἀδελφοί, βρῶμα ἡμᾶς οὐ παρίστησι τῷ Θεῷ· οὔτε γὰρ ἐὰν φάγωμεν περισσεύωμεν, οὔτε ἐὰν μὴ φάγωμεν ὑστερούμεθα.
Βλέπετε δὲ μήπως ἡ ἐξουσία ὑμῶν αὕτη πρόσκομμα γένηται τοῖς ἀσθενοῦσιν. Ἐὰν γάρ τις ἴδῃ σε, τὸν ἔχοντα γνῶσιν, ἐν εἰδωλείῳ κατακείμενον, οὐχὶ ἡ συνείδησις αὐτοῦ ἀσθενοῦς ὄντος οἰκοδομηθήσεται εἰς τὸ τὰ εἰδωλόθυτα ἐσθίειν; Καὶ ἀπολεῖται ὁ ἀσθενῶν ἀδελφὸς ἐπὶ τῇ σῇ γνώσει, δι᾿ ὃν Χριστὸς ἀπέθανεν. Οὕτω δὲ ἁμαρτάνοντες εἰς τοὺς ἀδελφοὺς καὶ τύπτοντες αὐτῶν τὴν συνείδησιν ἀσθενοῦσαν εἰς Χριστὸν ἁμαρτάνετε.
Διόπερ εἰ βρῶμα σκανδαλίζει τὸν ἀδελφόν μου, οὐ μὴ φάγω κρέα εἰς τὸν αἰῶνα, ἵνα μὴ τὸν ἀδελφόν μου σκανδαλίσω. Οὐκ εἰμὶ ἀπόστολος; Οὐκ εἰμὶ ἐλεύθερος; Οὐχὶ Ἰησοῦν Χριστὸν τὸν Κύριον ἡμῶν ἑώρακα; οὐ τὸ ἔργον μου ὑμεῖς ἐστε ἐν Κυρίῳ; Εἰ ἄλλοις οὐκ εἰμὶ ἀπόστολος, ἀλλά γε ὑμῖν εἰμι· ἡ γὰρ σφραγὶς τῆς ἐμῆς ἀποστολῆς ὑμεῖς ἐστε ἐν Κυρίῳ.

Απόδοση στη νεοελληνική:

Ἀδελφοί, ἐμᾶς δὲν μᾶς συνιστᾶ τὸ φαγητὸν εἰς τὸν Θεόν, διότι οὔτε ἐὰν φάγωμεν, ἔχομεν κανένα πλεονέκτημα, οὔτε ἐὰν δὲν φάγωμεν, χάνομεν τίποτε.
Προσέχετε ὅμως μήπως ἡ ἐλευθερία σας αὐτὴ γίνῃ αἰτία νὰ πέσουν οἱ ἀσθενεῖς κατὰ τὴν πίστιν. Ἐὰν κάποιος ἰδῇ ἐσένα ποὺ ἔχεις γνῶσιν, νὰ κάθεσαι εἰς τὸ τραπέζι ἑνὸς ναοῦ εἰδώλων, δὲν θὰ ἐνθαρρυνθῇ ἡ συνείδησίς του, ἐπειδὴ εἶναι ἀδύνατος εἰς τὴν πίστιν, εἰς τὸ νὰ τρώγῃ κρέατα τῶν θυσιῶν ποὺ προσφέρονται εἰς τὰ εἴδωλα; Καὶ ἐξ αἰτίας τῆς γνώσεώς σου θὰ χαθῇ ὁ ἀδύνατος ἀδελφὸς διὰ τὸν ὁποῖον ἐπέθανε ὁ Χριστὸς. Ἁμαρτάνοντες δὲ μὲ αὐτὸν τὸν τρόπον εἰς τοὺς ἀδελφοὺς καὶ πληγώντες τὴν συνείδησίν των ποὺ εἶναι ἀδύνατη, ἁμαρτάνετε εἰς τὸν Χριστόν.

Είκοσι χιλιάδες άστεγοι στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011, 08:06

Ξεπερνούν τους 20.000 οι άστεγοι στη χώρα μας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΜΚΟ «Κλίμακα». Όπως αναφέρει η επικεφαλής του προγράμματος της ΜΚΟ για τους άστεγους, κ. Άντα Αλαμάνου, έχουν καταμετρηθεί όχι μόνο όσοι κοιμούνται σε παγκάκια, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν επισιτιστικά προβλήματα. Σημειώνεται ότι οι μισοί από αυτούς τους άστεγους ζουν στην Αθήνα,

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η κρίση έχει δημιουργήσει μια νέα τάξη αστέγων, τους νεοάστεγους. Πρόκειται για ανθρώπους 28 έως 50 ετών, οι οποίοι είχαν ένα καλό βιοτικό επίπεδο και λόγω της οικονομικής συγκυρίας βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη, στους δρόμους. Η Α. Αλαμάνου εξηγεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, λόγω των χρεών και λόγω της ανεργίας.

Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα υπάρχουν περίπου 10.000 άστεγοι. Από αυτούς οι 3.000 κοιμούνται στα παγκάκια της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι από τους 2.500 αστέγους είναι στην ηλικία των 50 ετών, ή είναι ανύπανδρες μητέρες.

Εκτός από τα προβλήματα διαβίωσης, οι άστεγοι αντιμετωπίζουν και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Το 85% των αστέγων υποφέρει από κάποια μορφή κατάθλιψης.

Πηγή : www.zougla.gr

Μεταξύ άλλων και η λέσχη Bilderberg πίσω από τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο - 'Bilderberg Hand': Deadly chaos in Libya, Bahrain as Wave of Rage spr

200 οικονομολόγοι σε Μέρκελ: Εξαναγκάστε τους σε χρεοκοπία!


Αυξάνονται οι πιέσεις στην γερμανίδα καγκελάριο κατά των δαπανηρών για τον γερμανό φορολογούμενο διασώσεων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ η Μέρκελ αντιμετωπίζει τη μία εκλογική ήττα μετά την άλλη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μετά τον πρόεδρο της Bundesbank Άξελ Βέμπερ, ο οποίος τάχθηκε κατά της επαναγοράς ομολόγων και της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού, περίπου 200 γερμανοί οικονομολόγοι υπογράφουν δήλωση στην οποία καλούν την Άνγκελα Μέρκελ να μην συναινέσει κατά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, σε προτάσεις που θα οδηγήσουν σε νέα “έξοδα” για τους γερμανούς φορολογούμενους. Αντίθετα, ζητούν να επιμείνει η καγκελάριος σε ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει και την ελεγχόμενη χρεοκοπία των υπερχρεωμένων χωρών – μελών.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο θα βρεθεί στο τραπέζι η λεγόμενη συνολική λύση για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, ενώ η Ελλάδα ζητά επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου και – αν οι συνθήκες το ευνοήσουν – καλύτερο επιτόκιο.

Κτύπησαν ορθόδοξο ναό στην Ιάβα, μουσουλμάνοι εξτρεμιστές


Τον ορθόδοξο ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Ιάβα της Ινδονησίας "χτύπησαν" σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρόπολης Χονγκ Κονγκ, οπαδοί εξτρεμιστικής μουσουλμανικής οργάνωσης.

Καλά στην υγεία του ο ινδονήσιος ιερέας του ναού πατήρ Μεθόδιος. Ο ναός παραμένει κλειστός και φυλάσσεται από τις δυνάμεις της αστυνομίας που πραγματοποιεί έρευνες.

Τμήμα ειδήσεων defecnenet.gr

Έτος εκλογών των 2011 - Τα 13 μέτρα που θα φέρουν πολιτικές και κοινωνικές ανατροπές

Πόσο ικανή είναι η παρούσα κυβέρνηση να ανθέξει το νέο πακέτο των 13 μέτρων για το 2012 του επικαιροποιημένου Μνημονίου; "Εξαρτάται από το αν προσδοκά ή δεν προσδοκά να κερδίσει τις επόμενες εκλογές μετά από την επιβολή και των νέων μέτρων" αναφέρουν σοβαροί οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές. Άρα; Άρα η πιθανότητα των πρόωρων εκλογών εντός του 2011 είναι πιθανότερη παρά ποτέ, ειδικά αν αρχίσει να αντιστρέφεται υπέρ της Ν.Δ. η διαφορά, η οποία έτσι ή αλλιώς στην παρούσα φάση είναι μικρού εύρους. Ποια είναι αυτά τα μέτρα που μπορούν να οδηγήσουν στην κάλπη; Αφορούν την συλλογή περισσότερων από 5 δισ. ευρώ, με επιπλέον αυξήσεις ΦΠΑ που θα φτάσου το 25%, δραματική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των επιδομάτων ανεργίας κατά 500 εκατ. ευρώ και περαιτέρω μείωση κατά 800 εκατ. ευρώ των επιχορηγήσεων προς τις ΔΕΚΟ, περιλαμβάνει η τρίτη επικαιροποίηση του μνημονίου.
Νέα μέτρα για το ασφαλιστικό, με βέβαιες τις συγχωνεύσεις Ταμείων, συρρίκνωση λίστας των βαρέων και, αν η αναλογιστική μελέτη αναδείξει ευρύτερες αδυναμίες στο ασφαλιστικό σύστημα, θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις.

Βροχή πέφτουν οι εξώσεις: Κατατέθηκαν 4.000 αιτήσεις μέσα σε 40 ημέρες!


- 4.000 αιτήσεις για έξωση από την αρχή του 2011 ενώ 8.500 είχαν γίνει ΟΛΟ το 2011
- Αρκετοί δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε ενοίκιο 300 με 400 ευρώ
- Κατά 50% αυξήθηκε η πελατεία των δικηγόρων από ιδιοκτήτες που ζητούν λύση

Βροχή πέφτουν οι εξώσεις, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Μέσα σε 40 ημέρες από την αρχή του έτους είχαν κινηθεί, σύμφωνα με το Έθνος, οι διαδικασίες για 4.000 εξώσεις όταν όλο το 2010 οι αιτήσεις ήταν 8.500.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Σ. Παραδιά, συχνά οι οφειλές μαζεύονται και σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και τα 3.500 ευρώ, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να κάνουν άλλο υπομονή και να αποφασίζουν να διώξουν τον ενοικιαστή.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις