Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

τι επιφέρει η βιομηχανία της Ψυχολογίας στους ανθρώπους;»

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν συμβεί μια τραγωδία σε κάποιο σχολείο, γραφείο ή εργοτάξιο, τότε αμέσως βλέπουμε να σπεύδουν εκεί η αστυνομία, η πυροσβεστική, ασθενοφόρα ή σωστικά συνεργεία, για να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους και να σώσουν ζωές.
Όμως, βλέπουμε στις μέρες μας, ακόμα και στην Ελλάδα, μια σταθερά αυξανόμενη τάση να παρίσταται και κάποιος άλλος βοηθητικός επαγγελματίας: ο λεγόμενος σύμβουλος κρίσεων ή παρηγοριάς, που έχει κληθεί για να σώσει… ψυχές.
Περιέργως, διαπιστώνουμε πως έχει γίνει πλέον ρουτίνα (ακόμα και στην Ελλάδα), μετά από κάθε σχολικό ατύχημα, και κάθε τροχαίο ή αεροπορικό δυστύχημα, να προσκαλούνται ψυχολόγοι, προκειμένου –σαν τον Μωυσή- να οδηγήσουν εκείνους που επέζησαν, ή που ήσαν έστω και αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας, στην…γη της επαγγελίας (δηλαδή, σε μια φυσιολογική «εσωτερική κατάσταση»).
Είναι περίεργο: πώς, άραγε, φτάσαμε να αποδεχόμαστε την ιδέα, πως ένας άγνωστος (που έτυχε να έχει δύο-τρία αρχικά μετά από το όνομά του) μας είναι σώνει και καλά απαραίτητος, για να βοηθηθούμε να ξεπεράσουμε την εμπειρία της βίας ή του θανάτου;
Και από πού ξεφύτρωσε η παιδιάστικη ιδέα, πως μετά από κάποια τραγωδία –όπως π.χ. η απώλεια τέκνου σε ένα γονέα – θα έπρεπε οπωσδήποτε να «θεραπευτούμε»;
Η Δρ. Τάνα Ντινήν, στο βιβλίο της «Manufacturing Victims: What the Psychology Industry is Doing to People» (Κατασκευάζοντας Θύματα: Τι επιφέρει η Βιομηχανία της Ψυχολογίας στους Ανθρώπους), μας δίνει την δική της απάντηση στο ερώτημα αυτό. Και είναι μάλιστα μια άριστη και ισοπεδωτική απάντηση.

Ρεκόρ όλων των εποχών στην αμόλυβδη! - Αύριο θα υπάρχουν βενζινάδικα που θα πωλούν την βενζίνη 1,80!

- Και αύριο και μεθαύριο τα δυιλιστήρια θα πωλούν ακριβότερα
- 'Εκκληση των εμπόρων να μειωθούν οι φόροι
- Ακριβότερες περιοχές: Κεφαλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος και Κυκλάδες
- Kλειστά αύριο τα πρατήρια σε Χανιά και Ρέθυμνο

'Αμεσα θα φανούν πλέον οι επιτπώσεις από την κρίση στην Λιβύη στις τσέπες των ελλήνων καταναλωτών. Η ήδη τσουχτερή τιμή της βενζίνης θα γίνει ακόμα πιο απλησίαστη αφού σύμφωνα με τους ίδιους τους εμπόρους πετρελαιοειδών, αύριο θα φτάσει να πωλείται και 1,80 ευρώ το λίτρο!

'Οπως δήλωσε στο Newsit, ο Γιώργος Μασσαλής - πρόεδρος Συνδέσμου Εμπορίας Πετρελαιοειδών καυσίμων, επιβεβαιώνονται με τον χειροτερο τρόπο οι προβλέψεις που είχε κάνει μέσω του Νewsit την περασμένη εβδομάδα.

"Η κρίση στη Μέση Ανατολή δυστυχώς επεκτείνεται. Αυτό έχει άμεσο αποτέλεσμα την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου. Σήμερα ήδη η τιμή του brent ξεπέρασε τα 119 δολλάρια το βαρέλι. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί θα έχουμε απρόβλεπτες συνέπειες στις τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα".

Και συνεχίζει: "Από εχθές ήδη οι τιμές αρχίζουν και ανεβαίνουν ως απόρροια των γεγονότων στη Μέση Ανατολή και στα ελληνικά δυιλιστήρια και απο αύριο έχουμε αυξήσεις τιμών σε όλα τα είδη των καυσίμων. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η κατάσταση αυτή να σταματήσει το συντομότερο γιατί εάν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό που εκδηλώνεται τότε κανεις δεν μπορεί να προβλέψει τις αρνητικές συνέπειες."

"Αύριο", όπως υποστηρίζει ο κ. Μασσαλής, "η χαμηλότερη του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι 83 λεπτά το λίτρο με αυξητικές τάσεις στην επαρχία όπου θα ξεπεράσει τα 90 λεπτά. Η αμόλυβδη βενζίνη, η χαμηλότερη τιμή θα είναι στο 1.60 το λίτρο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με την υψηλή τιμή να είναι στο 1,80. Δυστυχώς αυτές οι δυσοίωνες προβλέψεις θα συνεχιστούν καθώς η τάση είναι ανοδική. Αυριο τα δυιλιστήρια θα πωλούν ακριβότερα κατά 1 λεπτό του ευρώ την τιμή των καυσίμων και δυστυχώς αυτή η τάση θα είναι και μεθαύριο."

Πηγή : newsit.gr

Ελληνικά σκάφη και τουρκική μοίρα-ερωτηματικό στην Λιβύη!


Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και μία ολόκληρη τουρκική πολεμική μοίρα πρόκειται να συναντηθούν σε λίγο στα ανοιχτά της Λιβύης.


Σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σωτηρίας της ιστορίας τους λαμβάνουν μέρος οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας αλλά και της Τουρκίας με σκοπό τον απεγκλωβισμό χιλιάδων αμάχων οι οποίοι βρίσκονται εν το μέσω της Λιβυκής κρίσης. Η τουρκική αποστολή όμως εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τον σκοπό της.

Όσον αφορά την Ελλάδα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν στήσει γέφυρα σωτηρίας για χιλιάδες Έλληνες και ξένους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στην Λιβύη.

Αυτή τη στιγμή η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» (F 454) τύπου ΜΕΚΟ 200ΗΝ, βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Λιβύη. Το σκάφος πλέει προς τον κόλπο της Σύρτης φέροντας ότι ακριβώς προβλέπεται από το ΝΑΤΟ όταν στέλνει συμμαχικά σκάφη σε τέτοιου είδους αποστολές. Με άλλα λόγια στην φρεγάτα επιβαίνουν και άντρες ειδικών αποστολών.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ


Για να καταργήσεις την εξουσία της ηγεσίας ενός κράτους και να εγκαταστήσεις μια μέθοδο ελεγχόμενης εξουσίας, δηλαδή κοιονοβουλευτισμό, στον οποίο μπορείς σε χρόνο μηδέν να προωθήσεις πρόσωπα που τα ελέγχεις, μέσα από τα ΜΜΕ, που εκ των προτέρων έχεις εξαγοράσει, ακολουθείς τα εξής απλά βήματα.

1. Αγοράζεις το πλειοψηφικό πακέτο των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών μιάς χώρας, χρηματοδοτόντας κάποιους "πλούσιους" της χώρας αυτής.

2. Ωθείς τους "πλούσιους" της χώρας αυτής σε διάφορες παράνομες μεθόδους πλουτισμού, ώστε μετά να μπορείς να τους ελέγχεις ακόμη παραπάνω, έχοντας όλα τα στοιχεία στα χέρια σου. Έτσι έχεις εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών από ένα και μόνο κέντρο ελέγχου, από όπου προωθείς την προπαγάνδα.

3. Εξασφαλίζεις το πλειοψηφικό πακέτο στις εταιρείες ιδιωτικής τηλεφωνίας, ώστε να ελέγχεις τις παρακολουθήσεις μέσω του δικτύου κεραιών.

4. Γεμίζεις τη χώρα με απόλυτα ελεγχόμενους επαγγελματίες πεμπτοφαλαγγίτες, δήθεν λαθρομετανάστες, καθώς και με ανεξέλεγκτο αριθμό εξαθλιωμένων πραγματικών λαθρομεταναστών αυξάνοντας έτσι την μάζα των μη εχόντων στον ήλιο μοίρα. Ηκρίσιμη μάζα των εξαθλιωμένων που απαιτούνται για να υπάρξει πραγματκή λαϊκή έκρηξη οργής είναι το 20% του πληθυσμού των ανδρών σε ηλικίες 15 έως 45 ετών.

ΤΟΥΡΚΙΑ: .. με μηνύσεις απειλούν την Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, όπως δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet


Θύμα της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έπεσε και η Ελληνική διπλωματική υπηρεσία... όπως δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Στην Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, βοηθητικό προσωπικό και οδηγοί απειλούν με μηνύσεις για τη μη καταβολή των μισθών τους, τη στιγμή που τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, έχουν περιορίσει σημαντικά τον προϋπολογισμό για κάθε υπουργείο.(Κατάντια βρε ! )


Όσον αφορά στο ΥΠΕΞ, μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι περικοπές στα κονδύλια, που έχουν οδηγήσει σε απλήρωτα ενοίκια πρεσβειών και προξενείων, απλήρωτους υπαλλήλους, ενώ ακόμη και σε κάποιες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι διπλωματικοί υπάλληλοι αναγκάζονται να πληρώνουν για τα πάγια έξοδα από το μισθό τους, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η υπηρεσία.

Το τηλεγράφημα-σοκ που έστειλε στο ΥΠΕΞ,πρέσβης μας ζητώντας αξιοπρέπεια!

Τα όσα αναφέρει στο τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στο Ναϊρόμπι Δημήτρης Λούνδρας, σοκάρουν! Απεικονίζουν το φάσμα της πλήρους κατάρρευσης το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα ,η οποία φαίνεται ότι δεν μπορεί να έχει τακτοποιημένη ούτε τη "βιτρίνα" της, που είναι οι πρεσβείες της στο εξωτερικό!

Ο πρέσβης στο τηλεγράφημά του παρουσιάζει μία τραγική κατάσταση:
*Το προσωπικό είναι απλήρωτο.

*Αυτοκίνητα της πρεσβείας δεν κινούνται γιατί δεν έχουν βενζίνη.

*Η γεννήτρια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει καύσιμα.

*Επισημαίνει το πρόβλημα που υπάρχει με τα ενοίκια της πρεσβείας.

Στο τέλος του τηλεγραφήματος ο πρέσβης επισημαίνει ότι "σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει το κλείσιμο της Αρχής αυτής θα παρακαλούσαμε να το κάνετε με αξιοπρέπεια"!

Ο πρέσβης ζητα να τηρηθούν " οι συμβατικές υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει στο όνομα της χώρας μας.Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι η πρόωρη μονομερής καταγγελία του συμβολαίου ενοικίασης των Γραφείων της Πρεσβείας θα σημάνει πολύχρονο και εξευτελεστικό διασυρμό Ελλάδος και Πρεσβείας στην υποσαχαρική Αφρική και όχι μόνο".


ΑΠΟ ONALERT


ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Αυτή είναι η Σύμβαση που υπεγραψε η Κυβερνηση με τους Δανειστες εναντι 80 Δισεκατομμυριων Ευρω!

Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας που υπέγραψαν και που ποτέ δεν πρόκειται
να την ακούσετε από τους «έγκυρους» ή τα....

μεγάλα κανάλια.
Εάν προβληθεί το σίγουρο είναι ότι θα προβληθεί παραφρασμένη για όφελος αυτών που το ψήφισαν.
Γι αυτό φροντίσαμε να αποσταλεί ολοκληρωμένη από...Έλληνες πολίτες στους Έλληνες πολίτες...
Διότι και Νου έχουμε, και κρίση.
Αυτήν την στιγμή φεύγουν από διάφορα σημεία του πλανήτη email μέσω Facebook
αλλά και απλών λογαριασμών (Hotmail, googlemail) με την συμφωνία που υπέγραψαν κάτω από το τραπέζι
και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν οι κυβερνώντες.
Όσο περιληπτικά μπορώ, θα βοηθήσω να αναγνώσετε μερικά από τα αίσχη που υπέγραψαν ώστε να μας
πουλήσουν στις πολυεθνικές εταιρίες στον βωμό του ' δημόσιου χρέους' και της 'πτώχευσης'.

Εμείς ' οι άνθρωποι του μόχθου ' όπως μας χαρακτηρίζει ο κ. Παπανδρέου πλέον έχουμε
στα χέρια μας το επαίσχυντο συμφωνητικό και μπορούμε να κρίνουμε τι σημαίνει σωτήρια
της πατρίδος και όχι ξεπούλημα.

Νέο χαράτσι 50% στα διόδια και με δόσεις

Έως και 50% προβλέπεται να αυξηθούν μέσα στο επόμενο τετράμηνο τα διόδια στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους εφόσον, οι κοινοπραξίες τηρήσουν το γράμμα των συμβάσεων που υπογράφτηκαν το 2007!

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι «καρατομήσεις» προσωπικού στην Ολυμπία Oδό, η οποία έδιωξε άλλους 55 εργαζόμενους τις προηγούμενες μέρες, ανεβάζοντας το σύνολο των απολυμένων το τελευταίο τρίμηνο σε 125.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα κορυφώνεται η διαπραγμάτευση για την επαναδιατύπωση των όρων των συμβάσεων, προκαλώντας εσωτερικές αναταράξεις και διαφωνίες ακόμη και εντός του υπουργείου (κάποιοι μιλούν ακόμη και για παραιτήσεις Γενικών!), οι τεχνικές εταιρείες πιέζουν για την εφαρμογή των νέων αυξήσεων στα διόδια.

Από τις αρχές του έτους, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η οποία κατασκευάζει το τμήμα Μαλιακός-Κλειδί έχει τη δυνατότητα να αναπροσαρμόσει κατά 33% τα διόδια, αφού προηγήθηκε τέλος του 2010 η παράδοση του έργου της αποκατάστασης του οδοστρώματος από Κατερίνη έως Κλειδί. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα έργα παραδόθηκαν 2,5 μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία της συμβατικής της υποχρέωσης που ήταν 11 Μαρτίου του 2011. Πριν από λίγες μέρες έφυγε και νέα επιστολή προς την Εγνατία Οδό, με την οποία η κοινοπραξία ζητά να της επιτραπεί η προβλεπόμενη ανατίμηση των διοδίων, γιατί διαφορετικά θα πρέπει να διεκδικήσει τις απώλειες εσόδων που εμφανίζει από το δημόσιο.

Κυπριακή σημαία στην...Αγκυρα

Η κυπριακή σημαία θα κυματίσει στην Αγκυρα, είτε αναγνωρίζουν οι Τούρκοι την Κυπριακή Δημοκρατία είτε όχι. Αυτό θα συμβεί κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και ήδη άρχισε να απασχολεί και τους Τούρκους πολιτικούς.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανού Κόμματος κ. Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ αναφέρθηκε στην κυπριακή προεδρία και είπε ότι η Κύπρος, ως προεδρεύουσα χώρα θα επισκεφθεί την Τουρκία, ότι η Τουρκία θα αλληλογραφεί με την Κύπρο και η κυπριακή σημαία θα κυματίζει στην Αγκυρα. Αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης του κυπριακού σύντομα, ενώ σημείωσε τη σημασία για λύση που να βασίζεται σε μία κυριαρχία.


ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ.

Nomura: Στα $220 το αργό αν σταματήσει η παραγωγή σε Λιβύη και Αλγερία

Η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να κορυφωθεί στα 220 δολ. το βαρέλι αν σταματήσει η παραγωγή στη Λιβύη και την Αλγερία λόγω του χάους που επικρατεί στην περιοχή, αναφέρουν αναλυτές της Nomura.

Η εταιρεία κάνει σύγκριση της τρέχουσας κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με τον Πόλεμο του Κόλπου του 1990-91 σημειώνοντας ότι εκείνη την περίοδο οι τιμές σημείωσαν άνοδο 130% σε διάστημα δύο μηνών.

"Με την υπόθεση ότι οι τιμές θα σημειώσουν παρόμοια άνοδο, θα μπορούσαμε να δούμε τα 200 δολ. εφόσον σταματήσουν την παραγωγή τους
η Λιβύη και η Αλγερία. Ενδεχομένως η εκτίμηση αυτή να είναι υποτιμημένη καθώς το 1990-91 δεν είχαν εκδηλωθεί σε μεγάλο βαθμό κερδοσκοπικές κινήσεις", αναφέρουν οι αναλυτές της Nomura.

Σημειώνουν ταυτόχρονα ότι η ζήτηση υποχώρησε μόλις 1,7% την περίοδο που οι τιμές είχαν κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου।

Πηγή : www.capital.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Το σημείο των επερχόμενων γεγονότων με την Τουρκία


http://kelliakalives.pblogs.gr/files/f/296885-03.JPG

Από έγκυρη και αξιόπιστη πηγή, μπορώ να σας μεταφέρω πως σύμφωνα με μαρτυρία από σημαντικό γέροντα των καιρών μας, το σημείο των επερχομένων με την Τουρκία θα είναι οι απανωτές εκλογές και η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο νοών νοείτο.
Όσοι έχετε σιχαθεί τους πολιτικούς ακόμη δεν είδατε τίποτα...

Πηγή : 1453-2009.pblogs.gr

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις