Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε

"ΑΓΝΗ ΠΑΡΘΕΝΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ"



Η ΙΣΤΟΡΙΑ... ΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ "ΑΓΝΗ ΠΑΡΘΕΝΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ"

Ποιός μπορεί να αμφισβητήσει και να σχολιάσει αρνητικά έναν τέτοιο ύμνο;
Έναν ύμνο που δείχνει και περιγράφει την μεγαλοπρέπεια, την ομορφιά, την δύναμη και την αγάπη της Παναγίας μας, Της όντως πραγματικής και ουράνιας Μητέρας μας...
Αυτός ο πραγματικά όμορφος και συνάμα κατανυκτικός και θεάρεστος ύμνος, έχει γραφτεί από άγια χέρια, τα χέρια του Αγίου Νεκταρίου του Αιγίνης.
Η παράδοση λέει ότι τον 19ο αιώνα μ.Χ παρουσιάστηκε η Υπεραγία Θεοτόκος στον Άγιο Νεκτάριο και του ζήτησε να γράψει έναν ιδιαίτερο ύμνο που θα του τον έψαλλαν Αγγελικές χορωδίες για να τον καταγράψει...
Αυτός λοιπόν ο ύμνος είναι το ''Αγνή Παρθένε Δέσποινα''

Αγνή Παρθένε Δέσποινα
Aχραντε Θεοτόκε
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
Παρθένε Μήτηρ Ανασσα
Πανένδροσε τε πόκε
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε

Υψηλοτέρα ουρανών
ακτίνων λαμπροτέρα
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
Χαρά Παρθενικών Χορών
αγγέλων υπερτέρα
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε

Ο διάλογος ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού με τον Όσιο Δαβίδ


Ο διάλογος ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού με τον Όσιο Δαβίδ και το Θάυμα του Αγίου.

Με βαθιά συγκίνηση θέλω να σας διηγηθώ ένα περιστατικό που μου συνέβη πριν 45 χρόνια στη Μονή του Οσίου Δαβίδ. Την εποχή εκείνη ζούσα με την οικογένειά μου στο χωριό Κοκκινομηλιά, ένα πανέμορφο χωριό της Β. Ευβοίας, ορεινό με θέα το γαλάζιο Αιγαίο. Εκείνη την περίοδο υπηρετούσα ως ψάλτης στο αναλόγιο των ενοριών στη Κούλουρη και Μαρούλη, δύο γειτονικά μικρά χωριά με ξεχωριστή και αυτά ζωντάνια και ομορφιά.

Στις 31 Οκτωβρίου 1960 είχαμε αποφασίσει με την σύζυγό μου να πάμε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ για να προσευχηθούμε επειδή την άλλη ημέρα ήταν η γιορτή του Αγίου. Η μετάβαση τότε γινόταν ή με τα ζώα ή με τα πόδια.

Αιφνιδίως όμως το κοριτσάκι μας, αρρώστησε γεγονός που συνέβαλε στη ματαίωση του προσκυνήματος μας. Αν και κατά τη διάρκεια της νύχτας συνήλθε εν τούτοις η αναχώρηση μας για το μοναστήρι αναβλήθηκε.

Στις 5 Δεκεμβρίου 1960, την παραμονή του Αγίου Νικολάου ξεκινήσαμε να πραγματοποιήσουμε το προσκύνημά μας. Στο μοναστήρι συναντήσαμε και άλλους 30 περίπου προσκυνητές από ένα κεντρικό χωριό της Ευβοίας, την Αγία Άννα. Στην Ιερά Μονή βρισκόταν ως προσκυνητής και ο σημερινός ηγούμενος της Μονής π. Κύριλλος, λαϊκός τότε με την μητέρα του, εκμεταλλευόμενος την άδεια του από το στρατό, όπου υπηρετούσε. Κατά τον Εσπερινό που τελέστηκε από τον πατέρα Ιάκωβο Τσαλίκη και τον πατέρα Γρηγόριο (που σήμερα βρίσκεται στην Αλόννησο), οι προσκυνητές από την Αγία Άννα μας πληροφόρησαν ότι μαζί τους είναι και ένα δωδεκάχρονο κορίτσι Γυμνασίου που συνομιλεί με τον Άγιο.

Δεν έχουν ενεργό πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών οι Ιρανοί


Υπηρεσία πληροφοριών Ισραήλ: "Δεν έχουν ενεργό πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών οι Ιρανοί"
26-01-2011
Το Ιράν δεν εργάζεται αυτή τη στιγμή για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, αλλά, από τη στιγμή που θα το αποφασίσει, θα είναι σε θέση να παράξει ατομική βόμβα μέσα σε ένα ή δύο χρόνια, δήλωσε ο νέος επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του ισραηλινού στρατού, στρατηγός Αβίβ Κοτσάβι.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο στρατηγός ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας του Ισραήλ αργά χθες Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Κοτσάβι το ζήτημα είναι να ξέρουμε πόσος χρόνος απομένει μέχρις ότου οι ηγέτες του Ιράν αποφασίσουν να ξεκινήσουν τον εμπλουτισμό ουρανίου από 20% -όπως κάνουν σήμερα και είναι το επίπεδο για ειρηνική χρήση- σε ποσοστό 90%. Μόλις ληφθεί η απόφαση αυτή, θα χρειαστούν "ένα ή δύο χρόνια" για την κατασκευή μιας βόμβας, κι ένας επιπλέον χρόνος προτού το Ιράν μπορέσει να τοποθετήσει μια πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο, πρόσθεσε.

Κινεζικό ενδιαφέρον για το σχεδιασμένο από Έλληνες Ταχύπλοο Καταδυόμενο Σκάφος Επιφανείας!

Κινεζικό ενδιαφέρον για το σχεδιασμένο από Έλληνες Ταχύπλοο Καταδυόμενο Σκάφος Επιφανείας!


Έντονο ενδιαφέρον εξέφρασε η κινεζική πολεμική βιομηχανία για το Ταχύπλοο Καταδυόμενο Σκάφος Επιφανείας που ανέπτυξε ελληνική σχεδιαστική ομάδα και παρουσιάζει στο τεύχος που κυκλοφορεί κατ’αποκλειστικότητα η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και τον ερχόμενο μήνα αναμένεται παρουσίαση του σκάφους σε αντιπροσωπεία της κρατικής κινεζικής εταιρείας NORINCO, η οποία θα επισκεφθεί την Ελλάδα για να διερευνήσει ευκαιρίες συνεργασίας με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Οι Κινέζοι δείχνουν εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες του σκάφους και ειδικά από την υποσχόμενη ταχύτητα των 30 κόμβων που όπως υποστηρίζει η σχεδιαστική ομάδα μπορεί να αναπτύξει το σκάφος υποβρυχίως με την χρήση θερμικών και ηλεκτρικών κινητήτων, υδροκινητήρων C [water jet]. Ο σχεδιασμός του ΤΚΣΕ βασίζεται σε ανάλογες μελέτες που είχαν γίνει στην Σοβιετική Ένωση μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του.

Η μεγάλη ταχύτητα ανάδυσης/ κατάδυσης απλουστεύει το πρόβλημα ευστάθειας που παρουσιάζουν τα υποβρύχια στο πρώτο στάδιο της κατάδυσης, ενώ ο μικρός συντελεστής θετικής πλευστότητας επιτρέπει την ανάδυση/κατάδυση και υποβρύχια πλεύση να πραγματοποιείται κυρίως υδροδυναμικά και όχι με τις δεξαμενές ζυγοσταθμίσεως /διαγωγής, η αναγκαιότητα των οποίων (στο συγκεκριμένο σχέδιο του σκάφους) είναι σχεδόν περιττή, μιας και τις αντικαθιστούν οι ελαστικές δεξαμενές καυσίμου.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΙ;

Τα εμφυτεύσιμα Βιοτσίπ / Μικροτσίπ.
Λεπτομέρειες για το σφράγισμα 666, το τσιπ RFID. Πότε και από ποιους κατασκευάστηκαν τα πρώτα μοντέλα, πως λειτουργεί, με τι δικαιολογίες θα προσπαθήσουν να το προωθήσουν, αυτά και άλλα σημαντικά.





Πηγή : www.pentapostagma.gr

ΤΟ 2011 ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;


Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΑΒΔΑ» ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 2011 ,ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΕΛΛΑΔΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΚΥΠΡΙΩΝ, ΚΟΥΡΔΩΝ,ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ «ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ», ΣΕ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟΥ.
«ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Χρονιά-σταθμός στην παγκόσμια ιστορία προβλέπει πως θα είναι το 2011 για την ανθρωπότητα η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα», σε άρθρο του Stanislav Mishin που δημοσιεύθηκε στις 6-1-2011, με μεγάλες οικονομικές καταρρεύσεις, γεωπολιτικές ανατροπές και αιματηρούς πολέμους, με επίκεντρο την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν!
Το άρθρο, δεν δημοσιεύτηκε τυχαία, αλλά προετοιμάζει τη ρωσική κοινή γνώμη για μέρες πολέμου και θριάμβου, για μέρες της «Αικατερίνης της Μεγάλης» και του «Μεγάλου Πέτρου», μια και η «άρκτος» έχει ζωντανέψει για τα καλά και δεν ανέχεται πια τα «χάρτινα» παιχνίδια των Αμερικάνων και των «Σακαασβίλιδων», ούτε τις συνεχείς τρομοκρατικές ενέργειες(αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο) που μυρίζουν «Άγκυρα», διεθνές πλέον κέντρο προστασίας του Ισλαμισμού και τροφοδότη των Τσετσένων, Κοσσοβάρων, Αλβανών, Βοσνίων, και άλλων ισλαμιστών! Πρόκειται για τη μεγάλη αναμέτρηση του - Ορθοδόξου κυρίως - Χριστιανισμού με το Ισλάμ, πριν χαθεί με τη συστηματική προώθηση ισλαμιστών «μεταναστών», κάθε δυνατότητα ανάσχεσης ενός μαθηματικά προδιαγεγραμμένου θανάτου, καθώς ...

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ.
ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΟΜΕΡΗΣΕΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ 2:33.




ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ.ΟΙ ΚΥΡΙΩΤΕΡΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΜΕΡΟΣ 4°

4. Οἱ χριστιανοὶ ὀφείλουν νὰ μὴ βλέπουν μὲ περιέργεια καὶ ἐπιθυμία.

Ἐγὼ σᾶς λέω ὅτι κάθε ἄνθρωπος ποῦ βλέπει γυναίκα μὲ πονηρὴ ἐπιθυμία, ἔχει ἤδη σχεδὸν διαπράξει μοιχεία μ' αὐτὴ μέσα στὴν καρδιὰ τοῦ (Μάτθ. 5, 28).
Ὅλα ὅσα ἀνήκουν στὸν κόσμο οἱ ἁμαρτωλὲς ἐγωιστικὲς ἐπιθυμίες, ἢ λαχτάρα ν' ἀποκτήσουμε o,τι βλέπουν τὰ μάτια μας καὶ ἢ ὑπεροψία ἀπὸ τὴν κατοχὴ τοῦ πλούτου δὲν προέρχονται ἀπὸ τὸ Θεὸ Πατέρα, ἂλλ' ἀπὸ τὸν ἁμαρτωλὸ κόσμο. Ὃ κόσμος ὅμως περνᾶ καὶ χάνεται. Καὶ μαζί του χάνονται ὅλα ὅσα ἐπιθυμοῦν νὰ κατέχουν οἱ ἄνθρωποι. Ἐκεῖνος ὅμως ποῦ ἐκτελεῖ τὸ θέλημα τοῦ Θεου, θὰ ζήσει αἰώνια (Ἃ' Ἴω. 2,16-17).

ΠΗΓΗ : ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ
ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2006

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Πυροβοληθείσα - Ιερά Μονή Βατοπεδίου

Όταν κατά το 1822 το Άγιον Όρος κατελήφθηκε από τουρκική φρουρά, ένας στρατιώτης τόλμησε να πυροβολήσει την εικόνα της Θεοτόκου που βρίσκεται εξωτερικά πάνω από την είσοδο της μονής. Η σφαίρα πλήγωσε το δεξιό χέρι της Παναγίας, ενώ ο ιερόσυλος που ήταν ανιψιός του αρχηγού του αποσπάσματος, παραφρόνησε και κρεμάστηκε σε μια ελιά του κήπου που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο της μονής. Ο κίνδυνος για αντίποινα και λεηλάτηση της μονής ήταν βέβαιος, αν η σκηνή δε γινόταν αντιληπτή από συνάδελφο του αυτόχειρα που ενημέρωσε σχετικά και το θείο του. Εκείνος ομολόγησε ότι πρόκειται πράγματι για θεία δίκη και διέταξε να πετάξουν άταφο τον ιερόσυλο.

Πηγή : www.mountathos.gr

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ.ΙΕΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ

Η γνωριμία μὲ τοὺς ἅγιους μόνο ὠφελος μπορεῖ νὰ ἔχει γιὰ ὁποῖον μελετάει τὴ ζωὴ καὶ τὸ ἔργο τους. Ἐδῶ δὲν θὰ κάνουμε πλήρη ἀναφορὰ στὸν βίο τῶν ἅγιων ἀλλὰ θὰ παρουσιάσουμε συνοπτικὰ τῶν βίο τοῦ καθενὸς ὅπως παρουσιάζεται μέσα ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ ἀρχιμ. Νικόλαου Χατζηνικολαου "...στεναγμοις ἀλαλητοις ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ" (ἔκδ.ΑΘΩΣ), συνοδεύοντας τὸν βίο τους καὶ μὲ μία προσευχὴ μέσα ἀπὸ τὸ βιβλίο μὲ σκοπὸ ὅπως γράφει στὴν εἰσαγωγὴ τοῦ βιβλίου (...νὰ γνωρίσουμε τοὺς ἅγιούς μας , ἀπὸ τοὺς ἅγιους τὸ κεκρυμμενο φρόνημά τους καὶ ἀπὸ τὸ ὀρθὸ φρόνημα νὰ διευκολυνθουμε στὴ μυστικὴ κοινωνία μὲ τὸν Θεό.)
Εὐχόμαστε ἡ σύντομη ἀνάγνωση μέσα ἀπὸ τὴν ὀθόνη τοῦ ὑπολογιστὴ νὰ σᾶς ὁδηγήσει σὲ μία πιὸ βαθιά μελέτη τοῦ βίου καὶ τοῦ ἔργου τῶν ἅγιων μέσα ἀπὸ τὰ βιβλία, ὁπλίζοντας τὸν καθένα ἀνάλογα μὲ τὸν πόλεμο ποὺ ἔχει μὲ πίστη,ἀγάπη,ὑπομονή,ἐλπίδα,πραότητα,ἐλεημοσύνη,συνχωρητικότητα,.........


Βίος τοῦ Ἱεροῦ Αὐγουστίνου (354-430)

Ο Ἱερὸς Αὐγουστίνος εἶναι ὃ μεγαλύτερος ἀπὸ τοὺς Πάτερες καὶ θεολόγους τῆς ἀρχαίας Δυτικῆς Ἐκκλησίας. Τὰ πρῶτα χρόνια της ξωῆς τοῦ τὰ ἔζησε ὡς εἰδωλολάτρης. Τὸ κενό της ἀκατάστατης καὶ ἀνήσυχης ὅμως ζωῆς του ἢ ἐπίμονή της μητέρας του καὶ ἢ ἰσχυρὴ προσωπικότητα τοῦ ἅγιου Ἀμβροσίου ποῦ στάθηκαν κοντά του, ἄνοιξαν νέες προοπτικὶ ὁδηγώντας τὸν στὸ Χριστιανισμό. Τὴ νύκτα τῆς Ἀναστάσεως τοῦ 387 βαπτίσθηκε ἀπὸ τὸν ἅγιο Ἀμβρόσιο στὰ Μεδιόλανα, καὶ τὸ ἔτος 391, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Πέντε χρόνια ἀργάτες ἔγινε ἐπίσκοπος Ἴππωνος.
"Ἔζησε ἑβδομήντα ἔξι χρόνια κατὰ τὴ διάρκεια τῶν ὅποιων ἀναδείχθηκε ἕνας ἀπὸ τοὺς μεγαλύτερους διδασκάλους τῆς Δυτικῆς Ἐκκλησίας καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς διασημότερους φιλοσόφους στὴν Ἱστορία τῆς ἀνθρωπότητος. Κύριο γνώρισμα τοῦ πλούσια συγγραφική του δραστηριότητα. Τὸ ἔργο τοῦ μπορεῖ • συγκριθεῖ μὲ ἐκεῖνο τοῦ Ὤριγενη σὲ ἔκταση καὶ μὲ τοῦ Πλάτωνα, τοῦ Κικέρωνα καὶ τοῦ ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου σὲ λογοτεχνικὴ ὀμορφιά. "Ἔγραψε φιλοσοφικά, ἑρμηνευτικά, διδακτίκα καὶ ἀπολογητικὰ κείμενα. Τὸ εὐρύτερα γνωστὸ ἔργο τοῦ εἰνα, αὐτοβιογραφία του μὲ τίτλο «Ἐξομολογήσεις» καὶ τὸ μνημειῶδες «Ἢ πολιτεία τοῦ Θεοῦ».

Ὁ Ὅσιος Ξενοφῶν μετὰ τῆς συμβίου του Μαρίας καὶ τῶν τέκνων Ἀρκαδίου καὶ Ἰωάννου


Ὁ Ὅσιος Ξενοφῶν μετὰ τῆς συμβίου του Μαρίας καὶ τῶν τέκνων Ἀρκαδίου καὶ Ἰωάννου


Ημ. Εορτής: 26 Ιανουαρίου
Εορταζόμενο όνομα: Ξενοφῶν

Ὁ Ὅσιος Ξενοφῶν κατοικοῦσε στὴν Κωνσταντινούπολη κατὰ τοὺς χρόνους τῶν αὐτοκρατόρων Ἰουστίνου Α’ (518 – 527 μ.Χ.) καὶ Ἰουστινιανοῦ (527 – 565 μ.Χ.). Ἦταν πλούσιος συγκλητικὸς καὶ διακρινόταν γιὰ τὴν βαθιὰ εὐσέβειά του πρὸς τὸν Θεό. Εἶχε δύο παιδιά, τὸν Ἀρκάδιο καὶ τὸν Ἰωάννη. Μόλις αὐτὰ τελείωσαν τὰ ἐγκύκλια γράμματα, τὰ ἔστειλε στὴ Βηρυττὸ τῆς Φοινίκης, γιὰ νὰ μελετήσουν καὶ νὰ σπουδάσουν τὴ νομικὴ ἐπιστήμη. Καθ’ ὁδὸν τὸ πλοῖο μὲ τὸ ὁποῖο ταξίδευαν ναυάγησε. Διασώθηκαν ὅμως καὶ μετέβησαν στὰ Ἱεροσόλυμα ὅπου ἔγιναν μοναχοί. Οἱ γονεῖς τους, Ξενοφῶν καὶ Μαρία, τοὺς ἀναζήτησαν καὶ πληροφορήθηκαν ὅτι διάγουν στὴν ἔρημο ἀσκητικὸ βίο, δόξασαν τὸν Θεὸ καὶ ἀποταξάμενοι τὸν κόσμο, ἀκολούθησαν καὶ αὐτοὶ τὸ μοναχικὸ βίο. Ὁ Ξενοφῶν, ἡ γυναίκα του καὶ τὰ παιδιά τους πρόκοψαν τόσο πολὺ στὴν ἀρετὴ καὶ στὴ φιλανθρωπία, ὥστε τοὺς ἀξίωσε ὁ Θεὸς νὰ ἐπιτελοῦν καὶ θαύματα.
Ἔτσι ἡ θεία αὐτὴ οἰκογένεια ἔζησε θεοφιλῶς καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη.

Αιφνιδιαστικά στο υπ. Εθνικής Άμυνας το "δεξί χέρι" του Β.Πούτιν

Αιφνιδιαστικά στο υπ. Εθνικής Άμυνας το "δεξί χέρι" του Β.Πούτιν - Κρίσιμες συνομιλίες για ΒΜΡ-3HEL


Μία κρίσιμη συνάντηση, καθοριστική για το μέλλον των ελληνορωσικών σχέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Συναντώνται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο ισχυρός άνδρας των ρωσικών εξοπλισμών, στενός συνεργάτης του Ρώσου πρωθυπουργού Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Μιχαήλ Δημήτριεφ, υφυπουργός-επικεφαλής της Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του defencenet.gr από το ΥΠΕΘΑ. Ο Μ.Δημήτριεφ κομίζει και προσωπικό μήνυμα του Ρώσου πρωθυπουργού.

Ο Μ.Δημήτριεφ μετά την χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά των 4 LPD πλοίων αποβάσεων και διοίκησης Mistral, παρουσία του προέδρου Ν.Σαρκοζί, βρίσκεται από το πρωί στην Ελλάδα σε ένα ταξίδι-αστραπή όπου ήρθε για να ξεκαθαριστεί το θέμα της διακrτικής συμφωνίας για τα 420+30 BMP-3HEL, που έχει υπογραφεί από το Νοέμβριο του 2008.

Το κλίμα στην ρωσική πλευρά δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο καθώς θεωρούν ότι η Ελλάδα «Έχει παραβεί τις υποχρεώσεις της και πλέον τίθεται θέμα παραβίασης της συμφωνίας με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτό στις σχέσεις των δύο χωρών. Έχει παρέλθει εύλογο χρονικό διάστημα και δεν έχει προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης η οποία είναι έτοιμη από τον Ιούνιο του 2009».

«Ναι» στις ΑΟΖ αλλά χωρίς χρονοδιαγράμματα



«Ναι» στις ΑΟΖ αλλά χωρίς χρονοδιαγράμματα

Των ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ, ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΡΙΝΟΥ

«Ναι» στον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με όλους τους γείτονες, χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονοδιαγράμματα, είπε χθες από βήματος Βουλής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, απαντώντας θετικά στο καθολικό αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ακουσε ο Παμπούκης «εθνικά θέματα» και άρχισε το τσάμικο...
Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση εφ' όλης της ύλης της εξωτερικής πολιτικής, που είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς, ο πρωθυπουργός ζήτησε επί της ουσίας εθνική συστράτευση στη χάραξη εθνικής στρατηγικής. Δεν απέφυγε ωστόσο τη δριμεία κριτική της αντιπολίτευσης, που του καταλόγισε εν πολλοίς «μυστική διπλωματία» κυρίως με αφορμή την τρίωρη κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν στο Ερζερούμ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πιεστούμε για οποιοδήποτε θέμα λόγω της οικονομικής αδυναμίας της χώρας μας» απεφάνθη καθησυχαστικά ο πρωθυπουργός.

Παραλαμβάνει όπλα και διόπτρες ο στρατός ξηράς.


Παραλαμβάνει όπλα και διόπτρες ο στρατός ξηράς.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναβαθμίζοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Μονάδων του, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις Μονάδες του Πεζικού (απλού και μηχανοκίνητου), άρχισε να παραλαμβάνει οπλικά συστήματα, τα οποία εμπεριέχονταν σε συμβάσεις που είχαν ανατεθεί τα προηγούμενα χρόνια στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Έτσι μεταξύ των άλλων παραδίδονται 1.200 αναβαθμισμένα πολυβόλα Browning Μ2 των 0,50 ιντσών Ταχείας Αλλαγής Κάννης (ΤΑΚ). Αρχικά είχαν αναβαθμιστεί 2.000 πολυβόλα του ιδίου τύπου. Για την συνέχιση του προγράμματος αναβάθμισης των πολυβόλων, ανατέθηκε τον Απρίλιο του 2005 η συγκεκριμένη σύμβαση ύψους 3,7 εκατ. ευρώ. Με αυτά τα πολυβόλα θα εξοπλιστούν το υπόλοιπο των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς

Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ113Α1/-Α2, Leonidas 1/-2 και Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-1 των Μηχανοκίνητων Ταγμάτων Πεζικού, οι Λόχοι Υποστήριξης (ΛΥΤ) των απλών Ταγμάτων Πεζικού και τα Άρματα μάχης Μ48Α5 MΟLF.

"Ο Ερντογάν δεν μπορούσε να ελέγξει τις παραβιάσεις"


"Ο Ερντογάν δεν μπορούσε να ελέγξει τις παραβιάσεις"

ΑΘΗΝΑ 25/01/2011

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομολογούσε το 2004 ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξει τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στην Ολλανδία που έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks.

Την είδηση δημοσιεύει η τουρκική Χουριετ και σύμφωνα με αυτή, στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπέρναρντ Μποτ, είχε "ενοχληθεί" από παραδοχή του Ερντογάν σε συνομιλία που είχαν, ότι "δεν μπορεί να ελέγξει τις παραβιάσεις γιατί δεν μπορεί να ελέγξει τον στρατό".

Η αναφορά εστάλη από την αμερικανική πρεσβεία στην Ολλανδία στις 2 Δεκεμβρίου του 2004 μετά από μία συνάντηση που είχε ο πρέσβης με τον Μποτ λίγες ημέρες πριν από συνεδρίαση στην ΕΕ, επί τάπητος της οποίας θα βρισκόταν το θέμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Xρεοκοπία και έξοδος από την ευρωζώνη


Bloomberg: Xρεοκοπία και έξοδος από την ευρωζώνη

ΑΘΗΝΑ 26/01/2011

Τουλάχιστον ένα κράτος μέλος θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη εντός της επόμενης πενταετίας ενώ η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η οικονομική υπηρεσία Bloomberg μεταξύ χιλίων πελατών της, διαχειριστών κεφαλαίων, αναλυτών και χρηματιστών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία το Bloomberg ανήρτησε ως κύριο "πρωτοσέλιδο" θέμα στην ιστοσελίδα του, το 59% των ερωτηθέντων του "Bloomberg Global Poll" εκτιμούν ότι ένα ή και περισσότερα από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης θα την εγκαταλείψουν έως το 2016, ενώ 11% εξ'αυτών πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβεί εντός του επομένου δωδεκαμήνου.

Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων προβλέπουν ελληνική χρεοκοπία ενώ 53% πιστεύει ότι και η Ιρλανδία θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Στο στόχαστρο της εφορίας 11 επαγγέλματα

Στο στόχαστρο της εφορίας 11 επαγγέλματα

ΑΘΗΝΑ 26/01/2011

Ελάχιστά ποσά εισοδήματος για 11 κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών (γιατροι, δικηγόροι, μηχανικοι κλπ) θεσπίζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αν δεν τα δηλώνουν θα καλούνται για έλεγχο. Αυτόφωρο για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ ή δεν ρυθμίζουν ληξιπρόθεσμα χρέη.

Μέτρα για την καταστολή της φοροδιαφυγής.

Η μη απόδοση ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων, μετατρέπεται από στιγμιαίο σε διαρκές αδίκημα. Αυτό σημαίνει ότι όποιος συλλαμβάνεται να μην έχει αποδώσει ΦΠΑ πάνω από κάποιο ύψος κρατείται και παραπέμπεται σε δίκη. Εφαρμόζεται δηλαδή η αυτόφωρη διαδικασία.

Το αδίκημα μη απόδοσης ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο, εφόσον η καθυστέρηση καταβολής τους υπερβαίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ανοχής (π.χ. 6 ή 8 μήνες) μετατρέπεται από στιγμιαίο σε διαρκές. Εφαρμόζεται επίσης η αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν θα επιτρέπεται η αναστολή εκτέλεσης της ποινής όταν πρόκειται για εγκλήματα φοροδιαφυγής αν προηγουμένως δεν καταβληθούν οι φόροι του Κράτους. Επίσης μετατροπή της ποινής στα εγκλήματα φοροδιαφυγής δεν επιτρέπεται εάν δεν καταβληθούν προηγουμένως οι οφειλόμενοι φόροι.

Το νέο ποινολόγιο της Εφορίας

 Το νέο ποινολόγιο της Εφορίας

ΑΘΗΝΑ 26/01/201

Αυστηρές ποινές για μη απόδοση ΦΠΑ καθώς και για την μη καταβολή ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, όπως η επιβολή αυτόφωρου, αύξηση της προκαταβολής φόρου για προσφυγή στα δικαστήρια στο 50%, κάρτα αποδείξεων αλλά και κριτήρια ελέγχου συγκεκριμένων κλάδων ελεύθερων επαγγελματιών ανάλογα με το δηλούμενο εισόδημά τους προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την "Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου οικονομικών".

Σημειώστε ακόμα, ότι θεσπίζεται ειδικό πρόστιμο ύψους 200 ευρώ σε όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα φορολογικές δηλώσεις που έπρεπε να είχαν υποβάλει μέσω του taxisnet. Μάλιστα για το πρόστιμο ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται μέσω email!

Στο ν/σ περιλαμβάνονται ακόμη διατάξεις για την αναδιοργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών, για την αξιολόγηση των εφοριακών υπαλλήλων ( όπως η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων) αλλά και ρυθμίσεις για την ταχύτερη διεκπεραίωση των φορολογικών υποθέσεων μέσω της ίδρυσης του ειδικού σώματος φορολογικών διαιτητών.

Στο σχέδιο νόμου προβλέπονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο προκειμένου τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής να τιμωρούνται άμεσα και αποτελεσματικά.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις