Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Χάρισον Σμιντ: "Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή"

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο πρώην αστροναύτης και γεωλόγος Χάρισον Σμιντ, ο οποίος έχει δει τη Γη από ψηλά με το Apollo. Και αυτό γιατί σύμφωνα με άρθρο του στην εφημερίδα New Mexico Independent, υποστηρίζει ότι η κλιματική αλλαγή είναι απλώς ένας μύθος.
"Δεν πιστεύω ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι τόσο σημαντικός στις αλλαγές που υπόκειται η φύση", γράφει ο Σμιντ.
"Ο πλανήτης ναι έχει θερμανθεί. Το ξέρουμε αυτό. Όμως δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που να πρόκειται για κρίση και φυσικά δεν είναι υπαιτιότητα του ανθρώπου. Εδώ και χιλιάδες χρόνια η Γη βρίσκεται σε μια διαδικασία αλλαγών. Όπως συνέβη, συμβαίνει και θα συμβαίνει για όσο υπάρχει αυτός ο πλανήτης", λέει ο πρώην αστροναύτης.
Ιστορικά ντοκουμέντα, λέει ο Σμιντ, δείχνουν ότι η μέση θερμοκρασία αυξάνεται κατά έναν βαθμό κάθε αιώνα από το 1400 μ.Χ.
"Είναι φυσιολογικό λοιπόν το ότι όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία της Γης, τόσο αυξάνεται το διοξείδιο του άνθρακα".
Ο Σμιντ υποστηρίζει μάλιστα ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι προϊόν των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων που θέλουν να βγάλουν λεφτά από αυτήν την ιστορία.

Πηγή : gianniotis.blogspot.com

Ανακοινώθηκε η παραίτηση Μουμπάρακ - Πανηγυρισμοί στην πλατεία Ταχρίρ

- Ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου ανακοίνωσε την παραίτηση Μουμπάρακ
- Αναλαμβάνει ο στρατός μετέδοσε το CNN
- Από νωρίς είχε εγκαταλείψει το Κάιρο για το Σάρμ ελ Σέιχ
- Ένας νεκρός απο ανταλλαγή πυροβολισμών στην πόλη αλ Αρίς στο Σινά ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά από 18 μέρες εξέγερσης και αιματηρών διαδηλώσεων, ο λαός της Αιγύπτου κατάφερε αυτό που μέχρι το βράδυ της Πέμπτης έμοιαζε αδύνατο: την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ. Ο αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλεϊμάν εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση για να κάνει μια βαρησήμαντη δήλωση: ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτείται για το καλό της δημοκρατίας είπε.

Μόνο που τις τύχες της χώρας μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, δε θα αναλάβει ο Ομάρ Σουλεϊμάν, αντιπρόεδρος αλλά καθόλου αρεστός στο λαό, θα αναλάνει το ανώτατο στρατιωτικό Συμβούλιο. Πανηγυρισμοί στην πλατεία Ταχρίρ και όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Αιγύπτου.

Προχωρούν οι σχεδιασμοί της ΝΤ για ένα παγκόσμιο νόμισμα - Strauss-Kahn:Όλα στο «καλάθι» του IMF


Ολοταχώς προς ένα παγκόσμιο νέο νόμισμα –αν και θα πάρει χρόνο- φαίνεται πως προσανατολίζεται η παγκόσμια οικονομική ρυθμιστική αρχή του IMF «δια χειλέων» Dominique Strauss-Kahn επιβεβαιώνοντας πλήρως όσους μιλούν για τους σχεδιασμούς της περίφημης ΝΤ (νέας τάξης) που είχε εξαγγείλει το 1990 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ George H. W. Bush ο πρεσβύτερος.
"Οι παγκόσμιες ανισορροπίες έχουν επιστρέψει" λεει ο πρόεδρος του IMF «φέροντας ζητήματα που μας είχαν ανησυχήσει πριν την κρίση –ισχυρές και ασταθείς τάσεις στις ροές κεφαλαίων, πιέσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, απότομες αυξήσεις στα πλεονάζοντα αποθεματικά, βρίσκονται σε προτεραιότητα άλλη μια φορά. Αν αυτά τα ζητήματα αφεθούν στην τύχη τους χωρίς να λυθούν τότε θα αφήσουν τους σπόρους τους για τη δημιουργία μιας νέας κρίσης», συνέχισε ο Strauss-Kahn.
«Όταν ανησυχούμε για τις ελλείψεις του διεθνούς νομισματικού συστήματος ανησυχούμε κυριότερα για την αστάθεια του», για να αφήσει στο σημείο αυτό το πρώτο υπονοούμενο εισάγοντας τον όρο «εξωτερικό περιβάλλον» προσθέτοντας «υπάρχει μια αίσθηση πως τα κεφάλαια κάποιες φορές ρέουν σε παγκόσμιο επίπεδο σε καθεστώς μεγάλης αστάθειας και τα κράτη έχουν ανάγκη από ένα πιο σταθερό πιο προβλέψιμο “εξωτερικό περιβάλλον” για να αναπτυχθούν».
Μάλιστα για ναισχυροποιήσει τη βάση των ισχυρισμών του παρέθεσε το παράδειγμα του γουάν με το δολάριο.

"ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ" ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ-400 ΕΚΑΤ. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ

Moιάζει απίστευτο, αλλά είναι και αληθινό και... ελληνικό. Ούτε λίγο-ούτε πολύ τα νοικοκυριά της Ελλάδας, αλλά και οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Αποτέλεσμα; Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΗ από τον Ιανουάριο του 2010-Ιανουαρίου του 2011, οι οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς έφτασαν τα 400 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 260 εκατ. ευρώ αναλογούν σε χιλιάδες οικογένειες.
Τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν σαφές και βαθύ οικονομικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα μια βασική παροχή επιβίωσης να μην μπορεί να καλυφθεί, λόγω δυσπραγίας.
Επίσης, όλο και περισσότερο αυξάνεται το φαινόμενο της "ρευματοκλοπής", ειδικά σε περιπτώσεις, που η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα, με τους καταναλωτές να προσπαθούν, μόνοι τους, να το επανασυνδέσουν.

Πηγή : www.liako.gr

ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΚΑΙ "ΑΚΤΩΡ" ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ΗΜΩΝ!

ΑΦΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΗΠΙΑΝΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ΗΜΩΝ!
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΞΑΝΕ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΣΑΜΙΚΟ....
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!
ΟΠΟΙΟΣ ΕΖΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΕΖΗΣΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ.
Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ...
Σημείωση :
Στην εταιρεία "ΑΚΤΩΡ" μεγαλομέτοχος είναι ο Μπόμπολας που έχει την εταιρεία "ΠΗΓΑΣΟΣ" με τις εφημερίδες "ΕΘΝΟΣ" και "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" καθώς είναι και μεγαλομέτοχος στον κατοχική τηλεοπτική σύγχρονη ΥΕΝΕΔ, το MEGA.

Πηγή : 1453-2009.pblogs.gr

Απαγόρευση της κυκλοφορίας πότε να περιμένουμε;


Απαγόρευση συναθροίσεων επέβαλε η Κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ο συναγελασμός άνω των δύο ατόμων θεωρείται κίνημα κατά του πολιτεύματος. Ευτυχώς που πρόλαβε η Τζούλια και έτσι δεν δέχτηκε ακόμη ένα χτύπημα ο ελληνικός κινηματογράφος.
Τώρα αναμένουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Και μη νομίζετε ότι χρειάζεται υπουργική απόφαση. Εκεί που βρίσκεται η τιμή της βενζίνης, με το ύψος των μισθών (των «προνομιούχων» που εργάζονται) και των συντάξεων, θα αυτοπεριορισθούμε όλοι σπίτι.
Εξοικονομώ (το αυριανό φαγητό) κατ’ οίκον.
Τώρα που έχουμε σπίτια, πριν μας τα μαζέψουν οι τράπεζες, ας τα απολαύσουμε.
Όσοι μετά τη δύση του ηλίου συλλαμβάνονται με μικροποσότητες ευρώ θα προσάγονται στην Κομμαντατούρ για τα περαιτέρω. Αν πάνω τους έχουν και γεμάτο πακέτο τσιγάρα θα οδηγούνται στο αυτόφωρο, ως εν δυνάμει καταπατητές της απαγόρευσης.
Στα κρατητήρια θα μαθαίνουν το νέο άσμα του υπαρκτού εν ελλάδι σοσιαλισμού:
Θα είμαι καλό παιδί, δεν θα είμαι καπνιστής,
Αρκεί στην Κυβέρνηση να είναι ο Παπουτσής.

Πηγή : www.antinews.gr

Το '21 και οι Συντελεστές του



Ελληνισμός Μαχόμενος, Eκδόσεις Τήνος, Αθήνα 1995 (απόσπασμα).
Ο συγγραφέας είναι καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν. Αθηνών


Αμφισβητήσεις και επακριβώσεις Ενα από τα φοβερότερα ανοσιουργήματα στο χώρο της Ιστορίας-αυτόχρημα αναιρετικό της ιστορικής επιστήμης- είναι η ιδεολογική ερμηνεία και χρήση των ίστορικών δεδομένων. Τότε ο Ιστορικός δέν κάνει επιστήμη (απροκατάληπτη δηλαδή και ελεύθερη έρευνα), αλλά πολιτική. Ενα δε από τά ιστορικά γεγονότα, πρωταρχικής για τόν Ελληνισμό σημασίας, που δεινοπαθεί ιδιαίτερα από την ιδεολογικοποιημένη ιστορία, είναι το 1821, ή Μεγάλη Επανάσταση του Ελληνικού Γένους/Εθνους και ο αληθινός χαρακτήρας της. Το '21 σηματοδοτεί την αρχή του Ελληνικού Κράτους και γι' αυτό όλες oι ιδεολογίες ζητούν να το παρουσιάσουν ως δικό τους, να σφετερισθουν τη δόξα του.
Μια ομάδα ερευνητών προσεγγίζουν το '21 με ένα πνεύμα αμφισβητήσεως και διάθεση απορριπτική για κοινωνικές ομάδες, που καταλέγονται στους συντελεστές του. Γι' αυτούς το '21 είναι "σημείον αντιλεγόμενον (Λουκ.2,34) καί ζητούν την απομύθευσή του, στα πλαίσια του γνωστού αιτήματος "να ξαναγραφεί η ιστορία". Διατυπώθηκαν μάλιστα θέσεις, που επαναλαμβάνονται αυτούσιες από τους συνεχιστές τους, ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας και της ανεύθυνης (υπάρχει και τέτοια) δημοσιογραφίας. Κυρίως πολεμείται η θέση του "ανωτέρου" (λεγομένου) Κλήρου(1) στόν Αγώνα και αμφισβητείται γενικότερα ο ρόλος του Ράσου σ' αυτόν.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις