Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών (1897)

Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών (1897)
Το πλήρες κείμενο των περίφημων πρωτοκόλλων των σοφών της Σιών έτοιμο για ανάλυση και σχολιασμό!
Πρωτόκολλο Πρώτο
Οι Χριστιανικοί λαοί ....

..αποκτηνώθηκαν από τα ισχυρά ποτά, η νεολαία τους αποβλακώθηκε από τις κλασσικές σπουδές και από την πρόωρη ακολασία, στην οποία την έχουν σπρώξει οι πράκτορές μας - οικοδιδάσκαλοι, υπηρέτες, γυναίκες παιδαγωγοί στα σπίτια των πλουσίων - οι υπάλληλοί μας αλλού, οι γυναίκες μας στους τόπους διασκεδάσεως των Χριστιανών. Στον αριθμό των τελευταίων αυτών πρέπει να προσθέσουμε και τις ονομαζόμενες «γυναίκες του κόσμου» που μιμούνται με τη θέλησή τους τις ακολασίες τους και τις ηδυπάθειές τους. Το σύνθημά μας είναι: «Η ισχύς και η υποκρισία». Εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι πρώτοι έχουμε ρίξει στο λαό τις λέξεις: «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα», λέξεις που επαναλαμβάνονται ύστερα από ανόητους παπαγάλους, οι οποίοι προσελκύονται από παντού μ' αυτό το δόλωμα και δεν χρησιμοποιούνται για τίποτε άλλο παρά για να καταστρέψουν την ευημερία του κόσμου, την αληθινή ατομική ελευθερία, που άλλοτε προφυλασσόταν τόσο καλά εναντίον του εξαναγκασμού του συρφετού.

Πρωτόκολλο Δεύτερο
Οι άρχοντες, που θα τους εκλέγουμε εμείς από την τάξη του λαού ανάλογα με το δουλικό χαρακτήρα τους, δε θα είναι πρόσωπα προετοιμασμένα για τη διακυβέρνηση της χώρας. Η διανοούμενη τάξη των Χριστιανών θα καυχιέται για τις γνώσεις της και, χωρίς να τις εξετάζει λογικά, θα ενεργοποιεί όλα τα διατάγματα της επιστήμης, τα οποία θα συγκεντρώνουν οι πράκτορές μας, για να οδηγούν τα πνεύματα των Χριστιανών στην κατεύθυνση που μας είναι αναγκαία. Μη νομίσετε ότι αυτές οι διαβεβαιώσεις μας είναι αβάσιμες. Παρατηρήστε τις επιτυχίες, τις οποίες μπορέσαμε να δημιουργήσουμε στο Δαρβινισμό, στο Μαρξισμό, στο Νιτσεϊσμό. Ο τύπος ενσαρκώνει την ελευθερία του λόγου. Αλλά τα Κράτη δε μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη, και έτσι αυτή έπεσε στα χέρια μας. Με αυτή πετύχαμε επιρροή, μένοντας συγχρόνως αφανείς.

ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ


«Για να πάη κανείς στον γλυκό Παράδεισο,
πρέπει να φάη πολλά πικρά εδώ,
να έχη το διαβατήριο των δοκιμασιών στο χέρι».

ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ’’
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2002

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
‘’Διήλθομεν δια πυρός και ύδατος...’’[1]

Οι σταυροί των δοκιμασιών

Γέροντα, το σταυρουδάκι που μου δώσατε το φορώ συνέχεια και με βοηθάει στις δυσκολίες.

- Να, τέτοια σταυρουδάκια είναι οι δικοί μας σταυροί, σαν αυτά που κρεμούμε στον λαιμό μας και μας προστατεύουν στην ζωή μας. Τι νομίζεις, έχουμε μεγάλο σταυρό εμείς; Μόνον ο Σταυρός του Χριστού μας ήταν πολύ βαρύς, γιατί ο Χριστός από αγάπη προς εμάς τους ανθρώπους δεν θέλησε να χρησιμοποιήση για τον εαυτό Του την θεϊκή Του δύναμη. Και στην συνέχεια σηκώνει το βάρος των σταυρών όλου του κόσμου και μας ελαφρώνει από τους πόνους των δοκιμασιών με την θεία Του βοήθεια και με την γλυκειά Του παρηγοριά.

Πώς να... καταστρέψετε αποτελεσματικά το παιδί σας!

-Από μικρό να μην του αρνείστε τίποτα. Δίνετέ του ό,τι επιθυμεί, ό,τι ζητάει, ιδίως όταν πεισματώνει και κλαίει. Έτσι θα μεγαλώσει και θα πιστεύει πως οι άλλοι του οφείλουν τα πάντα, πως έχει μόνο δικαιώματα.

-Όταν αρχίσει να ξεστομίζει βρισιές, εσείς να γελάτε. Έτσι θα του δώσετε να καταλάβει ότι είναι πολύ έξυπνο!

-Μην του λέτε ποτέ: «Αυτό είναι κακό!». Έτσι λένε μόνο τα παλιά μυαλά. Όταν αργότερα θα συναντήσει στη ζωή του δυσκολίες και θα υποστεί το κακό, τότε θα έχει τη βεβαιότητα πως η κοινωνία είναι που το αδικεί.

-Μαζεύετε εσείς ό,τι παρατάει εδώ κι εκεί - βιβλία, ρούχα, παπούτσια... Μην του πείτε ποτέ: «Μάζεψέ τα, βάλ' τα στη θέση τους». Έτσι θα πιστέψει πως η μάνα είναι δούλα του, και πως για όλα είναι υπεύθυνοι πάντα οι άλλοι.

Ζήτησε συγγνώμη ο Μπαρόζο από την Εκκλησία της Ελλάδος

Τελευταία ενημέρωση: 16.03.2011 | 19:32
Πρώτη δημοσίευση: 16.03.2011 | 19:28
Με επιστολή του ο πρόεδρος της Κομισιόν εκφράζει τη λύπη του για τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στην Εκκλησία της Ελλάδας, η έκδοση του ''Ημερολογίου του 2011'' από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου καταχωρούνται οι εορτές όλων των θρησκειών εκτός από τις χριστιανικές εορτές.

Της επιστολής Μπαρόζο είχε προηγηθεί έγγραφη αντίδραση της Εκκλησίας για την παράλειψη της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

O γέροντας Πορφύριος λέει την ευχή του Ιησού.

Get this widget
Track details | eSnips Social DNA
O γέροντας Πορφύριος λέει την ευχή του Ιησού.Στο αρχικό ηχητικό ο παπούλης έλεγε μόνο μία φορά την ευχή.η επανάληψη προέκυψε από σχετική επεξεργασία.

ΠΗΓΗ : misha.pblogs.gr

Νέα τουρκική πρόκληση νότια του Καστελορίζου με αποδέκτη και το Ισραήλ

Νέα τουρκική πρόκληση το περασμένο Σάββατο 12 Μαρτίου στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεγίστης η οποία κρατήθηκε κρυφή από την ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ" ερευνητικό ιταλικό πλοίο το οποίο πραγματοποιούσε έρευνες με στόχο την πόντιση καλωδίου οπτικών ινών από το Ισραήλ σην Ευρώπη. Το πλοίο εκτελούσε τις έρευνες για το κράτος του Ισραήλ μετά από ελληνική άδεια εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή των γεγονότων, το βράδυ του Σαββάτου, η τουρκική φρεγάτα, αφού πρώτα παρενόχλησε το ιταλικό ερευνητικό σκάφος, απαίτησε την απομάκρυνσή του από την περιοχή γιατί σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς που εκφράζονται και από το τουρκικό ΥΠΕΞ το πλοίο βρισκόταν "εντός της τουρκικής ΑΟΖ". Από το ιταλικό ερευνητικό σκάφος ζητήθηκαν τα όρια της τουρκικής ΑΟΖ και η τουρκική φρεγάτα έδωσε στους Ιταλούς τις συντεταγμένες, όπου συμπεριελάμβαναν και το σημείο που βρισκόταν το ερευνητικό σκάφος.

Ο Εξάντας αποκαλύπτει «το Πείραμα της Αργεντινής»

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας σπουδαίος ντοκιμαντερίστας, μέσα από τις εκπομπές του «Εξάντα». Η νέα του δουλειά με τίτλο «Το Πείραμα της Αργεντινής» θα παρουσιαστεί από την τηλεοπτική συχνότητα της ΝΕΤ σε δύο μέρη. Το πρώτο την Τετάρτη 23 Μαρτίου (22.00) και το δεύτερο την Τετάρτη 30 Μαρτίου (22.00). Αν αναρωτιέστε τι αφορά αυτό το «Πείραμα» και γιατί είναι επίκαιρο, ειδικά για την Ελλάδα, το δελτίο τύπου έχει όλες τις απαντήσεις…
Το Δεκέμβριο του 2001 στο Μπουένος Άιρες, μεγάλες λαϊκές μάζες κατευθύνονται προς την ιστορική πλατεία «Πλάσα δε Μάγιο.» Η Αργεντινή, μία από τις πλουσιότερες οικονομίες στο παρελθόν, έχει χρεοκοπήσει. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ο Πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Δε Λα Ρούα διαφεύγει από το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο μέσα στη θύελλα του οργισμένου λαού που συγκρουόταν με την αστυνομία, έσπαγε τράπεζες, λεηλατούσε σούπερ μάρκετ και φώναζε μαζικά «Να φύγουν όλοι!».
Η κοινωνική έκρηξη του 2001 ήταν το τέλος ενός  νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου διάρκειας 10 ετών και άφησε πίσω της 35 νεκρούς (δολοφονημένους από την αστυνομία και τους ιδιωτικούς φρουρούς των τραπεζών), 30.000 παράπλευρες απώλειες (ανθρώπους που αυτοκτόνησαν, ή υπέστησαν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια), και περίπου 20.000.000 ανθρώπους (πάνω από το μισό του πληθυσμού) βουτηγμένους στη φτώχεια και τη μιζέρια.
Σχεδόν 10 χρόνια μετά, ο Γιώργος Αυγερόπουλος, που είχε εργαστεί στην Αργεντινή το 2001-2002 κατά την περίοδο της κρίσης, επιστρέφει για μια νέα αυτοψία στην οικονομία, την πολιτική και την κοινωνική κατάσταση της χώρας (μετά την επίσκεψη του ΔΝΤ).

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ

Ο Σωκράτης και το τεστ στης τριπλής διύλησης

Μια μέρα εκεί που ο Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του. Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να του κάνει το τεστ της "τριπλής διύλισης". - Τριπλή διύλιση; ρώτησε με απορία. - Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις. Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας. Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια; - Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και... - Μάλιστα άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα. Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο αυτό της καλοσύνης. Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό; - Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον.... - Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια. Ο τύπος έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία. - Παρόλα αυτά, συνέχισε ο Σωκράτης, μπορεί ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο. Το φίλτρο της χρησιμότητας. Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο σε κάτι; - Όχι δεν νομίζω... - Άρα λοιπόν, αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;

Ή Γέννηση του Νοσοκομείου - Πρόοδος στην Καρδιολογία.


ΠΑΥΛΟΣ Κ. ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ,

Καθηγητής - Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.).

Ώς γνωστόν, το Νοσοκομείο, γεννήθηκε στο Βυζάντιο τον 4ο αιώνα Ήταν ένας Ξενών δίπλα σε Μονή, όπου για πρώτη φορά στην Ιστορία νοσηλεύονται και άποροι, ενίοτε κατά πλειονότητα. Με τη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη πού εισήγαγε ό χριστιανισμός, το πρώτο Νοσοκομείο έγινε στην Καππαδοκία από το Μ. Βασίλειο και στη συνέχεια τα Νοσοκομεία εξαπλώθηκαν σε όλη την έκταση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, πάντα δίπλα σε Μονή. Εκεί ή νοσηλεία ενισχύετε ή γινόταν κατά βάση και αποκλειστικά από νοσηλευτές και νοσηλεύτριες Μοναχούς και Μοναχές. Οι ιατροί, Άσκληπιάδες, πάντα ελεύθεροι με ιδιωτικό ιατρείο, βαθμηδόν και κατά ολίγον προσέφεραν υπηρεσίες σε αυτούς τούς Ξενώνες, ακόμη και για προσωπικό συμφέρον, αφού έτσι αποκτούσαν καλή φήμη. Έτσι δημιουργήθηκαν και οι πρώτες Ιατρικές Σχολές. Ή πρόοδος ήταν τόσο σημαντική ώστε, μεταξύ των διαφόρων εγχειρήσεων π. χ. για κιρσούς, αρτηριακά ανευρύσματα κ.α, να γίνει και εγχείρηση διαχωρισμού συμφυών παίδων, σιαμαίων αδελφών (948 μ.Χ.). Μεγάλοι Ξενώνες ήσαν φημισμένοι, ως της Σαμψούντος, Κράλλη, τού Λιβός, όπου εδέχοντο μόνον γυναίκες, και, βέβαια της Μονής Παντοκράτορος.

Η πίστη είναι παυσίπονο!

Ως ισχυρό παυσίπονο φαίνεται να λειτουργεί η πίστη για τους ασθενείς με καρκίνο. Δύο έρευνες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών δείχνουν ότι ασθενείς με καρκίνο οι οποίοι είτε πιστεύουν βαθιά σε μια θρησκεία είτε κάνουν συχνά διαλογισμό διαθέτουν μεγαλύτερα ψυχολογικά αποθέματα για να αντιμετωπίσουν την ασθένειά τους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, η πίστη να λειτουργεί καταπραϋντικά στα συμπτώματα της ασθένειας. Ουδείς όμως γνωρίζει αν η πίστη λειτουργεί σαν φάρμακο ή σαν ψευδοφάρμακο (πλασέμπο). Γι΄ αυτό, τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι επιστήμονες επιμένουν ότι παρά τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν πως η πίστη επιδρά θετικά σε ανθρώπους που υποφέρουν από διάφορες αρρώστιες, πρέπει να διενεργηθούν περαιτέρω έρευνες.

Δαμάζουν τον φόβο

Αυτό που ωστόσο φαίνεται να ισχύει είναι πως η προσευχή διώχνει τον πανικό και τις αρνητικές σκέψεις. «Οι ασθενείς που καταφέρνουν να δαμάσουν τον πανικό του θανάτου, καταφέρνουν να μαλακώσουν και τα συμπτώματα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πονούν, πως αισθάνονται λιγότερο κουρασμένοι ή πως μπορούν να πάρουν καλύτερες ανάσες. Η πίστη και η θρησκευτικότητα όμως μπορεί να λειτουργούν καταπραϋντικά στα συμπτώματα», τονίζει στα «ΝΕΑ» η κ. Κυριακή Μυστακίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ανακουφιστικής Αγωγής και υπεύθυνη της Μονάδας Ανακούφισης Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πατρικές νουθεσίες Γέροντος Ιακώβου

Έχετε πίστιν Θεού. Αιτείτε και δοθήσεται υμίν. Αυτή η πίστη με βοηθάει και με σώζει 70 χρόνια.
* Καμιά προσευχή, παιδιά μου, δεν πάει χαμένη. Και εμένα αυτή η προσευχή με κράτησε τόσα χρόνια.
* Πάντα η προσευχή στηρίζει. Να μη δειλιάζουμε, να μη φοβόμαστε. Ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών.
* Στην Εκκλησία βρίσκουμε την υγεία, την παρηγοριά, την ελπίδα και τη σωτηρία της ψυχής μας.
* Χωρίς την ψυχή μας καθαρή δεν έχουμε κανένα όφελος από τη Θεία Κοινωνία.
* Ό,τι συγχωρεί ο πνευματικός, το συγχωρεί ταυτόχρονα και ο Θεός στον Ουρανό, ό,τι δε συγχωρήσει μένει ασυγχώρητο.
* Είδα, παιδί μου, όλη μας η ζωή, έργα, λόγια, σκέψεις είναι γραμμένα: θα δώσουμε για όλα λόγο.
* Αδελφέ μου! που λέγεις ότι είσαι αμαρτωλός, όλοι οι άνθρωποι αμαρτωλοί είμαστε, μόνο ο Θεός είναι αναμάρτητος, γι’ αυτό θα κάνουμε θυσίες στο Θεό –πίστη, πραότητα, υπομονή, ταπείνωση, αποχή των κακών, θείες λειτουργίες, μετάνοιες, νηστείες– για να συγχωρέσει τις αμαρτίες μας.

Μην απελπίζεσαι, ο Θεός βλέπει την ψυχή σου και θα σε βοηθήσει. «Τις ήλπισεν εις τον Κύριον και κατησχύνθη!… έχετε την ελπίδα σας εις τον επί ξύλου τανυθέντα Ιησού Χριστό» και όλα θα έλθουν κατ’ ευχήν.

Σας ασπάζομαι εν φιλήματι αγίω
ο ελάχιστος εν Ιερομονάχοις π। Ιάκωβος

ΠΗΓΗ : www.xfd.gr

Η κατάκριση είναι εγωισμός-Γέρων Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης

Να αγαπάτε ο ένας τον άλλο και να μην πικραίνεσθε λόγω εγωισμού. Η ταπείνωση είναι ασφαλής οδηγός · δεν αφήνει αυτόν που την έχει να προσκρούσει σε υφάλους απροσεξίας και να συντριβεί · αλλά ως οδηγός φωτεινός οδηγεί άπταιστα επί του ασφαλούς.

Ο εγωισμός είναι το κάκιστο των κακών · αυτός μας δημιουργεί όλα τα σφάλματα, με τους ανυπότακτους λογισμούς. Φοβηθείτε τον και προσπαθείτε να απαλλαγείτε απ’ αυτόν, καθώς όσο μένει μέσα μας αχτύπητος, τόσο θα μας πληγώνει με ανάλογους πόνους.

· Παρακαλώ μην κατακρίνετε ο ένας τον άλλο, διότι είναι πέρα για πέρα εγωισμός · ας δικαιολογεί ο αδελφός του αδελφού το σφάλμα, κι αυτό είναι μαρτυρία ταπεινώσεως και αγάπης. Αυτός ο αδελφός που το κάνει αυτό θα βρει πολλή τη χάρη του Θεού · εκείνος όμως που κρίνει και σκανδαλίζει τον πλησίον του, πρέπει να γνωρίζει ότι όχι χάρη δε θα βρει, αλλά και αν κάτι έχει θα το χάσει, για να μάθει το μάθημα της ταπείνωσης διά του παθήματος.

Φοβηθείτε περισσότερο την εσωτερική κατάκριση, αυτή που γίνεται με τους λογισμούς · κι αυτό, γιατί δεν έρχεται στο φως με τον προφορικό λόγο, που ενδέχεται να διορθωθεί απ’ αυτόν που την ακούει. Προσέξτε, λέω, την ένδοθεν κατάκριση, που ανεπαίσθητα μας ενοχοποιεί θανάσιμα και μας στερεί τη ζωή της θείας χάριτος και μας προσφέρει ως ποτό πικρότατο, την ψυχική νέκρωση.

Μάθιου Νίμιτς στη συνάντηση του με την Παμμακεδονική : Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι


Εντυπωσιακές ήταν οι δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς για το ζήτημα των Σκοπίων κατά τη συνάντηση που είχε ο τελευταίος την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη με αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Παμμακεδονικής Δρ. Αντώνιου Παπαδόπουλου στην ομογενειακή εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ο Αμερικανός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με μέλη της Παμμακεδονικής αναγνώρισε ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και ότι «έκαναν τεράστιο σφάλμα στην προσπάθειά τους για αρχαιοποίηση της κοινωνίας και χρησιμοποίηση των αρχαίων ελληνικών μακεδονικών συμβόλων».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής επεσήμανε ότι όταν ανέφερε στο Μάθιου Νίμιτς το θέμα της Μακεδονικής ταυτότητας και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο επιθετικός προσδιορισμός «Μακεδονικός» για το στρατό της γειτονικής χώρας, τη γλώσσα τους και το λαό τους, του απάντησε ότι, πράγματι, ίσως να είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιείται ο όρος «ο λαός της τάδε Δημοκρατίας», «ο στρατός της τάδε Δημοκρατίας» και «η γλώσσα της τάδε Δημοκρατίας», και όχι ο επιθετικός προσδιορισμός «Μακεδονικός» κ.λπ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άγχος και πνευματική ζωή

Απόσπασμα από την ομιλία του πατρός Αντωνίου Στυλιανάκη στην επιστημονική διημερίδα “Ο Ορθόδοξος Χριστιανός στην εποχή του άγχους” του τομέως Επιστημόνων του παραρτήματος Θεσσαλονίκης.

Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο;

Ναι, όταν προσπαθεί να συνδυάσει τα κοσμικά με τα πνευματικά! Ας ακούσουμε πάλι τι λέει ο γέροντας Παΐσιος: «Όσο μπορείτε στις δουλειές σας καρδιά να μη δίνετε. Χέρια, μυαλό να δίνετε. Καρδιά να μη δίνετε σε χαμένα, σε άχρηστα πράγματα. Γιατί μετά πώς θα σκιρτήσει η καρδιά για το Χριστό; Όταν η καρδιά είναι στο Χριστό τότε αγιάζονται και οι δουλειές, υπάρχει και η εσωτερική ψυχική ξεκούραση συνέχεια και νιώθει κανείς την πραγματική χαρά. Να αξιοποιείτε την καρδιά σας, να μην τη σπαταλάτε.» (Γέροντος Παϊσίου Λόγοι Α΄ σ.191)

Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να αναλίσκεται σε υλικά πράγματα και να προσκολλάται η καρδιά του σ’ αυτά, αλλά ει δυνατόν να ξοδεύει την καρδιά του μόνο για το Θεό (Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εξ όλης της ψυχής σου, εξ όλης της καρδίας, εξ όλης της διανοίας και εξ όλης της ισχύος σου… είπε ο Θεός). Και αυτό αφορά είτε τις χαρές είτε τις λύπες που μας περιστοιχίζουν και μας καταβροχθίζουν. Όσο μεγάλη χαρά και να έχεις για κάτι δεν μπορεί αυτό να σε διαπεράσει, αν δεν έχει πνευματική χροιά και υπόσταση και συμφέρον. Διαφορετικά έχεις διαποτιστεί από το υλικό φρόνημα.

Ομοφυλοφιλία: η ορθόδοξη θέση

Λαμβάνοντας υπόψη την παραδοσιακή Ορθόδοξη ερμηνεία της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, όπως αυτή εκφράζεται στη λειτουργική λατρεία της Εκκλησίας, τις μυστηριακές ακολουθίες, τους Ιερούς Κανόνες και τη ζωή και διδασκαλία των Αγίων, είναι σαφές ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία ενστερνίζεται τις απόψεις εκείνων των Χριστιανών, ομοφυλόφιλων ή ετεροφυλόφιλων, οι οποίοι βλέπουν τον ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό ως διαταραχή και ασθένεια, και οι οποίοι επομένως θεωρούν τις ομοφυλοφιλικές πράξεις αμαρτωλές και καταστροφικές.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τους αιώνες, αγιογραφικές περικοπές όπως οι επόμενες δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε άλλη εκτός από την προφανή ερμηνεία:

* Εάν ένας άνδρας κοιμηθεί με έναν άντρα όπως με μια γυναίκα, και οι δύο έχουν διαπράξει βδέλυγμα … (Λευιτικό κ΄ 13)

* Γι’ αυτό το λόγο (δηλ. για την άρνησή τους να αναγνωρίσουν, να ευχαριστήσουν και να δοξάσουν το Θεό) ο Θεός τους παρέδωσε σε επαίσχυντα πάθη. Οι γυναίκες τους αντάλλαξαν τις φυσικές σχέσεις με τις παρα φύση, και παρομοίως οι άνδρες άφησαν τις φυσικές σχέσεις με τις γυναίκες και κάηκαν με φλόγα ακράτητης επιθυμίας μεταξύ τους, διαπράττοντας άνδρας με άνδρα επαίσχυντες πράξεις και λαμβάνοντας έτσι από τον ίδιο τους τον εαυτό το μισθό που τους άξιζε για την πλάνη τους (Ρωμ. α΄ 26-27).

Γάμος καὶ Ὀρθόδοξη Ψυχοθεραπεία Ὁμιλεῖ ὁ καθηγητὴς Σταῦρος Μπαλογιάννης

Ρωσία: "Πυρηνικός Αρμαγεδών σε τρία 24ωρα, αν..."


16-03-2011 07:30:47

Ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας Σεργκέι Κιριένκο, προέβλεψε πυρηνικό Αρμαγεδόνα στην ανατολική Ιαπωνία αν δεν καταφέρουν να ελέγξουν την κατάσταση οι Ιάπωνες τα επόμενα τρία 24ωρα και τόνισε πως υφίσταται πραγματικός κίνδυνος τήξης των πυρήνων και των 6 αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα, επισημαίνοντας πως πρόκειται για πιθανό σενάριο το οποίο οφείλει η διεθνής κοινότητα να λάβει υπ’ όψιν της. Για την ακρίβεια οι Ρώσοι θεωρούν ως "εξαιρετικά πιθανό το ανωτέρω ενδεχόμενο" και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα στις ανατολικές ακτές του αχανούς κράτους τους.

Στη 01:15 (ώρα Ελλάδος) σημειώθηκε έκρηξη στον αντιδραστήρα Νο 2 του πυρηνικού εργοστασίου στη Fukushima με παράλληλη εκροή ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα ενώ φωτιά ξέσπασε και στον αντιδραστήρα No 4 ύστερα από πιθανή έκρηξη υδρογόνου, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.

Το κράτος “δεν πληρώνω, δεν πληρώνω” φτιάχνει μαύρη τρύπα 5,3 δισ. στην αγορά!


Τελευταία ενημέρωση: 16.03.2011 | 07:26
Πρώτη δημοσίευση: 16.03.2011 | 07:२२
Οι μισθοί κόπηκαν και το εισόδημα όλων μειώθηκε από 10 ως και 30%, όμως αυτά δεν είναι τα μόνα χρήματα που λείπουν από την αγορά.

Για να εμφανίζει στην Τρόικα στοιχεία ότι μειώνει τα έξοδά της η Κυβέρνηση έκοψε και χιλιάδες άλλες πληρωμές. Αυτή τη στιγμή το ελληνικό κράτος χρωστάει 5,35 δισεκατομμύρια τα οποία λείπουν και έχουν παγώσει τα πάντα. Εταιρείες δεν μπορούν να κάνουν πληρωμές ή ακόμη χειρότερα ετοιμάζονται για λουκέτο και φυσικά απολύσεις.
Ταυτόχρονα δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις και έτσι δεν είναι δυνατό να “ανοίξουν” νέες δουλειές.

Τρέμουν το ραδιενεργό νέφος - Μάχη με τον χρόνο για να μην "λιώσουν" οι αντιδραστήρες

Τελευταία ενημέρωση: 16.03.2011 | 09:57
Πρώτη δημοσίευση: 16.03.2011 | 06:४७
- Συνεχίζει να βγαίνει καπνός από τους αντιδραστήρες 3 και 4
- Προειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρίες για την ραδιενέργεια στην περιοχή
- Επέστρεψαν οι εργάτες στο εργοστάσιο για να σώσουν την κατάσταση
- Η Ν.Κορέα στέλνει βαρύ μέταλλο βόριο - Τελείωσαν τα αποθέματα της Ιαπωνίας

Με κίνδυνο της ζωής τους επέστρεψαν μετά τις 09:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, οι πενήντα εναπομείναντες εργαζόμενοι που νωρίς το πρωί πήραν εντολή να εγκαταλείψουν προσωρινά τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Όμως αναγκάστηκαν να επιστρέψουν όπως είπαν για να ελέγξουν την κατάσταση και να προσπαθήσουν να μειώσουν τα επίπεδα ραδιενέργειας για να αποφεχθούν και τα χειρότερα.

Λίγες ώρες πριν, ακόμη μία πυρκαγιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα Νο. 4, όπου χθες μία έκρηξη στη δεξαμενή του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου προκάλεσε ρήγμα στο τοίχωμά της. Λευκός καπνός έβγαινε από το κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα Νο. 3, ο οποίος ήταν εκτός λειτουργίας την Παρασκευή, όταν ο σεισμός και του τσουνάμι έπληξαν στις βορειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις