Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Mας έριξαν στα σκ...α και τώρα ζητάνε τα ρέστα - Αήθεις δηλώσεις Ντομινικ Στρος Καν για Ελλάδα


Πρωτοφανής είναι ο τρόπος που επέλεξε, για να χαρακτηρίσει την ελληνική οικονομική πραγματικότητα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει το μεγαλύτερο κομμάτι των Ελλήνων, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν. «Στην Ελλάδα οι άνθρωποι είναι βουτηγμένοι στα σκατά» είπε, χωρίς κανένα ενδοιασμό ο ισχυρός άνδρας του Δ.Ν.Τ.. Είναι απίστευτος ο εξευτελισμός της χώρας και βέβαια το γεγονός ότι το κράτος συναλλάσσεται με έναν τέτοιο τύπο. Και σε τελική ανάλυση στα ... σκατά μας έριξαν αυτός και οι όμοιοί του οι οποίοι δέχονταν να μας δανείσουν λόγω απληστείας, ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι το χρέος έβαινε μη εξυπηρετούμενο.
Μιλώντας για τους Έλληνες και την Ελλάδα σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από το γαλλικό Canal+ με τίτλο «Με τον Ντομινίκ Στρος-Καν μέσα στο ΔΝΤ» -θα προβληθεί την Κυριακή στη Γαλλία- ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χρησιμοποίησε ουκ ολίγα κοσμητικά επίθετα για τους Έλληνες.
Η φράση που θα συζητηθεί είναι αυτή που ο Στρος Καν επέλεξε για να περιγράψει την εικόνα της σημερινής Ελλάδας.

Εδώ τα καλά διδακτορικά! - Γίνε και 'συ... “δόκτωρ” με 8.000 ευρώ!

Μια απίστευτη φάμπρικα φαίνεται πως έχει στηθεί για να εξασφαλίσουν κάποιοι εκπαιδευτικοί το... πολυπόθητο διδακτορικό που θα τους κάνει... διευθυντές!

Οι καταγγελίες από άλλους εκπαιδευτικούς πέφτουν βροχή το υπουργείο, καταγγέλλουν ότι ξαφνικά γέμισαν τα βιογραφικά κάποιων με μεταπτυχιακά προέλευσης Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ιταλίας και Κύπρου.
Οι καταγγελίες είναι απίστευτες καθώς υπάρχουν και αναφορές για ανθρώπους με διδακτορικό από Βρετανικό πανεπιστήμιο που δεν... μιλάνε καν αγγλικά!
Πως προέκυψε ξαφνικά αυτό; Η απάντηση είναι απλή. Στόχος είναι μια θέση σχολικού συμβούλου, διευθυντή ή υποδιευθυντή σχολείου που εξασφαλίζει τα ανάλογα επιδόματα.
Οι επιτήδειοι λοιπόν τα έβαλαν κάτω και είδαν πως τα 8.000 ευρώ που χρειάζονται κατά μέσο όρο για την απόκτηση ενός διδακτορικού-μαϊμού θα τα πάρουν πίσω σε βάθος χρόνου από επιδόματα.
Ιδού πως γίνεται η... δουλειά όπως αποκαλύπτει στο “Έθνος” ο κ. Τάσος Αμπελίδης:
“Ξέρω ότι υπάρχουν διάφορα γραφεία τα οποία με 6.000-7.000 ευρώ σου δίνουν ό,τι... θέλεις. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν καμία ξένη γλώσσα αλλά το μεταπτυχιακό στο ξένο πανεπιστήμιο το έχουν.

Ἀνατολικὴ διδακτικὴ διήγηση

Τραλλιανός Β.


Ὅταν βρισκόμουνα στὴν Γερμανία, ἄκουσα σ’ ἕνα κήρυγμα διασήμου γερμανοῦ ἱεραποστόλου καὶ ἱεροκήρυκα μία βαθυστόχαστη καὶ συμβολικὴ διήγηση, παρμένη ἀπὸ συλλογὴ σοφῶν θρύλων καὶ μύθων τῆς Ἀνατολῆς. Τὴ διήγηση αὐτὴ διάβασα ἀργότερα καὶ σ’ ἕνα ἀπὸ τὰ ἐποικοδομητικὰ βιβλία, ποὺ ὀ ἴδιος ἱεραπόστολος ἔχει γράψει, καὶ στὴ συνέχεια τὴν παρέθεσα σὲ νεοελληνικὴ μετάφραση σ’ ἕνα ἀπὸ τὰ δημοσιεύματά μου. Κρίνω σκόπιμο νὰ τὴν ὑπενθυμίσω στοὺς ἀναγνῶστες τοῦ «Ἐφημερίου», διότι εἶναι ὠφέλιμη τόοον γιὰ τὴν προσωπικὴ ζωή τους, ὅσον καὶ γιὰ τὸ συμβουλευτικό τους ἔργο. Τί λέγει, λοιπόν, ἡ διήγηση αὐτή;

Ἦταν κάποτε ἕνας καλὸς βασιληάς. Ὁ γιὸς του εἶχε πάρει τὸν κακὸ δρόμο. Οἱ συμβουλὲς καὶ τὰ φιλικὰ λόγια τοῦ πατέρα του, ὅπως κι οἱ διάφορες τιμωρίες, δὲν ὠφελοῦσαν σὲ τίποτε. Ὁ γιὸς ἐξακολουθοῦσε νὰ ζῆ μέσα στὴν ἁμαρτία. Τέλος ὁ πατέρας, καθὼς ἦταν ἀπελπισμένος, ἀπεφάσισε νὰ χρησιμοποίηση καὶ τὸ ἑξῆς μέσο, γιὰ νὰ διόρθωση τὸ παιδί του.

Μία Κυριακὴ προσκάλεσε τὸ γιό του στὴν αἴθουσα τὸν θρόνου. Ἐκεῖ πάνω σ’ ἕνα τραπέζι εἶχε τοποθετήσει ἕνα κύπελλο, γεμάτο ἀπὸ πολύτιμο ἀρωματικὸ λάδι. Τὸ λάδι αὐτὸ εἶχε παλαιότερα μεγάλη ἀξία στὴν Ἀνατολή. Τέτοιο λάδι εἶχεν ὑπ’ ὄψιν του κι ὁ Ψαλμωδός, ὅταν ἔλεγε: «Ἐλίπανας ἐν ἐλαίῳ τὴν κεφαλήν μου» (Ψαλμ. χβ 5). Μπροστὰ στὸ τραπέζι στέκονταν μόνο στρατιῶτες τῆς σωματοφυλακῆς τοῦ βασιλέως μὲ τὰ ξίφη τραβηγμένα ἔξω ἀπ’ τὴ θήκη. Δίπλα στὸ κύπελλο μὲ τὸ λάδι βρισκόταν ἕνας χάρτης μὲ τὸ σχεδιάγραμμα τῶν ὁδῶν τῆς πόλεως.

Σύγκρουση κυβέρνησης-ΛΑΟΣ για τους μετανάστες της Υπατίας


Εκρηκτικό είναι το πολιτικό κλίμα σχετικά μετά τον τερματισμό της απεργίας πείνας των μεταναστών της «Υπατίας». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση εναντίον των υπουργών, που χειρίστηκαν το θέμα. Απαντώντας στις επικρίσεις κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα της « γαλάζιας πολυκατοικίας» ο κ. Πεταλωτής είπε ότι, «κάποιοι περίμεναν διαφορετική κατάληξη από τη σημερινή, προκειμένου να μπορούν να βάλλουν ανεύθυνα εναντίον της κυβέρνησης, ανεξαρτήτως τιμήματος για τη χώρα».

Ο Κ. Καρατζαφέρης απαντώντας στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση διερωτήθηκε αν η λύση που προκρίθηκε εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον και την ευνομία, που ο ίδιος υπερασπίστηκε. Ο κ. Καρατζαφέρης ρώτησε τον υπουργό, αν αυτό που δίδεται στους μετανάστες, εφόσον κατά τον ίδιο δεν συνιστά μαζική νομιμοποίηση, δεν αποτελεί δρομολόγηση προς την κατεύθυνση αυτή:

«Θα τους δίνετε εξάμηνο - εξάμηνο μέχρι την οκταετία. Μην εμπαίζετε τον εαυτό σας», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, που ρώτησε επίσης τον υπουργό, γιατί δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς, αν υπήρχε κατάληξη στο ζήτημα αυτό. «Η χώρα είναι ανοχύρωτη με εσάς που τους λέτε «μπουκάρετε και κάντε απεργία πείνας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας. Φοβηθήκατε και δεν είχατε αντοχές. Βρεθήκατε υπό εκβιασμό και καταλήξατε ότι δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε».

Βloomberg: Πιθανή η χρεοκοπία της Ελλάδας με haircut 30 - 50%


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters καθοριστικό ρόλο για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor's θα έχουν τα αποτελέσματα των Ευρωπαϊκών Συνόδων Κορυφής που θα γίνουν τον Μάρτιο και η μορφή που θα πάρει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) - ο οποίος θα διαδεχθεί από το 2013 το σημερινό Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Μιλώντας στην τηλεόραση του Reuters ο επικεφαλής του οίκου για την πιστοληπτική αξιολόγηση ευρωπαϊκών χωρών κ. Μόριτς Κρέμερ, είπε: «Έχουμε δύο μεγάλες ανησυχίες. Η πρώτη αφορά το καθεστώς προτιμώμενου πιστωτή στο πλαίσιο του ΕΜΣ και η δεύτερη αφορά στους όρους που μπορεί να επιβάλει ο Μηχανισμός όσον αφορά την αναδιάρθρωση χρέους».

Σύφωνα με το Bloomberg και δηλώσεις του κ. Κρέμερ είναι πιθανή η περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου κάποιων χωρών της Ευρωζώνης και είναι δυνατή μία χρεοκοπία της Ελλάδας. «Η διαβάθμιση που έχουμε δώσει στην Ελλάδα είναι μη επενδυτική εδώ και περίπου ένα χρόνο, επομένως υπάρχει σαφώς η πιθανότητα χρεοκοπίας», είπε, προσθέτοντας ότι αν συμβεί, τότε οι επενδυτές θα λάβουν το 30% έως 50% της αξίας (σ.σ.: των ομολόγων).

Περίπου 8,5 δισ. ευρώ χάνονται ετησίως από το παραεμπόριο


Το 20 με 30% του εμπορίου στη χώρα μας διακινείται μέσω του παραεμπορίου, ενώ ο τζίρος του εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι απώλειες από τα έσοδα του κράτους, από ΦΠΑ και φόρους, φθάνει τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου του Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, γίνονται προσπάθειες από πλευράς της κυβέρνησης, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, την δημοτική και την ελληνική αστυνομία, καθώς και απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς, για τον περιορισμό του φαινομένου και την είσπραξη των νόμιμων φόρων.

Στο μεταξύ, σε ποσοστό 60% έχουν αυξηθεί οι κατασχέσεις σε προϊόντα παραεμπορίου, που έχουν πραγματοποιήσει μικτά κλιμάκια της δημοτικής και της ελληνικής αστυνομίας, τους τελευταίους δύο μήνες, μόνο στον Δήμο της Αθήνας, σύμφωνα με τον Τάσο Αβραντίνη, αντιδήμαρχο δημοτικής αστυνομίας του δήμου Αθηναίων.

Newscode με πηγές ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΜΥΡΟΒΛΥΖΟΥΣΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ενωρίς το πρωί τής 6/19 Δεκεμβρίου, 1996, εγώ, ό πατήρ Ηλία Οάρνκε έφθασα στην εκκλησία μου με τον αναγνώστη μου τον Τιμόθεο Τάδρον. Ή Εκκλησία μας ονομάζεται Άγιος Γεώργιος και ευρίσκεται στην Ινδιάνα. Ήτο ή εορτή τού Αγίου Νικολάου. Αυτός ό Άγιος έχει μεγάλην σημασίαν διά την ενορία μας. Ό Τσάρος Νικόλαος βοήθησε την εκκλησία μας να ιδρυθή. Μάς έδωσε χρηματική βοήθεια και εικόνες διά τον εικονοστάσιο μας. Μία από αυτές τις εικόνες είναι τού Αγίου Νικολάου. Μάς έδωσε επίσης ένα χρυσό σταυρό διά τον πρώτον ιερέα μας τον πατέρα Αντώνιον Άμπου-Αλάμ Φάρρα, ό θείος μου.

Μπήκαμε στην Εκκλησία 6:30 π.μ. το πρωί. Χιόνιζε πολύ έξω. Μόλις μπήκαμε στον νάρθηκα μυρίσωμεν μια ευωδία σαν τριαντάφυλλα. Ή μυρωδιά ήτο σαν κάτι πού αντικρίζομεν στην καρδιά τού καλοκαιριού. Δεν μπορούσα να καταλάβω από πού προέρχεται αυτή ή ευωδία. Ανοίξαμε την πόρτα διά το κύριον ναόν και ή ευωδία ήτο ποιό δυνατή. Αν και ήμασταν κρυωμένοι ή ευωδία ήτο πολύ αισθητή.

Ανοίξαμε τα φώτα και ό Τιμόθεος κοίταζε παντού να βρει την πηγή τής ευωδίας. Κοίταξα προς την ωραίαν πύλην και βλέπω την εικόνα τού Αγίου Νικολάου πού ήτο σε ένα ανολόγιον. Την είχαμεν τοποθετήσει εκεί από την περασμένην Κυριακήν. Βλέπω να τρέχη επάνω στον πρόσωπο τού Αγίου τρείς γυαλιστερές γραμμές. Ολόκληρο το σώμα μου επάγωσε. Ή καρδιά μου αισθάνθηκε πώς έπεσε κάτω στον πάτωμα. Μέσα στα δάκρυα λέγω, “Είναι ό Άγιος Νικόλαος.” Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιός έλεγε τα λόγια αυτά. Ήμουν παγωμένος στον πάτωμα και δεν μπορούσα να πλησιάσω την εικόνα.

Μετά από μερικά λεπτά (πού φάνηκε σαν ήτο μία ώρα) πλησίασα τον Τιμόθεο κοντά στην εικόνα. Αυτός ήδη έκαμνε μετάνοια μπροστά στην εικόνα. Κοίταξα καλά την εικόνα να ιδώ ακριβώς τί συμβαίνει με την εικόνα. Έβλεπα να τρέχη κάτι υγρό από το μέτωπο τού Αγίου σε τρείς γραμμές. Ή μία γραμμή έτρεχε επάνω από την μύτην και δύο άλλες γραμμές δεξιά και αριστερά από τα μάτια. Ή ευωδία ήτο παντού.

Α.Νταβούτογλου: "Ναι, συζητάμε με την κυβέρνηση Παπανδρέου για να αλλάξει το καθεστώς στο Αιγαίο"!


Nέα εκβιαστική πρόταση στην Ελλάδα για να παραιτηθεί τους δικαιώματός της να επεκτείνει να χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια με αντάλλαγμα την άρση του casus belli, αλλά και σαφή δήλωση και παραδοχή ότι συζητά με την ελληνική κυβέρνηση για να αλλάξει το καθεστώς του Αιγαίου, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνομιλία που είχε σήμερα το πρωί με Έλληνες δημοσιογράφους, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Θράκη.

Δηλαδή ο Α.Νταβούτογλου θεωρεί συμβατό με την διεθνή νομιμότητα το να απειλεί μια χώρα μία άλλη με πόλεμο επειδή η δεύτερη έχει ένα δικαίωμα που απορρέει από διεθνή συνθήκη!

Υποστήριξε ότι "Η απόφαση της τουρκικής Βουλής να προτείνει στην τουρκική κυβέρνηση να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών στην περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια δεν συνιστά casus belli (δηλαδή αιτία πολέμου), αλλά αποτελεί απάντηση σε προηγείθεισα απόφαση της ελληνικής Βουλής, η οποία καλούσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση στα 12 μίλια".

Ο εκβιασμός των παράνομων μεταναστών πέρασε! - Κυβερνητική αναξιοπιστία στο έπακρο (Ανανέωση)


Άλλη μία υποχώρηση κατέγραψε η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη φορά όχι απέναντι στην «φοβερή» τουρκική στρατιωτική ισχύ και διπλωματία αλλά απέναντι στους 280 παράνομους μετανάστες οι οποίοι απεργούσαν για 44 ημέρες ζητώντας την νομιμοποίησης τους παρά το γεγονός ότι από τους 280, μόνον οι 14 έχουν χάσει την νομιμότητά τους λόγω λιγότερων ενσήμων. Όλοι οι υπόλοιποι είναι παράνομοι, διότι εισήλθαν στη χώρα μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2004.

Και ενώ μέχρι χτές η κυβέρνηση δήλωνε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και ότι δεν θα νομιμοποιηθούν οι παράνομοι μετανάστες και που είναι αντίθετο στις κοινοτικές αποφάσεις, και ότι αν δεν αποδεχτούν την πρόταση της για 6 μηνη παράταση της παραμονής τους στην Ελλάδα θα τους απέλαυνε ξαφνικά σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση αποδέχτηκε ουσιαστικά τα αιτήματα των απεργών.

Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση αποδέχεται α) μείωση σε 8 από 12 τα χρόνια που απαιτούνται για νομιμοποίηση, β) ταξιδιωτικά έγγραφα για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και βίζα για να επιστρέψουν πάλι στην Ελλάδα εφόσον το επιθυμούν, γ) για ανθρωπιστικούς λόγους, θα ισχύσει καθεστώς μη απέλασης. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ξαφνικά και ενώ ήδη είχε παρέμβει ο εισαγγελέας ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις για δύο πλημμελήματα σε βάρος των δύο συνοδών απεργών πείνας που φέρονται να εμπόδισαν μετανάστες, που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», να σιτιστούν.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις