Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

«Ξένος Ήμην…»


Επί τον «τύπον των ήλων» σ’ ένα υπαρκτό πρόβλημα
Η ελληνική μετανάστευση
Ήταν περίπου 50 χρόνια πριν. Τότε που η πατρίδα μας έβγαινε φτωχή και καθημαγμένη από τις συμπληγάδες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και του επακολουθήσαντος σπαραγμού. Αδύνατη, ατροφική και πολιτικά ασταθής, έφερε μόνο τις δάφνες του πρόσφατου ηρωικού μεγαλείου της και της τεράστιας προσφοράς της στην παγκόσμια ιστορία μέσα από την αντίστασή της στον φασιστικό άξονα.
Ήταν τότε που η πατρίδα μας δεν μπορούσε να συγκρατήσει και να συντηρήσει τους νέους της. Αυτούς, που μαζικά την εγκατέλειπαν αναζητώντας εργασία και ένα καλύτερο μέλλον στις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Η αναζήτηση εργατικών χεριών απ’ αυτές τις χώρες γέννησε τα μεταναστευτικά κύματα των Ελλήνων, τα οποία με τη σειρά τους δημιούργησαν τις εξωελλαδικές κοινότητες σ’ όλο τον κόσμο.

Ρώσος επιστήμονας προειδοποιεί και για τους 6 αντιδραστήρες της Φουκουσίμα Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011, 20:10


Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας προειδοποίησε σήμερα ότι και οι 6 αντιδραστήρες του πληγωμένου από το σεισμό πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα στην Ιαπωνία μπορεί να λιώσουν αν οι αρχές δεν καταφέρουν να κρυώσουν τις ράβδους πυρηνικού καυσίμου.

Ο Σεργκέι Κιριένκο, ο οποίος έχει υπό την επιστασία του τις περισσότερες πυρηνικές εγκαταστάσεις της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, είπε στον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι το χειρότερο σενάριο της κρίσης προβλέπει την τήξη και των έξι αντιδραστήρων.

Ο Κιριένκο διευκρίνισε πάντως ότι ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα γίνει πυρηνική έκρηξη। Πρόσθεσε όμως ότι ο ατμός που διαφεύγει από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες εκλύει ραδιενέργεια. Ένας άλλος κίνδυνος είναι τα νερά που χρησιμοποιούνται για την ψύξη των αντιδραστήρων να μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

ΠΗΓΗ : www.zougla.gr

Ανησυχεί για βλάβη στην καρδιά του αντιδραστήρα η ΙΑΕΑ - Θα πολεμήσουν τον πυρηνικό εφιάλτη και με τον στρατό

- Η ΙΑΕΑ φοβάται για τον πυρήνα του αντιδραστήρα Νο2 της Φουκουσίμα
- Σταθερή η κατάσταση στους πυρηνικούς σταθμούς Φουκουσίμα Νταΐνι, Οναγκάουα και Τοκάι
- Δραματοποιεί την κατάσταση η Γαλλία, έκτακτο υπουργικό συγκάλεσε ο Σαρκοζί
- Stress tests στους ευρωπαϊκούς πυρηνικούς σταθμούς αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Κάθε λεπτό, κάθε ώρα που περνάει, η κατάσταση στα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ο πυρηνικός εφιάλτης δεν υποχωρεί και όλη η Υφήλιος έχει στραμμένο το βλέμμα στη Φουκουσίμα Νταϊτσί και τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις.

Η έκρηξη που σημειώθηκε στον πυρηνικό σταθμό της περιοχής της Δεύτερα δεν αποκλείεται να προκάλεσε περιορισμένη βλάβη στο κύριο κέλυφος της μονάδας του αντιδραστήρα Νο2 του σταθμού, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Γουκίγια Αμάνο. Η ζημιά, είπε, είναι λιγότερη του 5%.

Η θεωρία της εξελίξεως (του Δαρβίνου), η ανθρώπινη επιστήμη και οι Άγιοι Πατέρες

Ταγαράκης Χρήστος

Περιεχόμενα
Προλογικά.
Η επιστημονική θρησκοληψεία.
Η θεωρία της εξελίξεως (του Δαρβίνου) και η κριτική της.
Χρήσιμες Ορθόδοξες απαντήσεις.

Προλογικά.
Το παρόν σύντομο κείμενο, είναι απάντηση προς έναν αδελφό, ο οποίος θέλησε να συζητήσουμε με ηλεκτρονικές επιστολές (e-mails) για μια χριστιανικοφανή μορφή της θεωρίας της εξελίξεως (του Δαρβίνου). Η θεωρία αυτή είναι γνωστή στα ελληνικά ως εξελικτική δημιουργία και οι οπαδοί της – σε ορισμένες περιπτώσεις πρόκειται στην κυριολεξία για οπαδούς, ούτε καν για φιλάθλους – αποκαλούνται συμβιβαστές. Λέγονται έτσι, επειδή προσπαθούν να συμβιβάσουν τη θεωρία του Δαρβίνου με τη Χριστιανική Πίστη. Ποιά είναι όμως η αλήθεια για το όλο θέμα;

"Αγαπητέ αδελφέ,
έχω υπ΄ όψιν μου τα κείμενα του ιστολογίου www.exeldim.bravehost.com, τα γραπτά του αειμνήστου π. Σεραφείμ Ρόουζ, καθώς επίσης και αντίστοιχα κείμενα του Α. Καλόμοιρου.
Ασχολούμαι με το θέμα της θεωρίας της εξελίξεως εδώ και πολλά χρόνια. Εν καιρώ θα δημοσιευθούν και ορισμένα κείμενα, τα οποία ετοιμάζω. Αναγκάζομαι όμως να γράψω αυτό το σύντομο σχόλιο, επειδή βλέπω αρκετούς ανθρώπους, είτε αυτοί είναι χριστιανοί είτε όχι, να οδηγούνται στη σύγχυση. Όπως έχεις υπ΄ όψιν σου, έχω αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου στην επιστημονική έρευνα, γνωρίζω πολλές καταστάσεις εκ των έσω, προχώρησα στην απομυθοποίηση της "σπουδαίας" επιστήμης και έμαθα να αντιμετωπίζω με ιδιαέτερη προσοχή και επιφύλαξη τις εντυπωσιακές ειδήσεις για "νέες, σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις". Έχοντας συνεργαστεί επί σειρά ετών με πολύ υψηλού επιπέδου ερευνητές στο διεθνή χώρο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι και η υγιής αντιμετώπιση της ανθρώπινης επιστήμης.

Αγάπη κι αδιαφορία...

Έγραφε ο γέροντας Παΐσιος σε μια πονεμένη γυναίκα: « Βλέπω το καλό να γλυκοχαράζει στο βάθος της ψυχής σου και αυτό μου δίνει παρηγοριά κι ελπίδα , γιατί έτσι σιγά-σιγά θα έρθει η καλοσύνη τού Θεού μέσα σου και θα θερμάνει την καρδιά σου πνευματικά και θα χαίρεσαι κοντά στον Θεό».


Είπε ο γέροντας Παϊσιος: « Το σπουδαιότερο καθήκον του ανθρώπου είναι να αγαπάει τον Θεό και έπειτα τον συνάνθρωπο του.Εάν αγαπήσουμε τον Θεό όσο πρέπει θα τηρήσουμε και τις εντολές του.Εμείς όμως δεν αγαπάμε ούτε τον Θεό , ούτε τους συνανθρώπους μας. Ο Θεός δε θα μάς συγχωρήσει αυτή την αδιαφορία.»


Από το «Νέον Γεροντικόν» του π.Διονυσίου Τάτση.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

HMEΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ
19 MAΡΤΙΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ
ΚΑΙ
ΙΕΡΟ ΝΑΟ
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΟΥ
ΕΥΒΟΙΑ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ 20 ΕURO
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΤΗΛ: 2105010312.

Άκου την καρδιά σου ~ του π. Ανδρέα Κονάνου

JAPAN

15.03.2011 | 12:21 Ανέβηκε η θερμοκρασία στους αντιδραστήρες Νο 5 και Νο 6. Οι αρχές έκλεισαν όλα τα σχολεία σε ακτίνα 120 χιλιομέτρων. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός έστειλε sms στα κινητά όλων των κατοίκων της Ιαπωνίας και τους συνιστά να παραμείνουν ψύχραιμοι. 40 φορές υψηλότερες τιμές, από το φυσιολογικό όριο, στα επίπεδα της ραδιενέργειας σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τους αντιδραστήρες. Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος. Οι εκρήξεις στους αντιδραστήρες διαδέχονται ο ένας τον άλλον, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα για το αν είναι πλήρης η ενημέρωση που παρέχουν οι ιαπωνικές αρχές. Οι κάτοικοι ανησυχούν και μέσω τους διαδικτύου ακούγονται πλέον φωνές πανικού για ένα σοβαρό πυρηνικό ατύχημα.

Η Σαρακοστή αποκαλύπτει την κρυφή πραγματικότητά μας - Του Γέροντος Μωϋσή του Αγιορείτου


«Η νηστεία είναι συνδυασμένη με τη προσευχή και η εγκράτεια με την ελεημοσύνη. Η νηστεία δεν έχει σχέση με τη δίαιτα αλλά είναι η μόνη εκούσια προσφορά των ανθρώπων στο θεό» υπογραμμίζει στο agioritikovima.gr ο γέροντας Μωϋσής ο Αγιορείτης .

Ο λόγιος μοναχός συπληρώνει: «Η σαρακοστή είναι μία σημαντική ευκαιρία που μας δίνει η Εκκλησία για να προετοιμαστούμε για τη μεγάλη εορτή του Πάσχα. Ευχόμεθα να μην περάσει ανεκμετάλευτη η ευκαιρία αυτή που δίνετε για τον καθένα μας».
«Τη Σαρακοστή συχνά συμβαίνουν πειρασμοί, δοκιμασίες, σκάνδαλα και πτώσεις. Είναι για να μας ωριμάσουν περισσότερο, να μας ισορροπήσουν και να μας φρονηματίσουν. Η ζωή των χριστιανών, ας μη το λησμονάμε ποτέ, είναι σταυρική.
Δίχως σταύρωση δεν έρχεται ανάσταση. Η Σαρακοστή είναι μια ωραία και καλή προετοιμασία, ένας διάδρομος ημίφωτος, που οδηγεί σε φωτεινό σαλόνι. Τα πόδια της Σαρακοστής είναι η προσευχή και η νηστεία. Προσευχή και νηστεία δίχως ταπείνωση και αγάπη δεν έχουν κανέναν καρπό. Νηστεία και προσευχή θέλουν να μετριάσουν τον πολύ εγωισμό μας», τονίζει ο Αγιορείτης μοναχός.
Τέλος αναφέρθηκε και στην άγνοια του κόσμου αναφορικά με τη νηστεία λέγοντας: «Ο πολύς κόσμος αγνοεί ή δεν θέλει να προσεγγίσει το νόημα των ημερών αυτών, συνεχίζοντας τη μονότονη ζωή του. Ενώ λέει πως η ζωή τον κουράζει, δεν κάνει ούτε βήμα για μια ουσιαστική αλλαγή. Δίαιτα αυστηρή κάνει, αλλά νηστεία δεν κάνει.

Στον ψυχολόγο πηγαίνει, στην τηλεόραση κάθεται ώρες, αλλά στον εξομολόγο δεν πηγαίνει, ούτε στην εκκλησία. Δεν θέλει ο άνθρωπος σήμερα να δώσει κάτι, μόνο να πάρει, δίχως μόχθο και καμία προσωπική θυσία. Φοβάται να δει κατάματα τον εαυτό του. Συστηματικά τον αποφεύγει. Αγωνιά στο εσωτερικό κενό του. Η Σαρακοστή λειτουργεί σαν ακτινογραφικό μηχάνημα, σαν φωτογραφική μηχανή, σαν καθρέφτης. Κατά κάποιο τρόπο τη θεωρούμε αποκρουστική, γιατί θα αποκαλύψει την κρυφή πραγματικότητά μας».

Κλεισμένοι στα σπίτια τους οι Ιάπωνες - Ερήμωσε ακόμα και το Τόκιο - Νέοι αντιδραστήρες στο χορό των βλαβών

- Ανέβηκε η θερμορασία στους αντιδραστήρες 5 και 6 του Φουκουσίμα1
- 'Εκλεισαν σχολεία σε απόσταση 120 χλμ από τον πυρηνικό σταθμό!
- 40 φορές πάνω από το φυσιολογικό τα επίπεδα ραδιενέργειας σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων
- “Ψυχραιμία” λέει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός - 'Εστειλε sms σε όλους τους Ιάπωνες


Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος. Οι εκρήξεις στους αντιδραστήρες διαδέχονται ο ένας τον άλλον, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα για το αν είναι πλήρης η ενημέρωση που παρέχουν οι ιαπωνικές αρχές. Οι κάτοικοι ανησυχούν και μέσω τους διαδικτύου ακούνται πλέον φωνές πανικού για ένα σοβαρό πυρηνικό ατύχημα.

Θέμα: Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας Κορέας, . . . τρώτε 12 χρόνια σκληρής εργασίας. Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Ιράν, . . . . . . . κρατείστε επ'αόριστον. Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Αφγανισταν, . . . . τρως σφαιρα. Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Σαουδικής Αραβίας, . θα πρέπει να φυλακιστείτε. Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ των ΗΠΑ, . . . . . . . ΘΑ υποστείτε ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία. Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κίνας, . . . . . . . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ακουστείτε ποτέ ξανά. Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βενεζουέλας, . . . . ΘΑ περαστείτε για κατάσκοπος και θα σφραγιστείτε σε κάνα κελί. Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κούβας, . . . . . . θα σαπίσετε σε πολιτική φυλακή. Εάν διασχίσετε παράνομα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, . . . . . . ΠΑΙΡΝΕΤΕ: - Μια θέση εργασίας, - Μια άδεια οδήγησης, - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, - Πρόνοια, - κουπόνια συσσιτίου, - ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, - ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ενοικίου ή δάνειο για να αγοράσετε ένα σπίτι, - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, - ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, - Δωρεάν εξόδους απ? τις φυλακές και σε πολλές περιπτώσεις ... - Μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε. - ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΩΡΟ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις