Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

"Η Ελλάδα πρέπει να εξαφανιστεί!"


«What uncle Sam really wants..» Είναι ο τίτλος από ένα μικρό βιβλιαράκι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 και έκτοτε επανεκδίδεται συνεχώς. Το έγραψε ο Νόαμ Τσόμσκι (όταν ήταν στα φόρτε του) και δείχνει τον τρόπο που εφαρμόζεται η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Βασικός άξονας ήταν και παραμένει η φιλοσοφία του Χένρι Κίσινγκερ, ίσως του μεγαλύτερου δολοπλόκου πολιτικού που πέρασε από τον πλανήτη μας.
Εάν θέλεις να διαλύσεις μια χώρα, υποστηρίζει ο Κίσινγκερ, εκτός από την φανερή πολιτική πίεσης που πρέπει να ακολουθεί ο Λευκός Οικος, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρέπει να παρεισφρήσουν στα ενδότερα της χώρας. Στην αστυνομία, τους επαναστατικούς πυρήνες, τα πανεπιστήμια, τα εργατικά σωματεία, παντού. Θα πάρει χρόνια, έλεγε, αλλά αξίζει τον κόπο.
Και έφερε για παράδειγμα τον Αριστοτέλη Ωνάση. Για πολλά χρόνια προσπαθούσε η αμερικανική κυβέρνηση να συγκρατήσει «τον ατίθασο Έλληνα» και την οικονομική αυτοκρατορία που ..
έχτιζε. Ματαίως.

Στροφή της Ρωσίας στο Χριστό


Γιὰ ὅσους νοσταλγοῦν ἀκόμη τὸ στυγνὸ σταλινικὸ καθεστὼς τῆς πρώην ΕΣΣΔ καὶ γιὰ ὅσους ὕμνησαν τὸν Στάλιν – ἕνας δικός μας, ποὺ ἔγινε καὶ ἀκαδημαϊκός, εἶπε ὅτι «μὲ τ’ ὄνομα» τοῦ Στάλιν «ἀνοίγει ἡ Ἱστορία τὶς πύλες της στὸν Ἄνθρωπο», καὶ ἕνας ἄλλος, πάλι δικός μας, εἶπε ὅτι «ὁ Στάλιν εἶναι τὸ μεγάλο ἀγκωνάρι ποὺ ἀκουμπάει ὁ κόσμος» – ἔδωσε τὴν ἀπάντηση τὸ πιὸ ἐπίσημο στόμα τῆς σημερινῆς Ρωσίας·ὁ πρόεδρος τῆς χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ὁ κ. Μεντβέντεφ ἔγραψε στὸ ιστολόγιό του: «Ἡ δολοφονία ἑκατομμυρίων ἀνθρώπων κατὰ τὴ διακυβέρνηση τοῦ Σοβιετικοῦ δικτάτορα Ἰωσὴφ Στάλιν δὲν μπορεῖ νὰ δικαιολογηθεῖ». Καὶ ἀποκαλώντας τὴν «καταστολὴ» καὶ τὶς διώξεις κατὰ τὴ διάρκεια τῆς δεκαετίας τοῦ 1930 «μιὰ ἀπὸ τὶς μεγαλύτερες τραγωδίες στὴ ρωσικὴ ἱστορία», πρόσθεσε: «Εἶμαι πεπεισμένος ὅτι οἱ ἐθνικὲς τραγωδίες εἶναι τόσο ἱερὲς ὅσο καὶ οἱ νίκες».

Κύριε, σώσον ημάς από τους ευσεβείς - Του Μητροπολίτη Λεμεσού, Αθανάσιου


Μέσα στην εκκλησία αναπτύσσεται μία σχέση. Προσωπική σχέση του ανθρώπου με τον Χριστόν, όχι με την διδασκαλία του Χριστού, έτσι, όχι με τον Ευαγγέλιο. Το Ευαγγέλιο είναι κάτι που μας βοηθά να φτάσουμε στην αγάπη του Χριστού. Όταν φτάσουμε στην αγάπη του Χριστού δεν χρειάζεται το Ευαγγέλιο. Δεν χρειάζονται, τίποτα δεν χρειάζονται. Αυτά σταματούν όλα. Μένει μόνο η σχέση του ανθρώπου με τον Θεό. Αυτή είναι η διαφορά της εκκλησίας από την θρησκεία.

Ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη “Istanbul”

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Αθήνας, στην πρώτη “σελίδα” όποιος πολίτης θελήσει σήμερα να ενημερωθεί θα πέσει πάνω σε μια δυσάρεστη... έκπληξη
Για τον πρώτο πολίτη της πρωτεύουσας της Ελλάδας, η Κωνσταντινούπολη είναι ως φαίνεται Istanbul, κατά το τουρκικό λεξικό και όχι το ελληνικό...
Πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση του Δήμου για την επίσκεψη του δημάρχου της Πόλης στην Αθήνα όπου αναφέρεται αυτολεξεί:
“Τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul κ. Kadir Topbas θα δεχθεί αύριο στις 11 το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.
Ο κ. Topbas ηγείται πολυμελούς αντιπροσωπείας του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul και επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ιστορικών Δήμων.”
Βέβαια στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου ο κ. Καμίνης είναι (σχεδόν) υποχρεωμένος να αναφέρει τον Τούρκο ομόλογό του με τον επίσημο τίτλο του που είναι Δήμαρχος Istanbul” μας αρέσει δεν μας αρέσει.
Άλλο όμως το πρωτόκολλο, άλλο μια απλή ανακοίνωση και μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.
Άραγε είναι ένα απλό ... λάθος κάποιου “ανιστόρητου” υπαλλήλου; Μήπως έγινε ένα απλό “copy paste”;
Δεν θέλουμε μήπως να... προκαλέσουμε τον φιλοξενούμενο;

Πηγή : www.newsit.gr

ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΕΣ - ΤΑ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΡΩΣΙΚΑ ΤΑΧΕΑ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ

Ως πότε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα βασίζεται μόνο στην καρδιά των Ελλήνων ναυτικών;
Πολλαπλασιάζονται οι φωνές μέσα στο πολεμικό ναυτικό που τονίζουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση σύμφωνα με την οποία, μόνο οι μισές φρεγάτες είναι αξιόμαχες ενώ διαρκώς οι μισές από αυτές είναι στο ναύσταθμο λόγω προβλήματος έλλειψης ανταλλακτικών. Το πρόβλημα αυτό υπήρχε και επί Νέας Δημοκρατίας, ενώ επί υπουργίας Βενιζέλου, το πρόβλημα μεταφέρθηκε και στο χώρο των ρωσικών αερόστρωμνων τύπου ZUBR, όταν με την δικιολογία του ότι δεν....μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους Ρώσους για να πάρουμε ανταλλακτικά, παροπλίσαμε τα δύο από τα τέσσερα, μειώνοντας στο μισό τη δυνατότητα ταχείας μεταφοράς ειδικών δυνάμεων σε σημείο που υπάρχει ανάγκη.

Ὁ Γέρων μοναχός Ἀντώνιος καὶ ὁ διάβολος Ὁμιλεῖ ὁ Γέροντας Ἐφραίμ τῆς Σκήτης Ἁγίου Ἀνδρέα

http://www.agiazoni.gr/audiogallery.php?audioid=05991041748014100340&PHPSESSID=ef23f93623a33e884254aaef82bac35e

Toυρκικό το υποβρύχιο που εγκλώβισαν τα ελικόπτερα του Π.Ν. στην Κέα - Πανικοβλήθηκε & κινδύνευσε


Τουρκικό ήταν τελικά το υποβρύχιο που εντόπισαν και κυνήγησαν επί ώρες τα δύο ελικόπτερα S-70 B-6 Aegean Hawk την Πέμπτη το πρωί βόρεια από το κόλπο της Κέας, 8,5 μίλια από την νήσο Μαντιλού και 11,5 μίλια νότια της Καρύστου, σε μία κορυφαία επιθετική κίνηση που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν! Το defencenet.gr μετά από έρευνα τριών ημερών φέρνει στην επιφάνεια και αποκαλύπτει πλέον όλες τις λεπτομέρεις ενός ναυτικού επεισοδίου που έχει πολλά κοινά με την ταινία «Το κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη» με την μόνη διαφορά, ότι τα πράγματα εδώ ήταν πολύ αληθινά: Υπήρξε κίνδυνος μέχρι και πρόσκρουσης του τουρκικού υποβρυχίου που μετά το αρχικό πάγωμα στο βυθό ξεκίνησε ελιγμούς πανικού, χωρίς να καταφέρει όμως να ξεφύγει ούτε λεπτό από τους κυνηγούς του, τα πληρώματα των ελληνικών S-70 B-6 Aegean Hawk!
Ας δούμε από την αρχή το όλο σκηνικό: Τα δύο ελικόπτερα S-70 B-6 Aegean Hawk σηκώνονται από την βάση στο Κοτρώνι για συντήρηση επιχειρησιακής εκπαίδευσης, διαδικασία ρουτίνας (δηλαδή, δεν υπήρχε άσκηση «Γοργόνα», όπως λέχθηκε χθες από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να καλυφθεί η ανθυποβρυχιακή δραστηριότητα της Πέμπτης. Έτσι ή αλλιώς η «Γοργόνα» διεξάγεται μόνο Τετάρτη και η πρώτη για το 2011 έχει σχεδιαστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 19/01).

10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ (του Νόαμ Τσόμσκυ)

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

Σύχρονοι νεομάρτυρες. π. Δανιήλ Σισόγιεφ από Μόσχα.


Σύχρονοι νεομάρτυρες. π. Δανιήλ Σισόγιεφ από Μόσχα.


Ένας ένοπλος μασκοφόρος εισέβαλε σε εκκλησία και δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν ρώσο ορθόδοξο ιερέα, γνωστό για το ιεραποστολικό του έργο με τους νέους, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Ο ένοπλος πλησίασε τον 34χρονο ιερέα Δανιήλ Σισόγιεφ στην εκκλησία του Αγίου Θωμά, στα νότια της Μόσχας, χθες το απόγευμα στις 22:45 ώρα Μόσχας.
Τον ρώτησε το όνομά του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε με πιστόλι τέσσερεις φορές, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας που έχει αναλάβει την υπόθεση.
“Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι το έγκλημα έχει θρησκευτικά κίνητρα”, είπε ο εκπρόσωπος Ανατόλι Μπαγκμέτ μιλώντας στην τηλεόραση Rossiya.
Ο Σισόγιεφ υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ κατά την επίθεση τραυματίστηκε και ο διευθυντής της εκκλησιαστικής χορωδίας, είπε ο Μπαγκμέτ και πρόσθεσε ότι ερευνώνται και άλλα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας.
Ο Σισόγιεφ ήταν γεννημένος το 1974 και είχε έντονη ιεραποστολική δραστηριότητα, με στόχο να βοηθήσει τους νέους να έρθουν κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Επίσης ο π. Δανιήλ ήταν έγγαμος ιερέας με τρία παιδιά και τα τελευταία χρόνια είχε κάνει πολύ μεγάλο ιεραποστολικό έργο, όπως την ίδρυση σχολείων στην Μόσχα.
Τέλος, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι πριν από τη δολοφονία του ο ιερέας είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του με e-mail.
http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3484&Itemid=2 )

Περί αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών.

Οπλισμένο στροφιοφόρο UAV ανέπτυξε η τουρκική εταιρεία ΤΑΙ

Ένα νέο τουρκικό εξοπλιστικό πρόγραμμα αποκαλύφτηκε από την εταιρεία ΤΑΙ καιαφορά την κατασκευή ενός οπλισμένου στροφιοφόρο UAV. Το νέο στροφιοφόρο UAVονομάζεται Sivrisinek (Κουνούπι) και πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση
. Όπως φαίνεται από την φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε εντός των εγκαταστάσεων τηςΤΑΙ το Sivrisinek είναι εξοπλισμένο με σύστημα FLIR της Aselsan και δύοκατευθυνόμενες με δέσμη laser ρουκέτες Cirit της εταιρείας Roketsan.Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον τουρκικό Στρατό στις επιχειρήσειςκατά του PKK και φυσικά κατά άλλων πιο συμβατικών στόχων καθώς επίσης και από το τουρκικό Ναυτικό αφού το Sivrisinek μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί από τα ελικοδρόμια των φρεγατών.

Ὁ Ὅσιος Ἀντώνιος ὁ Μέγας

Ὁ Ὅσιος Ἀντώνιος ὁ Μέγας 







Ημ. Εορτής:


17 Ιανουαρίου
Ημ. Γέννησης: 251 μ.Χ.
Ημ. Κοιμήσεως: 356 μ.Χ.
Ημ. Ανακομιδής Λειψάνων: 635 μ.Χ.
Πολιούχος: Βέροιας
Λοιπές πληροφορίες:
Εορταζόμενο όνομα: Ἀντώνιος, Ἀντωνία
Ὁ Μέγας Ἀντώνιος γεννήθηκε περὶ τὸ 251 μ.Χ. στὴν πόλη Κομὰ τῆς Ἄνω Αἰγύπτου, κοντὰ στὴ Μέμφιδα, ἀπὸ γονεῖς εὐλαβεῖς καὶ εὔπορους. Ἔζησε στὰ χρόνια τῶν αὐτοκρατόρων Διοκλητιανοῦ (284 – 305 μ.Χ.) καὶ Μαξιμιανοὺ (285 – 305 μ.Χ.) μέχρι καὶ τὴν ἐποχὴ τοῦ εὐσεβοῦς αὐτοκράτορα Κωνσταντίνου καὶ τῶν παιδιῶν του.
Ἀπὸ τὴν παιδική του ἡλικία ἦταν ὀλιγαρκὴς καὶ αὐτάρκης, «μόνοις δὲ οἷς εὕρισκεν ἠρκεῖτο καὶ πλέον οὐδὲν ἐζήτει». Σὲ νεαρὴ ἡλικία, περίπου 20 ἐτῶν, ἔχασε τοὺς γονεῖς του. Ἕξι μῆνες μετὰ τὴν κοίμηση τῶν γονέων του, ἄκουσε στὴν ἐκκλησία τὴν Εὐαγγελικὴ περικοπὴ τοῦ πλουσίου νεανίσκου, στὴν ὁποία ἀναφέρεται, ὅτι ὁ Χριστὸς εἶπε στὸν πλούσιο νέο : «πώλησον τὰ ὑπάρχοντά σου καὶ δὸς πτωχοῖς». Τόση μεγάλη ἐντύπωση προξένησε ἡ Εὐαγγελικὴ αὐτὴ προτροπὴ στὴν ψυχὴ τοῦ Ἀντωνίου, ὥστε ἀμέσως διένειμε τὰ ὑπάρχοντά του στοὺς πτωχοὺς καὶ ἐνδεεῖς, ἀφοῦ φύλαξε τὰ ἀπολύτως ἀναγκαῖα γιὰ τὴν συντήρηση αὐτοῦ καὶ τῆς μικρῆς του ἀδελφῆς, τὴν ὁποία φρόντισε νὰ παραδώσει σὲ Χριστιανὲς νέες παρθένους ποὺ εἶχαν ἀφιερωθεῖ στὴ χριστιανικὴ ἀρετή, βέβαιος ὅτι κοντά τους θὰ εἶναι κατὰ πάντα ἀσφαλής.
Ἀπὸ τότε ὁ Ἅγιος Ἀντώνιος ἄρχισε νὰ ζεῖ ἀσκητικὸ βίο, ἐργαζόμενος ἀδιάκοπα καὶ ὑποβαλλόμενος σὲ αὐστηρὴ νηστεία, γιὰ νὰ κατανικήσει τοὺς πειρασμοὺς τῆς σάρκας, ἀγρυπνώντας ὁλόκληρη τὴ νύχτα καὶ τρώγοντας ἐλάχιστα.
Στὴ συνέχεια ἀπῆλθε σὲ τόπο ἔρημο καὶ μακρινὸ ὅπου ὑπῆρχαν μνήματα καὶ ἀφοῦ εἰσῆλθε σὲ ἕνα ἀπὸ αὐτὰ ἔκλεισε τὴ θύρα. Ἡ τροφή του ἦταν ἐλάχιστη καὶ τοῦ τὴν πήγαινε σὲ καθορισμένες ἡμέρες ἕνας συνασκητής του. Ἐκεῖ ὑπερνίκησε, μὲ τὴ χάρη τοῦ Θεοῦ, νέους πειρασμούς. Ἀργότερα πῆγε κοντὰ στὰ ἐρείπια ἐνὸς φρουρίου καὶ κατοίκησε σὲ σπήλαιο χωρὶς νὰ τὸν βλέπει κανένας καὶ χωρὶς νὰ δέχεται κανένα παρὰ μόνο ἕναν γνωστό του, ὁ ὁποῖος τοῦ ἔφερνε κάθε ἕξι μῆνες ψωμὶ γιὰ ὁλόκληρο τὸ ἑξάμηνο.
Μετὰ ἀπὸ εἴκοσι ὁλόκληρα χρόνια ἀσκήσεως καὶ ἀφοῦ ἔφθασε σὲ ὕψη πνευματικῆς τελειώσεως, ἐμφανίσθηκε στὸν κόσμο καὶ τότε ἄρχισαν νὰ συρρέουν περὶ αὐτὸν πολλοὶ ποὺ τὸν θαύμαζαν ὡς ἀσκητὴ καὶ θαυματουργό. Μαρτυρεῖται ὅτι, ἐνῶ ὁ Ἅγιος βρισκόταν ἀκόμα στὴ ζωή, ἔβλεπε τὶς ψυχὲς τῶν ἀνθρώπων ποὺ ἐξέρχονταν ἀπὸ τὸ σῶμα τους, καθὼς καὶ τοὺς δαίμονες ποὺ τὶς ὁδηγοῦσαν. Τὸ γεγονὸς αὐτὸ εἶναι πολὺ θαυμαστό, ἀφοῦ μία τέτοια δυνατότητα εἶναι γνώρισμα μόνο νοερὴς καὶ ἀσώματης φύσεως.
Τὸ ἔτος 311 μ.Χ., κατὰ τὸν διωγμὸ τοῦ αὐτοκράτορα Μαξιμίνου (307 – 313 μ.Χ.), κατῆλθε στὴν Ἀλεξάνδρεια, γιὰ νὰ ἐνθαρρύνει καὶ νὰ βοηθήσει τοὺς πιστούς, τοὺς Ὁμολογητὲς καὶ τοὺς Μάρτυρες. Ὅταν ἔπαυσε ὁ διωγμός, ὁ Ὅσιος ἐπανῆλθε στὴν ἔρημο, ἀλλὰ ἐπειδὴ αἰσθανόταν ἐνοχλημένος ἀπὸ τὴν παρουσία πολλῶν, ποὺ πήγαιναν γιὰ νὰ τὸν συναντήσουν, ἔφυγε ἀπὸ ἐκεῖ καὶ ἦλθε σὲ τόπο ἔρημο, ὁ ὁποῖος βρισκόταν σὲ ὄρος ψηλό, κοντὰ στὴν Ἐρυθρὰ Θάλασσα. Καὶ ἐκεῖ ὅμως προσέρχονταν πολλοὶ γιὰ νὰ λάβουν τὴν εὐλογία του, νὰ διδαχθοῦν καὶ νὰ θεραπευθοῦν. Θεράπευσε δὲ τοὺς ἀσθενεῖς «οὐ προστάζων, ἀλλ’ εὐχόμενος καὶ τὸν Χριστὸν ὀνομάζων».
Ἡ φήμη τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου ἔφθασε μέχρι τοὺς βασιλεῖς, τόσο ὥστε ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος καὶ οἱ υἱοί του, Κωνστάντιος καὶ Κώνστας, ἔγραφαν σὲ αὐτόν, σὰν νὰ ἦταν πατέρας τους καὶ τὸν παρακαλοῦσαν νὰ τοὺς ἀπαντήσει.
Κατὰ τὴν διάρκεια τοῦ ἀσκητικοῦ του βίου ποτὲ δὲν ἄλλαξε ἔνδυμα καὶ ποτὲ δὲν ἔνιψε τὸ σῶμα ἢ τὰ πόδια του μὲ νερό. Ὁ Ὅσιος, ἂν καὶ ἀγράμματος στὴν ἀνθρώπινη σοφία, ἦταν σοφὸς κατὰ Θεόν. Εἶχε λόγο «ἠρτυμένον τῷ θείῳ ἅλατι καὶ χαρίεντα». Δίδασκε στοὺς μαθητές του νὰ μὴν θεωροῦν τίποτε ἀνώτερο ἀπὸ τὴν ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ καὶ νὰ μὴ νομίζουν ὅτι, ἐπειδὴ ἀπέχουν ἀπὸ τὰ κοσμικὰ ἀγαθά, στεροῦνται κάτι ἀξιόλογο. Τὸ νὰ ἀφήνει κανεὶς τὰ ἐπίγεια ἀγαθὰ εἶναι σὰν νὰ καταφρονεῖ μία δραχμὴ ἀπὸ χαλκό, γιὰ νὰ κερδίσει ἑκατὸ χρυσές. Δὲν πρέπει, ἔλεγε, νὰ λησμονᾶμε ὅτι ὁ ἀνθρώπινος βίος εἶναι πρόσκαιρος, συγκρινόμενος πρὸς τὸ μέλλοντα αἰώνα. Γι’ αὐτὸ δὲν πρέπει νὰ κοπιάζουμε γιὰ τὴν ἀπόκτηση πρόσκαιρων ἀγαθῶν, τὰ ὁποία δὲν μποροῦμε νὰ πάρουμε μαζί μας, ἀλλὰ γιὰ τὴν ἀπόκτηση αἰώνιων ἀγαθῶν, δηλαδὴ τῆς φρονήσεως, τῆς δικαιοσύνης, τῆς σωφροσύνης, τῆς ἀνδρείας, τῆς συνέσεως, τῆς ἀγάπης.
Ὁ Μέγας Ἀντώνιος, ἀφοῦ ἔζησε ἑκατὸν πέντε ἔτη, κοιμήθηκε ὁσίως τὸ 356 μ.Χ. Ἂν καί, ὅπως λέγει ὁ Μέγας Ἀθανάσιος, μία ἀπὸ τὶς τελευταῖες ἐπιθυμίες τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου ἦταν νὰ μείνει κρυφὸς ὁ τόπος τῆς ταφῆς του, οἱ μοναχοὶ ποὺ μόναζαν κοντά του ἔλεγαν ὅτι κατεῖχαν τὸ ἱερὸ λείψανό του, τὸ ὁποῖο ἐπὶ Ἰουστινιανοὺ (561 μ.Χ.), κατατέθηκε στὴν Ἐκκλησία τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Προδρόμου στὴν Ἀλεξάνδρεια καὶ ἀπὸ ἐκεῖ ἀργότερα, τὸ 635 μ.Χ., μεταφέρθηκε στὴν Κωνσταντινούπολη.
Ἡ Σύναξή του ἐτελεῖτο στὴ Μεγάλη Ἐκκλησία.




Ἀπολυτίκιον. Ἦχος δ'.
Τὸν ζηλωτὴν Ἠλίαν τοῖς τρόποις μιμούμενος, τῷ Βαπτιστῇ εὐθείαις ταῖς τρίβοις ἑπόμενος, Πάτερ Ἀντώνιε, τῆς ἐρήμου γέγονας οἰκιστής, καὶ τὴν οἰκουμένην ἐστήριξας εὐχαῖς σου. Διὸ πρέσβευε Χριστῷ τῷ θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.


Κοντάκιον. Ἦχος β’. Τὰ ἄνω ζητῶν.
Τοὺς βιωτικοὺς, θορύβους ἀπωσάμενος, ἡσυχαστικῶς, τὸν βίον ἐξετέλεσας, τὸν Βαπτιστὴν μιμούμενος, κατὰ πάντα τρόπον Ὁσιώτατε. Σὺν αὐτῷ οὖν σε γεραίρομεν, Ἀντώνιε Πάτερ, τῶν Πατέρων κρηπίς.


Μεγαλυνάριον.
Χαίροις τῶν Ὁσίων ὁ ἀρχηγός, καὶ τῆς ἰσαγγέλου, πολιτείας καθηγητής· χαίροις τῆς ἐρήμου, στυλοειδὴς νεφέλη, Ἀντώνιε παμμάκαρ, Πατέρων καύχημα.

Πηγή : www.synaxarion.gr

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις