Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε

Ξέσπασμα της Τουρκίας φοβάται η κυβέρνηση



Η στάση σιωπής που τηρεί η Τουρκία όσον αφορά τη διεύρυνση της συνεργασίας της χώρας μας με το Ισραήλ σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, κάθε άλλο παρά καθησυχάζει την κυβέρνηση. Στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν το βλέμμα τους στραμμένο διαρκώς προς την πλευρά της Άγκυρας, καθώς θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα η γειτονική χώρα θα αντιδράσει με κάποιον τρόπο στην κινητικότητα αυτή μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ. Κι επειδή η Τουρκία δεν μπορεί να παρεμποδίσει ή να αναστείλει τη συνεργασία, φοβούνται ότι η αντίδραση μπορεί να έχει τη μορφή μιας πρόκλησης στο Αιγαίο, που να συνδέεται ενδεχομένως με τα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της χώρας μας. Ένα επιπλέον στοιχείο που ενισχύει τις ανησυχίες της κυβέρνησης είναι οι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο εθνικές εκλογές στην Τουρκία, οπότε υπάρχει κίνδυνος «εξαγωγής» της πόλωσης, που αναμφίβολα θα επικρατήσει κατά την προεκλογική περίοδο.

Πηγή : www.paron.gr

2002 - Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης: Η συνείδηση ελέγχει



Στην Γαλλία, παρ' όλο που είναι κράτος προοδευμένο -δεν είναι υπανάπτυκτο-, τελευταία (*) ογδόντα χιλιάδες έγιναν Μουσουλμάνοι. Γιατί; Γιατί έχουν κάνει την αμαρτία μόδα. Βλέπεις όμως, ελέγχονται και θέλησαν να αναπαύσουν την συνείδησή τους. Και όπως οι Αρχαίοι Έλληνες, για να δικαιολογούν τα πάθη τους, είχαν βρει τους δώδεκα θεούς, έτσι και αυτοί έψαξαν να βρουν μια θρησκεία που να δικαιολογεί τα πάθη τους, για να τους αναπαύση σ' αυτό το θέμα. Ο Μουσουλμανισμός κατά κάποιο τρόπο τους εξυπηρετεί. Επιτρέπει να πάρουν όσες γυναίκες θέλουν, υπόσχεται στην άλλη ζωή ένα βουνό πιλάφι, μια λίμνη γιαούρτι, ένα ποτάμι μέλι! Και όσες αμαρτίες και να έχουν, άμα τους λούσουν με ζεστό νερό, όταν πεθάνουν, καθαρίζονται! Πάνε στον Αλλάχ καθαροί! Τι άλλο θέλουν; Όλα βολικά! Αλλά οι Γάλλοι δεν θα βρουν ανάπαυση. Πάνε να αναπαυθούν, αλλά δεν θα αναπαυθούν, γιατί τα πάθη δεν δικαιολογούνται.
Οτιδήποτε και αν κάνουν οι άνθρωποι, και αναίσθητοι να είναι, πάλι ανάπαυση δεν βρίσκουν, πάνε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αλλά εσωτερικά βασανίζονται, είναι αγριεμένοι. Γι' αυτό ζητούν ψυχαγωγίες, τρέχουν στα νταούλια, μεθούν, βλέπουν τηλεόραση. Χαζεύουν δηλαδή, για να ξεχνιούνται, γιατί ελέγχονται. Και όταν κοιμούνται, λες ότι ησυχάζουν; Υπάρχει συνείδηση, βλέπεις. Η πρώτη Αγία Γραφή που έδωσε ο Θεός στους Πρωτοπλάστους είναι η συνείδηση, και εμείς την ξεσηκώνουμε φωτοτυπία τώρα από τους γονείς μας. Όσο και αν την καταπατήση κανείς την συνείδησή του, πάλι μέσα του ελέγχεται. Γι' αυτό λένε: "Τον τρώει το σαράκι". Ναι, δεν υπάρχει γλυκύτερο πράγμα από το να έχη κανείς αναπαυμένη την συνείδησή του. Φτερά νιώθει μέσα του, πετάει.
(*) Ειπώθηκε τον Νοέμβριο του 1988
(ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ - ΛΟΓΟΙ Α΄ -
ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ)

Πηγή : agioritikesmnimes.pblogs.gr

Η “αρκούδα” στην τελική ευθεία για εμπλοκή στο “Ελληνικό πρόβλημα”.


Χωρίς μεσσιανισμούς και υπερφυσικές κραυγές, αποκαλύπτουμε το παρασκήνιο της προετοιμασίας εμπλοκής των Ρώσων στα Ελληνικά πράγματα.
Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, ο Πούτιν έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την παρούσα κυβέρνηση και προσωπικά με τον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίον και απεχθάνεται (δεν το κρύβει άλλωστε).
Το σοβαρότερο είναι ότι πέρασε μία περίοδος προβληματισμού και για τον χαρακτήρα του Ελληνικού λαού λόγω της αντιμετώπισης προς μία κυβέρνηση που σε κάποια άλλη χώρα θα είχε καταρρεύσει σε λίγους μήνες. Αυτό είναι επίσης αιτιολογημένο αφού εάν κάποιος ξένος αναλυτής μελετήσει τις δημοσκοπήσεις θα λάβει μία τελείως διαφορετική εικόνα για την κριτική ικανότητα του Ελληνικού λαού.
Για να μην τρέφουμε βέβαια αυταπάτες, οι Ρώσοι δεν δρουν ορμώμενοι από κρίση φιλελληνισμού αλλά με γνώμωνα τα δικά τους συμφέροντα. Αυτά λοιπόν επιβάλλουν την συμμετοχή στις όποιες αλλαγές της κατάστασης στο Αιγαίο. Αυτές οι αλλαγές λοιπόν έδωσαν το κόκκινο φως για την ενεργή εμπλοκή τους στα πολιτικά πράγματα, αμέσως μετά το Ερζερούμ. Γιατί;
Οι πηγές μας αποκαλύπτουν ένα απίστευτο παρασκήνιο γύρω από την συνάντηση αυτή. Φαίνεται ότι οι Ρώσοι γνώριζαν ότι πίσω από τα χαμόγελα και τους λεονταρισμούς, θα κρινόταν η τελική μορφή συνδιαχείρισης στην οποία ώθησαν συγκεκριμένα λόμπυ. Εδώ για να αποδίδουμε τα του καίσαρος, δεν είναι κάποια “προδοτική”διάθεση του Παπανδρέου που κινεί τα νήματα, αλλά μάλλον η φοβία και ατολμία του. Όλο το παιχνίδι προσεταιρισμού από τα συμφέροντα έχει στραφεί εδώ και καιρό στην Τουρκία, αφού η τελευταία θεωρείται ιδανικός μπαμπούλας για να επιβάλλει τις αλλαγές, ακόμα και με την απειλή πολέμου. Αυτό εξηγεί τις πληροφορίες που έχουμε για την στάση των Ρώσων.

Η Αίγυπτος απογειώνει το πετρέλαιο - Στα 100 δολάρια το βαρέλι

- Οι φόβοι οτι η εξέγερση θα επεκταθεί εκτινάσσουν τον μαύρο χρυσό
- Τα Στενά του Σουεζ υπό πολιορκία - Μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες εκκενώνουν το προσωπικό τους
- Ποιοί γνώριζαν πολύ καιρό πριν οτι ο κόσμος θα ξεσηκωθεί

Ευκαιρία για τους εγχώριους κερδοσκόπους αλλά και για τους διεθνείς να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα η αναταραχή στην Αίγυπτο για να εκτινάξουν τις τιμές των καυσίμων στα ύψη.

Από την Πέμπτη και μετά το ελαφρύ αργό "τσίμπησε" και πήγε από τα 85 στα 90 δολάρια το βαρέλι ενώ το Brent σήμερα το πρωί ενισχυόταν κατά 6 σεντς στα 99,48 δολάρια το βαρέλι.

Αστυνομία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ



Μεγάλες αλλαγές σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά και την ασφάλεια των Πανεπιστημίων προαναγγέλλει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Τα Νέα" δηλώνει ότι μετά τα γεγονότα της Νομικής, το υπουργείο είναι αποφασισμένο να βάλει τέλος στο καθεστώς γενικής ανομίας.
Η Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζει ότι με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο ουσιαστικά η διαχείριση του ασύλου περνάει από τους πρυτάνεις στο Συμβούλιο του Ιδρύματος, το οποίο θα λειτουργεί εκτός πανεπιστημίου.
Το Συμβούλιο αυτό θα αποφασίζει αν θα πρέπει να κληθεί η αστυνομία και ειδικά σε περιπτώσεις που τελούνται αυτόφωρα αδικήματα.
Επίσης ένα σημαντικό μέτρο που εξαγγέλλει η υπουργός είναι ότι οι σχολές θα αποκτήσουν ιδιωτική αστυνομία ή Security.
Όσοι μπαίνουν στα πανεπιστημιακά κτίρια θα ελέγχονται αυστηρά, ώστε να μπει τέλος στη σημερινή κατάσταση.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις