Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Σε κρίση οι σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας



(...) « ...Είπε πως ότι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία από μία συμμαχική δύναμη και κυρίως από τους Αμερικανούς. Θα χάσει ακόμη και τους πατροπαράδοτους φίλους της, τους Γερμανούς. Είπε, επίσης, ότι στην Ιταλία θα παρουσιαστεί ένας νέος Μουσουλίνι, στη Γερμανία ένας νέος Χίτλερ και η ΕΟΚ θα διαλυθεί. (Σελ. 403)

Πηγή : www.sigmalive.com


Η ανάγκη πνευματικού οδηγού



- Γέροντα, στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού οι Χριστιανοί έκαναν δημόσια εξομολόγηση. Βοηθάει αυτό;
- Άλλα τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού και άλλα τώρα. Σήμερα αυτό δεν βοηθάει.
- Γιατί, Γέροντα; Τότε είχαν πιο πολύ ζήλο;
- Και πιο πολύ ζήλο είχαν και δεν είχαν αυτά που έχουν σήμερα οι άνθρωποι. Τώρα, βλέπεις, τα ανδρόγυνα χωρίζουν στα καλά καθούμενα, δεν είναι όπως παλιά.
Έχουν απομακρυνθή οι άνθρωποι από το μυστήριο της εξομολογήσεως, γι’ αυτό και πνίγονται από τους λογισμούς και τα πάθη. Πόσοι έρχονται και ζητούν να τους βοηθήσω σε κάποιο πρόβλημα τους, και ούτε εξομολογούνται ούτε εκκλησιάζονται! «Εκκλησιάζεσαι καθόλου;», τους ρωτάω. «Όχι», μου λένε. «Εξομολογήθηκες καμμιά φορά;». «Όχι. Ήρθα να με κάνης καλά». «Μα πως; Πρέπει να μετανοήσης για τα σφάλματά σου, να εξομολογήσαι, να εκκλησιάζεσαι, να κοινωνάς, όταν έχης ευλογία από τον πνευματικό σου, και εγώ θα κάνω προσευχή να γίνης καλά. Ξεχνάς ότι υπάρχει και άλλη ζωή και πρέπει να ετοιμασθούμε για ‘κεί;». «Κοίταξε, πάτερ, αυτά που λες, εκκλησίες, άλλη ζωή κ.λπ., εμένα δεν με απασχολούν. Αυτά είναι παραμύθια. Έχω πάει σε μάγους, σε μέντιουμ και δεν μπόρεσαν να με κάνουν καλά. Έμαθα ότι εσύ μπορείς να με κάνης καλά». Άντε τώρα! Τους μιλάς για εξομολόγηση, για την μέλλουσα ζωή, και σου λένε «αυτά είναι παραμύθια», και από την άλλη μεριά: «Βοήθησέ με, παίρνω χάπια». Εμ πως, με μαγικό τρόπο θα γίνουν καλά;

Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Μόσχα, Ρωσία, 20 Ιαν., 2010 / 12:11 πμ (CNA)

Μια από τις εικόνες και ένας Σταυρός
επιπλέουν σε μηδέν βαρύτητα
στον Δ.Δ.Σ. Φωτο: Roscosmos.

Τα Ευαγγέλια, τέσσερις εικόνες, Σταυροί και ένα τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού έχουν επιβιβασθεί στο Ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ), ανακοίνωσε ένας Ρώσος κοσμοναύτης. Μια φωτογραφία τραβηγμένη από μέλος του πληρώματος του Σταθμού δείχνει μια Εικόνα και ένα Σταυρό να πλέουν στο κενό, κάτω από συνθήκες μηδέν βαρύτητας μέσα στον ΔΔΣ.
Γράφοντας στο μπλογκ του στην ιστοσελίδα της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Διαστημικής Εταιρείας (Roscosmos), ο κοσμοναύτης Μαξίμ Σουράγιεφ απαντούσε στα ερωτήματα των αναγνωστών σχετικά με τα θρησκευτικά σύμβολα μέσα στον Διαστημικό Σταθμό.

ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ



Ἡ Ἀδιαίρετος καί ἀκαινοτόμητος Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ δέν εἶναι θρησκεία δηλαδή ψυχολογικό φαινόμενο διότι εἶναι ἀποκάλυψις τοῦ αἰωνίου Δημιουργοῦ τῆς ζωῆς, μετοχή καί κοινωνία στόν Τριαδικό τρόπο ὑπάρξεως τοῦ αἰωνίου Θεοῦ πού μεγαλοφυῶς καί ὑπερτελείως δημιουργεῖ ἐκ τοῦ μηδενός τό σύμπαν καί ἐκχέει τήν ἀγάπη Του καί τήν πανσοφία Του σέ ὅλη τήν Δημιουργία μέ κορωνίδα τόν ἄνθρωπο. Ἡ ἐνσάρκωσις τοῦ Λόγου τοῦ Θεοῦ καί ἡ ἐν ταπεινώσει κένωσίς Του διά τῆς προσλήψεως τῆς ἀνθρωπίνης φύσεως, θελήσεως καί ἐνεργείας καί ἰδιαίτατα ἡ ἐν τῷ Σταυρῷ θυσία καί ἡ διά τῆς Ἀναστάσεως νίκη κατά τῆς φθορᾶς καί τοῦ θανάτου ἀπέδειξε τό μέγεθος τῆς Θείας ἀγάπης καί τόν ἀληθῆ προορισμόν τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου. Ἑπομένως ἡ διακονία στήν Ἐκκλησίᾳ δέν εἶναι ἐξουσία ἀλλά ταπεινή οἰκείωσις τοῦ ἔργου τοῦ Χριστοῦ, τοῦ μόνου ἀληθοῦς Μεσσίου, «πού δέν ἦλθε διακονηθῆναι ἀλλά διακονῆσαι καί δοῦναι τήν ψυχήν αὐτοῦ λύτρον ἀντί πολλῶν». Δι’ αὐτόν ἀκριβῶς τόν λόγον ὅ,τι λέγεται ἀπό Διακόνους τοῦ Εὐχαριστιακοῦ Σώματος θά πρέπει νά εἶναι λόγος ἀληθείας, πού δέν θά ἐπιδιώκει νά ἔχη πολιτικήν διάστασι ἀλλά τήν ἀληθῆ διάκρισι τῶν γεγονότων διότι «ἡ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ οὐκ ἔστιν ἐκ τοῦ κόσμου τούτου».

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΜΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ./ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟ SITE.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΜΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ./ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟ SITE.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Απόλυτη επιβεβαίωση των πληροφοριών μου που εδώ και 2-3 μήνες σας αποκαλύπτω, αποτελούν οι δραματικές εξελίξεις το απόγεμα στην ΒΗΡΥΤΟ, με την αποχώρηση των υπουργών της ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ και του χριστιανού συμμάχου της ΜΙΣΕΛ ΑΟΥΝ από την κυβέρνηση ΧΑΡΙΡΙ, η οποία έπεσε και προκαλείται κυβερνητική αστάθεια. Συνοπτικά σας παρουσιάζω όλες τις τελευταίες πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει.

*ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 11 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 30 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.

*ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

*ΑΝΗΣΥΧΗ ΔΗΛΩΣΕ Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΚΑΤ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΤΕΝΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Μπορώ - Can



Dick και Rick Hoyt. Μια ιστορία ύμνος στην ανθρώπινη δύναμη!





Το επισυναπτόμενο βίντεο νομίζω ότι είναι μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Η ιστορία με λίγα λόγια πάει κάπως έτσι. Ένα ζευγάρι αποκτά ένα παιδί που έχει σοβαρή ανατομική αναπηρία. Οι γιατροί τους λένε ότι το παιδί δεν θα έχει νοητική ανάπτυξη και δεν τους δίνουν ελπίδες για το μέλλον του. Ο μπαμπάς του σε πείσμα όλων των αντίθετων απόψεων αποκτά ένα κώδικα επικοινωνίας μαζί του και το παιδί αναπτύσσεται νοητικά κανονικά και πηγαίνει στο σχολείο.

Ο μικρός κάποια στιγμή ζητά από τον μπαμπά του να αθληθεί. Ο μπαμπάς δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό και αρχίζει να προπονείται κουβαλώντας τον μικρό του γιό στα χέρια για να έχει κι αυτός την χαρά του αθλητισμού!!! Το εκπληκτικό? Ο μπαμπάς πλέον έχει τρέξει δεκάδες μαραθώνιους και Ironman (ειδικός αγώνας) πάντοτε με τη συντροφιά του γιού του!! Το video δείχνει τη συμμετοχή τους σʼ ένα Ιronman. Ο Dick Hoyt κολυμπάει έχοντας δεμένο πάνω του το γιό του σε βάρκα (!), μετά ποδηλατεί 180 χιλιόμετρα (!) με το γιό του σε ειδική θέση πάνω στο ποδήλατο και τέλος τρέχει κι ένα μαραθώνιο σπρώχνοντας το αναπηρικό καρότσι του γιού του!!

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις