Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ

Ο Μουμπάρακ δεν υπακούει πλέον στα αφεντικά του, μη πιστεύοντας ότι θέλουν να τον αντικαταστήσουν. Μάχες σώμα με σώμα στους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων.
Η παγκόσμια ελίτ που θέλει να διαχειριστεί τον παγκόσμιο πλούτο, αποφάσισε να αντικαταστήσει τους τελευταίους μονάρχες, με "δημοκρατικές κυβερνήσεις", που εύκολα θα αποτύχουν και τότε όλος ο αραβικός κόσμος πακέτο θα παραδοθεί στην σωτηρία της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης που εννοείται θα "σώσει" και εμάς τους Δυτικούς από τους δικούς μας αποτυχημένους πολιτικούς.
Πολλοί έπεσαν στην λούμπα της δήθεν αυθόρμητης ξαφνικής εξέγερσης των καταπιεσμένων Αράβων, που ξαφνικά ξύπνησαν λέει και ξαφνικά εξεγέρθηκαν σε όλη την Αφρική και σε λίγο και στην Ιορδανία (όπου ήδη άρχισαν) και τη Συρία (θα το δούμε σε λίγο).
Δεν θέλουν οι πολλοί να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν στην εποχή μας αυθόρμητες κινήσεις πολιτών. Οι αυθόρμητοι πολίτες καταλήγουν ή να βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα ή στα δικαστήρια για την "παραβατική " τους συμπεριφορά.
Ότι συμβαίνει είναι ελεγχόμενο, αλλιώς δεν συμβαίνει. Χωνέψτε το.
Υπάρχει όμως και εκείνος ο "υπαλληλάκος της KGB" που δεν τους κάθεται, που δεν τους ακούει. Ναι έτσι τον απεκάλεσαν παγκόσμια, για να τον ρίξουνε λέει στα μάτια των λαών, νομίζεις και ο κόσμος δεν κατάλαβε ότι ο "κοντός" θα τους την κάνει τη δουλειά.
Και έχουνε ρε παιδί μου τα υπαλληλάκια της νέας τάξης να ασχολούνται και μ΄ εμάς τους επικίνδυνους. Τους τρελούς. Τους απρόβλεπτους. Τους ανυπότακτους. Τους αχάριστους. Που ενώ συμβιώναμε αρμονικά ως γνήσιοι τουρκόσποροι με τους Οθωμανούς ξεσηκωθήκαμε κι επαναστατήσαμε.

Το τελειότερον παράδειγμα Ηγέτου.


Ιωάννης Γ´ Βατάτζης, ο Άγιος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πολίτες ακούμε συνέχεια για λιτότητα και οικονομική κρίση. Οι πολιτικοί ταγοί του τόπου μας αναφέρουν συνέχεια ότι θα λάβουν μέτρα οικονομικής εξυγίανσης και ότι πρέπει να γίνουν περικοπές στα επιδόματα και στους μισθούς αυτών, που αμείβονται πλουσιοπάροχα. Κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι πρέπει να μειωθούν και οι δικές τους αποδοχές καθώς και άλλα οικονομικά προνόμια, που απολαμβάνουν οι πολιτικοί αλλά και διάφοροι γενικοί διευθυντές υπουργείων και ΔΕΚΟ. Επίσης, ακούμε συνέχεια για την περιβόητη ανακατανομή πλούτου σε όλους τους πολίτες, όπως και για την αξιοκρατική τους τοποθέτηση σε καίριες κυβερνητικές αλλά και δημόσιας διοίκησης θέσεις.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ποτέ στα χρονικά υπήρξε κάποιος ηγέτης, που κατόρθωσε να εφαρμόσει όλα αυτά. Το σίγουρο είναι πως ηγέτες με τέτοιο ήθος και αφοσίωση στο λαό αποτελούν πάντα την εξαίρεση στον κανόνα και συνιστούν ιστορικό μέρος μιας ένδοξης μειοψηφίας. Μια ιστορική προσωπικότητα, που κατέχει θέση στην προαναφερόμενη μειοψηφία, είναι και ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου (Ρωμανίας) και Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, Ιωάννης Γ΄ Δούκας Βατάτζης. Ο εκ Διδυμοτείχου καταγόμενος αυτοκράτορας δεν αποτελεί απλά μέλος της μειοψηφίας αλλά είναι από τους ενδοξότερους εκφραστές της.

Η ιστορική εποχή, κατά την οποία έδρασε ο Ιωάννης Βατάτζης ήταν το πρώτο μισό του 13ου αιώνα. Γεννήθηκε στο Διδυμότειχο το 1193 από αριστοκράτες γονείς με μεγάλη περιουσία και με συγγενικούς δεσμούς με άλλες ιστορικές οικογένειες του Βυζαντίου. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους της Δ΄ σταυροφορίας το 1204, που είχε ως συνέπεια να καταλειφθούν και άλλες επαρχίες της αυτοκρατορίας, όπως και η ιδιαίτερη πατρίδα του, αναγκάστηκε να μεταβεί στις ελεύθερες περιοχές του βασιλείου της Νίκαιας, μοιράζοντας μεγάλο μέρος της περιουσίας του στους φτωχούς συμπολίτες του. Στο Νυμφαίο της Μ. Ασίας γνώρισε τον συνεχιστή του αυτοκρατορικού θρόνου του Βυζαντίου Θεόδωρο Α΄ Λάσκαρη. Η γνωριμία αυτή ήταν βεβαίως καθοριστική για τη μετέπειτα εξέλιξη του Ιωάννη. Ο βασιλιάς Θεόδωρος, καθώς περνούσαν τα χρόνια αξιολόγησε τις ικανότητες του Ιωάννη δίδοντάς του το αξίωμα του πρωτοβεστιάριου και το 1212 τον έκανε γαμβρό του νυμφεύοντάς τον με την κόρη του Ειρήνη. Το 1222 μετά το θάνατο του Θεοδώρου Λάσκαρη ο Ιωάννης Βατάτζης στέφθηκε αυτοκράτορας.

Ν. Νικολόπουλος: Θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ο διαβόητος «Διατροφικός Κώδικας»;

Το θέμα εφαρμογής και στην Ελλάδα, του «Διατροφικού Κώδικα» (Codex Alimentarius), που ήδη έχει θεσπιστεί δια Νόμου στις Η.Π.Α και έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, φέρνει στην πολιτική επικαιρότητα ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε προς ψήφιση, σχέδιο νόμου, για καταχώρηση όλων των εμπόρων γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, με την ονομασία «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων». Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, "με το Νόμο αυτό θα εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα, ο «Διατροφικός Κώδικας» ο οποίος απαγορεύει τις μικροκαλλιέργειες με παραδοσιακούς τρόπους, όπως δηλαδή οι βιολογικές καλλιέργειες, αλλά και τη διακίνηση των προϊόντων τους" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αχαιού βουλευτή.
«Ο Κώδικας αυτός όπως εφαρμόζεται στις Η.Π.Α με το νόμο «Senate Bill 510», απαγορεύει την χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες και μέταλλα τα οποία χαρακτηρίζονται τοξίνες-δηλητήρια(!!) για την «πρόληψη, αντιμετώπιση, ή θεραπεία οποιασδήποτε πάθησης ή ασθένειας», ενώ κάθε είδος τροφής, ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα, θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να… «απομακρυνθούν», όλα τα… «τοξικά» θρεπτικά στοιχεία! Στις Η.Π.Α απαγορεύεται ακόμα και η ατομική-σπιτική καλλιέργεια!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.

Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο

Η Τουρκική κυβέρνηση προετοιμάζεται για μια μεγάλη κλίμακας επίθεση εναντίον των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ, παρά τη μονομερή κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει το PKK από τις 13 Αυγούστου 2010.

Η Τουρκία κατασκευάζει εκατοντάδες νέα στρατιωτικά φυλάκια στις Κουρδικές περιοχές στην νοτιοανατολική Τουρκία .Το 2009 η Τουρκία ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή νέων φυλάκια στο Batman, Μπίγκολ, Ντιγιαρμπακίρ, Χακάρι, Σιρνάκ, Σιίρτ, Mus, Ερζερούμ, Καρς, Dersim και Urfa.Η Τουρκική κυβέρνηση διέθεσε επίσης 650 εκατομμύρια δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων φυλακίων.Για το 2011 προβλέπεται η δημιουργία επαγγελματικού στρατού ο οποίος αρχικά θα αποτελείται απο 10 χιλιάδες στρατιώτες και σταδιακά θα επεκταθεί σε 50 χιλιάδες. Οι επαγγελματίες στρατιώτες θα αμείβονται με μισθό 2.500 YTL (1700 USD).Οι κύριοι τομείς ανάπτυξης για τον ειδικό αυτό στρατό θα είναι οι περιοχές Χακάρι, Σιίρτ και Σιρνάκ.

Η Τουρκία ετοιμάζεται να αγοράσει 116 νέα μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και ελικόπτερα.Ο προϋπολογισμός της της κυβέρνησης του ΑΚΡ για τις αμυντικές δαπάνες είναι περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, στα πλάνα του έχει την δημιουργία ενός επαγγελματικού στρατού που θα αναπτυχθεί στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ σε μια ζώνη που συχνά είναι θέατρο συγκρούσεων μεταξύ τουρκικού στρατού και Κούρδων Μαχητών.

Τι θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές;






Ο τοίχος έδωσε τη σωστή απάντηση: 
Ψήφισε Αλί Μπαμπά, έχει μόνο 40 κλέφτες...








Πηγή : www.zougla.gr

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις