Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Διαβεβαιώσεις για το επίδομα ανεργίας

«Βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης μελέτης για όλη την αξιολόγηση των επιδοματικών κοινωνικών πολιτικών μας», είπε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, μετά από συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Απασχόλησης Λάζλο Αντορ.

«Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο, ότι δεν θα βρεθεί κάποιος άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας» πρόσθεσε η κυρία Κατσέλη. Χθες, ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Ολι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, διευκρίνιζε ότι το επίδομα ανεργίας στους ανέργους θα πρέπει να παρέχεται μετά από έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων τους.

 Από την πλευρά του ο κ. Αντορ είπε ότι «η γενική αρχή είναι ότι ακόμη και αν κάποια από τα επιδόματα πρέπει να μεταρρυθμιστούν ή να ευθυγραμμιστούν στον κρατικό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και να βρει μία μέθοδο για να επιτύχει αυτό το σκοπό».

Επίσης, ο Επίτροπος για την απασχόληση υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει προωθήσει πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να δώσει περαιτέρω υποστήριξη για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας, την αύξηση της απασχόλησης και την πάταξη του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος: Καλύτερα με λιγότερη τεχνολογία ελεύθεροι, παρά με σύγχρονες διεκολύνσεις σκλάβοι Συνέντευξη

ΜΕΡΟΣ Α

Παρατηρείται, Σεβασμιώτατε, τον τελευταίο καιρό μία έκδηλη ανησυχία του χριστεπώνυμου ποιμνίου που έχει να κάνει με την διαπιστωμένη πλέον επιχείρηση υποχρεωτικού ηλεκτρονικού καρτοφακελώματος των πολιτών. Η δικαιολογία, που ως καραμέλα λέγεται, στηρίζεται στις δήθεν διευκολύνσεις του πολίτη. Αλλά η δικαιολογία αυτή δεν πείθει κανένα, αφού στην ουσία είναι ηλίου φαεινότερον ότι το καρτοφακέλωμα αποσκοπεί στον πλήρη έλεγχο του ανθρώπου από τα γνωστά πλέον κέντρα ανομίας, όπερ ερμηνεύεται, ως απώλεια της ελευθερίας του. Επισήμως, η Εκκλησία φαίνεται να το μελετά ορίζοντας μία Συνοδική Επιτροπή. Η καθυστέρηση, ωστόσο, διατύπωσης μίας ξεκάθαρης θέσης για το θέμα αυτό, από μέρους της, συμβάλλει στην ενίσχυση της προπαγάνδας και στην περαιτέρω σύγχυση του λαού. Θυμίζει δε τη ρήση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ πως ένα θέμα εισέρχεται στις καλένδες μέσω συγκροτήσεως μίας επιτροπής!!! Βάσει των επιστημονικών γνώσεων σας αλλά και ως Αρχιερέας που τολμά να εκφράζει χωρίς φόβο τη γνώμη του ποιά είναι η θέση σας;

Απ. Δεν σας κρύβω ότι αυτή η ιστορία δεν μου αρέσει καθόλου. Η κάρτα του πολίτη δεν μου φαίνεται καθόλου αθώα υπόθεση. Τελικά ποιοί θα μας ελέγχουν; Αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτό το οικονομικό κατάντημα; Ο ίδιος μηχανισμός που έχει καταστρέψει τον απλό πολίτη, αυτός που διαρκώς αυτοδιαψεύδεται, αυτός που έχει πλήρως απαξιωθεί, αυτός θα ελέγχει και τις τελευταίες λεπτομέρειες της ζωής μας; Η μήπως κάποιο αόρατο κέντρο; Γιατί τόση εξουσία και δύναμη συγκεντρωμένη σε επικίνδυνα, αποτυχημένα, ύποπτα η τουλάχιστον ανεξέλεγκτα κέντρα;Καλύτερα με λιγότερη τεχνολογία ελεύθεροι, παρά με σύγχρονες διεκολύνσεις σκλάβοι . Γιατί αυτοί που σταδιακά παίρνουν στον έλεγχό τους τη ζωή μας, στην ουσία αυτοί διεκολύνονται να ρουφήξουν τη συνείδησή μας.
Φοβούμαι ότι μετά την καταρράκωση των κοινωνικών αξιών, μετά την επικίνδυνα κατευθυνόμενη παραπληροφορητική ενημέρωση, έρχεται και ο φοβερός μηχανισμός της αδυσώπητης παρακολούθησης για να εξαφανίσει και την τελευταία ικμάδα πνευματικής ελευθερίας.

Μία ακόμη πρόκληση των θερμοκέφαλων της ΠΓΔΜ αποδεικνύει την ανάγκη σύστασης ομάδας κυβερνοπολέμου

Για ακόμα μία φορά ο σκοπιανός χρήστης του google earth ονόματι jovi έκανε το θαύμα του και προσέθεσε σε τρισδιάστατη εικόνα του ελληνικού Κοινοβουλίου σειρά από σημαίες της γειτονικής χώρας. Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία ο αγαπητός μας "γείτονας" αποφάσισε να μας αποδείξει ότι μπορεί να τοποθετήσει τη σημαία του κράτους του, μπροστά από το σύμβολο της ελληνικής Δημοκρατίας και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Πρόκειται για το ίδιο "ευφυές" άτομο που πριν από μερικούς μήνες είχε βάλει τη σημαία της ΠΓΔΜ πάνω στον ιστό του Λευκού Πύργου στο google earth, γεγονός που καταδίκασε η κυβέρνηση των Σκοπίων, η οποία ζήτησε από τη google να κατεβάσει τη σημαία. Όμως με την άκρως εθνικιστική και ψευδοαρχαιολατρική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Γκρουέφσκι τι άλλο μπορεί να περιμένει άλλωστε κανείς.


Προχωρά η παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση: e-ID’s τώρα και στη Ρωσία

O Arcady Dvorkovich βοηθός του Ρώσου προέδρου δήλωσε πως όλη η νομοθεσία για την είσοδο της νέας  ηλεκτρονικής ταυτότητας στη χώρα είναι έτοιμη και θα κατατεθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Ο Dvorkovich έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση στο RIA-Novosti σήμερα, λίγο πριν συναντηθεί με την επιτροπή οικονομικού εκσυγχρονισμού

Στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί το βασικό πλαίσιο στο οποίο η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα πρόκειται να λειτουργεί η οποία εκτός από το προφανές πρόκειται να ενσωματώσει λειτουργίες όπως διατραπεζικές συναλλαγές, ανάληψη μετρητών και μισθοδοσία, πληροφορίες κοινωνικής ασφάλισης και γενικότερες πληροφορίες οικονομικού περιεχόμένου του κατόχου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Dmitry Medvedev είχε δηλώσει νωρίτερα πως η χρήση «ηλεκτρονικών υπηρεσιών» είναι αναπόφευκτη και η τεχνολογίες ηλεκτρονικής κυβερνητικής αποτελούν ένα σημαντικό τομέα στην εθνική ανάπτυξη.

Σύντομα κοντά σας και σε μορφή εμφυτεύματος, γιατί την κάρτα μπορεί κάποιος να την κλέψει και η "ασφάλεια" του πολίτη να βρεθεί "προ κινδύνου".

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Ιλουμινάτι" στην Αυστραλία!

Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία από την αποκάλυψη για τη δημιουργία μιας μυστικής Αδελφότητας, στιλ "Ιλουμινάτι", στην οποία συμμετείχαν πρώην αστυνομικοί, πολιτικοί, δημόσιοι λειτουργοί και επιχειρηματίες. Έπειτα από καταγγελίες, ο Συνήγορος του Πολίτη προέβη σε έρευνα για τις δραστηριότητες της Αδελφότητας και παρέδωσε γραπτή αναφορά στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας, την περασμένη Τετάρτη.

Στην αναφορά γίνεται γνωστό ότι στον ηλεκτρονικό κατάλογο του οργανισμού υπάρχουν 350 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι πολλοί πρώην και νυν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, κρατικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί της μυστικής υπηρεσίας και υψηλόβαθμα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της αστυνομίας της Βικτώριας, Σάιμον Όβερλαντ, δήλωσε ότι το γεγονός, ότι αστυνομικοί ανήκουν σ' έναν οργανισμό του είδους αυτού, ακόμη και αν δεν γίνεται τίποτε επιλήψιμο, κλονίζει την εμπιστοσύνη του κοινού στις Αρχές.

Ο Συνήγορος του Πολίτη δήλωσε ότι είναι παρακινδυνευμένο μέλη του αστυνομικού σώματος και του κρατικού μηχανισμού να ανήκουν σ' αυτό τον οργανισμό που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ιδρυτή του, ο οποίος σημειώνεται ότι είναι πρώην επιθεωρητής της αστυνομίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νίκος Χουντής: "Τι μου είπε ο Όλι Ρεν για τη σταδιακή κατάργηση του επιδοματος ανεργίας"


"Η απάντηση του Όλι Ρεν στο ερώτημά μου ήταν αποκαλυπτική. Προοιωνίζεται την περικοπή του επιδόματος ανεργίας για μεγάλο τμήμα των δικαιούχων", δηλώνει στο Newsit, ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει: "Σημειώνεται πως αυτό το επίδομα το λαμβάνουν 250.000 άνεργοι και είναι το μικρότερο στην Ευρώπη και φτάνει στα 454 ευρώ. Επομένως η περικοπή του επιδόματος με κριτήρια εισοδηματικά σημαίνει ότι θα γίνει γερό πετσόκομα και θα οδηγήσει πολλούς άνεργους σε κοινωνικό αποκλεισμό."

"Δηλαδή", είπε ο κ. Χουντής, "όπως λέει ο κ.Ρεν, αν υπάρχει μια κατοικία τότε δεν δικαίουσαι το επίδομα ανεργίας. Θυμίζω πως η ανεργία τα τελευταία χρόνια αυξάνεται αλματωδώς και χρειάζεται άλλη πολιτική. Η κυβέρνηση δεν έχει περιθωριο να αντιδράσει καθώς αυτο προβλέπεται μέσα στο μνημόνιο που έχει υπογράψει. Πολύ φοβάμαι πως η κυβέρνηση όχι μόνο εκχώρησε τμήματα της κυριαρχίας της στην Τρόϊκα αλλά κατεδαφίζει ό,τι έχει κατακτηθεί με κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδράσει και σε εθνικό επίπεδο και μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα".

Πηγή : newsit.gr

Eπίδομα ανεργίας ΤΕΛΟΣ για την συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων

Απάντηση βόμβα του Όλι Ρεν σε ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή. Στο Μνημόνιο περιλαμβάνεται δέσμευση εξοικονόμησης 500 εκ. Ευρώ από επιδόματα ανεργίας. Για σταδιακή κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας κάνουν λόγο οι εργατολόγοι. Έρχεται η περικοπή και άλλων κοινωνικών παροχών


Η είδηση σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες ανέργους δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης αφού προέρχεται από τα πλέον αρμόδια χείλη, του κοινοτικού επιτρόπου δηλαδή για οικονομικά θέματα.

Ο Όλι Ρεν ρωτήθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή να διευκρινίσει τι σημαίνει η δέσμευση στο πλαίσιο του Μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ από επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης.

Ο Φινλανδός επίτροπος απάντησε χωρίς περιστροφές πως από το 2012 θα εξοικονομηθούν τα χρήματα αυτά καθώς θα γίνει έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας.

Η θέση των γονέων στα προβλήματα των παιδιών Ομιλεί ο Δρ. Σταύρος Μπαλογιάννης Καθηγητής Ψυχιατρικής

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Επακούουσα - Ιερά Μονή Ζωγράφου

Όταν ο όσιος Κοσμάς ο Ζωγραφίτης, αναχωρητής που ήκμασε γύρω στα τέλη του ΙΓ' και τις αρχές του ΙΔ' αιώνα, βρισκόταν ακόμη στο κοινοβιο, συνέβει κάποτε να βρεθεί μόνος μέσα στο ναό και να στραφεί προς την εν λόγω εικόνα με εγκάρδια προσευχή λέγοντας: “Υπεραγία Θεοτόκε προσευχήσου στον Υιό σου και Θεό, για να με οδηγήσει σε οδό σωτηρίας”. Άκουσε τότε την Παναγία να λέει: “Υιέ και Θεέ μου, δίδαξέ τον δούλο σου, πώς να σωθεί” και να απαντά αμέσως ο Χριστός: “Ας αναχωρήσει από τη μονή και ας ησυχάσει μόνος του”. Πράγματι ο όσιος διέπρεψε στον ησυχαστικό βίο και δοξάσθηκε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Η εικόνα που “επήκουσε” τη δέησή του βρίσκεται στο ιερό βήμα του Καθολικού της μονής.




Πηγή : www.mountathos.gr

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις