Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (π. Ανδρέας Κονάνος)

http://ka8odon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=122%3A2010-11-12-18-05-03&catid=63%3A2010-10-10-15-34-15&Itemid=54

π. Νικόλαος Λουδοβίκος - Η επίδραση των σχέσεων των γονέων στα παιδιά

http://ka8odon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=108%3A2010-11-06-16-13-43&catid=63%3A2010-10-10-15-34-15&Itemid=54

Εφηβεία - Το τέλος ή η αρχή της επανάστασης (π. Κων/νος Στρατηγόπουλος)

http://ka8odon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=142%3A2010-12-02-12-49-49&catid=63%3A2010-10-10-15-34-15&Itemid=54

Το Κρυφό Σχολειό: Μύθος ή Πραγματικότητα;


«Στην διάρκεια της τουρκοκρατίας η Εκκλησία κατόρθωσε να επιβιώσει. Και όσο η Εκκλησία επεβίωνε, το Έθνος δεν μπορούσε να πεθάνει»
(Στήβεν Ράνσιμαν)

Λέγονται και γράφονται κατά καιρούς διάφορα σχετικά με το «Κρυφό Σχολειό» της Τουρκοκρατίας. Ορισμένοι επιχείρησαν και επιχειρούν να αμφισβητήσουν την ύπαρξή του, να κλονίσουν μια πεποίθηση στερεά ριζωμένη στην συνείδηση του λαού μας. Και είναι προφανές ότι οι περισσότεροι από τους αμφισβητίες –αν όχι όλοι- έχουν ως στόχο την βαθύτερη αμφισβήτηση του ρόλου και της προσφοράς της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας κατά την περίοδο της μακραίωνος δουλείας του γένους από τον οθωμανικό ζυγό. Θεωρούμε, λοιπόν χρήσιμο να καταθέσουμε ορισμένα στοιχεία και να ξεκαθαρίσουμε μερικές ασάφειες που ίσως προκαλούν απορίες.

Το σπουδαιότερο επιχείρημα των αρνητών του «Κρυφού Σχολειού» είναι το εξής : «Οι Οθωμανοί Τούρκοι υπήρξαν ανεκτικοί στα θέματα Πίστεως και Παιδείας. Αφού, λοιπόν, δεν καταδίωκαν την εκπαίδευση των Ελλήνων και γενικότερα των Ορθοδόξων υπηκόων τους (Ρούμ μιλλέτ= Το Γένος των Ρωμηών), τότε γιατί χρειάζονταν Κρυφά Σχολεία στους νάρθηκες των Ναών και των Μοναστηριών;». Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι η εξής : Ναι, μεν, για λόγους θρησκευτικούς και διοικητικούς οι Οθωμανοί Σουλτάνοι παρεχώρησαν προνόμια και έδειξαν ένα βαθμό ανοχής προς τους Ρωμηούς υπηκόους τους, όμως υπήρξαν περίοδοι και περιοχές, στις οποίες δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις αυτές. Δεν μπορούμε να ομιλούμε για μια ενιαία τουρκοκρατία στον χρόνο και τον χώρο. Υπήρχε διαφορετική (πιο καταπιεστική) μεταχείριση των υποδούλων κατά τους πρώτους αιώνες και διαφορετική στο δεύτερο ήμισυ της Τουρκοκρατίας με την επικράτηση μετριοπαθεστέρων απόψεων. Αλλά και κατά τόπους η εφαρμογή των σουλτανικών αποφάσεων και των δικαιωμάτων των υποδούλων υπέκειτο στην βούληση, στις ιδιορρυθμίες, στο βαθμό θρησκευτικού φανατισμού και γενικά στην προσωπικότητα του τοπικού Οθωμανού ηγεμόνος. Σε μια αχανή αυτοκρατορία και μάλιστα υπό τις συνθήκες διοικήσεως και επικοινωνίας της εποχής εκείνης, η αυθαιρεσία των τοπικών μπέηδων και πασάδων ήταν φαινόμενο σύνηθες. Δεν είχαμε, λοιπόν, ομοιόμορφη εφαρμογή των θεμελιωδών αποφάσεων περί θρησκείας και παιδείας των Ορθοδόξων Ελλήνων. Οι αποφάσεις αυτές καταστρατηγήθηκαν ή αλλοιώθηκαν σε διάφορες χρονικές περιόδους και σε διάφορες επαρχίες και τοπικές διοικήσεις (βιλαέτια). Δεν υπήρξε ενιαία τουρκοκρατία, αλλά ποικίλες μορφές της, αναλόγως εποχής και περιοχής.

Τουρκόγλωσσα ΚΕΠ και εξετάσεις οδηγών στα Τουρκικά εξήγγειλε ο κ.Παπανδρέου

Ολέθριο σφάλμα του Πρωθυπουργού στη Θράκη, ο οποίος από την πλέον ευαίσθητη περιοχή της χώρας, εξήγγειλε κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό Δημάριο της Ξάνθης, ότι οι προφορικές εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται πλέον και στην Τουρκική γλώσσα, ενώ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα προσληφθούν υπάλληλοι που θα γνωρίζουν Τουρκικά!!!

Κρατικές δηλαδή υπηρεσίες, μέσα στο ελληνικό έδαφος, θα συναλλάσσονται με τους Έλληνες πολίτες στην τουρκική γλώσσα και όχι στην επίσημη μέχρι τώρα ελληνική, αλλάζοντας...
δεδομένα και ισορροπίες, προσφέροντας γόνιμο έδαφος στην προπαγάνδα του Προξενείου και της Άγκυρας! ...»

Για πρώτη φορά επίσης, εξαγγέλλεται ότι κρατικές εξετάσεις, όπως είναι οι εξετάσεις οδήγησης, δεν θα γίνονται στα Ελληνικά, αλλά και στα Τουρκικά, που σημαίνει ότι παραβιάζεται η μοναδικότητα της Ελληνικής γλώσσας, όταν αυτή έχει να κάνει με Έλληνες πολίτες και αναγνωρίζεται έτσι και η Τουρκική σαν κρατική γλώσσα συναλλαγών, δηλαδή σαν ντε φάκτο επίσημη κρατική γλώσσα, παράλληλα με την Ελληνική!

Ζήτησαν το χαρτζιλίκι της για να την εξετάσουν!!!!!!!

Σε ακραίες καταστάσεις οδηγούνται δυστυχώς οι μονάδες υγείας της Λέσβου, αναφορικά με την προβλεπόμενη είσοδο των 5 ευρώ για τους πολίτες που προσέρχονται ακόμα και ως επείγοντα περιστατικά τόσο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όσο και στα Κέντρα Υγείας. Η απαίτηση του παραπάνω ποσού από άτομα τα οποία δηλώνουν ότι δεν έχουν να καταβάλουν τα 5 ευρώ… ακόμα και ....από μικρά παιδιά, αλλιώς δεν υποβάλλονται σε εξετάσεις έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση.


Ζήτησαν το χαρτζιλίκι της
Άλλη μια περίπτωση ασθενούς η οποία προσήλθε ως επείγον περιστατικό σε μονάδα υγείας της Λέσβου αλλά δεν εξετάστηκε, καθώς δεν είχε να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο καταγράφηκε την Παρασκευή στην περιοχή. Αυτή τη φορά πρόκειται για μια μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Πλωμαρίου, η οποία μετά από ελαφρό τραυματισμό στο χέρι της εντός του Σχολείου απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σχολικό συγκρότημα, προκειμένου να εξεταστεί. Ωστόσο το παιδί επέστρεψε άπραγο λίγη ώρα αργότερα στο Γυμνάσιο ενημερώνοντας έναν καθηγητή της ότι δεν υποβλήθηκε σε εξετάσεις, καθώς κατά τη είσοδο της στο Κέντρο Υγείας της ζητήθηκε να καταβάλει τα 5 ευρώ, πόσο το οποίο δεν διέθετε οπότε και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Σχολείο της.

Δικαίωση! O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!


Σε ντοκυμαντέρ του γαλλικού καναλιού canal + , που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ। Στρος Καν, αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γεώργιος Παπανδρέου, είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ, από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, παρότι δημόσια ενώπιον του ελληνικού λαού απέρριπτε κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή : olympia.gr

3.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΛΩΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 11 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ



Πάνω από 3.000 ισλαμιστές μουσουλμάνοι άλωσαν σήμερα την πλατεία του Συντάγματος με την ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ της Αστυνομίας για να "γιορτάσουν" την γέννηση του Μωάμεθ. Η κατάφωρη αυτή παραβίαση του άρθρου 11 του Συντάγματος έγινε όχι μόνο με την ανοχή αλλά και με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη της Αστυνομίας.

5 διμοιρίες των ΜΑΤ υπήρχαν περιμετρικά της πλατείας και όποιος ΕΛΛΗΝΑΣ εδιαννοείτο να περάσει από το σημείο τον σταματούσαν οι ένστολοι πεμπτοφαλαγγίτες της πράσινης χούντας και του έδειχναν τον δρόμο προς την απομάκρυνσή του. Αν τολμούσε κάποιος δε να διαμαρτυρηθεί για την ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ο Επικεφαλής της Αστυνομίας - ο οποίος να σημειώσουμε έφερε 3 χρυσά αστέρια και προφανώς μετά από αυτή την καταπάτηση του Άρθρου του Συντάγματος θα πάρει και ΤΕΤΑΡΤΟ - τού έδειχνε την γροθιά του και ήταν έτοιμος να δώσει εντολή να τον σαπίσουν στο ξύλο οι οργουελιανοί ένστολοι μισθοφόροι.

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

ΤΕΛΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΑΛΩΣΗ

ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΙΧ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΕΟΙΣΛΑΜΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!


Πηγή : hellenicrevenge.blogspot.com

"Όσοι δεν πιστεύουν, γίνονται χειρότεροι, όταν ακούν ότι θα γίνει πόλεμος ή κάποια καταστροφή"

Κοιμίζουν τον κόσμο


- Γέροντα, πώς θα βοηθηθούν οι άνθρωποι με τόσα πού γίνονται στον κόσμο;
- Εκείνος πού θέλει να βοηθηθεί, βοηθιέται με τιποτένια πράγματα. Π.χ. κουνιέται ένα κανδήλι ή κουνιέται ό ίδιος ολόκληρος με έναν σεισμό και συνέρχεται. Όσοι δεν πιστεύουν, γίνονται χειρότεροι, όταν ακούν ότι θα γίνει πόλεμος ή κάποια καταστροφή.
«Δώσ' του, σού λέει, να γλεντήσουμε, γιατί χάνουμε την ζωή», οπότε το ρίχνουν τελείως έξω. Άλλοτε ακόμη και οι αδιάφοροι, όταν άκουγαν λ.χ. ότι θα γίνει πόλεμος, συνέρχονταν και άλλαζαν ζωή.
Τώρα είναι πολύ λίγοι αυτοί. Παλιά το έθνος μας ζούσε πνευματικά, γι' αυτό και ό Θεός το ευλογούσε και οι Άγιοι μάς βοηθούσαν με θαυμαστό τρόπο, και νικούσαμε τους εχθρούς μας, οι όποιοι πάντοτε ήταν περισσότεροι από εμάς. Σήμερα λέμε πώς είμαστε Ορθόδοξοι, άλλα δυστυχώς συχνά μόνον το όνομα «Ορθόδοξος» έχουμε και όχι ζωή ορθόδοξη.
Ρώτησα έναν Πνευματικό με κοινωνική δράση, με ένα σωρό πνευματικοπαίδια κ.λπ.: «Τι ξέρεις για μία βλάσφημη ταινία;». «Δεν ξέρω τίποτε», μού είπε.
Δεν ήξερε τίποτε και είναι σε μεγάλη πόλη. Κοιμίζουν τον κόσμο. Τον αφήνουν έτσι, για να μη στενοχωριέται και να διασκεδάζει.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις