Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Η απόλυτη απόδειξη για τους χημικούς ψεκασμούς (Chemtrail)

Η απόλυτη απόδειξη για τους χημικούς ψεκασμούς (Chemtrail)



"ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ"


ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ .

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Αδελφέ Χατζαϊβάτη, ξέρεις τίποτα καινούργια;

ΧΑΤΖΑΪΒΑΤΗΣ

Έφυγαν οί βουλευτάδες...

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Να χαθούνε τα γαϊδούρια!

ΧΑΤΖΑΪΒΑΤΗΣ

Φεύγει καί ό Καλλιγάς μας καί πηγαίνει στο Παρίσι.

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

"Αν μας φέρνει κι αλλους φόρους, να μη σώσει να γυρίσει.

ΧΑΤΖΑΪΒΑΤΗΣ

Υπουργός μας βγήκε τώρα κι ό Κοντόσαυλος στη μέση.

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Μα κι αυτός θαρρώ, πώς κάνει για το διάβολο πεσκέσι.

ΣΥΖΗΓΙΚΗ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ


ΣΥΖΗΓΙΚΗ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ
Ο σύζηγοι κάμνουνικαι στερεώνουψ τν εδαιμονίαν τους, δι το μοιβαίου σεβασμο, συγκαταβάσεως, μονοίας κα γάπης. Εναι δ τοτος πολυθρύλλητος κενος πίγειος Παράδεισος, ἰὸν ποον ο πρτοι μας προπάτορες χάσανε, πειδ φάγανε τ μλον τς ριδος.
λλ' ν νεμπειρία στερησε τότε τος προπάτορές μας, π τν Παράδεισον τς μόνοιας, δν κλεισε δμς κα ατν τν Παράδεισον ες μς τος πογόνους τν. Παράδεισος κενος, ξακολουθε τοιοτος ες τν Γν μς ποιος τον τότε, μ λα του τ τότε παραδεισιακ θέλγητρα, νοιχτς ες δποιον τν θέλει λλ' νταυτω κα μ τ μλο κενο τ παίσιο, το ποίου τ γευσιμον μποδισεν Θεός, πρς διατήρησην τς παραδεισιακς εδαιμονίας τν οκογενειν μας.
' δ παραδεισιακ τούτη. Εδαιμονία τς οκογενείας κρέμεται κυρίως π τν νδρα .ταν νδρας διάγη συνετς κα τιμίως, ταν ως ξαρχς φοσιωθ στν γυναίκα του, στε ν μ βλέπη παρ' ατην μονν ες τν Κόσμον γυναίκα, νν τν χτιμα κα νν τ σέβεται ς τ μοναδικ κεινο πλάσμα, τ ποιον ατς μόνος κατέχει , βέβαια, κα σύζηγός του, ξία τς γάπης κα σεβασμο του, το νταποδίδει τ σα, κα τ σπητι γίνεται παράδεισος.
μοιβαος σεβασμός, γάπη κα σύμπνοια, μεταξ συζήγων. δο βάση κα ρος τς παραδεισιακς τν εδαιμονίας.
Θέλοντες ν διατηρήσουν κα ν χαρον ως ες τ τέλος τν Παράδεισόν τους, μεριμνον δι τν ναθροφν τν παιδινε τους. ' ναθροφ τν παιδινε μς εναι πηγ έναος γκαρδίου χαρς κα γαλιασεως. πειδ ως του εναι τρυφερ βλασταράκια, τ σιάζουμε κα τ διευθύνουμε κατ' ρέσκειαν. τσι καλλιεργοντες τς ψυχς τν παιδινε μς καλλιεργομε τς πηγας τς μελλούσας εημερίας μας.
Ψυχ το παιδιο εναι σπόγγος πού ροφα τ παράδειγμα ως ες τ βάθη της. 'ν τ παιδι δανε παραδείγματα σεβασμο κα γάπης μεταξ τν γονέων τους, ν μπνευθηκανε ρετες, δν εναι μφιβολία τι μία 'μερα θ παρατείνουν ως τέλους τν εημερία τν γονέων τους.
νεστώσα τότε κα προσδοκούμενη μέλλουσα εδαιμονία, τελειοποιον τν εημερίαν τν συζήγων.
ποια ετυχία, ποος παράδεισος, ν πειτα, φο χαρον ετυχς τ νηάτα τους, γέρο σύζηγος μπορε κόμη ν λέη,
Εναι γυναίκα μου
Ψυχή μου, Φς μου.
Εναι πίγειος
Παράδεισός μου...
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ 30 ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
ΤΟΜΟΣ 1
ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΖΟΥ

Ρωσική εκκλησία: Δεν αναγνωρίζει εσωτερικά σύνορα στην Κύπρο


Ρωσική εκκλησία: Δεν αναγνωρίζει εσωτερικά σύνορα στην Κύπρο

Δεν αναγνωρίζει εσωτερικά σύνορα στην Κύπρο και θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην ανεύρεση λύσης για την επανένωση του νησιού. Πρόκειται για την επίσημη θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως τη διατύπωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, μετά το γεύμα στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο ΙΙ. Ο Πατριάρχης τόνισε ότι, η θέση και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη.
«Οσάκις χρειαστήκαμε την Εκκλησία της Ρωσίας μας βοήθησε με τους άρχοντες εδώ της πολιτείας. Και δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω και το Ρώσο πρόεδρο για την αγάπη, την εκτίμηση και την υπομονή, που είχε χθες, που συζητούσαμε περίπου μια ολόκληρη ώρα μαζί του», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.
Απευθυνόμενος στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε ότι «πάντοτε η κυβέρνηση της Ρωσίας υποστήριξε την κυβέρνηση και το λαό της Κύπρου», γι’ αυτό και «η αποτυχία των ανόσιων σχεδίων για τη διάλυση της Δημοκρατίας μας οφείλεται και στη δική σας συμπαράσταση».
Ο Πατριάρχης Κύριλλος συνεχάρη για άλλη μια φορά όσους τιμήθηκαν εφέτος με το βραβείο του Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τον οποίον και κάλεσε να ευλογήσουν μαζί τα λάβαρα και τις σημαίες των κοζάκικων στρατιωτικών μονάδων, που αναβιώνουν δραστήρια στη σύγχρονη Ρωσία.

Πηγή : newsn.wordpress.com

Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας.



Οι άνθρωποι έχουν στην καρδιά τους μεγάλο φόβο μήπως απομείνουν απροστάτευτοι και φτωχοί στη ζωή τους, και για τούτο, ο νους κι’ ο λογισμός τους είναι στο να μαζέψουν χρήματα η ν’ αποκτήσουν κτήματα κι’ άλλα πλούτη, για να τα ‘χουνε στην ανάγκη τους.
Και καλά για εκείνους που δεν πιστεύουν στον Θεό, και κρεμούνε την ελπίδα τους στα χρήματα και στ’ άλλα πλούτη. Άλλα τι να πει κανένας για εκείνους που λέγονται χριστιανοί, που πάνε στην εκκλησία και παρακαλούνε τον Θεό να τους βοηθήσει στη ζωή και που λένε πώς έχουνε την ελπίδα τους στον Χριστό, στην Παναγία και στους Αγίους, κι’ από την άλλη μεριά είναι φιλάργυροι, δεν δίνουνε τίποτα στ’ αδέλφια τους, τους φτωχούς, κι’ ολοένα μαζεύουνε χρήματα και πλούτη; Στη ζωή μου είδα πώς οι τέτοιοι λεγόμενοι χριστιανοί είναι οι περισσότεροι, κι’ απορεί κανένας πώς μπορούνε να συμβιβάσουν μία ζωή συμφεροντολογική, με τα λόγια του Χριστού, που λέει και ξαναλέει: «Μη φροντίζετε για το τι θα φάτε και για το τι θα πιείτε και για το τι θα ντυθείτε. Κοιτάξετε τα πουλιά, μήτε κοπιάζουν, μήτε μαζεύουν, κι’ όμως ο Πατέρας τους ο ουράνιος τα θρέφει. Κοιτάξετε με πόση μεγαλοπρέπεια είναι ντυμένα τα αγριολούλουδα, που κι’ ο ίδιος ο Σολομώντας δεν στολίσθηκε σαν αυτά τα τιποτένια λουλούδια. Λοιπόν, αν για το χορτάρι του χωραφιού, που σήμερα λουλουδίζει κι’ αύριο το καίγουνε στον φούρνο, φροντίζει ο Πατέρας σας που είναι στον ουρανό, ποσό περισσότερο θα φροντίσει για σάς, ολιγόπιστοι;».

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ - ΕΚΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ - VIDEO
Κυριακή, 23 Ιανουάρίου 2011

Κανείς δεν θυμάται ότι οι ελληνικοί πληθυσμοί στην Ιταλία είναι πολλοί και διάσπαρτοι και κανείς "υπεύθυνος", όπως είναι αυτονόητο, μέσα στο νεοελληνικό χάος δεν ενδιαφέρεται για οτιδήποτε ελληνικό εκτός λεκανοπεδίου Αττικής.
Παρά τις διώξεις διαμέσου των αιώνων, ο ελληνισμός επέζησε, αφού καμουφλαρίστηκε, όπως σε κάθε γωνιά της Γης. Έτσι παρά την τελευταία επιδρομή κατά των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας έμειναν αρκετές εκκλησίες και μονές από την εποχή του Βυζαντίου.
΄Ενα τέτοιο μοναστήρι κοντά στη Ρώμη, 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά συγκεκριμένα, βρίσκεται το Εξαρχικό Μοναστήρι της Παναγίας Θεοτόκου της Κρυπτοφέρρης, που ονομάζεται επίσης Ιερά Μονή του Οσίου Νείλου, ιδρύθηκε το 1004, από μια ομάδα ίταλο-βυζαντινών μοναχών, προερχομένων από τη βυζαντινή Καλαβρία και καθοδηγούμενων από τον Όσιο Νείλο του Ροσσάνο Κάλαμπρο, χαρισματικό Ηγούμενο και εξέχουσας προσωπικότητας, στην εποχή του. Η μοναστική κοινότητα έμεινε σύντομα ορφανή από τον πνευματικό της πατέρα, τον Όσιο Νείλο, και έπειτα καθοδηγήθηκε από τον πολυαγαπημένο του μαθητή, τον Όσιο Βαρθολομαίο το Νέο, συνιδρυτή του Μοναστηριού.
Σήμερα το Μοναστήρι της Κρυπτοφέρρης είναι το τελευταίο που έμεινε σε άριστη κατάσταση από τα πολυάριθμα βυζαντινά μοναστήρια, τα οποία κατά τον μεσαίωνα ήταν διαδεδομένα στη Σικελία, στην Κάτω Ιταλία και στην ίδια τη Ρώμη. Το Μοναστήρι της Κρυπτοφέρρης αποτελεί επίσης «κάτι το μοναδικό», εφόσον ιδρύθηκε πενήντα χρόνια πριν από το χωρισμό μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων και ήταν πάντοτε σε κοινωνία με την Εκκλησία της Ρώμης, διατηρώντας το βυζαντινό τυπικόν και την ανατολική μοναστική παράδοση.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΑΝΟΣ



Όταν ο τυφλός ζητιάνος στην Ιεριχώ είδε με τα μάτια της ψυχής του το Χριστό, δεν ζήτησε κάτι μικρό, ελεημοσύνη, ή μια απλή συμβουλή και λίγη παρέα, μα το πιο δύσκολο κι ακατόρθωτο : το φως του.
Ζήτα απ' το Χριστό μεγάλα πράγματα, όχι φτωχές μικρές χάρες.
Μη συμβιβάζεσαι στη ζωή. Πίστεψε ότι μπορείς κι εσύ να ζήσεις μεγάλα πράγματα, μεγάλες αλλαγές, όχι απλά κάτι λίγο, ένα μικρό βήμα.
Μπορείς κι εσύ να κάνεις άλματα, πτήσεις, αναβάσεις, μεταμορφώσεις μέσα σου και γύρω σου.
Θέλει πίστη κι άνοιγμα εμπιστοσύνης. Θέλει και ταπείνωση.
Θέλει και να το ζητάς με δύναμη, παρόλα τα γύρω εμπόδια. Ιησού, υιέ Δαβίδ, ελέησόν με!...
Θέλει να το θέλεις και να το εννοείς πρώτα εσύ μέσα σου, χωρίς αμφιβολίες και ολιγοπιστία.
Και μετά θα δεις.

Πηγή : www.atheataperasmata.com

Πτώχευση πρό των πυλών!



Του Δημήτρη Καζάκη, οικονομολόγου-αναλυτή

«Η Ελλάδα έγινε και πάλι αξιόπιστος συνομιλητής, κάτι που κατορθώσαμε με σκληρή και συστηματική δουλειά. Ξέραμε ότι η κρίση στη χώρα μας είχε βασικά αίτια και ρίζες σε αντιλήψεις και πρακτικές που χρειάζονταν να αλλάξουν. Και αυτό κάνουμε. Αλλάζουμε την Ελλάδα».

Τα παραπάνω δήλωσε πρόσφατα,για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός
Λίγες ημέρες μετά, η Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υποβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο, ουσιαστικά μηδενίστηκε.

Οι ειδικοί της εξέτασαν την «πολιτική θέληση και την ικανότητα του ελληνικού κράτους» να προωθήσει τα μέτρα λιτότητας.

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Παραμυθία - Ιερά Μονή Βατοπεδίου
Για την εικόνα αυτή διηγείται η παράδοση ότι η αρχική έκφραση των προσώπων και η στάση του σώματος του Κυρίου και της Θεομήτορος άλλαξαν, όταν συνέβη το εξής φρικτό θαύμα: Όταν κάποτε αποβιβάστηκαν κρυφά πειρατές στην παραλία της μονής και περίμεναν κρυμμένοι το πρωινό άνοιγμα της πύλης, για να επιτεθούν, ο ηγούμενος που μετά το τέλος του όρθρου έμεινε μόνος, για να συνεχίσει την προσευχή του, άκουσε τα εξής λόγια της Παναγίας: “Μην ανοίξετε σήμερα τις πύλες της μονής, αλλά ανεβείτε στα τείχη και διώξτε τους πειρατές”. Στρέφοντας το βλέμμα του εκεί είδε το Θείο βρέφος να απλώνει το χέρι του και να σκεπάζει τα χείλη της μητέρας του λέγοντας: “Μη μητέρα μου, άφησε τους να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει”. Αλλά η Παναγία πιάνοντας με το χέρι της το χέρι του Υιού της και στρέφοντας λίγο το κεφάλι, για να ελευθερώσει τα χείλη της επανέλαβε τα ίδια λόγια. Αυτός ο τελευταίος σχηματισμός των προσώπων παρέμεινε μόνιμα στην εικόνα, ενώ οι μοναχοί, αφού σώθηκαν θαυματουργικά απ΄ τους πειρατές, ευχαρίστησαν την Παναγία και ονόμασαν την εικόνα της αυτή “Παραμυθία”, που σημαίνει καταπράϋνση ή μετριασμός, ή έννοιες που εξίσου αποδίδουν το περιστατικό του θαύματος. Η εικόνα είναι τοιχογραφία και βρίσκεται στο δεξιό χορό του ομωνύμου παρεκκλησίου της μόνης.
ΠΗΓΗ: www.mountathos.gr

ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ.ΟΙ ΚΥΡΙΩΤΕΡΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΜΕΡΟΣ 1°

1. Κάθε χριστιανὸς ὀφείλει ν' ἀγαπᾶ τὸ Θεό.
"Ὀφείλεις ν' ἀγαπᾶς τὸν Κύριο καὶ Θεό σου μ' ὅλη σου τὴν καρδιὰ καὶ μ' ὅλη σου τὴν ψυχὴ καὶ μ' ὅλο σου τὸ νοῦ. Αὐτὴ εἶναι ἢ πρώτη καὶ μεγάλη ἐντολὴ (Μάτθ. 22, 37).
"Ἂν μ' ἀγαπᾶτε, τηρῆστε τὶς ἐντολές μου (Ἴω. 14, 15).
Ὅποιος ἐγκολπώθηκε τὶς ἐντολές μου καὶ τὶς ἐκτελεῖ, ἐκεῖνος εἶναι ποῦ μ' ἀγαπᾶ. Καὶ ὅποιος ἀγαπᾶ ἐμένα, θ' ἀγαπηθεῖ ἀπὸ τὸν Πατέρα μου καὶ θὰ τὸν ἀγαπήσω κι ἐγὼ καὶ θὰ φανερώσω μέσα τοῦ μυστικὰ τὸν ἑαυτό μου (Ἴω. 14, 21).
Ὅποιος δὲν μ' ἀγαπᾶ, δὲν τηρεῖ τὶς ἐντολές μου (Ἴω. 14, 24).
ΠΗΓΗ : ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ
ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2006

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ.ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ

Η γνωριμία μὲ τοὺς ἅγιους μόνο ὠφελος μπορεῖ νὰ ἔχει γιὰ ὁποῖον μελετάει τὴ ζωὴ καὶ τὸ ἔργο τους. Ἐδῶ δὲν θὰ κάνουμε πλήρη ἀναφορὰ στὸν βίο τῶν ἅγιων ἀλλὰ θὰ παρουσιάσουμε συνοπτικὰ τῶν βίο τοῦ καθενὸς ὅπως παρουσιάζεται μέσα ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ ἀρχιμ. Νικόλαου Χατζηνικολαου "...στεναγμοις ἀλαλητοις ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ" (ἔκδ.ΑΘΩΣ), συνοδεύοντας τὸν βίο τους καὶ μὲ μία προσευχὴ μέσα ἀπὸ τὸ βιβλίο μὲ σκοπὸ ὅπως γράφει στὴν εἰσαγωγὴ τοῦ βιβλίου (...νὰ γνωρίσουμε τοὺς ἅγιούς μας , ἀπὸ τοὺς ἅγιους τὸ κεκρυμμενο φρόνημά τους καὶ ἀπὸ τὸ ὀρθὸ φρόνημα νὰ διευκολυνθουμε στὴμυστικὴ κοινωνία μὲ τὸν Θεό.)
Εὐχόμαστε ἡ σύντομη ἀνάγνωση μέσα ἀπὸ τὴν ὀθόνη τοῦ ὑπολογιστὴ νὰ σᾶς ὁδηγήσει σὲ μία πιὸ βαθιά μελέτη τοῦ βίου καὶ τοῦ ἔργου τῶν ἅγιων μέσα ἀπὸ τὰ βιβλία, ὁπλίζοντας τὸν
καθένα ἀνάλογα μὲ τὸν πόλεμο ποὺ ἔχει μὲ πίστη,ἀγάπη,ὑπομονή,ἐλπίδα,πραότητα,ἐλεημοσύνη,συνχωρητικότητα,.........
Βίος τοῦ ὁσίου πατρως ἠμῶν Ἴωαννικιού του Μεγάλου
(754-846)
Ὁ θαυματουργὸς ἅγιος Ἴωαννικιος γεννήθηκε τὸ 754 στὴν ἐπαρχία τῆς Βιθυνίας. "Ὅταν ἐνηλικιώθηκε ἀκολούθησε τὸ βασιλιὰ - τὸν εἰκονομάχο τότε Λέοντα Ἴσαυρο - στοὺς πολέμους τοῦ ἐνάντια στοὺς Βουλγάρους ὁπού καὶ διακρίθηκε γιὰ τὴν ἀνδραγαθία του.
Μετὰ τὴν ἐπιστροφή του, περιφρονώντας δόξες καὶ τιμὲς ἀνεχώρησε στὸ ὀρὸς τοῦ Ὄλυμπου γιὰ νὰ ζήσει ὡς μοναχός. Ἐκεῖ συνήντησε δύο μοναχοὺς ποῦ ποτὲ δὲν τοὺς εἶχε δεῖ ἀνθρώπινο μάτι καὶ οἱ ὅποιοι φοροῦσαν τρίχινα ἐνδύματα, ἔτρεφοντο δὲ μὲ ἀγριόχορτα. Αὐτοὶ τοῦ ἀπεκάλυψαν τοὺς λογισμούς του καὶ ἀφοῦ πῆρε τὴν εὐλογία τοὺς ἀσκήθηκε σὲ διαφόρους τόπους γιὰ περισσότερα ἀπὸ πενήντα χρόνια καὶ ἀξιώθηκε πολλῶν χαρισμάτων. 'Ἔτσι σὲ πολλὰ μέρη ποῦ ἐξησε ἀναφέρονται ποικίλα θαύματα ποῦ ἔκανε κυρίως ὅμως τὸ προορατικό του χάρισμα, δηλαδὴ ἢ δυνατότητά του νὰ προλέγει ὅσα ἐπρόκειτο νὰ συμβοῦν.
Ἦταν στενὸς φίλος του ἁγίου Θεοδώρου Στουδίτου καὶ τοῦ ἁγίου Μεθοδίου Κωνσταντινουπόλεως τοῦ ὁποίου τὴν ἀνάρρηση στὸ θρόνο τῆς Κωνσταντινουπόλεως προεῖπε λίγα χρόνια νωρίτερα.
Ἢ Ἐκκλησία τιμᾶ τὴ μνήμη του στὶς 4 Νοεμβρίου.
Εὐχὴ εἰς τὴν Ἅγιαν Τριάδα
Ἡ ἔλπίς μου ὃ Πατήρ•
καταφυγή μου ὃ Υἱός•
σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον,
Τριὰς ἁγία, δόξα σοί.
ΠΗΓΗ:Αρχιμ. Νικολάου Χατζηνικολάου
...στεναγμοίς αλαλήτοις
ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ :ΑΘΩΣ

Ρωσία και Εκκλησία Μόσχας στηρίζουν τον κυπριακό αγώνα



Γι’ αυτό και θα προσευχόμαστε ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να επανέλθει η ενότητα και η ακεραιότητα της Κύπρου, ώστε οι δύο κοινότητες, η ελληνική και η τουρκική, να ζήσουν ειρηνικά, με ομόνοια και με καλές σχέσεις, διατηρώντας τις πολιτιστικές και θρησκευτικές τους παραδόσεις. Και θα συμβάλουμε σ’ αυτό με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε», συνέχισε ο Ρώσος Πατριάρχης, ο οποίος απέδωσε ιδιαίτερα υψηλή σημασία στα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Πατριάρχη Κύριλλο για την πρόσκλησή του στη Μόσχα και την εξαιρετική τιμή προς το πρόσωπό του με την απονομή του ετήσιου βραβείου του Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών, αλλά και για «τη συνεχή αγάπη, που έχει και στην Εκκλησία, αλλά και στο λαό της Κύπρου».

Πηγή : www.defencenet.gr

"Κόκκινο" από Μόσχα σε Γκιουλ για South Stream


Κατώτερη των τουρκικών προσδοκιών αποδείχθηκε η επίσκεψη στην Μόσχα του τούκρου προέδρου Γκιουλ.
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι συμφωνίες που έγιναν καθιστούν ακόμη πιο εξαρτημένη την Τουρκία από τις ρωσικές πηγές ενέργειας.

Πηγή : 1453-2009.pblogs.gr

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ


ΥΠΟΜΟΝΗ


Ὑπομονῆς ἔχετε χρείαν, Ἴνα τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ ποιήσαντες κομίσησθε τὴν ἐπαγγελίαν» (Ἔβρ. 10. 36). Αὐτοὶ ποῦ ὑπομένουν ἀγόγγυστα καὶ μὲ καρτερία τὰ πάντα, μένουν πιστοὶ στὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ. Κι αὐτοὶ ποῦ μένουν πιστοὶ στὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, θὰ πάρουν τὴν ἀμοιβὴ ποῦ ὑποσχέθηκε Ἐκεῖνος: τὴ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. Γι' αὐτὸ κι ἐσὺ «μὴ νικῶ ὑπὸ τοῦ κάκου, ἀλλὰ νίκα ἐν τῷ ἄγαθω τὸ κακόν... Μηδενὶ κακὸν ἀντὶ κάκου ἀποδίδοντες• προνοούμενοι καλὰ ἐνώπιον πάντων ἀνθρώπων μὴ ἑαυτοὺς ἔκδικουντες, ἀγαπητοί, ἀλλὰ δοτὲ τόπον τὴ ὀργή• γέγραπται γάρ• ἔμοι ἐκδίκησις, ἐγὼ ἀνταποδώσω, λέγει Κύριος» (Ρώμ. 12. 21, 17,19). Στὸν Κύριο ἀνήκει ἢ κρίσις καὶ ἢ καταδίκη ὅσων σὲ ἀδικοῦν. Σὲ σένα ἢ καλωσύνη καὶ ἢ μακροθυμία. Στὸν Κύριο ἀνήκει ἢ τιμωρία καὶ ἢ πάταξις τοῦ κάκου. Σὲ σένα ἢ ἀνεξικακία καὶ ἢ ὑπομονή.
Ἢ ὑπομονὴ στὶς δοκιμασίες εἶναι ἕνα ἀσφαλὲς μέσο γιὰ νὰ ἑνωθοῦμε μὲ τὸν Θεό. Ὅσο ὃ γογγυσμὸς χωρίζει ἀπὸ τὸν Θεό, τόσο ἢ ὑπομονὴ σφυρηλατεῖ τὴν ἐνότητά μας μαζί Του. "Ἂν λοιπὸν ὑπομένης μ' εὐγνωμοσύνη ὅλες τὶς δοκιμασίες γιὰ χάρι Του, θὰ σοὺ ἀνταπόδοση τὴν αἰώνια μακαριότητα.

Μειώσεις μισθών εως 25% στον ιδιωτικό τομέα


Πάνω από 1.000 επιχειρήσεις έχουν έτοιμες επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας με ψαλίδισμα μισθών.

Αντιμέτωποι με μεγάλες περικοπές στους μισθούς τους βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, αφού σύμφωνα με το Βήμα, έρχεται ''καταιγίδα'' ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας τους επόμενους μήνες.
Πρόκειται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ''συμφωνούν'' με το προσωπικό τους μείωση μισθών με αντάλλαγμα τη διατήρηση των υφισταμένων θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μειώσεις μισθών ξεκινούν από 10% και φθάνουν ως και το 25%.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας, τα Εργατικά Κέντρα της χώρας αλλά και από τις δικαστικές αρχές, το επόμενο διάστημα αναμένεται έκρηξη των επιχειρησιακών συμβάσεων, γεγονός που θα λειτουργήσει και ως ντόμινο για τις τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που δεν είχαν προκρίνει στην αρχή την λύση ανάλογων συμβάσεων.

Λόγος περί βλασφημίας.


ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Λόγος περί βλασφημίας

Βλασφημία! Λέξη φοβερή, λέξη που προκαλεί αποτροπιασμό, λέξη που φανερώνει ασέβεια προς το Θεό.
Η βλασφημία είναι έκφραση μίσους κατά του Θεού, είναι αποτέλεσμα βρώμικης καρδιάς και χαρακτηρίζει πονηρή ψυχή.
Η βλασφημία προκαλείται από άνθρωπο που είναι αιχμάλωτος στους δαίμονες και στην ψυχή και στο σώμα.
Ο βλάσφημος εξουσιάζεται από τον πονηρό δαίμονα, είναι η φωνή που εξέρχεται από το βάθος της κακίας, είναι η ηχώ του Ταρτάρου.
Ο βλάσφημος αγανακτεί κατά του Θεού και βγάζει από την πονηρή καρδιά του βλάσφημες εκφράσεις, γεμάτες χολή και ασέβεια! Αγανακτεί και βρίζει το Θεό Δημιουργό που τον έφερε στη ζωή από το μηδέν! Αγανακτεί και βρίζει Αυτόν που τον φύλαξε κάτω' από τη σκέπη της Χάριτος Του, για να μη χαθεί η ύπαρξη του!

Ημερολογίο απευθύνεται στα παιδιά, και παραθέτει σε όλες τις εορτές εκτός από τις Χριστιανικές.


Επιστολή Ιεράς Συνόδου σε Μπαρόζο για ημερολόγιο της Ε.Ε.

Σάββατο, 22 Ιανουάριος 2011 Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr 02:07

Επιστολή προς τον Πρόεδρο Μπαρόζο απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσον αφορά την έκδοση ημερολογίου το απευθύνεται στα παιδιά, και παραθέτει σε όλες τις εορτές εκτός από τις Χριστιανικές.

Να σημειωθεί, ότι το εν λόγω ημερολόγιο εξεδόθη με χρηματική δαπάνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της «Romfea.gr» το εν λόγω θέμα έφερε στη Σύνοδο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορήθηκε ότι με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εξεδόθη και κυκλοφορεί ένα νέο Ημερολόγιο απευθυνόμενο σε παιδιά, το οποίο παραθέτει όλες τις εορτές του Ισλάμ, του Ινδουισμού και άλλων θρησκειών, αλλά δεν αναφέρει τις Χριστιανικές εορτές.

Ποιὸς εἶναι ὃ σκοπὸς τῆς ἐπίγειας ζωῆς μας;

ΕΡ.: Ποιὸς εἶναι ὃ σκοπὸς τῆς ἐπίγειας ζωῆς μας;

ΑΠ.: Ἢ ἐπίγεια καὶ πρόσκαιρη ζωὴ μᾶς εἶναι χρόνος δοκιμασίας καὶ προετοιμασίας μας γιὰ τὴν αἰώνια ζωή. "Ὅπως γράφει ὃ ἀπόστολος, «δὲν ἔχουμε ἐδῶ μόνιμη πολιτεία, ἀλλὰ λαχταροῦμε τὴ μελλοντικὴ» (Ἔβρ. 13:14), γιατί «oσο βρισκόμαστε στὸ σῶμα, εἴμαστε μακριὰ ἀπὸ τὸν Κύριο» (Β' Κόρ. 5:6). Τώρα σπέρνουμε
μετὰ τὸν σωματικό μας θάνατο θὰ θερίσουμε. "Ὅ,τι σπέρνει ὃ καθένας μας, αὐτὸ θὰ θερίσει. «"Ἔτσι, ὅποιος σπέρνει στὸν ἀγρὸ τῶν ἁμαρτωλῶν ἐπιθυμιῶν του, θὰ θερίσει ἀπὸ ἐκεῖ ὡς καρπὸ τὴν καταστροφή. "Ὁποῖος, ὅμως, σπέρνει στὸν ἀγρὸ τοῦ Πνεύματος, αὐτὸς θὰ θερίσει ὡς καρπὸ τοῦ Πνεύματος τὴν αἰώνια ζωὴ» (Γάλ. 6:8). «Γι' αὐτὸ ἂς ἀγωνιζόμαστε μὲ ζῆλο, γιὰ νὰ εἴμαστε εὐάρεστοι στὸν Θεό, εἴτε μένοντας στὸ σῶμα εἴτε φεύγοντας ἂπ' αὐτό. Γιατί ὅλοι μας ὀφείλουμε νὰ παρουσιαστοῦμε μπροστὰ στὸ βῆμα τοῦ Χρίστου, γιὰ νὰ πάρει ὃ καθένας τὴν ἀμοιβὴ τοῦ ἀνάλογα μὲ τὰ ὅσα καλὰ ἢ κακὰ ἔπραξε σ' αὐτὴ τὴ ζωὴ» (Β' Κόρ. 5:9-10)

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
ΕΚΔ: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ
ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2007

Οἱ Ἅγιοι Κλήμης καὶ Ἀγαθάγγελος οἱ Μάρτυρες.

Οἱ Ἅγιοι Κλήμης καὶ Ἀγαθάγγελος οἱ Μάρτυρες.

Ημ. Εορτής: 23 Ιανουαρίου
Εορταζόμενο όνομα:Ἀγαθάγγελος

Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυρας Κλήμης καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἄγκυρα, ἀπὸ πατέρα Ἐθνικὸ καὶ μητέρα Χριστιανή, ποὺ ὀνομαζόταν Εὐφροσύνη. Σὲ ἡλικία δώδεκα ἐτῶν ἐκάρη μοναχὸς καὶ σὲ ἡλικία εἴκοσι ἐτῶν χειροτονήθηκε Ἐπίσκοπος Ἀγκύρας.
Ὁ μακάριος Ἱερομάρτυρας γνώρισε σὲ ὅλη του σχεδὸν τὴ ζωὴ τὸ μαρτύριο. Ὑπέστη παντοειδεῖς καὶ φρικώδεις βασάνους ἐπὶ αὐτοκράτορα Διοκλητιανοῦ (284 – 305 μ.Χ.) καὶ αὐτοκράτορα Μαξιμιανοῦ (285 – 305 μ.Χ.). Πράγματι, ὁ ἀγώνας του πρὸς τοὺς τυράννους κράτησε ἐπὶ εἴκοσι ὀκτὼ ὁλόκληρα χρόνια, χωρὶς νὰ διακόπτεται.
Στὴ φυλακὴ τῆς Ρώμης τὸν κρέμασαν σὲ ἕνα ξύλο καὶ τοῦ ξέσκισαν τὸ σῶμα μὲ σιδερένια νύχια, τὸν κτύπησαν μὲ πέτρες, τὸν ἔδεσαν σὲ τροχὸ ποὺ γυρίζοντας τοῦ συνέτριψε τὸ σῶμα, τοῦ συνέτριψαν τὰ σαγόνια καὶ τοῦ ἔβγαλαν τὰ δόντια. Ἔτσι λοιπόν, ὁ Ἱερομάρτυς Κλήμης, ἀφοῦ γνώρισε κάθε μορφὴ μαρτυρίου, ἀφοῦ ἔλεγξε μὲ τοὺς λόγους του καὶ τὸ ἅγιο παράδειγμά του τοὺς δυσεβεῖς καὶ ἀφοῦ μὲ τὴν ὑπομονὴ καὶ καρτερία του κατέπληξε καὶ αὐτοὺς τοὺς Ἀγγέλους, ἔλαβε τὸ στέφανο τῆς οὐράνιας δόξας.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις