Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Στις 10....ραντεβού με τον Θεό !


Στις 10....ραντεβού με τον Θεό !

Ο Παππούλης προσηύχετο πολύ. Και ήθελε και τα δικά του πνευματικά παιδιά να κάνουν το ίδιο. Ιδιαίτερα σε εμένα ήθελε, με κάθε τρόπο, να με πείσει να το κάνω. Γι'; αυτό συνεχώς μου μιλούσε, για την δύναμη της προσευχής. Προσευχή, παιδί μου, Ανάργυρε, έλεγε, σημαίνει συνομιλία με τον ίδιο τον Θεό, που είναι ο Πλάστης, είναι ο Δημιουργός του Σύμπαντος! Είναι Εκείνος που έπλασε τον άνθρωπο κατ'; εικόνα και ομοίωση Του. Είναι Εκείνος που έφτιαξε αυτά που βλέπουμε, αλλά και εκείνα που δεν βλέπουμε με τα ανθρώπινα μάτια μας. Τέλος είναι εκείνος που δεν αρνιέται ποτέ να συνομιλήσει μαζί μα, αρκεί να του το ζητήσουμε εμείς, όποτε θέλουμε και όσες φορές θέλουμε. Δεν πρόκειται να μας πει ποτέ όχι. Αντίθετα, είναι πάντα πρόθυμος να μας ακούσει με προσοχή και με αγάπη όπως κάνει κάθε καλός Πατέρας, όταν του το ζητά το παιδί του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και να μας δώσει ότι του ζητήσουμε, αρκεί να είναι αυτό που του ζητάμε προς το συμφέρον της ψυχής μας. Αλήθεια αναλογίστηκες ποτέ παιδί μου να συνομιλήσεις έστω και μια φορά με κάποιον από τους σημερινούς άρχοντες της Πατρίδας μας και να έγινε η επιθυμία σου; αν όχι σου συνιστώ να το τολμήσεις. Θα διαπιστώσεις ότι η επιθυμία σου θα παραμείνει απλώς επιθυμία! Ουδέποτε θα δεχτούν να μιλήσουν μαζί σου.

Βρέθηκαν λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου


Βρέθηκαν λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου

Τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου ανακάλυψαν Βούλγαροι αρχαιολόγοι στο νησάκι Ζβέτι Γιόβαν στη Σωζόπολη.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κατεστραμμένη από τους Οθωμανούς βυζαντινή εκκλησία, στην Αγία Τράπεζα της οποίας βρέθηκαν χτισμένα τα λείψανα, ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Η σαρκοφάγος, που είναι κατασκευασμένη από αλάβαστρο και έχει μήκος δεκαοκτώ και πλάτος δεκατεσσάρων εκατοστών, έκρυβε μέσα της ένα δόντι, ένα τμήμα γνάθου και οστά από χέρι.

Ο ισχυρισμός για την ανακάλυψη λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου ενισχύεται και από την ανακάλυψη ενός δεύτερου πέτρινου κυτίου, το οποίο φέρει δύο επιγραφές στα ελληνικά, η μία με το όνομα του Αγίου Ιωάννη, όπως γράφει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Πηγή : www.ant1online.gr

''Η Κύπρος είναι ενιαίο κράτος χωρίς εσωτερικά σύνορα''


''Η Κύπρος είναι ενιαίο κράτος χωρίς εσωτερικά σύνορα''

22/01/2011 22:02
Η Κύπρος είναι ενιαίο κράτος χωρίς εσωτερικά σύνορα, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος λίγο μετά το γεύμα του στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, δεσμευόμενος ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει εσωτερικά σύνορα στην Κύπρο και θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην ανεύρεση λύσης για την επανένωση του νησιού.

«Η θέση και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη. Δεν αναγνωρίζουμε τις συνοριακές γραμμές, που υπάρχουν στην Κύπρο.
Η Κύπρος είναι ενιαίο κράτος» είπε ο Πατριάρχης Μόσχας, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις ώστε να αποκατασταθεί εκείνο το επίπεδο εμπιστοσύνης των δύο κοινοτήτων, εκείνη η ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία ζούσαν οι άνθρωποι επί αιώνες και εάν σήμερα η διεθνής κοινότητα δεν είναι ικανή να επιλύσει αυτό το ζήτημα, διαθέτοντας αρκετούς μοχλούς για την επίλυσή του, τότε αυτό προκαλεί λύπη».

Ο άγιος άσωτος και ο εύσπλαχνος πατέρας

Στην παραβολή του ασώτου ο Θεός πατέρας σέβεται καταπληκτικά την ανθρώπινη ελευθερία και βούληση. Ο πατέρας της παραβολής δεν νοιάζεται για το κύρος του, για το τι θα πει ο κόσμος, ότι θα χάσει το στήριγμα, τον βοηθό του το παιδί του. Λυπάται για τη φυγή μα δεν θέλει να την αποτρέψει ενώ μπορεί. Σκανδαλίζει μερικές φορές αυτή η μεγάλη ελευθερία του Θεού. Θα θέλαμε να μας είχε πιο περιορισμένους. Δεν ξέρουμε να εκτιμούμε και να χαιρόμαστε την ελευθερία. Η αγάπη του πατέρα είναι λίαν αρχοντική. Θέλει πλησίον του αγαπητά παιδιά και όχι σκλάβους και δούλους ανελεύθερους, φοβισμένους, τρομαγμένους. Τον αφήνει να καταχρασθεί την ελευθερία του, παιχνίδι πολύ επικίνδυνο. Τα ξυλοκέρατα, ξέρετε, είναι γλυκά στην αρχή και στυφά στο τέλος όπως και αμαρτία. Δίχως Θεό ο άνθρωπος πεινά, διψά και είναι μόνος. Πείνα και δίψα ακόρεστη, μοναξιά φοβερή. Το κυνηγητό της ηδονής έφερε ανυπόφορη οδύνη. Όμως η μεγάλη αγάπη του πατέρα τον συνόδευε πάντοτε. Δεν τον έκανε να τη λησμονήσει και να απογοητευθεί. Ήταν απόλυτα βέβαιος για την αγάπη του πατέρα του και αυτό τον έσωσε. Τον έσωσε ακόμη η μη αργοπορία και η μη αναβολή. Η σωτήρια σκέψη έγινε αμέσως πράξη.
Ο πατέρας τον περιμένει, τόση ήταν η αγάπη του. Έτσι λέγουν οι άγιοι πατέρες: η ευαγγελική αυτή περικοπή μόνο αν σωζόταν από όλο το ευαγγέλιο,αρκούσε για τη σωτηρία του ανθρώπου. Η δε παραβολή δεν θα έπρεπε να λέγεται του ασώτου υιού αλλά του εύσπλαγχνου πατέρα.

Η δύναμη της Αγίας Γραφής

Κατά τη διάρκεια του Α παγκοσμίου πολέμου κάποιος στο στρατόπεδο μοίρασε στους στρατιώτες την Καινή Διαθήκη σε μικρά καλοδεμένα βιβλιαράκια. Πήρες και συ και με εκνευρισμό παρατήρησες ότι στον πόλεμο είναι απαραίτητο το ατσάλι και το μολύβι και όχι τα βιβλία. «Εδώ εάν δε μας σώσει το ατσάλι,το βιβλίο δεν θα μας σώσει σίγουρα!» Τέτοιου είδους σχόλιο έκανες, αφού μέχρι εκείνη την ημέρα τίποτα δεν εναπέθετες στην πίστη στο Θεό. Την πίστη την θεωρούσες ως κάποια παλιά καμπαρτίνα, που το ανθρώπινο καραβάνι από καταβολής κόσμου, αν και άχρηστη τη σέρνει μαζί του.
Παρόλα αυτά πήρες το βιβλιαράκι και το έβαλες μέσα στην αριστερή τσέπη. Τι συνέβη; Μόνος σου λες, θαύμα από τον Θεό και το προσυπογράφω. Την ίδια μέρα ξεκίνησε δυνατή μάχη. Γύρω σου έπεφταν τραυματίες. Ξαφνικά τραντάζεσαι. Σε χτύπησε σφαίρα. Πιάνεις με το χέρι την αριστερή πλευρά σου στο μέρος της καρδιάς. Περίμενες να τρέξει αίμα. Όταν γδύθηκες, βρήκες τη σφαίρα σε αυτό το βιβλιαράκι, ακριβώς στο μέρος της καρδιάς. Έτρεμες σαν να είχες πυρετό. Το χέρι του Θεού! Το ιερό βιβλίο σου έσωσε τη ζωή από το ατσάλι και το μολύβι. Την ημέρα αυτή την θεωρείς ως πνευματική σου γέννηση. Από την ημέρα εκείνη άρχισες να έχεις φόβο Θεού και διαφύλαξες την πίστη σου προσεκτικά. Όντως δεν είναι παλιά καμπαρτίνα! Και δεν την κουβαλά το ανθρώπινο καραβάνι μάταια.

Πηγή: Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται, Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς

Πηγή : istologio.org

Τὰ τρία ἐρωτήματα

Λέοντος Τολστόι


Μιὰ φορὰ καὶ ἕναν καιρό, ἕνας βασιλιὰς σκέφτηκε ὅτι ἂν ἤξερε πάντοτε τὴν κατάλληλη στιγμὴ γιὰ ν’ ἀρχίζει κάτι, ἂν ἤξερε ποιοὶ εἶναι οἱ κατάλληλοι ἄνθρωποι γιὰ ν’ ἀκούει καὶ ποιοὶ εἶναι ἐκεῖνοι ποὺ θάπρεπε ν’ ἀποφεύγει καὶ πάνω ἀπὸ ὅλα ἂν ἤξερε πάντοτε ποιὸ εἶναι τὸ σημαντικότερο πράγμα νὰ κάνει, δὲ θὰ ἀποτύχαινε σὲ ὅ,τι ἐπιχειροῦσε.

Καὶ ὅταν τοῦ ἦρθε αὐτὴ ἡ σκέψη, φρόντισε νὰ διακηρυχθεῖ σὲ ὁλόκληρο τὸ βασίλειό του ὅτι θὰ ἔδινε σπουδαία ἀμοιβὴ σ’ ἐκεῖνον ποὺ θὰ τοῦ μάθαινε ποιὰ εἶναι ἡ κατάλληλη στιγμὴ γιὰ κάθε ἐνέργεια, ποιοὶ εἶναι οἱ πιὸ ἀναγκάιοι ἄνθρωποι καὶ πῶς θὰ μποροῦσε νὰ ξέρει ποιὸ εἶναι τὸ πιὸ σπουδαῖο πράγμα νὰ κάνει.

Καὶ ἦλθαν σοφοὶ ἄνθρωποι στὸ βασιλιά, ἀλλὰ ὅλοι ἔδωσαν διαφορετικὲς ἀπαντήσεις στὰ ἐρωτήματα.

Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΥΚΙΟΣ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Π.ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΥΚΙΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ" ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Π.ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σε έξαρση τα Σενάρια Ελληνοτουρκικής Σύρραξης για το Προσεχές Διάστημα. Τεχνική Ένταση, Θερμό Επεισόδιο, ή Πόλεμος το 2011 ;

Ένα επικίνδυνο πολιτικό παιγνίδι στην Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς μιας Τεχνητής έντασης με την γείτονα χώρα σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Μιας τεχνητής Έντασης με μεγάλο ρίσκο εξομάλυνσης ενόψει των Τεράστιων συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Στην ένταση αυτή επενδύουν και ενισχύουν πολλοί και μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι (!!!) οι οποίοι μέχρι πρότινος είναι έξω από το παιγνίδι και ψάχνουν μια τρύπα για να εισέλθουν στην διανομή της Πίτας.
Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλά γνωστά και άγνωστα αίτια που ενισχύουν μια τέτοια κρίση ως αφορμή και ό φόβος όσων γνωρίζουν είναι πως η κατάσταση έχει μεγάλες πιθανότητες να ξεφύγει.
Αν ξεφύγει τότε ...
οι πιθανότητες ήττας της χώρας μας είναι μεγάλες καθώς υπάρχουν πολλά στρατηγικά σημεία που μπορούν να βληθούν και οι δυνάμεις άμυνας ελάχιστες.
Φυσικά από την άλλη το Τουρκικό κατεστημένο έτσι και καταφέρει ένα τόσο σημαντικό πλήγμα δεν είναι χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα. Συνεπώς οι μέχρι σήμερα συμφωνίες με την πολιτική ηγεσία της Γείτονος είναι άσκοπες καθώς θα ενισχυθεί ή εθνικιστική αντιπολιτευτική δύναμη προκειμένου να διατηρηθούν τα νεοκατακτηθέντα …
Εδώ έρχεται κα συνδέεται ο φόβος της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας με τον τίτλο «που πότε και πώς».

Η ελληνική γλώσσα είναι μόδα στην Τουρκία


Η ελληνική γλώσσα είναι μόδα στην Τουρκία

Ολο και περισσότεροι Τούρκοι, κάθε ηλικίας, συμμετέχουν σε πανεπιστημιακά προγράμματα εκμάθησης ελληνικών σε ολόκληρη τη χώρα

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΟΥΖΕΛΗ | Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011


Το κτίριο του Σισμανόγλειου Μεγάρου στην Κωνσταντινούπολη. Εφέτος, από τα 450 άτομα που έκαναν αίτηση για δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, επιλέχθηκαν 350- και αυτό λόγω έλλειψης καθηγητών και αιθουσών.



Είκοσι χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει εφέτος το Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Αγκυρας. Και ενώ το μέλλον των ελληνικών σπουδών διαγράφεται ανησυχητικό στα δυτικά πανεπιστήμια, η εικόνα που φθάνει από την Τουρκία είναι εντελώς διαφορετική- και πολύ αισιόδοξη.

ALARM - Codex Alimentarius: Το απόλυτο διατροφικό μέσο μαζικής εξόντωσης; Η σύγχρονη παγκόσμια κοινωνική μαγεία

Codex Alimentarius: Το απόλυτο μέσο αποπληθυσμού

Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις, λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης σημαντικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να «ομογενοποιήσουν» τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής...

Επιμέλεια - προσαρμογή: Χρήστος Βαγενάς

Πολύ λίγοι είναι προς το παρόν εκείνοι που έχουν ακούσει για την ύπαρξη του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius), ενώ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την πανίσχυρη αυτή εμπορική επιτροπή. Σύμφωνα με την ανα­κοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κώδικα
(http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp), αποστολή του είναι να «προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών και να διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών του διεθνούς εμπορίου, προωθώντας παράλληλα τον συντονισμό όλων των κανονισμών που αφορούν στην παραγωγή τροφής και λαμβάνονται από διεθνείς κυβερνητι­κούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς».
Η λειτουργία του Δια­τροφικού Κώδικα στηρίζεται σε μία σύμπραξη ανάμεσα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization - FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό (World Health Organization - WHO).

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ.ΟΣΙΟΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ.

Η γνωριμία μὲ τοὺς ἅγιους μόνο ὠφελος μπορεῖ νὰ ἔχει γιὰ ὁποῖον μελετάει τὴ ζωὴ καὶ τὸ ἔργο τους. Ἐδῶ δὲν θὰ κάνουμε πλήρη ἀναφορὰ στὸν βίο τῶν ἅγιων ἀλλὰ θὰ παρουσιάσουμε συνοπτικὰ τῶν βίο τοῦ καθενὸς ὅπως παρουσιάζεται μέσα ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ ἀρχιμ. Νικόλαου Χατζηνικολαου "...στεναγμοις ἀλαλητοις ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ" (ἔκδ.ΑΘΩΣ), συνοδεύοντας τὸν βίο τους καὶ μὲ μία προσευχὴ μέσα ἀπὸ τὸ βιβλίο μὲ σκοπὸ ὅπως γράφει στὴν εἰσαγωγὴ τοῦ βιβλίου (...νὰ γνωρίσουμε τοὺς ἅγιούς μας , ἀπὸ τοὺς ἅγιους τὸ κεκρυμμενο φρόνημά τους καὶ ἀπὸ τὸ ὀρθὸ φρόνημα νὰ διευκολυνθουμε στὴ μυστικὴ κοινωνία μὲ τὸν Θεό.)
Εὐχόμαστε ἡ σύντομη ἀνάγνωση μέσα ἀπὸ τὴν ὀθόνη τοῦ ὑπολογιστὴ νὰ σᾶς ὁδηγήσει σὲ μία πιὸ βαθιά μελέτη τοῦ βίου καὶ τοῦ ἔργου τῶν ἅγιων μέσα ἀπὸ τὰ βιβλία, ὁπλίζοντας τὸν καθένα ἀνάλογα μὲ τὸν πόλεμο ποὺ ἔχει μὲ πίστη,ἀγάπη,ὑπομονή,ἐλπίδα,πραότητα,ἐλεημοσύνη,συνχωρητικότητα,.........

Ὁ Ἅγιος Τιμόθεος ὁ Ἀπόστολος

Ὁ Ἅγιος Τιμόθεος ὁ Ἀπόστολος Ημ. Εορτής: 22 Ιανουαρίου Εορταζόμενο όνομα: Τιμόθεος Σύμφωνα μὲ τὶς πληροφορίες πού μας παρέχουν οἱ Πράξεις τῶν Ἀποστόλων καὶ οἱ Ἐπιστολὲς τοῦ Ἀποστόλου Παύλου, ὁ Τιμόθεος ἦταν ὁ πιὸ ἀγαπητὸς μαθητής του καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς πιὸ στενοὺς συνεργάτες τοῦ Ἀποστόλου Παύλου. Τὸ ὄνομά του εἶναι ἑλληνικὸ καὶ σημαίνει αὐτὸς ποὺ τιμᾶ τὸν Θεό, ἀλλὰ καὶ αὐτὸν ποὺ τιμᾶ ὁ Θεός. Ὁ Ἅγιος Ἀπόστολος Τιμόθεος γεννήθηκε μᾶλλον στὰ Λύστρα τῆς Λυκαονίας ἢ πιθανὸν στὴ Δέρβη, ἀπὸ πατέρα Ἕλληνα Ἐθνικὸ καὶ μητέρα πιστὴ Ἰουδαία, προφανῶς ἐκ γενετῆς καὶ πιθανὸν προσήλυτη, ποὺ ὀνομαζόταν Εὐνίκη. Κατὰ τὴν μαρτυρία τοῦ Ἀποστόλου Παύλου, ἦταν εὐσεβής, ὅπως καὶ ἡ μάμμη του, ἐκ μητρός, Λωΐς. Ὁ Τιμόθεος δέχθηκε ἀπὸ τὶς εὐσεβεῖς αὐτὲς γυναῖκες τὴν πρώτη θρησκευτικὴ ἀγωγὴ καὶ διδάχθηκε ἀπὸ βρέφος τὰ ἱερὰ γράμματα. Μὲ τὸν τρόπο αὐτὸ προετοιμάσθηκε κατάλληλα νὰ ἀποδεχθεῖ στὴ συνέχεια τὴν Χριστιανικὴ πίστη. Ἡ ὁριστικὴ μεταστροφή του στὸν Χριστιανισμὸ φαίνεται νὰ ἔγινε κατὰ τὴν Α’ Ἀποστολικὴ περιοδεία, ὅταν ὁ Ἀπόστολος Παῦλος μαζὶ μὲ τὸν Βαρνάβα ἐπισκέφθηκαν τὰ Λύστρα τῆς Λυκαονίας καὶ πιθανὸν φιλοξενήθηκαν ἀπὸ τὴν οἰκογένεια τοῦ Τιμοθέου. Ὅταν ὁ Ἀπόστολος Παῦλος κήρυττε τὸ Εὐαγγέλιο στὰ Λύστρα, εἶναι ἐπίσης βέβαιο ὅτι ὁ Τιμόθεος παρακολούθησε τὸ κήρυγμά του καὶ ἔγινε μάρτυρας τῶν διωγμῶν καὶ τῶν παθημάτων ποὺ ὑπέστη ὁ Ἀπόστολος ἐκεῖ. Ἡ ἐμπειρία τῶν γεγονότων αὐτῶν φαίνεται ὅτι ἐπηρέασε ἔντονα τὸν Ἀπόστολο Τιμόθεο καὶ τὸν προετοίμασε ἐσωτερικὰ νὰ δεχθεῖ τὴν διδασκαλία τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ καὶ νὰ πιστέψει σὲ Αὐτόν. Μετὰ τὰ γεγονότα στὴ Δέρβη καὶ στὰ Λύστρα τῆς Λυκίας, ὁ Ἀπόστολος Παῦλος παρέλαβε μαζί του τὸν πιστὸ καὶ ἀχώριστο συνοδό του τὸν Τιμόθεο. Ἔκτοτε ὁ Τιμόθεος ἔγινε ὁ πιὸ προσφιλὴς καὶ ἀφοσιωμένος μαθητὴς καὶ συνεργὸς τοῦ Ἀποστόλου Παύλου στὸ ἔργο τῆς ἱδρύσεως τῶν Ἐκκλησιῶν στὶς διάφορες περιοχὲς τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καὶ τῆς Ἑλλάδος ἀργότερα καὶ τῆς στηρίξεως τῆς πίστεως τῶν διωκομένων Χριστιανῶν. Ἀνέλαβε πολλὲς σημαντικὲς καὶ ἐμπιστευτικὲς ἀποστολὲς γιὰ σπουδαία Ἐκκλησιαστικὰ ζητήματα, παρὰ τὸ νεαρό της ἡλικίας καὶ τὴν ἀπειρία του. Συγκεκριμένα, συνεχίζοντας τὴν Β’ Ἀποστολικὴ περιοδεία διελθόντες διὰ μέσου τῆς Φρυγίας καὶ τῆς Γαλατίας, ἔφθασαν στὴν Μοισία καὶ Τρωάδα καὶ διαπλεύσαντες τὴ Σαμοθράκη ἦλθαν στὴ Νεάπολη καὶ ἀπὸ ἐκεῖ στοὺς Φιλίππους τῆς Μακεδονίας. Ἀπὸ ἐκεῖ, ὁδοιποροῦντες , πέρασαν ἀπὸ τὴν Ἀμφίπολη καὶ Ἀπολλωνία καὶ κατέληξαν στὴ Θεσσαλονίκη. Στὴ Θεσσαλονίκη ὁ Τιμόθεος ἐργάσθηκε ἀθόρυβα καὶ ἀποδοτικά, συνέβαλε οὐσιαστικὰ στὸ ἔργο τοῦ Ἀποστόλου Παύλου τόσο γιὰ τὴν ἵδρυση τῆς Χριστιανικῆς Κοινότητας, ὅσο καὶ γιὰ τὴν στήριξη τῆς πίστεως τῶν Χριστιανῶν τῆς Θεσσαλονίκης. Ὅμως τὸ ἔργο τοῦ εὐαγγελισμοῦ τῶν Θεσσαλονικέων ἀπὸ τὸν Ἀπόστολο Παῦλο καὶ τοὺς συνεργάτες του, Τιμόθεο καὶ Σίλα, διεκόπη ἀπὸ τὴν ἀντίδραση φθονερῶν Ἰουδαίων, ποὺ δὲν πίστεψαν στὸ κήρυγμά τους καὶ τοὺς ἐξανάγκασαν νὰ ἐγκαταλείψουν τὴν Θεσσαλονίκη καὶ νὰ καταφύγουν στὴν Βέροια. Ἀπὸ τὴν Ἀθήνα, ὁ Ἀπόστολος Παῦλος, ἀγωνιώντας γιὰ τὴν κατάσταση τῶν Χριστιανῶν τῆς Θεσσαλονίκης, ἀπέστειλε τὸν Τιμόθεο, προκειμένου νὰ στηρίξει τοὺς χειμαζόμενους πιστούς της ἐκκλησιαστικῆς κοινότητας τῆς Θεσσαλονίκης καὶ νὰ τοὺς παρηγορήσει στὶς θλίψεις τους. Ἀργότερα, ὅταν ὁ Ἀπόστολος Τιμόθεος ἀκολούθησε τὸ Παῦλο στὴν Κόρινθο, παρέμεινε κοντά του, ἀγωνιζόμενος μαζί του. Κοντὰ στὴν Γ’ Ἀποστολικὴ περιοδεία, ὅταν ὁ Ἀπόστολος Παῦλος πέρασε ἀπὸ τὰ μέρη τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καὶ κατέληξε στὴν Ἔφεσο, παρέμεινε ἐκεῖ γιὰ μία τριετία ἔχοντας μαζί του τὸν Τιμόθεο, τὸν ὁποῖο ἀπέστειλε σὲ εἰδικὲς ἐμπιστευτικὲς ἀποστολὲς στὴ Μακεδονία μαζὶ μὲ τὸν Ἔραστο καὶ ἴσως μὲ ἄλλους ἀδελφοὺς στὴν Κόρινθο. Λίγο ἀργότερα, ὁ Τιμόθεος μὲ τὸν Ἀπόστολο Παῦλο ἐπέστρεψαν ἀπὸ τὴν Κόρινθο στὴ Μακεδονία καὶ στὴ συνέχεια ἀποβιβάσθηκαν στὴν Τρωάδα καὶ διαπλέοντες τὸ ἀνατολικὸ Αἰγαῖο, πέρασαν ἀπὸ τὴν Μίλητο. Ἀπὸ τὴν Μίλητο διῆλθαν ἀπὸ τὰ νησιὰ Κῶ, Ρόδο, ἔφθασαν στὰ Πάταρα καὶ ἀπὸ ἐκεῖ στὴν Τύρο, τὴν Πτολεμαΐδα καὶ τὴν Καισάρεια καὶ κατέληξαν στὰ Ἱεροσόλυμα. Στὰ Ἱεροσόλυμα ὁ Ἀπόστολος Τιμόθεος παρέμεινε κοντὰ στὸν Ἀπόστολο Παῦλο κατὰ τὴν ἐκεῖ φυλάκισή του καὶ κατόπιν τὸν συνόδευσε στὴ φυλακὴ στὴ Ρώμη. Εἶναι βέβαιο, ὅτι κατὰ τὴν τελευταία μετάβαση τοῦ Ἀποστόλου Παύλου στὰ Ἱεροσόλυμα, μετὰ τὴν πρώτη ἀποφυλάκισή του ἀπὸ τὴ Ρώμη, συνοδευόταν ἀπὸ τὸν Ἀπόστολο Τιμόθεο, τὸν ὁποῖο μάλιστα ἄφησε στὴν Ἔφεσο ὡς Ἐπίσκοπο μέχρι καὶ τοῦ ἐπισυμβάντος μαρτυρικοῦ θανάτου του. Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος ἀπέστειλε πρὸς τὸν Ἅγιο Τιμόθεο, ὡς Ἐπίσκοπο Ἐφέσου, δύο Ἐπιστολές, ποὺ ἐμπεριέχονται στὸν κανόνα τῶν βιβλίων τῆς Καινῆς Διαθήκης, καὶ οἱ ὁποῖες λόγω τοῦ ποιμαντικοῦ περιεχομένου αὐτῶν καλοῦνται ποιμαντικές. Κατὰ παλαιὰ παράδοση ὁ Ἀπόστολος Τιμόθεος μαρτύρησε στὴν Ἔφεσο ἐπὶ Δομετιανοῦ ἢ Νερούα, ὅταν πῆγε στὰ καταγώγια τῶν εἰδωλολατρῶν, γιὰ νὰ τοὺς ἀποτρέψει ἀπὸ ἀπάνθρωπες τελετὲς καὶ θυσίες καὶ γεμάτος ἀπὸ Θεῖο ζῆλο, ἐπειδὴ δὲν ἀνεχόταν νὰ βλέπει αὐτὰ τὰ ἀτοπήματα, τοὺς συνέστησε νὰ μὴν συνεχίσουν τὶς αἰσχρές τους πράξεις. Τότε ἐκεῖνοι ἐξοργίσθηκαν καὶ ὅρμησαν ἐναντίων τοῦ Ἁγίου, τὸν ὁποῖο φόνευσαν μὲ ρόπαλα. Τὸ τίμιο λείψανο αὐτοῦ μετακομίσθηκε τὸ ἔτος 356 μ.Χ. ἐπὶ Κωνσταντίου στὴν Κωνσταντινούπολη καὶ ἐναποτέθηκε ἐντὸς τῆς Ἁγίας Τραπέζης τοῦ ναοῦ τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, ὅπου ἐτελεῖτο καὶ ἡ Σύναξή του. Στὴν ἴδια Ἁγία Τράπεζα εἶχαν ἐναποτεθεῖ τὰ ἱερὰ λείψανα τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων Ἀνδρέου καὶ Λουκᾶ. Ὅταν ὁ Ἰουστινιανὸς ἀνοικοδόμησε καὶ μετασκεύασε τὸ ναὸ τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, ποὺ εἶχε ἀνεγείρει ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος, ἄφησε τὴν Ἁγία Τράπεζα ὡς εἶχε, ἀδιασάλευτη, περιορισθεῖς μόνο στὴν κατασκευὴ ἀργυροῦ καλύμματος. Ἡ Σύναξη τοῦ Ἀποστόλου Τιμοθέου ἐτελεῖτο τὸν 6ο αἰώνα μ.Χ. στὴν Ὀρμίσδα. Ἀπολυτίκιον. Ἦχος δ’. Χρηστότητα ἐκδιδαχθείς, καὶ νήφων ἐν πᾶσιν, ἀγαθὴν συνείδησιν ἱεροπρεπῶς ἐνδυσάμενος, ἤντλησας ἐκ τοῦ σκεύους τῆς ἐκλογῆς τὰ ἀπόρρητα· καὶ τὴν πίστιν τηρήσας, τὸν ἴσον δρόμον τετέλεκας, Ἱερομάρτυς Ἀπόστολε Τιμόθεε. Πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Ἕτερον Ἀπολυτίκιον. Ἦχος γ’. Θείας πίστεως. Τέκνον γνήσιον, τοῦ Παύλου ὤφθης, ὡς παρίστησι, καὶ συνεργάτης, ἀγαπητὸς κατὰ πάντα Τιμόθεε· καὶ διαπρέψας τῷ λόγῳ τῆς χάριτος, ἀθλητικῶς ἐδοξάσθης Ἀπόστολε. Ὅθεν πρέσβευε, Κυρίῳ τῷ σὲ δοξάσαντι, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος. Κοντάκιον. Ἦχος α’. Χορὸς Ἀγγελικός. Τιμόθεον πιστοί, τὸν συνέκδημον Παύλου, καὶ θεῖον μαθητήν, καὶ πιστὸν συνεργάτην, ἐνθέως τιμήσωμεν, πρὸς αὐτὸν ἀνακράζοντες· Ἀεὶ πρέσβευε, τῷ Βασιλεῖ τῶν ἁπάντων, δοῦναι ἄφεσιν, ἁμαρτιῶν ἡμῖν πᾶσιν, ὡς θεῖος Ἀπόστολος. Ἕτερον Κοντάκιον (μετὰ τοῦ Ὁσιομάρτυορος Ἀναστασίου). Ἦχος α’. Τὸν τάφον σου Σωτήρ. Τὸν θεῖον Μαθητήν, καὶ συνέκδημον Παύλου, Τιμόθεον πιστοί, εὐφημήσωμεν ὕμνοις, σὺν τούτῳ γεραίροντες, τὸν σοφὸν Ἀναστάσιον, τὸν ἐκλάμψαντα, ἐκ τῆς Περσίδος ὡς ἄστρον, καὶ ἐλαύνοντα, τὰ ψυχικὰ ἡμῶν πάθη, καὶ νόσους τοῦ σώματος. Μεγαλυνάριον. Χερσὶ ταῖς τοῦ Παύλου ὁλοσχερῶς, Χριστῷ ἀνετέθης, τῷ τῶν ὅλων δημιουργῷ, καὶ τῆς ἐν Ἐφέσῳ, Ἁγίας Ἐκκλησίας, ποιμὴν σοφὸς ἐδείχθης, μάκαρ Τιμόθεε. Ἕτερον Μεγαλυνάριον (μετὰ τοῦ Ὁσιομάρτυρος Ἀναστασίου) Παύλου ἐχρημάτισας Μαθητής, Τιμόθεε μάκαρ, ὡς Ἀπόστολος εὐκλεής· θείων δὲ χαρίτων, ἐπλήσθης ἐναθλήσας, Χριστοῦ Ὁσιομάρτυς, ὦ Ἀναστάσιε. www.synaxarion.gr

Καργάκος για κρυφό σχολειό - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ (video)

Καργάκος για κρυφό σχολειό - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ (video)

Ο Σαράντος Καργάκος μιλάει για το κρυφό σχολειό και παραθέτει τη μαρτυρία του Στέφανου Κανέλλου, φίλου του Ρήγα και του Κοραή που σε επιστολή του το 1822 σε Γερμανό θεατρικό συγγραφέα και του μιλάει για κρυφό σχολειό. Την επόμενη χρονιά, το 1823, θυσιάζεται στην Κρήτη, κάτι που του προσδίδει το στοιχείο της αξιοπιστίας.




Πηγή : hellenicrevenge.blogspot.com

Η Ρωσία θα φυλάει τα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας μέχρι το 2044

Η Ρωσία θα φυλάει τα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας μέχρι το 2044

Την οριογραμμή Αρμενίας-Τουρκίας θα εξακολουθήσει στην πράξη να φυλάει η Ρωσία μέχρι το 2044: η παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα, επικεντρωμένη σε μία μεγάλη βάση στη βορειοδυτική Αρμενία, έξω από την πόλη Γκιούμρι (πρώην Λενινακάν, πρώην Αλεξανδροπόλ) παρατείνεται, μαζί με την επέκταση της χρονικής ισχύος της σχετικής συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών Εντουάρντ Ναλμπαντιάν ανακοίνωσε χθες την άφιξη στο Γιερεβάν του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβιέντεφ για διήμερη επίσκεψη σήμερα και αύριο. Στη διάρκειά της, θα συνυπογράψει με τον Αρμένιο πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν τη χρονική επέκταση για 49 χρόνια τής (με αρχική διάρκεια 25 χρόνων) συμφωνίας του 1995 που ορίζει και τα σχετικά με την ύπαρξη και τις δραστηριότητες της ρωσικής στρατιωτικής βάσης του Γκιούμρι, καθώς και την ενίσχυση με επιπλέον 3.000άνδρες της ρωσικής αποστολής που ήδη αποτελούν αρκετές χιλιάδες στρατιωτικοί.

Ο Ναλμπαντιάν, μιλώντας χθες στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiyia-24, υπογράμμισε την πάγια μετασοβιετική πεποίθηση των κυβερνήσεων της Αρμενίας ότι η ισχυρή στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην περίκλειστη φτωχή χώρα των 3,2 εκατομμυρίων κατοίκων αποτελεί άμεση εγγύηση ασφάλειας, τη στιγμή που δεν έχει επιλυθεί η διένεξη με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ ούτε έχουν εξαλειφθεί οι προοπτικές αναζωπύρωσής της: «Η ρωσική πλευρά -είπε- θα βοηθήσει στον εφοδιασμό της Αρμενίας με σύγχρονα οπλικά συστήματα».

Τα σύνορά της με την Αρμενία τα είχε κλείσει η Τουρκία το 1993, συμπαραστεκόμενη στο σύμμαχό της Αζερμπαϊτζάν.

Ντ.Β. (Πηγές: Reuters, ΑΠΕ)

Πηγή : www.enet.gr

Η μεταστάθμευση της Σχολής Αεροπορίας Στρατού αναβαθμίζει την τουρκική απειλή στο Αιγαίο και την Κύπρο

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Εμπορικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης Σπάρτη (Isparta) Ηasan Huseyin Kacikoc, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, στις 21-1-2011, θα προβεί στη διενέργεια διαγωνισμού για την κατασκευή έργων υποδομής στο αεροδρόμιο Suleyman Demirel της παραπάνω πόλεως, στα πλαίσια σχεδιασμού μεταστάθμευσης της Σχολής Αεροπορίας Στρατού από το Etimesgut της Άγκυρας στη Σπάρτη. Ο διαγωνισμός αυτός περιλαμβάνει την κατασκευή υποστέγων ελικοπτέρων-αεροσκαφών, ελικοδρομίων, διαδρόμων προσγείωσης μικρών αεροσκαφών, κέντρου συντήρησης-επισκευών, κοιτώνων προσωπικού, αιθουσών συσκέψεων και διδασκαλίας, σταθμό Α΄ Βοηθειών κ.λπ. Ταυτόχρονα, η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από το βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Sait Dilek, ο οποίος γνωστοποίησε ότι τα σχετικά πρωτόκολλα παραχώρησης γης είχαν υπογραφεί πριν από 2 χρόνια, ενώ τα έργα υποδομής προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα 2,5 έως 4 ετών.

Τερματίζεται τον επόμενο μήνα το πρόγραμμα αποναρκοθέτησης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο

Τερματίζεται τον επόμενο μήνα το πρόγραμμα αποναρκοθέτησης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο λόγω της μη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για επέκταση του προγράμματος σε περιοχές εκτός της Νεκρής Ζώνης. Αυτό ανακοίνωσε χθες η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και Επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Lisa Buttenheim, σημειώνοντας ότι στα πλαίσια του προγράμματος έχουν απομακρυνθεί όλα τα ναρκοπέδια που βρίσκονταν εντός της Νεκρής Ζώνης, εκτός από τέσσερα λόγω της έλλειψης πρόσβασης. Σημείωσε ότι από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος, τον Νοέμβριο του 2004, πάνω από 27.000 χιλιάδες νάρκες (κατά προσωπικού και αντιαρματικές) έχουν απομακρυνθεί και καταστραφεί από τους ναρκαλιευτές των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Συνολικά 74 ναρκοπέδια που υπήρχαν εντός της Νεκρής Ζώνης, συνολικής έκτασης πέραν των 9,7 τετραγωνικών χιλιόμετρων γης έχουν καθαριστεί ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κέντρου Αποναρκοθέτησης Κύπρου (Mine Action Centre in Cyprus-MACC) περίπου 15.000 χιλιάδες νάρκες πιθανόν να εξακολουθούν να βρίσκονται στο νησί. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυπριακή Κυβέρνηση, μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος των ΗΕ και υλοποιείται από τη UNOPS με την υποστήριξη της ειρηνευτικής δύναμης και μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί τουλάχιστον €14,3 εκατ.

Πηγή : www.strategyreport.gr

Πώς μπλοκάρουμε ακατάλληλες ιστοσελίδες εύκολα χωρίς πρόγραμμα...


Εναν πολύ εύκολο τρόπο για να μπλοκάρουμε ακάταλληλες ιστοσελίδες και ιδιαίτερα αυτές με πορνογραφικό περιεχόμενο μας τον δίνει το OpenDNS μέσω μιας υπηρεσίας του που καλείται FamilyShield.

To OpenDNS είναι μια δωρεάν παγκοσμίως διαθέσιμη υπηρεσία ονοματολογίας (DNS - Domain Name Service).

Όμηροι στο Αιγαίο απο τα λάθη Παπανδρέου

Του Αλέξανδρου Τάρκα

Κίνδυνο εγκλωβισμού της κυβέρνησης στη, διπλωματική και νομική, παγίδα που στήνει η Τουρκία για διαχωρισμό της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου διαπιστώνουν πεπειραμένα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Το σήμα συναγερμού της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας διατυπώνεται ενόψει της προσέγγισης που εξετάζουν οι πρωθυπουργοί κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Τ. Ερντογάν με την υπογραφή, αρχικά, ενός «κειμένου αρχών», στη συνέχεια με τη διαπραγμάτευση επί του αυξομειούμενου εύρους των ελληνικών χωρικών υδάτων και, τελικά, με την παραπομπή ασαφούς αριθμού εκκρεμοτήτων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Οι επαφές Αθήνας-Άγκυρας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σε πολύ πιο προχωρημένο σημείο απ’ ότι παραδέχεται η κυβέρνηση, όπως αποκαλύφθηκε και στις 27 Νοεμβρίου 2010 στον «Κόσμο του Επενδυτή» από το σύμβουλο έκδοσης της «Α&Δ» Στ. Λυγερό και από τον κ. Δημ. Κωνσταντακόπουλο με τη δημοσιοποίηση τμημάτων απορρήτου εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών.

Το κίνημα των διοδίων και των εισιτηρίων ανησυχεί την κυβέρνηση...σειρά έχει το κίνημα κατά της "κάρτας του πολίτη"...

Αρχίζουν να ανησυχούν σοβαρά στο ΟΑΣΑ, αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών με το κίνημα που εμφανίζεται στα διόδια, με το να σηκώνουν τις μπάρες για να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα και το οποίο φαίνεται να επεκτείνεται στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προτρέποντας τους επιβάτες να μην ακυρώνουν τα εισιτήρια, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στις αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων που φτάνουν το 40% και για τις κάρτες έως και 80%. Ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα μέλη της κίνησης πολιτών “Ακρίβεια Στόπ” και “Επιβάτες της Θεσσαλονίκης”, προέβησαν σε συμβολική κατάληψη λεωφορείων και προέτρεπαν το επιβατικό κοινό να μην ακυρώνει τα εισιτήρια. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στους σταθμούς του Μετρό στο Σύνταγμα και του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.
Εμφανώς προβληματισμένος, μεταφέροντας την κυβερνητικό ανησυχία από τις αυξημένες αντιδράσεις των πολιτών στα διόδια ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δ. Ρέππας προσπάθησε σήμερα στη Βουλή να κατευνάσει τα πνεύματα. Όπως είπε απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τους εμπλεκομένους στα έργα…

Για την μείωση της τιμής των διοδίων δεν είπε τίποτα, απλά αναφέρθηκε στη μείωση μόνο στην περίπτωση των δρόμων υπό κατασκευή…

Οι ένοπλες δυνάμεις και το ράσο στου αγώνες του Ελληνικού έθνους.

Πρωτοπρ. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός -Ευχαριστώ για την τιμητική σας πρόσκληση να είμαι ο ομιλητής στην σημερινή επέτειό σας. «Η Η­ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» είναι εορτή και πανήγυρις όλου του Έθνους, το όποιο σεμνύνεται για τον Στρατό όλων των Όπλων και αποτίνει φό­ρο τιμής στα εκλεκτά τέκνα του, που επωμίζονται ε­κούσια την υψηλή αποστολή να προασπίζουν την ε­δαφική ακεραιότητα της χώρας μας από οποιαδήποτε απειλή, διασώζοντας συνάμα την ελευθερία της. Μαζί δε με τα μόνιμα μέλη των Ένοπλων Δυνάμεων μας συμμετέχουν στην χαρά σας και όλοι οι Έλληνες, άν­δρες και γυναίκες, που έχουν την τιμή να έχουν φορέ­σει ή να φορούν σήμερα την τιμημένη στολή σας, εκ­πληρώνοντας το ιερό χρέος προς την Πατρίδα με την στράτευση τους.

Έσχατος πάντων συνεορτάζει μαζί σας και ο ομιλών, που αυτή την στιγμή αναπολεί την διετία της στρατιωτικής του θητείας, μία από τις ιερό­τερες και ευεργετικότερες γι’ αυτόν περιόδους της ζω­ής του.

Μας δολοφονούν από τον ουρανό! Οι χημικοί ψεκασμοί στην υπηρεσία της Τρόικας-αντισταθείτε πριν σας γεμίσουν θάνατο, εσάς και τα παιδιά σας...

Τις τελευταίες μέρες έχει γεμίσει ο ουρανός της Αθήνας με χημικές ουρές. Έχουν προηγηθεί οι ψεκασμοί από αεροπλάνα που δεν δίνουν σχέδια πτήσης και είναι ν απορείς γιατί δεν τα γκρεμίζει η Πολεμική μας Αεροπορία. Το γεγονός ότι δεν υποβάλλουν σχέδια πτήσης είναι πληροφόρηση που έχει το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" από πρώην υπουργό που έψαξε το θέμα για να πάρει την σχετική απάντηση.
Ποιοι και γιατί μας δολοφονούν; Ποιοι και γιατί μας βομβαρδίζουν με φόβο, αργές αντιδράσεις, πανικό και νέες μοντέρνες ασθένειες;
Γιατί πύκωσαν οι πτήσεις με την εμφάνιση της Τρόικας;

Κάποιοι θα μας πουν γραφικούς, όπως κι εκείνους που δεκαετίες τώρα υποστήριζαν ότι το Αιγαίο είναι τίγκα στα πετρέλαια.

Οι "γραφικοί" σήμερα δικαιώνονται...

-Αλήθεια κυρά Μπιρμπίλη που νοιάζεσαι για το περιβάλλον, γιατί δεν ρωτάς το αγόρι με το κολάν, να σου εξηγήσει τι διάβολο συμβαίνει πάνω από τα κεφάλια μας;





"Τα μεγάλα μυστικά κρύβονται πάντα σε κοινή θέα"

Άλντους Χαξλεϋ



Όλοι όσοι ακόμα κοιτάμε ουρανό, έχουμε παρατηρήσει ότι είναι μέρες, που μοιάζει με ομίχλη να είναι καλυμμένος..

Κι οι ακόμα πιο παρατηρητικοί, θα έχουν προσέξει, ότι η ομίχλη, μοιάζει να ξεκινά από τις ουρές, που κάποια αεροπλάνα στο διάβα τους αφήνουν..

Υπάρχουν ουρές που διαλύονται σχεδόν αμέσως, κι εκείνες που μένουν για πολύ χρόνο στον ουρανό.. Κάνοντας κάτι σαν «τεχνητά σύννεφα». Κι όλα αυτά την ίδια μέρα (με τις ίδιες ατμοσφαιρικές συνθήκες)..

Ψυχικές καί σωματικές ασθένειες. Γ.Πορφυρίου

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

Ψυχικὲς καὶ σωματικὲς ἀσθένειες.

Ὃ Γέροντας, πάντοτε ἔδινε προτεραιότητα στὴν ἀσθένεια τῆς ψυχῆς, ἄσχετα ἂν ἢ ἀσθένεια τοῦ σώματος ἦταν σοβαρή. Πολλοὶ ἄσθενεις ἐπισκέπτες τοῦ ζητοῦσαν πιεστικά, νὰ προσευχηθῆ μόνο γιὰ τὴν ἴαση τῆς σωματικῆς ἀσθένειάς τους. Δὲν μποροῦσαν νὰ τὴν ὑπομείνουν. Νόμιζαν, ὅτι ἢ παράταση τῆς σωματικῆς τους ἀσθένειας θὰ κλονίση τὴν πίστη τους στὸν Χριστὸ καὶ θὰ τοὺς ὁδήγηση τελικὰ στὴν ἀσθένεια τῆς ψυχῆς. Κατὰ τὸν Γέροντα, συνέβαινε ἀκριβῶς τὸ ἀντίθετο: Ἢ ἀνεπίγνωστη ἀσθένεια τῆς ψυχῆς τους, ἢ ἁμαρτία, τοὺς ἔκλεινε τὰ μάτια καὶ δὲν ἔβλεπαν τὸ ὑψηλὸ παιδαγωγικὸ νόημα τῆς σωματικῆς τους ἀσθένειας, ποῦ ἐπέτρεπε ἢ ἀγάπη τοῦ θεοῦ. Ὃ Γέροντας ἤξερε, ὅτι ἂν προσευχόταν μόνο γιὰ τὴ σωματική τους ἴαση, δὲν θὰ τοὺς βοηθοῦσε, διότι οὐσιαστικὰ θὰ ἔμεναν ἀνίατοι. Πάντα προσπαθοῦσε νὰ σύνδεση τὴν σωματική τους θεραπεία μὲ τὴν ψυχική τους ἴαση.

Ἕνας χριστιανὸς ψυχίατρος, ἀκούσθηκε νὰ λέη σὲ μία θρησκευτικὴ συνάθροιση: Ἐγώ, ὡς ψυχίατρος, δὲν εἶμαι ἰατρὸς τῆς ψυχῆς τοῦ ἀνθρώπου, ἀλλὰ τοῦ νευρικοῦ του συστήματος.

Η πνευματική κρίση και τα αίτιά της (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Η πνευματική κρίση και τα αίτιά της (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη σε μοναχούς και λαϊκούς στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, Τρικόρφου Φωκίδος. Η ομιλία αυτή πραγματοποιήθηκε στις 2/12/2009.

Ομιλία με θέμα : Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ

Μέρος α'


Μέρος β'

Πηγή : gerontasnektarios.blogspot.com

Tεχνητή Ένταση, Θερμό Επεισόδιο, ή Πόλεμος το 2011

Σε έξαρση τα Σενάρια Ελληνοτουρκικής Σύρραξης για το Προσεχές Διάστημα.

Ένα επικίνδυνο πολιτικό παιγνίδι στην Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς μιας Τεχνητής έντασης με την γείτονα χώρα σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Μιας τεχνητής Έντασης με μεγάλο ρίσκο εξομάλυνσης ενόψει των Τεράστιων συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Στην ένταση αυτή επενδύουν και ενισχύουν πολλοί και.....μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι (!!!) οι οποίοι μέχρι πρότινος είναι έξω από το παιγνίδι και ψάχνουν μια τρύπα για να εισέλθουν στην διανομή της Πίτας.
Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλά γνωστά και άγνωστα αίτια που ενισχύουν μια τέτοια κρίση ως αφορμή και ό φόβος όσων γνωρίζουν είναι πως η κατάσταση έχει μεγάλες πιθανότητες να ξεφύγει.
Αν ξεφύγει τότε ... οι πιθανότητες ήττας της χώρας μας είναι μεγάλες καθώς υπάρχουν πολλά στρατηγικά σημεία που μπορούν να βληθούν και οι δυνάμεις άμυνας ελάχιστες.

Φτιάχνουν έθνος ανιστόρητων - Καταργούν το υποχρεωτικό μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία...

Την έντονη αντίδραση επιφανών ιστορικών και πανεπιστημιακών προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί το μάθημα της Ιστορίας από τη Β’ και Γ’ Λυκείου και να ενταχθεί μόνο ως μάθημα επιλογής στο Λύκειο θεωρητικής κατεύθυνσης.

Σε ανοικτή επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, που ανήκει στη Διεθνή Ένωση Ιστορικών Σπουδών, υποστηρίζουν ότι το εύρος της ελληνικής ιστορίας δεν καλύπτεται από τις τρεις ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται για την Α’ Λυκείου και επισημαίνουν ότι η Ιστορία ταλανίζεται όχι μόνο από ανεπαρκείς μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και από τις εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, «και αυτό σε μία χώρα, όπου γεννήθηκε η ιστορική επιστήμη», όπως αναφέρουν.

«Θα επρόκειτο για μία καταδίκη του ελληνικού λαού, που έχει διασώσει την ιστορική του μνήμη από την αρχαιότητα ως σήμερα, να υποστεί μέσα από μία ελλειπτική και πτωχή Παιδεία τη μείωση της ιστορικής του γνώσης, με αποτέλεσμα την εξασθένιση της ιστορικής του συνείδησης» αναφέρουν ιστορικοί και πανεπιστημιακοί, σημειώνοντας: «η επαρκής διδασκαλία της είναι απαραίτητη προϋπόθεση μίας Παιδείας ουσιαστικής, μίας ουμανιστικής Παιδείας και γιατί όχι μίας εθνικής - έναν όρο που διέγραψε το υπουργείο Παιδείας από την ονομασία του - εκτός εάν η Πολιτεία μας θέλει να δωρίσει ένα συλλογικό αλτσχάιμερ στον ελληνικό λαό».

Πηγή : www.defencenet.gr

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Οικονόμισσα - Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας


Η εικόνα αυτή ζωγραφίστηκε σε ανάμνηση των λόγων της Θεοτόκου προς τον ιδρυτή της Λαύρας άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, ότι αυτή θα είναι εκείνη που θα μεριμνά στο εξής για την υλική συντήρηση της μονής και να μην ονομάζεται άλλος “οικονόμος” στη Λαύρα, γιατί αυτή θα είναι η “Οικονόμισσα” σ' αυτήν. Πράγματι μέχρι σήμερα ο μοναχός που είναι επιφορτισμένος με το ανάλογο διακόνημα στην Λαύρα δεν ονομάζεται “οικονόμος”, αλλά “παραοικονόμος”, δηλαδή βοηθός οικονόμου. Η εικόνα, που παριστάνει συνολικά 14 πρόσωπα που έχουν σχέση με τη μονή και την ίδρυσή της, βρίσκεται στην Λιτή αριστερά της κεντρικής εισόδου προς το καθολικό μέσα σε ξύλινο προσκυνητάρι.

Πηγή : www.mountathos.gr

Οι ψυχολογικές προϋποθέσεις της υπακοής και της ελευθερίας

Η διάκριση του πνευματικού

Ο πνευματικός πατέρας ακροβατεί ανάμεσα στις εντολές του θεού και τις αδυναμίες του πιστού.
Σταθμίζει διακριτικά την προαίρεση και τις δυνατότητες του πιστού, πριν τον παροτρύνει στην εφαρμογή του Θείου θελήματος. Διότι η υπακοή προϋποθέτει πνευματική εγρήγορση, αβίαστη συγκατάθεση και ψυχική δύναμη.
Αν ο πνευματικός προσπαθήσει να επιβάλλει αδιάκριτα το θείο λόγο μπορεί να συντρίψει μια ευάλωτη προσωπικότητα. Γι' αυτό οφείλει να λάβει υπ' όψιν του τις ψυχολογικές δυνατότητες του πιστού.
Η ανθρώπινη εσωτερικότητα δεν είναι μόνο πνευματική αλλά και ψυχολογική. Στην ποιμαντική και την εξομολόγηση ο πνευματικός εστιάζει την προσοχή του σε πνευματικές μεταβλητές όπως: αγάπη - μίσος, ταπείνωση - έπαρση, υπακοή - ανυπακοή, πνευματική εγρήγορση - ακηδία, φιληδονία - εγκράτεια ενώ παραβλέπει τις ψυχολογικές μεταβλητές όπως: υγεία - παθολογία, αυτοπεποίθηση - μειονεκτικότητα, συνειδητό - υποσυνείδητο, εσωστρέφεια - εξωστρέφεια, επικοινωνιακές δεξιότητες - κοινωνική απόσυρση.
Οι ψυχολογικοί παράγοντες δεν πρέπει να παραβλέπονται διότι προσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό την υπαρξιακή πραγματικότητα. Αρνητικά συναισθήματα όπως: ανασφάλεια, φοβίες, έμμονες ιδέες, αδικαιολόγητο άγχος και θλίψη επηρεάζουν τη δομή και τη λειτουργία της προσωπικότητας και παρεμποδίζουν την πνευματική πορεία των χριστιανών.
Ο ρόλος του πνευματικού πατέρα δεν εξαντλείται στην ενημέρωση του πιστού σχετικά με το τι θέλει ο Θεός από αυτόν, ούτε στην παρότρυνση εφαρμογής του Θείου θελήματος, αλλά στην προετοιμασία του πιστού να αποδεχθεί το Θείο λόγο και να τον εφαρμόσει στην πράξη. Το κύριο έργο του είναι να συμβάλλει στην δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να γίνει δυνατή η εφαρμογή του Θείου θελήματος.
Ο πνευματικός πατέρας είναι ο γεωργός ο οποίος αφαιρεί τα παράσιτα, οργώνει και ποτίζει το χωράφι ώστε να καταστεί έτοιμο για την σπορά. Το έργο του περιλαμβάνει και τη σπορά αλλά δεν περιορίζεται σε αυτήν. Ούτε βέβαια έχει νόημα να διαμαρτύρεται για την ποιότητα του αγρού. Η βασική μέριμνα είναι η καλλιέργεια του εδάφους ώστε αυτό να καταστεί γόνιμο. Διότι όταν επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες, ο σπόρος ξέρει από μόνος του πώς να γίνει ώριμο φυτό και να δώσει καρπούς.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις