Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ

Ο μοναχός... ο αλκοολικός Κάποτε στο Άγιον Όρος ήταν ένας μοναχός που διέμενε στις Καρυές. Έπινε καθημερινά και μεθούσε και γινόταν αιτία να σκανδαλίζονται οι προσκυνητές. Κάποια στιγμή πέθανε και ανακουφισμένοι κάποιοι πιστοί πήγαν στον γέροντα Παϊσιο να του πουν με ιδιαίτερη χαρά ότι επιτέλους λύθηκε αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Ο π. Παϊσιος τους απάντησε ότι γνώριζε για το θάνατο του μοναχού, αφού είδε ολόκληρο τάγμα αγγέλων που ήρθαν να παραλάβουν την ψυχή του. Οι προσκυνητές απόρησαν και διαμαρτυρήθηκαν και κάποιοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν στον γέροντα Παΐσιο για ποιον ακριβώς μιλούσαν, νομίζοντας ότι δεν κατάλαβε ο γέροντας. Ο γέροντας Παΐσιος τους διηγήθηκε: "Ο συγκεκριμένος μοναχός γεννήθηκε στη Μ. Ασία, λίγο πριν την καταστροφή όταν οι Τούρκοι μάζευαν όλα τα αγόρια. Για να μην το πάρουν από τους γονείς του, αυτοί το έπαιρναν μαζί τους στο θερισμό και για να μην κλαίει, του έβαζαν λίγο ρακί στο γάλα για να κοιμάται. Ως εκ τούτου μεγαλώνοντας έγινε αλκοολικός. Κάποια στιγμή και μετά από αποτρεπτικές απαντήσεις από διάφορους γιατρούς να μην κάνει οικογένεια, ανέβηκε στο Όρος και έγινε μοναχός. Εκεί βρήκε γέροντα και του είπε ότι είναι αλκοολικός. Του είπε ο γέροντας να κάνει μετάνοιες και προσευχές κάθε βράδυ και να παρακαλεί την Παναγία να τον βοηθήσει να μειώσει κατά 1, τα ποτήρια που έπινε. Μετά ένα χρόνο κατάφερε με αγώνα και μετάνοια να κάνει τα 20 ποτήρια που έπινε, 19 ποτήρια. Ο αγώνας συνέχισε με την πάροδο των χρόνων και έφτασε τα 2-3 ποτήρια, με τα οποία όμως πάλι μεθούσε." Ο κόσμος έβλεπε χρόνια ένα αλκοολικό μοναχό που σκανδάλιζε τους προσκυνητές, ο Θεός έβλεπε ένα αγωνιστή μαχητή που με μεγάλο αγώνα αγωνίστηκε να μειώσει το πάθος του. Χωρίς να ξέρουμε γιατί ο κάθε ένας προσπαθεί να κάνει αυτό που θέλει να κάνει, με ποιο δικαίωμα να κρίνουμε την προσπάθεια του. ΠΗΓΗ:

ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ

Συλλογίσου…. Ήταν μια φορά ένας νεαρός, ο οποίος συμπεριφερόταν μερικές φορές βίαια. Ο πατέρας του, του έδωσε ένα σακουλάκι με καρφιά και του είπε να καρφώνει ένα καρφί στο πεζοδρόμιο μπροστά από τον κήπο κάθε φορά που θα έχανε την υπομονή του και θα μάλωνε με κάποιον. Την πρώτη μέρα έφτασε στο σημείο να καρφώσει 37 καρφιά στο πεζοδρόμιο. Κατά τις εβδομάδες που ακολούθησαν έμαθε να ελέγχει τον εαυτό του και ο αριθμός των καρφιών που κάρφωνε στο πεζοδρόμιο λιγόστευε συνεχώς μέρα με τη μέρα: είχε ανακαλύψει ότι ήταν πιο εύκολο να συγκρατείται από το να καρφώνει καρφιά. Τελικά, έφτασε η μέρα κατά την οποίa ο νεαρός δεν έβαλε ούτε ένα καρφί στο πεζοδρόμιο. Τότε πήγε στον πατέρα του και του είπε ότι εκείνη την ημέρα δεν χρειάστηκε να βάλει ούτε ένα καρφί. Τότε ο πατέρας του, του είπε να βγάζει ένα καρφί για κάθε μέρα που θα περνούσε χωρίς να χάσει την υπομονή του. Οι μέρες πέρασαν και ο νεαρός τελικά μπόρεσε να πει στον πατέρα του ότι είχε βγάλει όλα τα καρφιά απ το πεζοδρόμιο. Ο πατέρας τότε, οδήγησε τον υιό του στο πεζοδρόμιο μπροστά από τον κήπο και του είπε: - «Παιδί μου, συμπεριφέρθηκες καλά, αλλά κοίτα πόσες τρύπες έχει το πεζοδρόμιο. Αυτό δεν θα είναι πια όπως πριν. Όταν μαλώνεις με κάποιον και του λες κάτι προσβλητικό, του αφήνεις μια πληγή όπως αυτή. Μπορείς να μαχαιρώσεις έναν άνθρωπο και μετά να του βγάλεις το μαχαίρι, ωστόσο όμως θα του μείνει πάντα μια πληγή.» «Λίγη σημασία έχει πόσες φορές θα ζητήσεις συγνώμη, η πληγή που γίνεται με τα λόγια κάνει τόση ζημιά όσο και μία πληγή στο σώμα σου. Οι φίλοι είναι σπάνιοι, σε κάνουν να γελάς και σου φτιάχνουν το κέφι. Πάντα είναι διαθέσιμοι να σε ακούσουν όταν το χρειάζεσαι, σε αγαπάν και σε δέχονται στο σπίτι τους.» Δείξε στους φίλους σου πόσο τους νοιάζεσαι.«Μία από τις χαρές τις φιλίας είναι να ξέρεις ποιόν να εμπιστευτείς»(Alejandro Manzoni) ΠΗΓΗ: feggaroskoni.wordpress.com

Τζαμί ζήτησε ο Νταβούτογλου στη Θεσσαλονίκη

 Του Δ. Διαμαντίδη

Το ζήτημα δημιουργίας ενός τζαμιού και ενός μουσουλμανικού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη για τους ομοθρήσκους του έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Α. Νταβούτογλου κατά τη χθεσινή συνάντησή του με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης του απάντησε πως το ζήτημα του τζαμιού αφορά την κεντρική διοίκηση και σε επίσημες δηλώσεις του αρκέστηκε να πει πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τους μουσουλμάνους στην άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, ενώ για το μουσουλμανικό κοιμητήριο είπε πως έχει ήδη δρομολογηθεί. Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και στις δικές του δηλώσεις ευχαρίστησε τον κ. Μπουτάρη «για την ευαισθησία που δείχνει στο θέμα ενός τζαμιού για τους μουσουλμάνους και ενός νεκροταφείου». Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τον κ. Νταβούτογλου να δηλώνει «ερωτευμένος» με τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι ιδιαίτερα τυχερή που έχει έναν δήμαρχο με όραμα σαν τον Γ. Μπουτάρη.

Δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει ζητήματα όπως η αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη και η δρομολόγηση θαλάσσιας συγκοινωνίας ανάμεσα στις δύο πόλεις.

«Παγώνουν» για δύο χρόνια τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

του Γιώργου Γάτου

Διετή περίοδο χάριτος για τα βεβαιωμένα (και αυξανόμενα λόγω της... ύφεσης) χρέη που έχουν στα ασφαλιστικά ταμεία εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και εργοδότες δίνει η ηγεσία του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης. H τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Bουλή ο αναπληρωτής υπουργός Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης Γ. Kουτρουμάνης προβλέπει τη «διευκόλυνση» για όσους είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών και καταβάλλουν, ταυτόχρονα, ένα «έξτρα» (χαμηλότερο από τις συνήθεις δόσεις στις ρυθμίσεις χρεών) ποσό επί της κεφαλαιοποιημένης οφειλής τους μέχρι τις 31/12/2010. Oσα χρέη δεν αποπληρωθούν μέσα στη διετία με αυτή τη διαδικασία, θα μπορούν να ρυθμιστούν από την 1/1/2013 σε δόσεις... H ρύθμιση προβλέπει:

1 Tην αναστολή, μέχρι τις 31/12/2012, της λήψης αναγκαστικών μέτρων σε βάρος των οφειλετών που είτε έχασαν προηγούμενες ρυθμίσεις χρεών είτε δεν είχαν ενταχθεί σε καμία προηγούμενη ρύθμιση, εφόσον καταβάλλουν κανονικά από την 1/1/2011 τις τρέχουσες εισφορές και ένα επιπλέον ποσό έναντι των παλαιών οφειλών που θα αντιστοιχεί στο 20% της τρέχουσας εισφοράς.

Ισπανία: "Μαύρη τρύπα" 20 δισ. ευρώ για 12 τράπεζες (Σειρά μετά την Ελλάδα : Σχόλιο gareggys)

 Επιπλέον κεφαλαιακούς πόρους, ύψους 15,152 δισ. ευρώ χρειάζονται 12 ισπανικές τράπεζες, εκ των οποίων οι οκτώ είναι Ταμιευτήρια Καταθέσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες απαιτήσεις ρευστότητας και να αποφύγουν παρέμβαση του κράτους στα κεφαλαιακά τους διαθέσιμα, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τη Τράπεζα της Ισπανίας, οι κεφαλαιακές ανάγκες τοποθετούνται κάτω από τα 20 δις ευρώ που είχε καθορίσει η κυβέρνηση, η οποία επέτασσε ένα ποσοστό 10% του κεφαλαίου επί των ενεργητικών στοιχείων κινδύνου για την πλειονότητα των ταμιευτηρίων και 8% για τις τράπεζες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό (93%) από τους επιπλέον κεφαλαιακούς πόρους ύψους 15 δις χρειάζονται οκτώ ταμιευτήρια, ή συμμαχίες τους, ενώ το υπόλοιπο ποσό αντιστοιχεί στις κεφαλαιακές ανάγκες τεσσάρων τραπεζών, των Bankinter, Barclays, Deutsche Bank και Bankpyme.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Moody' s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα σε «Αα2», με αρνητικές προοπτικές.

Πηγή : imerisia.gr

88.000 οι αγνοούμενοι από τα 8,9 Ρίχτερ - 300 πτώματα σε παραλία της Σεντάι, 433 συνολικά οι νεκροί - Συναγερμός στον Ειρηνικό

- Σοκάρει ο αριθμός των αγνοουμένων - Φόβοι πως τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 1.000
- Υγρός τάφος η πόλη Σεντάι - 133 οι νεκροί από τον σεισμό, 531 οι αγνοούμενοι
- Πλοίο με 100 επιβάτες και δυο τρένα με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων παρασύρθηκαν από το τσουνάμι
- Αυξημένα τα επίπεδα ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα
- Ψυκτικό υγρό για τα πυρηνικά εργοστάσια στέλνουν στο Τόκιο οι ΗΠΑ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι εικόνες από την άνευ προηγούμενου καταστροφή που προκάλεσαν στην βορειοανατολική Ιαπωνία τα 8,9 Ρίχτερ αλλά και το τσουνάμι των 10 μέτρων, το μεγαλύτερο των τελευταίων 100 ετών, κάνουν από το πρωί το γύρο του κόσμου και συγκλονίζουν.
"Το επίσημο πρακτορείο Κιόντο μεταδίδει ότι περίπου 88.000 άνθρωποι αγνοούνται" αναφέρει επί λέξει το BBC
"Το επίσημο πρακτορείο Κιόντο μεταδίδει ότι περίπου 88.000 άνθρωποι αγνοούνται" αναφέρει επί λέξει το BBC
Αυτό κάποτε ήταν το αεροδρόμιο της Σεντάι
Αυτό κάποτε ήταν το αεροδρόμιο της Σεντάι

Στα 280 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία

 Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διμερείς διαπραγματεύσεις με τις επίσημες αρχές της Ελβετίας προκειμένου να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία με την οποία οι ελβετικές τράπεζες θα αρχίσουν να παρέχουν νόμιμα πληροφορίες για λογαριασμούς Ελλήνων μεγαλοκαταθετών. Αυτό ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια σημαντική συμφωνία. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά ευελπιστούμε ότι στο επόμενο στάδιο θα υπογραφεί και θα αφορά στην παροχή πληροφοριών για το σύνολο των ελληνικών καταθέσεων, οι οποίες πάντως σε καμιά περίπτωση δεν είναι της τάξης των 600 δισ. ευρώ, αφού στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούν τα 280 δισ. ευρώ».

Ο κ. Κουσελάς, ενημέρωσε τη Βουλή, ότι εξαιτίας των διεθνών συμφωνιών και πιέσεων για διαφάνεια, η Ελβετία «έπαψε τελευταία να θεωρείται φορολογικός παράδεισος, αφού άρχισαν να διαμορφώνονται νέοι ελκυστικοί τόποι, όπως η Σιγκαπούρη». Και πρόσθεσε, ότι τα ποσά που εισέρρευσαν στην Ελλάδα από τόκους ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία για την φορολογική περίοδο 2006-2008, ανήλθαν στο πενιχρό ποσόν των 22.816.237 ευρώ.

Ο υφυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των εσόδων παρά τη δυστοκία που καταγράφεται. «Θα κάνουμε πράξη το στόχο για τη συγκέντρωση 56 δισ. ευρώ παρά τα προβλήματα» δήλωσε και υπενθύμισε ότι το 2010 με ύφεση στα επίπεδα του 4,5%, τα έσοδα ανέβηκαν στα 51,4 δισ.

Γ. Χατζηδημητρίου

Πηγή :  imerisia.gr



Δεν χρειάζεται στην προσευχή να λέμε ατέλειωτα λόγια


Δεν χρειάζεται στην προσευχή να λέμε ατέλειωτα λόγια, φτάνουν τα λίγα και απλά! Γιατί είναι αδύνατο ν’ αμαρτήσει ένας άνθρωπος που προσεύχεται πρόθυμα και αδιάλειπτα, ένας άνθρωπος που συντρίβει την καρδιά του, ανεβάζει το νου του στον ουρανό και ομολογεί ταπεινά στον Κύριο τα αμαρτήματά του. Γιατί, ύστερ’ από μία τέτοια προσευχή, πετάει μακριά κάθε φροντίδα για τα γήινα, αποκτάει φτερά, γίνεται ανώτερος από τ’ ανθρώπινα πάθη. Τα δροσερά νερά δεν δίνουν στα φυτά τόση θολερότητα, όση δίνουν τα δάκρυα στο δέντρο της προσευχής, κάνοντάς το ν’ ανεβαίνει ψηλά, ως το θρόνο του Θεού. Έτσι, μάλιστα, Εκείνος εισακούει την προσευχή μας. Και πώς να μην εισακούσει την προσευχή μιας ψυχής, που στέκεται μπροστά Του με αυτοσυγκέντρωση, με κατάνυξη, με ταπείνωση; Μιας ψυχής που έχει μεταφερθεί νοερά από τη γη στον ουρανό; Μιας ψυχής που έχει διώξει κάθε ανθρώπινο λογισμό, κάθε βιοτική μέριμνα, κάθε εμπαθή προσκόλληση, κι έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη μυστική και πανευφρόσυνη κοινωνία με τον Κύριό της; Ναι, έτσι πρέπει να προσεύχεται ο χριστιανός. Αφού συγκεντρώσει και εντείνει όλη του τη σκέψη, τότε να ικετεύει το Θεό έμπονα. Δεν χρειάζεται να λέει ατέλειωτα λόγια, φτάνουν τα λίγα και απλά. Η ανταπόκριση του Κυρίου στην προσευχή δεν εξαρτάται από το πλήθος των λόγων, αλλ’ από τη νήψη του νου και της καρδιάς. Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς απ’ όσα λέει η Γραφή για τη στείρα Άννα, τη μητέρα του προφήτη Σαμουήλ. «Κύριε», έταξε η Άννα, «αν σκύψεις πάνω από τη θλίψη της δούλης σου και με θυμηθείς και μου δώσεις παιδί, τότε εγώ θα το αφιερώσω σ’ εσένα για όλη του τη ζωή» (Α’ Βασ. 1:11). Είναι πολλά τα λόγια αυτά; Όχι. Και όμως, επειδή με νήψη και προσοχή έκανε αυτή τη μικρή προσευχή, κατόρθωσε όσα ηθέλησε: Και την ανάπηρη φύση της διόρθωσε και την κλεισμένη μήτρα της άνοιξε και από την περιφρόνηση των ομοεθνών της λυτρώθηκε και από την άγονη γη θέρισε σιτάρι πλούσιο.

Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος

Η αληθής νηστεία – Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου


Η αληθής νηστεία – Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου

Μήπως μερικοί Χριστιανοί νηστεύουμε απρόσεκτα;

Ν η σ τ ε ύ ε ι ς ;
Απόδειξέ το μέσα από τα έργα σου…

Ε ά ν δεις φτωχό, να τον ελεήσεις
Ε ά ν δεις εχθρό, να συμφιλιωθείς μαζί του
Ε ά ν δεις μια όμορφη γυναίκα, να μην την κοιτάξεις

Ας μη νηστεύει μόνον το στόμα… αλλά και το μάτι και η ακοή και τα χέρια και τα πόδια και όλα τα μέλη του σώματος.

Το αντίδοτο του ψυχικού πόνου


Το αντίδοτο του ψυχικού πόνου
Γράφει ο Μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης

Ενώ η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την υπεραφθονία και την υπερκατανάλωση -η οικονομική κρίση έβαλε λίγο φρένο-, την υψηλή τεχνολογία, την πρόοδο της επιστήμης, τις πολλές ανέσεις και υλικές απολαύσεις, παρατηρείται σοβαρή έξαρση ψυχολογικών προβλημάτων, βλέπει κανείς γκρίζα πρόσωπα, νευρικά, ταραγμένα, φοβισμένα, αγχωμένα, θλιμμένα και στεναχωρημένα.
Ακόμη και οι νέοι ταλαιπωρούνται από έντονα προβλήματα, εσωτερικές συγκρούσεις, ψυχικά άφωτα αδιέξοδα και αβάσταχτα κενά. Νέες ωραίες, νέοι μορφωμένοι και πλούσιοι αγέλαστοι, κατηφείς και απαισιόδοξοι. Μια εποχή κατακτήσεων, αποκαλύψεων, κερδών και επιτυχιών, που όμως οι άνθρωποί της αισθάνονται στερημένοι, δίχως ψυχική υγεία, γαλήνη και χαρά. Συχνά τα πρότυπα των νέων μας είναι μελαγχολικοί τύποι της σκληρής μουσικής, της ξέφρενης και ταραγμένης. Μερικές φορές μάλιστα νομίζεις ότι τους αρέσει να καλλιεργούν τη θλίψη και την απαισιοδοξία. Αντί η μουσική να ευφραίνει και να ανασταίνει την ψυχή, την καθηλώνει στον πικρό πεσιμισμό. Είναι της μόδας τα μελαγχολικά πρόσωπα.

Μήνυμα του Μητροπολίτου Πειραιώς κ। Σεραφείμ επί τη Κυριακή της Ορθοδοξίας


Μήνυμα του Μητροπολίτου Πειραιώς κ। Σεραφείμ επί τη Κυριακή της Ορθοδοξίας


Πατέρες καί Ἀδελφοί, Τέκνα ἐν Κυρίῳ Φωτόμορφα τῆς Ἁγίας Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας, Αὐτή τήν ὥρα, πού ἀριθμοῦμε δύο χιλιάδες ἔνδεκα χρόνια Ἱστορίας μετά Χριστόν, ἡ βέβαιη ἀπάντηση στό περί Χριστοῦ ἐρώτημα, δέν βρίσκεται στίς ἀναζητήσεις τῆς θρησκείας, ἀλλά στήν ἐμπειρία τῆς πίστεως. Ὁ Χριστός εἶναι τό τέλος τῆς θρησκείας, τῶν ἀνθρώπινων ἀπόψεων περί Θεοῦ. καί εἶναι ἡ ἴδια ἡ πίστη, ἡ ἀποκάλυψη τοῦ Θεοῦ στόν ἄνθρωπο καί στήν Ἱστορία. Ἔκτοτε, δέν εἶναι ἡ θρησκεία, ἀλλά ἡ Ἐκκλησία, ὁ ζωτικός χῶρος τοῦ ἀνθρώπου∙ καί εἶναι ἡ πίστη ἤ ἡ ἀπιστία, πού κρίνει ἀντίστοιχα τόν ἄνθρωπο, καί ὅλη τήν Ἱστορία. Ὁ Χριστός εἶναι ἡ ἴδια ἡ πίστη, τό πλήρωμα μιᾶς καινῆς σχέσης Θεοῦ καί ἀνθρώπου, αὐτό ἀκριβῶς πού συνιστᾶ τό ἐκκλησιαστικό μυστήριο, τήν ἔνσαρκη πρόσληψη τοῦ ἀνθρώπου καί δι’ αὐτοῦ τῆς Ἱστορίας του.

Επιτέλους Ελληνικά (τέρμα στην…ξενομανία)

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το παρακάτω κείμενο μου το προώθησε ο φίλος Νίκος Σκουλάς, ως αντιπρόεδρος του συγκεκριμένου ελληνικού καταναλωτικού κινήματος που μας αφορά όλους και το οποίο προσυπογράφω με χαρά ελπίζοντας ότι θα αντιληφθούμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ότι η Ξενομανία είναι παντελώς άσχετη με την φιλοξενία και, επί πλέον…κοστίζει ακριβά! Ευχαριστώ για την φιλοξενία…

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η Ελλάδα βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση στην πρόσφατη ιστορία της. Χωρίς να ξεχνάμε πώς φτάσαμε ως εδώ – και λίγο πολύ όλοι το γνωρίζουμε – είναι ανάγκη, όλοι οι Έλληνες πολίτες, να ενεργοποιηθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση και να βάλουμε τη χώρα μας σε μια τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.

Τα σκληρά μέτρα που χρειάστηκε να λάβει η Κυβέρνηση πλήττουν και γίνονται περισσότερο αισθητά από τους οικονομικά αδύνατους, τους χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ιδιαίτερα τους άνεργους, ο αριθμός των οποίων καθημερινά μεγαλώνει.

Τα μέτρα αυτά πρέπει να επιδιώξουμε να τελειώσουν το γρηγορότερο δυνατό και οι θυσίες του λαού να πιάσουν τόπο, να μην πάνε χαμένες. Για τον σκοπό αυτό είναι αναγκαία η ενεργή συμπαράσταση όλων μας. Δεν αρκεί να αξιώνουμε από την Κυβέρνηση να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες, να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τη διαφθορά, να σταματήσει η σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Πρέπει και εμείς, οι πολίτες, να σκεφθούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και να δράσουμε ανάλογα.

10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ

10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ

(του Νόαμ Τσόμσκυ)

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

Μαργαρίνη.ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΤΡΩΣ;

Μαργαρίνη, μια πλαστική ουσία

Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης . Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.

Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου .Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά .
Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;
(Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρoν )
Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
To βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
Τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες ) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία. (πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD ) .

Επιστολή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

9 Μαρ 2011
«Επιστολή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά προς τον Τηλεοπτικό Σταθμό Σκάι»
Επιστολή προς τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Σκάι» απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, με την οποία εκφράζει την λύπη του και την έντονη διαμαρτυρία του, γιατί στο έκτο (6ο) επεισόδιο της σειράς «1821», με τίτλο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» αποσιωπάται πλήρως η προσφορά και η θυσία του ιερού κλήρου με επικεφαλής τον Επίσκοπο Ρωγών Ιωσήφ.

Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Κύριε Διευθυντά,

Την Τρίτη 01-03-2011 προεβλήθη από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ΣΚΑΪ» ένα επεισόδιο της σειράς «1821» το οποίο ανεφέρετο μεταξύ άλλων και στην Έξοδο του Μεσολογγίου.

Επαναπρόσληψη συνταξιούχων!!!!

Συνταξιούχοι επιστρέφουν στον ΟΣΕ από την πίσω πόρτα

Δημοσίευση 03/03/2011 07:03 Ανανέωση 03/03/2011 18:20

Μπορεί να βγήκαν στη σύνταξη από τον ΟΣΕ πριν από δύο μήνες, μαζί με εκατοντάδες άλλους συναδέλφους τους, αλλά δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς δουλειά. Η διοίκηση του Οργανισμού, με μια πρωτοφανή, όσο και σκανδαλώδη απόφαση, ανακοίνωσε την επαναπρόσληψη πέντε συνταξιούχων του ΟΣΕ και την τοποθέτησή τους, μάλιστα, σε διευθυντικές θέσεις! Τι πιο ωραίο να φεύγεις συνταξιούχος από μια δουλειά και να επιστρέφεις στην ίδια ως διευθυντής! Χωρίς να έχει υπάρξει προκήρυξη διαγωνισμού για τις συγκεκριμένες θέσεις, ο ΟΣΕ βάζει από... την πίσω πόρτα, δίνοντας μάλιστα και παχυλότατους μισθούς, σε «δικά του» παιδιά...

Τσουνάμι μετά τον σεισμό 7,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Οι πρώτες εικόνες


.- Αυτοκίνητα τα πήρε η θάλασσα - Σεισμολογικά κέντρα δίνουν 8.8 Ρίχτερ τον σεισμό.
- Τα κτίρια πήγαιναν πέρα δώθε για δύο λετπά
- Πανικός στους δρόμους, σταμάτησαν τα τρένα και οι συγκοινωνίες
- Συγκλονιστικές εικόνες - Συνεχής ενημέρωση

Το τσουνάμι χτύπησε ήδη παράλιες περιοχές της Ιαπωνίας. Αυτοκίνητα επιπλέουν καθώς και μερικά σπίτια.

Κύματα ύψους 4,6 μέτρων έφθασαν στις ακτές της Iαπωνίας στον Ειρηνικό. Εξι πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.

Τα 7,9 Ρίχτερ έγιναν στις 07:46 το πρωί ώρα Ελλάδος, 14:46 ώρα Ιαπωνίας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Ορισμένα σεισμολογικά κέντρα δίνουν τον σεισμό 8,8 Ρίχτερ.

Εκβιασμός Μέρκελ: "Πουλήστε δημόσια περιουσία για να πετύχετε μείωση επιτοκίων"

- Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για γερμανικό βέτο σε μία καλή απόφαση για την Ελλάδα
- Πίσω από την άρνηση της βοήθειας από τον Νικολά Σαρκοζί κρύβεται η Μέρκελ
- Μέρκελ: "Δεν φτάνουν τρία χρόνια για να ξεπεράσει η Ελλάδα τα προβλήματά της
- Κρίσιμη η σημερινή σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες

Ξεπέρασε για άλλη μια φορά κάθε όριο η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ η οποία πέρα από την γνωστή αδιαλλαξία που έχει φέρει στο χείλος της οικονομικής καταστροφής ολόκληρη την ευρωζώνη, πλέον απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα για να ξεπεράσει τα εσωκυβερνητικά της προβλήματα.

Με πρωτοφανή κυνικότητα η κα Μέρκελ δήλωσε ότι πέρα από την επιμήκυνση θα μπορούσε να δεχθεί ίσως και χαμηλότερα επιτόκια για το ελληνικό δάνειο από την τρόικα αρκεί η Ελλάδα να πουλήσει δημόσια περιουσία της. Αυτή τη δήλωσε έκανε απευθυνόμενη στρους βουλευτές της.

Την ίδια ώρα, μία συνέντευξη που κρύβει πίσω από τις λέξεις μηνύματα για την Ελλάδα έδωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος στην Bild, που δημοσιεύεται σήμερα.

Οι Τούρκοι λένε ότι συνέλαβαν Έλληνες πράκτορες


- Χειροπέδες σε Έλληνα υπάλληλο τράπεζας και την τουρκάλα σύζυγό του
- Τους παρακολουθούσαμε από το 2009 λέει η ΜΙΤ
- Αντιμέτωποι με το στρατοδικείο

Για ολόκληρο κύκλωμα πρακτόρων της Ελλάδας που εξαρθρώθηκε μετά από παρακολούθηση πρακτόρων την διαβόητης ΜΙΤ κάνει λόγο η εφημερίδα SABAH
Σύμφωνα με τους Τούρκους ένας Έλληνας υπάλληλος τράπεζας με τη σύζυγό του έκλεβαν στρατιωτικά μυστικά της Τουρκίας δρώντας για λογαριασμό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onalert κατάφεραν να “δώσουν” στην Ελλάδα σχέδια ανάπτυξης οπλικών συστημάτων που κατασκεύαζαν οι στρατιωτικές βιομηχανίες ASELSAN, HAVELSAN αλλά και άλλα σχέδια.
Οι Τούρκοι μιλούν μάλιστα και για “δικούς τους” οι οποίοι εμπλέκονται στο κύκλωμα που είχαν στίσει οι Έλληνες πράκτορες...

 Πηγή :  onalert.gr

Είναι η ομοφυλοφιλία ελάττωμα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, γίνεται διαρκώς λόγος για τον αρχιεπίσκοπο, συνήθως δυσμενής, επειδή αποκάλεσε την ομοφυλοφιλία "κουσούρι". Έσπευσαν αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους "προοδευτικούς" να πουν ότι αυτό είναι "ρατσισμός", ότι η ομοφυλοφιλία είναι "επιλογή", έσπευσαν και οι ομοφυλόφιλοι Ελλάδος να βγάλουν ανακοίνωση περί "ελευθερίας επιλογής", ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, και άλλα πολλά. Καιρός λοιπόν να ασχοληθούμε και εμείς με το θέμα αυτό, για να πούμε μερικά πράγματα με το όνομά τους...

Αν το να θεωρήσεις κάποιον "άρρωστο" θεωρείτο ρατσισμός, οι μεγαλύτεροι ρατσιστές θα ήταν οι γιατροί! Γιατί είναι υποχρεωμένοι από το λειτούργημά τους, καθημερινά να λένε την πικρή αλήθεια σε πλήθος ασθενείς. Μήπως θα έπρεπε να τους το κρύψουν, για να μη θεωρηθούν οπισθοδρομικοί και ρατσιστές;

Η υποχρέωση ενός γιατρού, είναι να κάνει γνωστό στον ασθενή του, ότι πάσχει από κάτι επικίνδυνο για τη ζωή του. Και αν ένας γιατρός αποκρύψει τη διάγνωση αυτή, και ο ασθενής ζημιωθεί από αυτό, ο γιατρός θα δώσει λόγο στη δικαιοσύνη.

Το ίδιο συμβαίνει και με την Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν είναι ένα "σύστημα νόμων", και "αστήρικτων δογμάτων", αλλά είναι πνευματικό ιατρείο. Και όχι μόνο έχει υποχρέωση να κάνει διάγνωση ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ, αλλά και να τους πει τη σκληρή αλήθεια για την ασθένειά τους, είτε αυτό τους αρέσει, είτε όχι. Διαφορετικά, αν ο ιερέας, (ή ακόμα και ο απλός πιστός), πει σε κάποιον "είσαι υγιής", και εκείνος ζημιωθεί στην αιώνια κατοικία του, αμελώντας τη θεραπεία, θα δώσει ο ιερέας εκείνος λόγο προς τον Θεό. Γιατί γι' αυτό είναι απεσταλμένος: Για τη θεραπεία του κόσμου.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις