Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΕΝΤΡΑ.

Είναι μια φαινομενικά απλοϊκή ιστορία. Ένα παραμύθι. Έχει όμως ένα βαθύ και μεγάλο δίδαγμα.

*********************

Ήταν μια φορά σ' ένα δάσος τρία δέντρα.

Το καθένα από αυτά είχε για τον εαυτό του έναν οραματισμό - μια προοπτική.


Το πρώτο επιθυμούσε να αξιωθεί να γίνει κάποια στιγμή ένα πολύτιμο μπαούλο• ξυλόγλυπτο• όμορφα σκαλισμένο, που μέσα του θα φυλάσσεται ένας πολύτιμος θησαυρός. Αυτό ήταν το όραμα του και η προοπτική του.


Το δεύτερο δένδρο ήθελε να αξιωνόταν να γίνει στα χέρια ενός κάλου ναυπηγού ένα μεγάλο καράβι• γερό σκαρί' όμορφο, μεγαλόπρεπο- που θα μετέφερε βασιλιάδες και επίσημα πρόσωπα• που θα έκανε ταξίδια υψηλών προσώπων.


Το τρίτο δένδρο έλεγε ότι το μόνο που θα ήθελε ήταν να είχε γίνει το πιο ψηλό και πιο δυνατό δένδρο του δάσους• έτσι ώστε οι άνθρωποι, που θα βλέπουν το ύψος του στην κορυφή του λόφου, να σκέπτονται τον Ουρανό και τον θεό.


Όμως πέρασαν τα χρόνια. Και τα πράγματα εξελίχθηκαν κάπως αλλιώς.

Παΐσιος: "Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε"...


Γέροντας Παΐσιος:

* "...θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν"
* "...ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες"...
* "...θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί..."


Σειρά από προφητείες μεγάλων γερόντων της Εκκλησίας, που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τις άκουγαν και γελούσαν. Σήμερα, όλα δείχνουν να είναι τόσο κοντά σε αυτές τις προρήσεις, που μερικοί μάλιστα λένε απερίφραστα πως "όποιος διαβάζει τις προφητείες είναι σαν να διαβάζει εφημερίδα"!!!
Διαβάζοντας τον πολύ καλό "Χασάπη", νιώθει κανείς πως ζούμε τα "γεγονότα", όπως έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος. Γεγονότα που θα αναδείξουν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Γεγονότα, τα οποία θα περάσουν από τη φωτιά και το αμόνι όλους μας, μέχρις ότου φανερωθεί η αλήθεια.

Αγιορίτες πατέρες λένε πως θα αλλάξουμε τρεις κυβερνήσεις και καμία δεν θα σταθεί!!!


Η οικονομική κατάσταση και η επικείμενη κατάρρευση, θα δρομολογήσουν σίγουρα εκλογικές αναμετρήσεις που όμως δεν.... πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα και να αναδείξουν κάποια κυβέρνηση "εθνικής ενότητας" ή όποια άλλη κυβέρνηση που να δώσει λύσεις, αφού ο λαός δεν πρόκειται πλέον να ξεγελαστεί καθώς είναι πιά ξεκάθαρο και στους πλέον ανοήτους ότι μόνον άρνηση του χρέους μπορεί να φέρει λύσεις, αλλά αυτό απαιτεί ηγέτη που να μην φοβάται για την ζωούλα του...

Και ηγέτης τέτοιος στο παρόν πολιτικό προσωπικό δεν υπάρχει.

Δεδομένης δε της δυστοκίας των όποιων πολιτικών ρευμάτων να σχηματίσουν πολιτικό φορέα που να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στις επικείμενες εκλογές και μετά την ρητή διαβεβαίωση του ιδρυτή και του οργανωτή των κλαδικών "Σπιθών" ότι "δεν πρόκειται να συστήσουμε πολιτικό φορέα για τις επόμενες εκλογές άν αυτές γίνουν τώρα" είναι βέβαιο ότι θα πάμε σε εκλογές με τους υμνητές τα εξαπτέρυγα και τις καθαρίστριες του μνημονίου... δηλαδή με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.

Aνακοινώνουν εισπρακτικό "πακέτο" 1,7 δισ. ευρώ μέχρι τις 25 Μαρτίου

14-03-2011 11:08:48

'Εχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης: Ετοιμάζουν νέο πακέτο φορολογικών και εισπρακτικών μέτρων ύψος 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ μέρος από το οποίο θα συγκεντρωθεί από μειώσεις δαπανών σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία και ... μετάθεση εξόφλησης εξοπλιστικών προγραμμάτων του 2001-2003!

Αυτό είναι αποτέλεσμα της κατάρρευσης των εισπράξεων που προβλέπονταν στον Προϋπολογισμό για το πρώτο δίμηνο του έτους

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα κληθεί να παρουσιάσει επίσημα την ... κηδεία (πορεία του προϋπολογισμού τους πρώτους μήνες του 2011), καθώς και την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών στο συμβούλιο Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε..

Την Τρίτη συνεδριάζει στις Βρυξέλλες και το Ecofin.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ταχύς θάνατος της ελληνικής οικονομίας: -4,5% το ΑΕΠ το 2010, έρχονται χειρότερα το 2011!


14-03-2011 11:33:15
Ανατριχιαστικούς ρυθμούς ταχείας κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας δίνει η Στατιστική Υπηρεσία: Κατά 4,5% συρρικνώθηκε το 2010 το πραγματικό Α.Ε.Π. στην Ελλάδα και ανήλθε σε 224,5 δισ. ευρώ, από 235 δισ. ευρώ το 2009!

Η ύφεση αυτή, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς, προήλθε κυρίως από τη μείωση της τελικής καταναλωτικής δαπάνης κατά 4,9% (η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 4,5% και της Γενικής Κυβέρνησης κατά 6,5%), την πτώση του ακαθάριστου σχηματισμού κεφαλαίου (επενδύσεις) κατά 12,3%, τη μείωση των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 4,9% και την αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 3,8%.

Παράλληλα, το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα (Α.Ε.Ε.) μειώθηκε πέρυσι κατά 2,1% και ανήλθε σε 223,9 δισ. ευρώ, από 228,6 δισ. ευρώ το 2009. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μεταβολή αυτή ήταν το αποτέλεσμα της μείωσης του Α.Ε.Π. κατά 2,1% (ονομαστική μεταβολή), που συνδυάστηκε με μείωση κατά 12,5% των πρωτογενών εισοδημάτων, που εισπράττονται από την αλλοδαπή (αμοιβές εργασίας και εισόδημα περιουσίας από την αλλοδαπή, καθώς και επιδοτήσεις που εισπράττονται από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και με μείωση κατά 7,7% των πρωτογενών εισοδημάτων που πληρώνονται στην αλλοδαπή.

Επί της ουσίας δείχνει μία οικονομία που πριν την παρέλευση τριετίας και υπό προϋποθέσεις, αποκλείεται να σταθεί στα πόδια της...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Toυρκική φρεγάτα πλέει στο Αιγαίο

Tουρκική φρεγάτα Bartin, αποπλέοντας από λιμένα Σμύρνης, κινήθηκε με νότια πορεία μεταξύ Χίου και τουρκικών παραλίων.

Στη συνέχεια έπλευσε νοτίως Χίου και ακολούθησε δυτική πορεία πλέοντας σε διεθνή ύδατα. Στις 20:30 εισήλθε εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων, μεταξύ Σκύρου Εύβοιας με βόρεια πορεία.

Καθ'όλη τη διάρκεια του πλου η τουρκική Φρεγάτα παρακολουθείται από μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011, 21:३५

ΠΗΓΗ : /www.zougla.gr

Αδύναμη να ελέγξει τον πυρηνικό εφιάλτη η Ιαπωνία – Ζήτησε βοήθεια από την ΙΑΕΑ – Φόβοι για νέα έκρηξη στη Φουκουσίμα


Τελευταία ενημέρωση: 14.03.2011 | 20:59
Πρώτη δημοσίευση: 14.03.2011 | 19:26

Συγκλονιστικός ο απολογισμός ανά επαρχία – Θρηνούν 12 επαρχίες, μόνο σε μια πόλη αγνοούνται οι 12.000 από τους 15.000 κατοίκους!
Ο καιρός σύμμαχος του πυρηνικού εφιάλτη: προς την ενδοχώρα η φορά των ανέμων
Έκανε πίσω για τα πυρηνικά η Μέρκελ – Ανέστειλε την επιμήκυνση ζωής 17 πυρηνικών μονάδων

- Επίσημη παραδοχή του Τόκιο πως δε μπορεί να ελέγξει την κατάσταση
- Ζητήθηκε και επιπρόσθετος εξοπλισμός από τις ΗΠΑ
- Φόβοι πως θα αποκαλυφθούν για πρώτη φορά οι ράβδοι πυρηνικού καυσίμου
- Σοκάρει ο αριθμός των νεκρών, ξεπέρασαν ήδη τους 4.000

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Ιαπωνία παραδέχτηκε πως δε μπορεί να θέσει υπό έλεγχο την πυρηνική κρίση που έχει ξεσπάσει μετά το σεισμό των 9 Ρίχτερ. Και ζήτησε επίσημα τη βοήθεια της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

Το Τόκιο ζήτησε από την ΙΑΕΑ την αποστολή ομάδας ειδικών για να συνδράμουν τους Ιάπωνες επιστήμονες. «Συζητούμε με την Ιαπωνία όσον αφορά τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο σημείωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Γιουκίγια Αμάνο.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις