Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Μία ακόμη πρόκληση των θερμοκέφαλων της ΠΓΔΜ αποδεικνύει την ανάγκη σύστασης ομάδας κυβερνοπολέμου

Για ακόμα μία φορά ο σκοπιανός χρήστης του google earth ονόματι jovi έκανε το θαύμα του και προσέθεσε σε τρισδιάστατη εικόνα του ελληνικού Κοινοβουλίου σειρά από σημαίες της γειτονικής χώρας. Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία ο αγαπητός μας "γείτονας" αποφάσισε να μας αποδείξει ότι μπορεί να τοποθετήσει τη σημαία του κράτους του, μπροστά από το σύμβολο της ελληνικής Δημοκρατίας και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Πρόκειται για το ίδιο "ευφυές" άτομο που πριν από μερικούς μήνες είχε βάλει τη σημαία της ΠΓΔΜ πάνω στον ιστό του Λευκού Πύργου στο google earth, γεγονός που καταδίκασε η κυβέρνηση των Σκοπίων, η οποία ζήτησε από τη google να κατεβάσει τη σημαία. Όμως με την άκρως εθνικιστική και ψευδοαρχαιολατρική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Γκρουέφσκι τι άλλο μπορεί να περιμένει άλλωστε κανείς.


Πάντως από τα δύο αυτά περιστατικά καθώς και από δύο ακόμα πρόσφατα, δηλαδή την καταχώρηση της νήσου Μεγίστης ως τουρκικό έδαφος και της παρουσίασης της ελληνικής Θράκης ως Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης προκύπτει ένα ερωτηματικό. Είναι γνωστή σε όλους η υπηρεσία της Αστυνομίας για το ηλεκτρονικό έγκλημα, λιγότερη γνωστή είναι η υπηρεσία ανοικτών πηγών του ΓΕΕΘΑ και της ΕΥΠ.

ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ


Τοσπουδαίο είναι να μπούμε στην Εκκλησία. Να ενωθούμε με τους συνανθρώπους μας, με τις χαρές και τις λύπες όλων. Να τους νιώθουμε δικούς μας, να προσευχόμαστε για όλους, να πονάμε για την σωτηρία τους, να ξεχνάμε τους εαυτούς μας. Να κάνομε το παν γι' αυτούς, όπως ο Χριστός για μας. Μέσα στην Εκκλησία γινόμαστε ένα με κάθε δυστυχισμένο και πονεμένο κι αμαρτωλό. Κανείς δεν πρέπει να θέλει να σωθεί μόνος του, χωρίς να σωθούν και οι άλλοι. Είναι λάθος να προσεύχεται κανείς για τον εαυτό του, για να σωθεί ο ίδιος. Τους άλλους πρέπει να αγαπάμε και να προσευχόμαστε να μη χαθεί κανείς. να μπουν όλοι στην Εκκλησία. Αυτό έχει αξία. Και μ' αυτή την επιθυμία πρέπει να φύγει κανείς απ' τον κόσμο, για να πάει στο μοναστήρι ή στην έρημο


Μέσα στην Εκκλησία, που έχει τα μυστήρια που σώζουν, δεν υπάρχει απελπισία. Μπορεί να είμαστε πολύ αμαρτωλοί. Εξομολογούμαστε, όμως, μας διαβάζει ο παπάς κι έτσι συγχωρούμαστε και προχωρούμε προς την αθανασία, χωρίς καθόλου άγχος, χωρίς καθόλου φόβο


Όποιος ζει τον Χριστό, γίνεται ένα μαζί Του, με την Εκκλησία Του. Ζει μια τρέλα! Η ζωή αυτή είναι διαφορετική απ' τη ζωή των ανθρώπων. Είναι χαρά, είναι φως, είναι αγαλλίαση, είναι ανάταση. Αυτή είναι η ζωή της Εκκλησίας, η ζωή του Ευαγγελίου, η Βασιλεία του Θεού. «Η Βασιλεία του Θεού εντός ημών εστίν» (Λουκ. 17,21). Έρχεται μέσα μας ο Χριστός κι εμείς είμαστε μέσα Του. Και συμβαίνει όπως μ' ένα κομμάτι σίδηρο που τοποθετημένος μες στη φωτιά γίνεται φωτιά και φως. έξω απ' τη φωτιά, πάλι σίδηρος σκοτεινός, σκοτάδι

Συνεχίζεται η «υπερθέρμανση» του πλανήτη – Πρωτοφανείς χιονοθύελλες πλήττουν τη Ν. Κορέα


Και καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, όπως διακηρύττουν παντού εγχώρια και εξωχώρια «παπαγαλάκια» επιζητώντας πολιτικά οφέλη, στη Νότια Κορέα οι χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 100 ετών πλήττουν τη χώρα. Χειρότερα δοκιμάζονται οι ανατολικές ακτές της χώρας
Το χιόνι έχει φτάσει στο 1 μέτρο ύψος έχοντας προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τις ενεργειακές υποδομές της χώρας. Ο Στρατός της Νότιας Κορέας έχει κινητοποιήσει περί τους 12.000 άνδρες για τον απεγκλωβισμό περιοχών που έχουν αποκοπεί από την υπόλοιπη χώρα.
Οι αρχές εφοδίαζαν όλη την Κυριακή με τρόφιμα αποκλεισμένα χωριά ενώ για σήμερα αναμένονταν νέες χιονοθύελλες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες εξάλλου στην Ν. Κορέα πάγωσαν τα νερά του ποταμού Han που διασχίζει τη Σεούλ για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια.

Πηγή : www.defencenet.gr

Και επίσημα η Ιαπωνία έπεσε κάτω από την Κίνα στην κατάταξη των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη

Στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης υποχώρησε η ιαπωνική οικονομία το 2010, καθώς το ονομαστικό ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 5,47 τρισ. δολάρια, έναντι 5,88 τρισ. δολάρια στην Κίνα.
Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία ήταν στη δεύτερη θέση από το 1968. Tέταρτη παραμένει η Γερμανία.

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, το ιαπωνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,1% σε ετήσια βάση, καθώς παρατηρήθηκε επιβράδυνση στις εξαγωγές, ενώ περιορίζεται η επίδραση από τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Οι αναλυτές προέβλεπαν, σύμφωνα με το Bloomberg πτώση του ΑΕΠ κατά 2%. Για το πρώτο φετινό τρίμηνο βλέπουν ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 0,9% και επιτάχυνση της ανάπτυξης στο 1,9% μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Ο γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης για τα ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ (ομιλία)


ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ
Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ!
 

Ακούστε

Τουρκία: Το 58,1% λέει «ναι» στο να πάρει ο στρατός τον έλεγχο της χώρας

Έρευνα η οποία διεξήχθη τον προηγούμενο μήνα στην Τουρκία, αποκαλύπτει τις απόψεις των Τούρκων...

γύρω από θέματα όπως η Δημοκρατία, ο στρατός, η οικονομία και το κουρδικό. Η MetroPOLL- Κέντρο Στατιστικών και Κοινωνικών Ερευνών στην Τουρκία πραγματοποίησε έρευνα με θέμα τις αντιλήψεις των Τούρκων γύρω από καίρια ζητήματα που απασχολούν το τουρκικό κράτος όχι μόνο τώρα, αλλά τα τελευταία χρόνια. Στην έρευνα συμμετείχαν 3,880 άτομα.
Αρχικά, οι συμμετέχοντες κλίήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα, κατά πόσο η «κοσμική» ζωή στην Τουρκία βρίσκεται σε κίνδυνο, όπου το 53% Απάντησε «ναι» και μόνο το 31,6% «όχι». Αναφορικά, με την πολιτική ζωή της χώρας, οι ερωτηθέντες κλίθηκαν να απαντήσουν σχετικά με την αντίληψή τους για το αν ο στρατός θα πρέπει να πάρει τον έλεγχο της χώρας εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο . Στο σημείο αυτό, αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας, σύμφωνα με την οποία το 58,1% απάντησαν «ναι», ενώ το 37,1% «όχι». Συνεπώς, πάνω από τους μισούς κρίνει σωστή τη στρατιωτική παρέμβαση προκειμένου να «προστατευτεί» η κοσμική ζωή της χώρας.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις