Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Θα «ξενιτεύονται» για να πάνε σχολείο


Μεγάλο το πρόβλημα για τους μαθητές στη Μαγνησία Ριζικά θα αλλάξει από το Σεπτέμβριο η ζωή για περίπου 250 μαθητές του Νομού Μαγνησίας. Παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου θα πρέπει να «ταξιδεύουν» για να μπορέσουν να φτάσουν στα νέα τους σχολεία μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει τον Καλλικράτη και στην Εκπαίδευση. Παράλληλα όμως με τους μαθητές μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι οικογένειές τους αλλά και οι τοπικές κοινωνίες, στις οποίες το σχολείο αποτελεί πηγή ζωής. Το χτύπημα του κουδουνιού την ερχόμενη σχολική χρονιά θα βρει εκατοντάδες μαθητές σε νέα προαύλια. Η διαδικασία των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων, η οποία επηρέασε σημαντικά τη Μαγνησία, φέρνει στο προσκήνιο τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα έχει για την τοπική κοινωνία ο Καλλικράτης στην Εκπαίδευση. Αρχικά με βάση την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας καταργείται το Λύκειο Καναλίων με 24 μαθητές, το κτήριο του οποίου κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 80 και ανακαινίστηκε πρόσφατα.

Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1985


H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και .........μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.
Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση..

Ὁμιλία περὶ τῆς ἀληθοῦς ἐλευθερίας Ἅγιος Νεκτάριος (Ἐπίσκοπος Πενταπόλεως)


Ὁ ἄνθρωπος, πλασμένος γιὰ νὰ εἰκονίζη μικρογραφικῶς ἐπὶ τῆς γῆς τὴν ἀπειρομεγέθη εἰκόνα τοῦ θείου Δημιουργοῦ, ἦταν ἀπαραίτητο νὰ εἶναι προικισμένος μὲ τὶς ἰδιότητες τοῦ Θεοῦ, ὥστε νὰ ἔχη τὴν ἀναφορὰ του σ’ Αὐτόν. Ὡς εἰκόνα τοῦ Θεοῦ ὁ ἄνθρωπος ἔπρεπε νὰ εἶναι ὂν αὐτοσυνείδητον, ἐλεύθερον, καὶ αὐτεξούσιον, διότι ὂν χωρὶς συνείδησι τῆς ὑπάρξεώς του, χωρὶς ἐλευθερία, χωρὶς ἐξουσίαν ἐπὶ τοῦ ἑαυτοῦ του εἶναι ἀνάξιο τῆς ὑψηλῆς αὐτῆς κλήσεως, τοῦ ὑψηλοῦ αὐτοῦ προορισμοῦ ποὺ τοῦ ἐπεφύλαξε ἡ μεγάλη βουλὴ τοῦ Θείου Δημιουργοῦ. Ἡ ἐλευθερία ἄρα τοῦ ἀνθρώπου εἶναι ἀναγκαία συνέπεια τῆς μεγάλης ἀποστολῆς του, τῆς διαπλάσεώς του καὶ τῆς παρουσίας του μέσα στὸν κόσμο, καὶ ἑπομένως προσὸν ἀναγκαῖον καὶ σεβαστόν. Χωρὶς τὴν ἐλευθερίαν ὁ ἄνθρωπος θὰ ἦταν ἰσότιμος μὲ τὰ λοιπὰ ζῶα· ἡ δουλεία θὰ ὑπέτασσε τὶς ἐνέργειές του καὶ θὰ ὡδηγοῦσε τὶς σκέψεις του μέσα σὲ ἕνα περιωρισμένο κύκλο, ὅπου θὰ περιεστρέφετο· οἱ ἰδέες τοῦ καλοῦ, τοῦ ἀγαθοῦ, θὰ ἦσαν ἄγνωστοι σ’ αὐτόν• θὰ ἀγνοοῦσε τί εἶναι αἰσχρόν, τί κακόν, τί ψευδὲς καὶ δὲν θὰ εἶχε ἐξουσία αὐτενεργείας, δυνατότητα νὰ ἐξέλθη ἀπὸ τὸν περιωρισμένο κύκλο τῶν ἐμφύτων ὁρμῶν. Ἡ ἄγνοια τοῦ καλοῦ, τοῦ ἀγαθοῦ, τοῦ ἀληθινοῦ θὰ καταστοῦσε τὸν ἄνθρωπον ἕνα ὂν ἀνήθικον, θὰ διέγραφε τὴν ἠθικὴν ὡς λέξιν ἐστερημένην νοήματος, ἀφοῦ οἱ πράξεις του θὰ ἦσαν ἠθικῶς ἀδιάφοροι καὶ γι’ αὐτὸ ἀχαρακτήριστοι.

Μας συντηρούν φρούδες ελπίδες για την έξοδο από την κρίση 20/03/2011 18:26

Του Γιάννη Τριήρη
Σε λίγες μέρες στις 24 και 25 Μαρτίου, πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., στην οποία η χώρα μας στηρίζει-κατά την κυβέρνηση- πολλά για την μείωση της έντασης της κρίσης.
Είναι πράγματι , όμως, τόσο κρίσιμη η Σύνοδος αυτή ή θα αποδειχθεί για μια ακόμη φορά ότι η Ευρώπη , ασχολείται μόνο με τα προβλήματα που αναδεικνύονται συγκυριακά, χωρίς να εμβαθύνει σ αυτά; Δυστυχώς , όλα δείχνουν ότι δεν πρέπει -όχι μόνο εμείς , αλλά γενικότερα τα κράτη της νότιας Ευρώπης , που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από τους ισχυρούς βόρειους εταίρους μας- να έχουμε και μεγάλες προσδοκίες.
Και η Σύνοδος αυτή θα ασχοληθεί , απλά και μόνο με τα λεγόμενα πρακτικά προβλήματα, που όλοι μας πλέον ξέρουμε , όπως ξέρουμε και τις λύσεις που θα προταθούν και θα εγκριθούν κατόπιν των Γερμανικών απαιτήσεων.
Θα μας δώσουν , όπως όλα δείχνουν με βάση και την προηγούμενη άτυπη Σύνοδο, κάποιες διευκολύνσεις για την αποπληρωμή του δανείου των 110 δις, χωρίς να κάνουν καμιά συζήτηση για τα άλλα 300 δις και πλέον που χρωστάμε πέραν του τροϊκανού δανείου, λες και αυτά μπορούμε να τα εξυπηρετήσουμε.

Οι κατοχικές αρχές κατάσχεσαν Καινές Διαθήκες και προσευχητάρια


Οι Καινές Διαθήκες και τα προσευχητάρια, που προορίζονταν για τους ελληνοκύπριους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, κατασχέθηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Τα συγκεκριμένα βιβλία προσπάθησε να μεταφέρει στα κατεχόμενα σχολεία ο επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ως δώρα προς τα παιδιά.
Παρόλα αυτά, το λεγόμενο τελωνείο στο κατοχικό οδόφραγμα απαγόρευσε τη μεταφορά τους και κράτησε τα βιβλία.

Ο επίσκοπος μαζί με τον επαρχιακό επιθεωρητή Λάρνακας του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλη Λοϊζίδη, και έναν εκπαιδευτικό, θέλησαν να επισκεφθούν το Ριζοκάρπασο.

Δυσαρεστημένη δηλώνει η Άγκυρα από τον βομβαρδισμό της Λιβύης 20-03-2011 18:42:28


Επιφυλακτική αλλά και δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Άγκυρα για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, με τον Ταγίπ Ερντογάν να τονίζει ότι επιχειρεί να λήξει το συντομότερο δυνατό.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε ομιλία σε οικονομικό φόρουμ στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι "όταν ο λαός στην Τυνησία και την Αίγυπτο ύψωσε τη φωνή του για αλλαγή, εμείς προειδοποιήσαμε τις κυβερνήσεις στις δύο χώρες και είπαμε να λάβουν υπόψη τα αιτήματα του λαού. Το ίδιο κάναμε και στην περίπτωση της Λιβύης. Είπαμε στην ηγεσία της ότι δεν εγκρίνουμε τις επιθέσεις εναντίον του λαού".
"Μακάρι η Λιβύη να ολοκλήρωνε τη διαδικασία αλλαγής δίχως αυτό το αντίτιμο. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και τα πράγματα κατέληξαν σε σημείο ανεπιθύμητο. Από εδώ και πέρα, επιθυμούμε ο λαός της Λιβύης να καθορίσει το μέλλον του με τη δική του βούληση και απόφαση. Επιθυμούμε να λήξει το συντομότερο δυνατό η στρατιωτική επιχείρηση και να υπάρξει σταθερότητα στη Λιβύη. Δεν ήμαστε απελπισμένοι. Μπορούμε όλοι μαζί να σταματήσουμε το αίμα στην περιοχή.
Χτες, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς είχε δηλώσει ότι "η Τουρκία δεν θα μετάσχει στη στρατιωτική επιχείρηση".

Θρίλερ στο ΝΑΤΟ για τη Λιβύη.Σε στάση αναμονής η Αθήνα για τη συμμετοχή της.


Θρίλερ στις Βρυξέλλες με τη Συνεδρίαση των Μονίμων Αντιπροσώπων στο ΝΑΤΟ.Από τις 16.00 ώρα Ελλάδας συνεδριάζουν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών μελών για να εγκρίνουν το σχέδιο δράσης που εκπόνησαν οι στρατιωτικοί με επικεφαλής τον ανώτατο διοικητή Ευρώπης ναύαρχο Τζέϊμς Σταυρίδη,αλλά συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει.

Γερμανία και Τουρκία φαίνεται ότι αποτελούν εμπόδιο αλλά σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες και η Γαλλία η οποία θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση εναντίον του Καντάφι,δεν "καίγεται". Η Τουρκία έχει αναλάβει να παίξει το ρόλο του προστάτη των αμάχων στη Λιβύη και να υπενθυμίσει το ρόλο του ηγέτη που θέλει να παίξει στον αραβικό κόσμο

«Λουκέτο» σε περίπου 450 επιχειρήσεις στη Ρόδο


19 Μαρτίου 2011, 01:41

Γύρω στις 450 επιχειρήσεις σε σύνολο 1.130 έχουν κλείσει την τελευταία επταετία στη Ρόδο, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της ομοσπονδίας ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, Παναγιώτη Τοκούζη.

Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα την Τετάρτη, με τον δήμαρχο Ρόδου, Στάθη Κουσουρνά, του εξέφρασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καταθέτοντας παράλληλα και συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με την επίλυση της κρίσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν και τα θέματα της κατασκευής του δρόμου Ρόδου-Λίνδου καθώς και οι τρόποι προβολής και διαφήμισης των μικρών επιχειρήσεων.

«Πάνω από όλα μιλήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Φαληράκι για παράδειγμα και προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιες λύσεις» τόνισε.

ΠΗΓΗ : rodiaki.gr

Κόλαση βομβαρδισμών από γαλλικά και αμερικανικά αεροσκάφη - Οι Η.Π.Α λένε πως εξουδετέρωσαν το στρατό του Καντάφι στη Βεγγάζη

Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2011 | 13:41
- 90 νεκροί στη Βεγγάζη από μαχητές του Καντάφι
- Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει τις επιθέσεις στη Λιβύη
- Ένοπλοι κατέλαβαν ιταλικό πλοίο στην Τρίπολη
- Διάγγελμα-Παραλήρημα Καντάφι : "Είστε ζώα και τρομοκράτες και θα ηττηθείτε,θα πέσετε όπως ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι

Πριν από λίγο ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάικ Μάλεν, δήλωσε ότι οι αμερικανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις επέβαλαν επιτυχώς ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και απέτρεψαν επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι κατά των αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις