Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ο πνευματικός στην οικογένεια


- Γέροντα, ποια βιβλία μπορούν να βοηθήσουν τους συζύγους;
- Εκείνο που βοηθάει το ανδρόγυνο είναι να μη δικαιολογή ο καθένας τον εαυτό του. Αν δικαιολογούν τον εαυτό τους, όσα πνευματικά βιβλία κι αν διαβάσουν, δεν ωφελούνται. Αν έχουν καλή διάθεση, έχουν πνευματικό και του κάνουν υπακοή, δεν θα έχουν προβλήματα. Χωρίς πνευματικό διαιτητή δεν γίνεται.
Το καλύτερο είναι να έχουν τα ανδρόγυνα τον ίδιο πνευματικό. Όχι άλλον πνευματικό ο άνδρας και άλλον η γυναίκα. Δύο ξύλα, αν τα πελεκήσουν δύο μαραγκοί, όπως νομίζει ο καθένας, δεν θα μπορέσουν ποτέ να εφαρμόσουν. Ενώ, όταν έχουν τον ίδιο πνευματικό, ο πνευματικός πελεκάει τα εξογκώματα – τα ελαττώματα – του ενός, πελεκάει και τα εξογκώματα του άλλου, και έτσι εξομαλύνονται οι δυσκολίες. Αλλά σήμερα, ακόμη και ανδρόγυνα που ζουν πνευματικά, έχουν διαφορετικό πνευματικό. Σπάνια έχουν και οι δυο τον ίδιο πνευματικό, γι’ αυτό και δεν βοηθιούνται. Έχω υπ’ όψιν μου ανδρόγυνα που ταίριαζαν, αλλά δεν είχαν τον ίδιο πνευματικό, για να τους βοηθήση, και χώρισαν. Και άλλο που, ενώ δεν ταίριαζαν, επειδή είχαν τον ίδιο πνευματικό, έζησαν αρμονικά.
Βέβαια, όταν έχη όλη η οικογένεια τον ίδιο πνευματικό, αυτό είναι ακόμη καλύτερο। Ο πνευματικός θα τους ακούση όλους και θα χειρισθή ανάλογα το θέμα. Άλλοτε θα ζορίση τον πατέρα ή την μητέρα, άλλοτε θα καλέση τα παιδιά, αν δεν μπορή να βγάλη συμπέρασμα από αυτά που του λένε οι γονείς. Ή, αν το ανδρόγυνο έχη προβλήματα και φταίη λ.χ. η γυναίκα, μπορεί να καλέση τον άνδρα, για να τον συμβουλέψη πως πρέπει να φερθή, ή να ζητήση από κάποιον συγγενή τους ή γνωστό τους να βοηθήση διακριτικά.

ΠΗΓΗ : www.orthodoxfathers.com

Αντιμετώπιση περιπτώσεων απελπισίας


Ήρθε κάποιος νεαρός αναστατωμένος και μου είπε: «Γέροντα, δεν πρόκειται να διορθωθώ. Μου είπε ο πνευματικός μου: ‘’αυτά είναι και κληρονομικά…’’». Τον είχε πιάσει απελπισία. Εγώ, όταν μου πη κάποιος ότι έχει προβλήματα κ.λπ., θα του πω: «Αυτό συμβαίνει γι’ αυτόν και γι’ αυτόν τον λόγο· για ν’ αλλάξης, πρέπει να κάνης εκείνο κι εκείνο». Έχει λ.χ. κάποιος έναν λογισμό που τον βασανίζει και δεν κοιμάται, παίρνει χάπια για το κεφάλι, για το στομάχι και με ρωτάει: «Να κόψω τα χάπια;». «Όχι, του λέω, να μην κόψης τα χάπια. Να πετάξης τον λογισμό που σε βασανίζει και ύστερα να τα κόψης. Αν δεν πετάξης τον λογισμό, έτσι θα πας· θα ταλαιπωρήσαι». Γιατί, τι θα ωφελήση να κόψη τα χάπια, όταν κρατάη μέσα του τον λογισμό που τον βασανίζει;

Καλά είναι ο πνευματικός να μη φθάνη μέχρι του σημείου να ανάβη κόκκινο φως· να ανέχεται λίγο μία κατάσταση, αλλά φυσικά πρέπει και ο άλλος να δουλεύη σωστά, για να βοηθηθή. Ένας νεαρός ζόρισε κάποια φορά την αρραβωνιαστικιά του – ποιος ξέρει τι της έλεγε; - και εκείνη από την αγανάκτησή της πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε και στον δρόμο σκοτώθηκε. Μετά ο νεαρός ήθελε να αυτοκτονήση, γιατί ένιωθε ότι αυτός έγινε αιτία και σκοτώθηκε η κοπέλα. Όταν ήρθε και μου το είπε, αν και στην ουσία είχε κάνει έγκλημα, τον παρηγόρησα και τον έφερα σε λογαριασμό. Έπειτα όμως το έρριξε τελείως έξω, έγινε τελείως αδιάφορος, βρήκε εν τω μεταξύ και μια άλλη. Όταν ξαναήρθε μετά από δύο-τρία χρόνια, του έδωσα ένα τράνταγμα γερό, γιατί τότε δεν υπήρχε κίνδυνος να αυτοκτονήση. Χρειαζόταν το τράνταγμα, αφού δεν υπήρχε αναγνώριση. «Δεν καταλαβαίνεις, του είπα, ότι έκανες φόνο, ότι έγινες αιτία και σκοτώθηκε η κοπέλα;». Αν δούλευε σωστά, θα συνέχιζε να υποφέρη, αλλά θα ανταμειβόταν με θεϊκή παρηγοριά· δεν θα έφθανε σ’ αυτήν την κατάσταση την αλήτικη της αδιαφορίας.

Όσο ξεχνάμε τον εαυτό μας, τόσο μας θυμάται ό Θεός - Γέροντος Παϊσίου

Όποιος έχει θυσία καί πίστη στον Θεό, δέν ύπολογίζει τόν εαυτό του. Ό άνθρωπος, όταν δέν καλλιεργήση το πνεύμα της θυσίας, σκέφτεται μόνον τόν εαυτό του και θέλει όλοι νά θυσιάζωνται γι’ αυτόν. Άλλα όποιος σκέφτεται μόνον τόν εαυτό του, αυτός απομονώνεται καί από τους ανθρώπους, απομονώνεται καί από τόν Θεό - διπλή απομόνωση -, οπότε δέν δέχεται θεία Χάρη. Αυτός είναι άχρηστος άνθρωπος. Καί νά δήτε, αυτόν πού σκέφτεται συνέχεια τόν εαυτό του, τίς δυσκολίες του κ.λπ., καί ανθρωπίνως κανείς δέν θά του συμπαρασταθη σέ μιά ανάγκη. Καλά, θεϊκή συμπαράσταση δέν θά έχη, αλλά δέν θά έχη καί ανθρώπινη. Μετά θά προσπαθη από έδώ-άπό εκεί νά βοηθηθή. Θά βασανίζεται δηλαδή, γιά νά βοηθηθή από ανθρώπους, άλλα βοήθεια δέν θά βρίσκη. Αντίθετα, όποιος δέν σκέφτεται τόν εαυτό του, αλλά σκέφτεται συνέχεια τους άλλους, μέ τήν καλή έννοια, αυτόν τόν σκέφτεται συνέχεια ό Θεός, καί μετά τόν σκέφτονται καί οί άλλοι. Όσο ξεχνάει τόν εαυτό του, τόσο τόν θυμάται ό Θεός. Νά, μιά ψυχή φιλότιμη μέσα σέ ένα Κοινόβιο θυσιάζεται, δίνεται κ.λπ. Αυτό, νομίζετε, δέν έχει πέσει στην αντίληψη τών άλλων; Μπορεί νά μήν τήν σκεφθούν οί άλλοι αυτήν τήν ψυχή πού δίνεται ολόκληρη καί δέν σκέφτεται τόν εαυτό της; Μπορεί νά μήν τήν σκεφθή ό Θεός; Μεγάλη υπόθεση! Έδώ βλέπει κανείς τήν ευλογία του Θεού, πώς εργάζεται ό Θεός.

Στις δυσκολίες δίνει εξετάσεις ό άνθρωπος. Έκεί φαίνεται αν έχη πραγματική αγάπη, θυσία. Καί όταν λέμε ότι ένας έχει θυσία, εννοούμε ότι τήν ώρα του κινδύνου δέν υπολογίζει τόν εαυτό του καί σκέφτεται τους άλλους. Βλέπεις, καί ή παροιμία λέει «ό καλός φίλος στην ανάγκη φαίνεται». Θεός φυλάξοι, άν λ.χ. τώρα έπεφταν βόμβες, θά φαινόταν ποιος σκέφτεται τόν άλλον καί ποιος σκέφτεται τόν εαυτό του. Όποιος όμως έχει μάθει νά σκέφτεται μόνον τόν εαυτό του, σέ μιά δυσκολία πάλι τόν εαυτό του θά σκέφτεται, καί ό Θεός δέν θά τόν σκέφτεται αυτόν τόν άνθρωπο. Όταν από τώρα δέν σκέφτεται κανείς τόν εαυτό του άλλα σκέφτεται τους άλλους, και στον κίνδυνο τους άλλους Θά σκεφθη. Τότε ξεκαθαρίζουν ποιοι έχουν πραγματικά θυσία και ποιοί είναι φίλαυτοι.

ΟΑΕΔ: Αύξηση 0,43% της ανεργίας το Φεβρουάριο

 Σε ανοδική τροχιά συνεχίζει να κινείται η ανεργία στην χώρα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού, αυξηθηκε κατα 0,43% το Φεβρουάριο του 2011 σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, στα 692.496 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού ΟΑΕΔ κατά το μήνα Φεβρουάριο, εκ των οποίων 300.951 είναι άνδρες (ποσοστό 43,46%) και 391.545 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,54%).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 0,43% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το (62,49%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το (28,09%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το (9,42)%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το (45,74%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το (39,04%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το (13,92%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το (1,29%).

ΣΒΒΕ: Σχεδόν απαγορευτικές έχουν καταστεί οι επενδύσεις στην Ελλάδα

 Η ανεπάρκεια κεφαλαίων και το πολύ μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο, καθιστούν σχεδόν απαγορευτικές τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Νικόλαος Πέντζος, στη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Προτάσεις για την Απλοποίηση του Συστήματος Αδειοδότησης στη Βιομηχανία».
«Βρισκόμαστε σε μια αρνητική συγκυρία κατά την οποία διαπιστώνεται μείωση της επενδυτικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων και πρόβλεψη για περαιτέρω μείωσή της και το 2011», είπε στην ομιλία του ο κ. Πέντζος ο οποίος χαρακτήρισε απολύτως θετικές τις αποφάσεις για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα, αλλά επισήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη τα μέτρα ανάπτυξης να γίνουν πραγματικότητα.
Όπως υπογράμμισε βασικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η οικονομική ανάπτυξη είναι η παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και η θεσμοθέτηση πραγματικών μέτρων, που όπως είπε, θα βοηθούν τη λειτουργία της καθημερινότητας των επιχειρήσεων.
Χαρακτήρισε κρίσιμο το ζήτημα των αδειών λειτουργίας για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις και υπογράμμισε ότι παρά τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης ο βιομηχανικός κόσμος παραμένει ιδιαίτερα προβληματισμένος. Έκανε λόγο για πληθώρα πιστοποιητικών που απαιτούνται για την έκδοση άδειας λειτουργίας, για αδικαιολόγητες χρονικές καθυστερήσεις και υπογράμμισε ότι πολλές φορές όλες αυτές οι καταστάσεις οδηγούν σε αδιαφανείς διαδικασίες.

Μόνο το πολιτικό προσωπικό του υπ. Εθνικής Άμυνας - Εκτός οι στρατιωτικοί από το ενιαίο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα

Δεν θίγει κανένα ειδικό μισθολογικό καθεστώς των στρατιωτικών, το ενιαίο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη, παρά μόνο το πολιτικό προσωπικό που εργάζεται για το υπουργείο.

Ο κ. Μπεγλίτης για να βάλει τέρμα στις φήμες που ακούγονται υπογράμμισε πως οι πληροφορίες που κυκλοφορούν είναι αβάσιμες και άσχετες με την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα είπε: «Οι σχετικές, κατά συνέπεια, πληροφορίες, που κυκλοφορούν, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία βάση αληθείας και δεν εκφράζουν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας».

Χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι: «Η απόφαση της Κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αντίθετα το ενιαίο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

ΠΗΓΗ : protothema.gr

Σύμφωνα με τον γγ του ΟΗΕ Α. Ντάουνερ - Υπάρχει διασύνδεση περιουσίας και εδάφους στο Κυπριακό

Υπάρχει διασύνδεση των κεφαλαίων του περιουσιακού και του εδαφικού και γίνονται συζητήσεις μέχρι ποιου σημείου είναι διατεθειμένη η τουρκοκυπριακή πλευρά να συζητήσει το εδαφικό με το περιουσιακό, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ.

"Αυτό το ζήτημα πρέπει να τύχει αντιμετώπισης για να μην συνεχίσει να είναι πρόβλημα, το οποίο βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας", δήλωσε ο κ. Ντάουνερ ύστερα από συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, εν όψει της σημερινής συνάντησης, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο κ. Ντάουνερ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια για τα διαμειφθέντα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο ο ίδιος ενημέρωσε για την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Αναφερόμενος στην συνάντηση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του Ντερβίς Ερογλου, την εκατοστή στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ τόνισε την ανάγκη διατήρησης της δυναμικής στις συνομιλίες.

Προεδρικό μήνυμα στην Άγκυρα για υπερπτήσεις και πυρηνικά

Διπλό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από την 114 Πτέρυγα Μάχης, την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο. Απευθυνόμενος στη γείτονα χώρα και δη, στην ηγεσία της, ο κ. Παπούλιας τόνισε πως «πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να μας πτοεί, δεν μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας ή πετώντας πάνω από τα νησιά μας, με τρόπους που δεν συνάδουν με τις διεθνείς συνθήκες».

«Παρά τα όσα υποσχέθηκε επανειλημμένα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και δεν πραγματοποίησε» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «είναι καλύτερα να περάσουμε σε μια περίοδο ομαλών σχέσεων καλής γειτονίας, που πάντοτε επιδιώξαμε -και εγώ ιδιαίτερα ως υπουργός Εξωτερικών το απέδειξα, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου με τον κ. Γιλμάζ».

«Δεν το κάνει και αυτό δεν το καταλαβαίνω. Κι αυτό δεν είναι προς όφελος κανενός -και ιδιαίτερα της Τουρκίας-, όταν μάλιστα σκέφτεται ότι θέλει να προχωρήσει η ενταξιακή της διαδικασία» προσέθεσε επίσης.

Ποιό είναι το μυστικό της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Καβάλα;

Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας αρκετές φορές κρύβονται ειδήσεις με τεράστια σημασία ιδιαίτερα δε όταν οι ειδήσεις αυτές προέρχονται από γειτονικές χώρες και αφορούν τη χώρα μας. Πιο αναλυτικά πριν από μερικές ημέρες επισκέφτηκε την Ελλάδα ο Τούρκος ΥΠΕΞ ο οποίος κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Θράκη και την Μακεδονία σταμάτησε στην πόλη της Καβάλας. Αρκετοί απόρησαν για τον λόγο για τον οποίο ο Τούρκος ΥΠΕΞ σταμάτησε στην συγκεκριμένη πόλη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Νταβούτογλου επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Μεχμέτ Αλή Πασά. Όπως αποδείχτηκε αργότερα η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν ήταν και τόσο αθώα τελικά. Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam αναφέρεται ότι στην Καβάλα θα συσταθεί και θα λειτουργήσει «Κέντρο Ερευνών Οθωμανικής Ιστορίας»!!!

Πιο αναλυτικά όπως αναφέρει το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Καβάλας ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ «Το Ινστιτούτο Μεχμέτ Αλή Πασά από την Καβάλα και το Πανεπιστήμιο Bahcesehir θα ιδρύσουν Κέντρο Ερευνών Οθωμανικής Ιστορίας με κέντρο την Καβάλα. Το εν λόγω Κέντρο θα οδηγήσει στην προσέγγιση Τουρκίας και Ελλάδας από πολιτιστικής πλευράς. Ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης των Σχέσεων με τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Bahcesehir Ονούρ Ουισάλ είπε ότι ο ευρισκόμενος στην Ελλάδα ΥΠΕΞ Νταβούτογλου σχεδιάζει να επισκεφθεί σήμερα το κέντρο αυτό.

Δικαστική νίκη του Άκη κατά του Spiegel

Θα ακούσει "Akis" το γερμανικό περιοδικό Spiegel και θα καταριέται την ώρα και στην στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα: Για δεύτερη φορά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος (η πρώτη ήταν το 2004) επικράτησε στην δικαστική διαμάχη κατά του Spiegel και το γερμανικό δικαστήριο στο οπόίο είχε καταφύγει μετά τα δημοσιεύμετα του περιοδικού περί "μιζών του Άκη" στην προμήθεια των υποβρυχίων Type 214, έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο πρώην υπουργός.

Το δικαστήριο υποχρεώνει στο επόμενο τεύχος του το Spiegel να δημοσιεύσει την θέση του πρώην ΥΕΘΑ για το θέμα των υποβρυχίων. Διαφορετικά απειλείται με πρόστιμο 250.000 ευρώ ή διετή φυλάκιση των υπευθύνων του.

Το γραφείο του Α.Τσοχατζόπουλου σε ανακοίνωσή του που βγήκε πριν λίγα λεπτά, μέσα στη νύχτα,  αναφέρει:

"Όπως είχε δηλώσει ο Α. Τσοχατζόπουλος στις 07.02.11, προσέφυγε στη Γερμανική Δικαιοσύνη, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με όσα συκοφαντικά και ανυπόστατα περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα του περιοδικού DER SPIEGEL ,-τεύχος 6 της 7.2.2011-, σχετικά με το πρόσωπό του.

Έξι παραβιάσεις -και σήμερα- από την τουρκική Αεροπορία

Συνέχισε και σήμερα η τουρκική Αεροπορία τις παραβάσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο. Έτσι και σήμερα δύο σχηματισμοί από 8 μαχητικά πραγματοποίησαν σήμερα 2 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Η δραστηριότητα της τουρκικής Αεροπορίας εκδηλώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Λεφτά υπάρχουν… για την επισκευή ανενεργών τζαμιών!

Όπως αναφέρει η μειονοτική εφημερίδα Μπιρλίκ σε δημοσίευμα της το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να ξεκινήσει το έργο για την επισκευή του ιστορικού τζαμιού του Σουλτάνου Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο.

Το συνολικό ποσό για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο Τζαμί φτάνουν τα 4 εκατ. ευρώ που αποτελεί το μεγαλύτερο σε κόστος έργο του ΕΣΠΑ στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Τα έξοδα για την επισκευή του τζαμιού θα διατεθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ για τις εργασίες θα υπογραφεί και συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την σχολή μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου και τον δήμο Διδυμοτείχου.

Από όσο είναι γνωστό το συγκεκριμένο Τζαμί δεν είναι σε λειτουργία. Αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής της οθωμανικής περιόδου, αλλά η χρονική συγκυρία της έναρξης των εργασιών επισκευής προκαλεί ερωτηματικά, όταν οι χαμηλοσυνταξιούχοι κάτοικοι του ακριτικού Διδυμότειχου, που πιθανόν να ζούν και δίπλα στο Τζαμί, δεν είχαν αρκετά χρήματα για την θέρμανση τους αυτό το χειμώνα.

45 εκατ. άνθρωποι θα μολυνθούν - Τεχνικώς, η καταστροφή μεγαλύτερη από του Τσερνόμπιλ (βίντεο)

Αδειάζει το Τόκιο από όσους μπορούν να μετακινηθούν και η επαρχία της Οζάκα, στο νότο αποτελεί τον βασικό προορισμό την κυνηγημένων από την ραδιενέργεια φυγάδων. Αργά το μεσημέρι, η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση των Η.Π.Α. στην Ιαπωνία επέτρεψε στις οικογένειες των στρατιωτικών που υπηρετούν στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ιαπωνία να επαναπατριστούν.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως το είδος των αντιδραστήρων, το είδος του καυσίμου και κυρίως η εξέλιξη του φαινομένου δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Επίσης επισημαίνουν πώς η τελική απαγορευμένη ζώνη γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ενδεχομένως να χρειαστεί να επεκταθεί στα 100 χλμ. αν και εφόσον η καταστροφή είναι ολική.

Οι πρώτοι αυτοί υπολογισμοί αναφέρουν πώς 45 εκατ. πολίτες θα επηρεαστούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της βιβλικής αυτής καταστροφής.

Γάλλοι ειδικοί αναφέρουν ότι το χειρότερο σενάριο, το οποίο πλέον είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί, αφορά στην ολική καταστροφή, διαδοχικά, των έξι μονάδων στη Φουκουσίμα. Στις τρείς μονάδες 1, 2 και 3 η καταστροφή θα αφορά στο λιώσιμο των πυρήνων σε διαδικασία σχάσης, ενώ στους υπόλοιπους θα αφορά στην διάχυση ραδιενεργών υλικών από το αποθηκευμένο και χρησιμοποιημένο καύσιμο.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις