Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Εξέγερση στην Αλβανία

Ξεχείλισε η οργή του κόσμου στην Αλβανία μετά τα συνεχόμενα κρούσματα διαφθοράς με πρωταγωνιστές υπουργούς της κυβέρνησης.

Καθοριστικό ρόλο στα βίαια επεισόδια που εξελίχθηκαν σήμερα έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο έπαιξε το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες και το οποίο εμφάνιζε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα, να ζητά από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρία.

Πηγή : www.zougla.gr

Όσοι γράφουν με το χέρι μαθαίνουν καλύτερα.

Η γραφή και ανάγνωση σε υπολογιστή δεν εξασκούν τη μνήμη.
Στροφή στις παραδοσιακές μεθόδους μάθησης, όπως είναι η γραφή στο χέρι και η ανάγνωση βιβλίων, συνιστούν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με νέα νορβηγική έρευνα, οι μαθητές και οι ενήλικοι που γράφουν με το χέρι τους, αντί να πληκτρολογούν σε ένα υπολογιστή, μαθαίνουν καλύτερα. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους διαβάζουν από ένα βιβλίο, αντί από μια οθόνη.
Στο μεταξύ, μία δεύτερη αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι οι μαθητές που μετά το διάβασμα, καλούνται να δώσουν τεστ απομνημόνευσης σε σχέση με αυτά που διάβασαν, θυμούνται περισσότερα πράγματα και έχουν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όσους διαβάζουν ξανά και ξανά το ίδιο μάθημα ή με όσους φτιάχνουν αναλυτικά διαγράμματα για να θυμούνται τι διάβασαν πριν.
Η μελέτη των επιστημόνων του πανεπιστημίου Στάβανγκερ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Advances in Haptics». Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με δύο ομάδες εθελοντών, οι οποίοι κλήθηκαν να μάθουν να γράφουν σε μια γλώσσα με άγνωστο αλφάβητο, η οποία περιλάμβανε 20 γράμματα. Η μια ομάδα έπρεπε να μάθει να γράφει με το χέρι διαβάζοντας από βιβλίο και η άλλη με πληκτρολόγιο υπολογιστή διαβάζοντας από οθόνη.

Αυτοί θα εισέβαλαν στην Ελλάδα


Αυτοί θα εισέβαλαν στην Ελλάδα - Φωτό από τους πρωταγωνιστές του σχεδίου "Βαριοπούλα"

21-01-2011 10:36:32

Δημοσιεύεται σήμερα για πρώτη φορά στον τουρκικό Τύπο ο "χάρτης" με τους πρωταγωνιατές του σχεδίου "Βαριοπούλα", πολλοί από τους οποίους είναι οι αξιωματικοί που είχαν αναλάβει την επιχείρηση εισβολής στον Βόρειο Έβρο. Πρόκειται για την πρώτη δεξιά οκτάδα των ανώτατων αξιωματικών και από την αριστερή στήλη η οι δύο σειρές από το τέλος. To επιχειρησιακό σχέδιο εισβολής μέχρι και σήμερα, ισχύει.

Παγκόσμιο φαινόμενο η κακοποίηση παιδιών.


Παγκόσμιο φαινόμενο η κακοποίηση παιδιών. Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η πιο συχνή συνέπεια της κακοποίησης των παιδιών.

Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου το 68% κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων σε παιδιά μικρότερα των δύο χρόνων, σε όλο τον κόσμο, οφείλονται σε κακοποίηση από τους γονείς.

Στην Αγγλία εκτιμάται ότι 1 στα 1000 παιδιά όλων των ηλικιών κακοποιείται σοβαρά, ενώ στις ΗΠΑ, μόνο το 2006 καταγράφηκαν 905.000 περιπτώσεις κακοποίησης ή παραμέλησης παιδιών, όπου το 64,1% αφορούσαν παραμέληση, το 16% σωματική βία, το 8,8% σεξουαλική βία, το 6,6% ψυχολογική βία και το 15,1% άλλες μορφές κακοποίησης.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζει η καθηγήτρια παιδιατρικής στο ΑΠΘ, Φανή Αθανασιάδου-Πιπεροπούλου, σε ομιλία της στην 21η Επιστημονική Ημερίδα "Επίκαιρα Θέματα στη Παιδιατρική", την οποία διοργανώνει αύριο (22-01-2011) στη Θεσσαλονίκη η Β΄ Παιδιατρική Κλινική του ΑΧΕΠΑ.

Πηγή : www.newsit.gr

Βγήκε... ο στρατός στη Θεσσαλονίκη!

Βγήκαν στους δρόμους τα πρώτα οχήματα του στρατού για τα σκουπίδια. Δείτε τις πρώτες εικόνες.

Μετά την πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ο στρατός ξεκινά την προσπάθεια να βοηθήσει στην επιχείρηση καθαρισμού της πόλης.Το πλαίσιο συνεργασίας για την συνδρομή του στρατού στην αποκομιδή των σκουπιδιών της συμπρωτεύουσας εκπονήθηκε και θα τίθεται σε εφαρμογή ανά πάση στιγμή μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Τα πρώτα στρατιωτικά οχήματα έχουν βγει ήδη στους δρόμους. Πρόκειται για οχήματα από το Γ' Σώμα Στρατού με χειριστές στρατιωτικούς, ενώ οι εργάτες που τα μαζεύουν είναι υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας.

Η βοήθεια του στρατού θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, μέχρι να βελτιωθεί η απελπιστική κατάσταση στην πόλη, αφού σε αρκετές γειτονιές βρίσκονται συσσωρευμένοι τόνοι απορριμμάτων.



Πηγή : www.newsit.gr

Ο Καναδάς φτιάχνει στρατιωτική βάση στην Κύπρο.

Προβλήματα με τις εγκαταστάσεις του στο Ντουμπάι έχει ο Καναδάς και έτσι κατέθεσε αίτημα στην Κυπριακή Δημοκρατία.



Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πολίτης” η βάση θα είναι προσωρινή, μέχρι να ξεπεράσουν το πρόβλημα οι καναδικές δυνάμεις, ωστόσο το κέρδος για την Κύπρο θα είναι τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάνει αποδεκτό το αίτημα για την μετεγκατάσταση υλικού και προσωπικού στη Μεγαλόνησο η οποία αναμένεται να αρχίσει τον Μάρτιο ενώ ήδη γίνονται οι αναγκαίες προετοιμασίες στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Εννιάχρονο κοριτσάκι πήδηξε από τον 5ο όροφο!

Συγκλονισμένη η οικογένειά της από τον χαμό του παιδιού της

Ένα κοριτσάκι 9 ετών που έπασχε από διαβήτη έβαλε τέλος στη ζωή του πηδώντας από το παράθυρο του σπιτιού του, από τον πέμπτο όροφο, στην περιοχή της Λυών της Γαλλίας.
Η αυτοκτονία επιβεβαιώνεται από κάποιες λέξεις που έγραψε σ' ένα κομμάτι χαρτί λίγο προτού πηδήξει από το παράθυρο του διαμερίσματος.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το παιδί έπασχε από διαβήτη και είχε καβγαδίσει με την νταντά του για το γεγονός ότι έτρωγε πάρα πολλά γλυκά.
Η μικρή, σοβαρά τραυματισμένη, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Πηγή : www.newsbeast.gr

ΦΥΓΑΜΕ! (..ΓΑΝΕ)

Βίντεο από εκτόξευση διαστημικού λεωφορείου, όπως δεν την έχετε ξαναδεί!Εντυπωσιακές εικόνες




Πηγή : www.onalert.gr

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ 1979.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ.


3.18. Οί Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές στο μέλ­λον.

Στήν Αμερική έχει ευρύτατη διάδοση ή «μελ­λοντολογία», επιστήμη με την οποία αναλύον­τας όλα τα στατιστικά δεδομένα, όλες τίς πλη­ροφορίες καί όλα τα πιθανά αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας πάλι τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. "Αν παραδεχτούμε τα πορίσματα της ως ορθά θα πρέπει να περιμένουμε ότι ό αρι­θμός των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών θα αυ­ξηθεί με πρόοδο γεωμετρική. Ή ως τώρα ρα­γδαία εξέλιξη δικαιολογεί την υποστήριξη αυ­τής της άποψης.

Το 1955 είχε γίνει πρόβλεψη από τους Ιδιους τους κατασκευαστές, ότι κατά τή δεκαετία 1955 -1965 θα έπρεπε να υπάρχουν 50 ' Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές στην Αμερική. Παρόλα αυτά ως το 1960 υπήρχαν 10.000 Ηλεκτρονικοί Υπολο­γιστές εγκαταστημένοι. Σήμερα ξεπερνούν τίς 80.000 στην Αμερική καί τίς 150.000 σε όλο τον κόσμο καί ή εξέλιξη τους προχωρεί αλματω­δώς. Με το χρόνο οι Ηλεκτρονικοί Υπολογι­στές γίνονται μικρότεροι, φθηνότεροι, απλού­στεροι καί ισχυρότεροι. "Αν ένας υπολογιστής του 1955 είχε όγκο 100 κυβικά μέτρα, το 1975 ό αντίστοιχος του έχει όγκο 1 κυβικό εκατοστό. "Αν πάλι το 1955 ό Ηλεκτρονικός Υπολογιστής έκανε 25.000 πράξεις το δευτερόλεπτο, το 1975 καταφέρνει ένα δισεκατομμύριο. Το 1955 το κόστος ενός εκατομμυρίου πράξεων έφθανε τίς 300 δραχμές. Το 1975 φθάνει το μισό λεπτό. Ό διάσημος Αμερικανός μελλοντολόγος Χέρ­μαν Καν γράφει στο βιβλίο του «Το έτος 2.000» : Το μέγα άγνωστο του τέλους αύτοϋ του αιώνα είναι ό Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, πού προσφέρει στον άνθρωπο τρομακτική δύναμη πάνω στο περιβάλλον του. Καί με τον όρο περι­βάλλον εννοεί το σύνολο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων καί ενεργειών. Ή κοινωνία θα πάρει άλλη μορφή με τη δημιουργία των ηλεκτρονικών αρχείων.

Τί πρέπει νὰ κάνουμε γιὰ νὰ κατανοοῦμε τὴν Ἁγία Γραφή;

ΕΡ.: Τί πρέπει νὰ κάνουμε γιὰ νὰ κατανοοῦμε τὴν Ἁγία Γραφή;

ΑΠ.: Γιὰ τὴν κατανόηση τῆς Γραφῆς δὲν χρειάζεται τόσο ἢ μελέτη ἑρμηνευτικῶν ὑπομνημάτων oσο ἢ κάθαρση τῆς καρδιᾶς ἀπὸ τὰ πάθη. Γι' αὐτὸ ὃ ἅγιος Ἰωάννης τῆς Κλίμακας γράφει: «Νὰ ἐπιδιώκεις νὰ φωτίζεσαι πάνω στὰ λόγια της Γραφῆς, ποῦ εἶναι λόγια πνευματικῆς ὑγείας, περισσότερο μὲ τοὺς ἀσκητικοὺς κόπους παρὰ μὲ τὰ βιβλία». "Ὅσο ὃ ἄνθρωπος, μὲ τὸν πνευματικό του ἀγώνα καὶ μὲ τὴ βοήθεια τῆς χάρης τοῦ Θεοῦ, καθαρίζεται ἀπὸ τὰ πάθη, τόσο ὃ νοῦς τοῦ φωτίζεται καὶ κατανοεῖ ἐκεῖνα ποῦ τοῦ ἦταν πρῶτα ἀκατανόητα. Τὰ ἱερὰ κείμενα, βλέπετε, γράφτηκαν ὄχι γιὰ νὰ μένουν ἄγνωστα σ' ἐμᾶς καὶ ἀπρόσιτα, ἀλλὰ γιὰ νὰ μᾶς γίνονται γνωστὰ καὶ νὰ μᾶς ὠφελοῦν ψυχικά. Δὲν τὰ κατανοοῦμε, ὅμως, ἐπειδὴ ὃ νοῦς μᾶς εἶναι σκοτισμένος ἀπὸ τὰ πάθη. Ξαναβρίσκοντας τὴ φυσική μας κατάσταση, ποῦ εἶναι ἢ κατάσταση τῆς ἀπάθειας, ἀποκτοῦμε ὑγιῆ καὶ καθαρὸ νοῦ, φωτιζόμαστε ἀπὸ τὸ "Ἅγιο Πνεῦμα καὶ κατανοοῦμε τὶς Γραφές.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
ΕΚΔ: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ
ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2007

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις