Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Σε τιμές ζενίθ το πετρέλαιο

Σε τιμές ζενίθ εδώ και δυόμισι χρόνων έχει φτάσει η παράδοση του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι «η παρούσα αναταραχή στη Λιβύη θα επεκταθεί και σε άλλα πετρελαιοπαραγωγά κράτη, στη Μέση Ανατολή».

Στη Νέα Υόρκη σήμερα το απόγευμα το βαρέλι 159 λίτρων αργού πετρελαίου, άμεση παράδοση, διαπραγματεύεται 105,55 δολάρια.

Αρνητική είναι η επίπτωση και στη διαμόρφωση των βασικών δεικτών, τόσο των δυτικοευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, όσο και της Wall Street.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί στις 12.130 μονάδες με απώλεια 38 μονάδων (0,31%), ενώ ο δείκτης κυρίως μετοχών προηγμένης τεχνολογίας Nasdaq υποχωρεί στις 2.747 μονάδες με απώλεια επίσης 38 μονάδων (1,35%). Επηρεάστηκαν, αρνητικά, και τα «κλεισίματα» σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Ευρώ

Από την κρίση πλήττεται και το ευρώ, διολισθαίνοντας σήμερα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, ύστερα από τη διαμόρφωση τελευταία της διμερούς ισοτιμίας στο καλύτερο, για το ευρώ, επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Ἕνα αὐτιστικό παιδί λέει: «Δέν χρειάζομαι τόν οἶκτο σου»

«Δέν ξέρω ἄν ἐσύ, ὅταν μιλᾶς γιά ἀγάπη καί ἀποδοχή συγχέεις τίς παραπάνω ἔννοιες μέ τή λύπηση καί μέ κοιτᾶς ὅπως σέ κοιτοῦσαν οἱ μεγαλύτεροι καί δυνατότεροί σου, ὅταν ἤσουν μικρό παιδί. Μά ὅταν βλέπω στά μάτια σου τόν οἶκτο θυμώνω.

Παλιότερα, κι ἐγώ τά μπέρδευα αὐτά τά δύο. Τώρα ὄχι, εἶναι διαφορετικό τό πετάρισμα τῶν βλεφάρων τῆς ἀγάπης κι ἄλλο τῆς λύπησης. Ἄλλο τό βλέμμα, ἄλλες οἱ κινήσεις τοῦ κορμιοῦ, ἄλλος ὁ ρυθμός τῆς ἀνάσας. Δέν δίνω τόση σημασία στίς λέξεις, γι’ αὐτό καί οἱ δάσκαλοι λένε πώς εἶμαι στό φάσμα τοῦ αὐτισμοῦ. Ξέρω ὅμως πῶς νά ἀποκρυπτογραφῶ ὅλα ὅσα οὔτε ἐσύ, οὔτε ὅλοι ὅσοι εἶναι σάν κι ἐσένα, γνωρίζετε!

Ὅταν μέ λυπᾶσαι, μέ βλέπεις ἀδύναμο καί κατώτερο. Ὅλοι, ὅπως κι ἄν λειτουργοῦμε, ἔχουμε γεννηθεῖ μέ ἕνα 100% στό δυναμικό μας, ἀκόμη κι ἄν τό χρησιμοποιοῦμε διαφορετικά. Γιατί μέ βλέπεις τόσο ἀνήμπορο; Μήπως ἄραγε ἐπειδή δέν θά ἔβρισκες ἄλλο λόγο νά μέ ὑποστηρίξεις;

Φυσικό αέριο:τα σχέδια του Ισραήλ για Ελλάδα-Κύπρο.


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας ότι η χάραξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Κύπρο (ΑΟΖ) θα δυσχεράνει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «αυτή είναι μια προσπάθεια να ανακατέψουν μήλα και πορτοκάλια».

 

Ο Ισραηλινός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», αποκαλύπτει ότι το Τελ Αβίβ αναμένει ότι σύντομα θα εντοπιστούν νέα κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ. 

    

 

Ο κ. Αγιαλόν, μιλώντας στον ανταποκριτή του «Φιλελεύθερου» στις Βρυξέλλες Παύλο Ξανθούλη, τονίζει ότι το Τελ Αβίβ βλέπει την Κύπρο και την Ελλάδα ως «πύλη» διαμετακόμισης φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι «οι οποιοιδήποτε αγωγοί, οι οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις και η υποδομή θα μπορούσαν να πάνε και ίσως θα έπρεπε να πάνε μέσω της Κύπρου». 



Τη παραίτηση της "κυβέρνησης" των κατεχόμενων ζητούν οι τουρκοκύπριοι!

Η τουρκοκυπριακή συντεχνιακή πλατφόρμα, που διοργάνωσε το χθεσινό μεγάλο συλλαλητήριο στην κατεχόμενη Λευκωσία, κάλεσε τη λεγόμενη κυβέρνηση του Ντερβίς Έρογλου να παραιτηθεί και αξίωσε να αποσυρθεί το οικονομικό πακέτο που ετοίμασε η τουρκική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς το «καταστροφικό».

  

Η πλατφόρμα αξίωσε επίσης συνταγματικές αλλαγές και προειδοποίησε ότι αν η ψευδοκυβέρνηση δεν τερματίσει την έκδοση «νομοθετημάτων» και «διαταγμάτων» για εφαρμογή του πακέτου μέχρι τις 25 Μαρτίου, θα επανέλθουν τα απεργιακά μέτρα και οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν από την πλατεία Ινονού έξω από τη λεγόμενη βουλή του κατοχικού καθεστώτος.

  

Σε γραπτή δήλωσή του, ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας τουρκοκυπρίων δασκάλων Σενέρ Ελτσίλ προειδοποίησε ότι όσο συνεχίζεται το «πρωτόκολλο συνεργασίας» με την Τουρκία, θα συνεχίζονται ο αγώνας των Τουρκοκυπρίων και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

  

«Οι Τουρκοκύπριοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να διοικούν μόνοι τους τούς εαυτούς τους σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή», ανέφερε στη δήλωσή του.

  

Ο πρόεδρος του κυρίου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Φερντί Σογιέρ κάλεσε την ψευδοκυβέρνηση να παραιτηθεί, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς επισήμανε την ομοψυχία των Τουρκοκυπρίων, αναφέροντας ότι «Τουρκοκύπριοι με διαφορετικές φωνές, μπόρεσαν να πουν το ίδιο τραγούδι».


Πηγή : onalert.gr

Η Shell,κάνει δελεαστική πρόταση στη Κύπρο για το φυσικό αέριο.

Ρελάνς από την Shell έχουμε σε ότι αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο. Σύμφωνα με  πληροφορίες του Σίγμα, από ανώτατες κυβερνητικές πηγές, η Shell θέλει πάσει θυσία να είναι παρούσα στην "αγορά" φυσικού αερίου που δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή Κύπρου - Ισραήλ.

Υπήρξε  μάλιστα, τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Εμπορίου με τους ιθύνοντες της Shell, οι οποίοι είναι έτοιμοι να επεξεργαστούν τόσο σχέδιο προμήθειας φυσικού αερίου για 10 χρόνια όσο και νέα δεδομένα στην τιμή πώλησης. Φαίνεται, δηλαδή, δεκτική να υπαναχωρήσει από την προοπτική ενός εικοσαετούς συμβολαίου, το οποίο θα δέσμευε την Κυπριακή Δημοκρατία.
Κομβική περίοδος για τελικές αποφάσεις είναι το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου με την επιστροφή του Προέδρου Χριστόφια και την κυβερνητικής αποστολής που θα τον συνοδέψει από το Ισραήλ.  Η Shell θέλει να έχει συμμετοχή και την περίοδο όπου θα μπορεί η Κύπρος να χρησιμοποιεί  τα δικά της κοιτάσματα.

Σάλος από τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο

Πως αντιδρά το υπουργείο Εξωτερικών και η κυβέρνηση για τις δηλώσεις Νταβούτογλου πως το Καστελόριζο δεν είναι μέρος του Αιγαίου, αλλά της Μεσογείου.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, λίγα 24ωρα πριν αρχίσει την επίσκεψη-πρόκληση στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει περιοδεία στη Θράκη, έδωσε συνέντευξη στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον Α.Παπαχελά.

«Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου,η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις,σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων,συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης.Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο»,είπε ο Νταβούτογλου.

Πριν από λίγο δηλώσεις έκανε για το θέμα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας :''Στη συνέντευξη περιγράφονται θέσεις της Τουρκίας. Θέσεις που είναι γνωστές. Όπως γνωστές είναι και οι θέσεις της Ελλάδας. Για την Ελλάδα, στόχος των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο χωρών σε όλο το εύρος της, από τη Θράκη μέχρι το Καστελόριζο. Αυτό είναι αυτονόητο''.

Πηγή : newsit.gr

Οι ποινές που θα ισχύσουν για ληξιπρόθεσμα χρέη και φοροδιαφυγή


Αυτόφωρο, πρόστιμα χιλιάδων ευρώ, διώξεις και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς, προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη. Διαβάστε όλο το αναλυτικό σημείωμα του υπουργείου Οικονομικών. Ποινές και παραδείγματα.

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις και οι ποινές του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι οι ακόλουθες:

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ

Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως, ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της μη καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, αλλά με χρόνο τέλεσης του αδικήματος το χρονικό διάστημα από την παρέλευση των τεσσάρων μηνών από τότε που έγιναν ληξιπρόθεσμα μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου ίσου με το 1/3 της προθεσμίας παραγραφής.

Δηλαδή, για χρονικό διάστημα 20 μηνών από τότε που παρήλθε χρόνος 4 μηνών από την ημερομηνία που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα.

Παράδειγμα: Χρέος που έγινε ληξιπρόθεσμο την 31-1-2011. Από την 1-6-2011 αρχίζει να «μετράει» το 20μηνο του αυτοφώρου που λήγει στις 28-3-2012.
Αυξάνονται οι ποινές:

* Μέχρι 5.000 ευρώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα.

* Από 5.000 - 10.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση έως 1 μήνα.

* Από 10.000 - 50.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση 6 τουλάχιστον μήνες.

* Από 50.000 έως 150.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση 1 τουλάχιστον έτους.

* Από 150.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται φυλάκιση 3 τουλάχιστον έτη.

Εάν το ποσό που οφείλεται στο Δημόσιο εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό, η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη.

Θα μας τρελλάνει η Moody's – Τώρα πιστεύουν πως η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει!

Λίγες ώρες μετά την σοκαριστική τριπλή υποβάθμιση της οικονομίας μας από την Moody's, αναλύτρια του οίκου δηλώνει με σιγουριά ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της


Το πρωί στην ανακοίνωση της η Moody's εξηγούσε πως υποβάθμισε κατά τρεις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδος, σε Β1 από το Ba1, μη αποκλείοντας να προβεί και σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση, εξαιτίας των επίμονων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και τον αμείωτο κίνδυνο χρεοκοπίας της.

Στο πρακτορείο Bloomberg πριν από λίγο, η αναλύτρια του οίκου Moody’s για την Ελλάδας κυρία Σάρα Κάρλσον δήλωσε πως '' η βασική θέση του οίκου είναι ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της''.

Η αποθέωση της κωλοτούμπας έρχεται από την ίδια που συνεχίζει στο Bloomberg : '' Η κεντρική μας άποψη είναι ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους της και δεν θα χρειασθεί να επιβάλει ζημιές στους κατόχους των δανείων''.


Τα συμπεράσματα δικά σας και η κερδοσκοπία, εις βάρος, μας δικιά τους.

Πηγή : newsit.gr

Από το Καστελλόριζο και το Μνημόνιο στη βόμβα Moody's - Ξεκάθαρα ανησυχητικά σημάδια για την οικονομία


- Οργή στο Μαξίμου πολεμικό ανακοινωθέν από τον Γ.Παπακωσταντίνου και έκτακτο υπουργικό συμβούλιο
- ''Στριμωγμένη'' και αμήχανη η κυβέρνηση από την υποβάθμιση της Moody's το σφυροκόπημα της τρόικας και την στάση της Μέρκελ
- Άλμα των spreads - Υποχώρηση του ευρώ μετά την υποβάθμιση σοκ - Κρίσιμη η αυριανή δημοπρασία

Για πρώτη φορά μετά το Καστελλόριζο και την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης είχαν να εμφανιστούν τόσο κακοί οιωνοί για την ελληνική οικονομία.

Η βόμβα του διεθνούς οίκου, η τρόικα που ανοιχτά πλέον εκφράζει την δυσαρέσκεια της για τα μέτρα της κυβέρνησης και η ανυποχώρητα σκληρή στάση της Γερμανίας που ψαλιδίζει τις προσδοκίες από τις Συνόδους Κορυφής συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα για την οικονομία μας που μπορεί μάλιστα να πυροδοτηθεί από την πετρελαική κρίση.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις