Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Εφιαλτική διετία προβλέπει η Τράπεζα Ελλάδος

Ακόμη πιο δύσκολες ημέρες θα περάσουν οι Έλληνες, με βάση τις εκτιμήσεις της Τράπεζας Ελλάδος, των στατιστικών αρχών της χώρας, αλλά και της Ε. Ε.. Τόσο για τα προβλήματα των πολιτών όσο και για το μεγάλο οικονομικό στοίχημα της χώρας, φαίνεται πλέον καθαρά ότι η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη. Εάν δεν μεγαλώσει το παραγόμενο εθνικό προϊόν, δεν μπορεί ούτε οι πολίτες να σταθεροποιήσουν τη ζωή τους ούτε το χρέος της χώρας να μειωθεί σε επίπεδα, που δεν θα «πνίγουν» την οικονομία.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και, εάν δεν επενδύσει στην ανάπτυξη της οικονομίας, οι θυσίες των Ελλήνων θα αποδείχνουν κενό γράμμα! Δεν είναι τυχαίο ότι μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και ταχύτερης μείωσης των ελλειμμάτων συστήνει η έκθεση της Τράπεζας Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2011 - 2012.

Κατά την κοινοποίηση της έκθεσης στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, δήλωσε ότι η χώρα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, για να αντιμετωπίσει τα δύο μεγάλα προβλήματά της: το μεγάλο δημόσιο χρέος και την αδύναμη ανταγωνιστικότητα. Συμπλήρωσε, όμως, πως είναι αρκετά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμη, προσθέτοντας πως πρέπει να επισπεύσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και να κινηθούμε πιο τολμηρά και πιο αποφασιστικά. Στις παρούσες συνθήκες είναι η μόνη «συνταγή», για να φέρουμε την ανάπτυξη γρηγορότερα.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΕΝΤΡΑ... (ΔΙΔΑΓΜΑ ΖΩΗΣ)


Ήταν μια φορά σ΄ένα δάσος τρία δέντρα. Το καθένα από αυτά είχε για τον εαυτό του έναν οραματισμό...

Το πρώτο επιθυμούσε να αξιωθεί να γίνει κάποια στιγμή ένα πολύτιμο μπαούλο ξυλόγλυπτο, όμορφα σκαλισμένο, που μέσα του θα φυλάσσεται ένας πολύτιμος θησαυρός.
Το δεύτερο δέντρο ήθελε να αξιωνόταν να γίνει στα χέρια ενός καλού ναυπηγού ένα μεγάλο καράβι και όμορφο που θα μετέφερε βασιλιάδες και επίσημα πρόσωπα, που θα έκανε ταξίδια υψηλών προσώπων.

Το τρίτο δέντρο έλεγε ότι το μόνο που θα ήθελε ήταν να γίνει το πιο ψηλό και πιο δυνατό δέντρο του δάσους, έτσι ώστε οι άνθρωποι, που θα βλέπουν το ύψος του στην κορυφή του λόφου, να σκέπτονται τον ουρανό και τον Θεό.

Όμως πέρασαν τα χρόνια και τα πράγματα εξελίχθηκαν κάπως αλλιώς.

Πήγαν υλοτόμοι και έκοψαν το πρώτο δέντρο, και ενώ σχεδίαζε και ποθούσε να γίνει όμορφο ξυλόγλυπτο μπαούλο για θησαυρούς, ο ξυλουργός το έκανε δοχείο για την τροφή των ζώων, παχνί για τα άχυρα των ζώων.

Η Εικόνα του Χριστού στα Δικαστήρια

Η Εικόνα του Χριστού στα Δικαστήρια.

Πόλεμος κατά του Όρκου και απαίτηση να φύγει η Εικόνα του Χριστού από τα Δικαστήρια!
Θα δείξει η συνέχεια.
Εμείς, σήμερα, απλώς θα θέλαμε να πούμε ότι η Εικόνα του Χριστού στις αίθουσες των Δικαστηρίων δηλώνει την ΑΔΙΚΙΑ που έγινε από τους Δικαστές στην Δίκη του Χριστού.

Στις αποφάσεις Φαρισαίων και Γραμματέων.
Και, θα προσθέταμε:
Μήπως θα έπρεπε και πάνω από την Έδρα των Δικαστών, να υπάρξουν και οι «εικόνες» του Σωκράτη και του Κολοκοτρώνη, για να τις βλέπουν οι Δικαστές και να σκέπτονται τα ΛΑΘΗ της Δικαιοσύνης, τα οποία συνεχίζονται μέχρι και σήμερα;
Πριν ανεβούν στην ΕΔΡΑ για να δικάσουν, ας κοιτάζουν την Εικόνα του Χριστού, και τον Σωκράτη, και τον Κολοκοτρώνη. Και να αποφασίζουν ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ.

Πηγή : www.elora.gr

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!! Ο ΜΟΜΠΙ ΝΤΙΚ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ!!!!

Ο Μόµπι Ντικ δεν σκότωσε τον «καπετάνιο Αχάαβ»
Ο φαλαινοθήρας Τζορτζ Πόλαρντ ήταν ο ήρωας του Μέλβιλ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το όνοµά του χάθηκε στα βιβλίατης Ιστορίας και οι νέες γενιές αγνοούν ότι ήταν αυτός που ενέπνευσε στον Χέρµαν Μέλβιλ τον «ΜόµπιΝτικ», το µυθιστόρηµα που εκδόθηκε το 1851 και θεωρείται ένα από τα µεγαλύτερα αριστουργήµατα της αµερικανικής λογοτεχνίας. Οµως 141 χρόνια από τον θάνατό του, η Αµερική ανακαλύπτει και πάλι τον Τζορτζ Πόλαρντ Τζούνιορ, τον 28χρονο ναυτικό που το πρωί της 12ης Αυγούστου 1819 σάλπαρε από το Ναντάκετ ως πλοίαρχος του φαλαινοθηρικού «Εσεξ», το οποίοµερικούς µήνες αργότερα βυθίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοικτά των νησιών Γκαλαπάγκος, από την επίθεση ενός τεράστιου φυσητήρα.

Οµως αντίθετα από την ιστορία τουκαπετάνιουΑχαάβ στον «Μόµπι Ντικ», ηοδύσσεια του Πόλαρντ δεντελείωσε εκεί. Μετάτο ναυάγιο, ο Πόλαρντ και τοπλήρωµά του περιπλανήθηκαν επί εβδοµάδες στον ωκεανόπάνω σε τρεις βάρκες, µέχρι που βρήκαν καταφύγιο στο νησί Χέντερσον. Για να επιβιώσουν εκεί, κατέφυγαν στον κανιβαλισµό τρώγοντας νεκρούς συντρόφους τους και σε µια περίπτωση επέλεξαν µε κλήρο ποιος θα σκοτωθεί για να τραφούν οι άλλοι.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ο Πόλαρντ κατάφερε όχι µόνο να επιζήσει, αλλά καινα γίνει πλοίαρχος ενός άλλου φαλαινοθηρικού, του «Two brothers» (∆ύο αδέλφια). Οταν βυθίστηκε και αυτό το πλοίο, αφού προσέκρουσε στους υφάλους Φρεντς Φραϊγκέιτ, σε απόσταση σχεδόν 1.000 χιλιοµέτρων βορειοδυτικά της Χονολουλού, ο Πόλαρντ, ο οποίος σώθηκε σαν από θαύµα για δεύτερη φορά, υποχρεώθηκε να αποχαιρετήσει τηναυτική σταδιοδροµία και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στην αφάνεια. Επέστρεψε στο Ναντάκετ, όπου τη δεκαετία του 1850 δέχθηκε την επίσκεψη του τότε 30χρονουΜέλβιλ, απογοητευµένου από τη χλιαρήυποδοχή που είχε τύχει ο «Μόµπι Ντικ» του. Ο συγγραφέας είχε µάθει την ιστορία του ναυαγίου από τον νεαρό γιο του υποπλοίαρχου του «Εσεξ» Οουεν Τσέις.

Ορθόδοξη θεολογία και αυτοπεποίθηση

Ενίοτε υπάρχει η εντύπωση ότι η Εκκλησία είναι ένας χώρος όπου επικρατούν αισθήματα όπως η μειονεξία, η μοιρολατρεία, η αυτολύπηση, η απαισιοδοξία, η ηττοπάθεια.

Από την άλλη, η αισιοδοξία, η υπερηφάνεια, ο εγωισμός, η αυτοπεποίθηση και η συνειδητή καλλιέργειά αυτών με τη στροφή προς τον εαυτό μας προβάλλεται σήμερα ως λύση για πολλά προβλήματα του ανθρώπου, ψυχολογικά κι όχι μόνο.

Ποια είναι η στάση εξ’ επόψεως της πατερικής Ορθόδοξης θεολογίας πάνω στο ζήτημα της αυτοαξιολόγησης του ανθρώπου και της θέασης, της αντιμετώπισης του εαυτού μας;

Ακούστε την διαφωτιστική απάντηση σε σχετικό ερώτημα του π। Αθανάσιου, Μητροπολίτη Λεμεσού όπου αναφέρεται σε ζητήματα όπως η ελευθερία, η προσωπικότητα, η φιλοδοξία, η ταπείνωση, το όραμα, η μετάνοια, η επιθυμία.

ΟΜΙΛΙΑ

Βρέστα με το Χριστό και τα προβλήματά σου θα λυθούν…

Αποσπάσματα από την εκπομπή «Αθέατα Περάσματα » του Αρχιμανδρίτη π। Ανδρέα Κονάνου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία» 91,2 FM.

OMIΛΙΑ

Όλοι ομολογούν ότι πουλάμε τα πάντα για 50 δισ. ευρώ εκτός από την κυβέρνηση

- Εντολή Γιούνκερ: πουλήστε για να ξεχρεώσετε
- Παπανδρέου: ούτε σπιθαμή γης στο σφυρί
- Παπακωνσταντίνου: το σχέδιο προχωράει κανονικά
- Ο στόχος είναι σχεδόν ανέφικτος για τα επόμενα χρόνια και το γνωρίζουν και οι υπουργοί

Παρά το... αντάρτικο στελεχών της κυβέρνησης και κυρίως του Γ. Παπακωνσταντίνου κατά της Τρόικας η αλήθεια ήρθε για μια ακόμη φορά από τις Βρυξέλλες και τα πραγματικά-όπως φαίνεται- κέντρα αποφάσεων.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήρθε να επιβεβαιώσει όλα αυτά που φαίνεται να μην αποκαλύπτει η κυβέρνηση ότι τελικά υπάρχει συμφωνία για έσοδα 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από την αξιοποίηση της ελληνικής περιουσίας είτε μιλάμε για πώληση ή για εκμετάλλευση.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το σχέδιο προχωράει κανονικά καθώς είναι προς όφελος της ανάπτυξης και της μείωσης του χρέους, όμως την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται να λέει πως δεν θα βγει στο σφυρί ούτε σπιθαμή γης.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις