Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΕΣ - ΤΑ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΡΩΣΙΚΑ ΤΑΧΕΑ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ

Ως πότε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα βασίζεται μόνο στην καρδιά των Ελλήνων ναυτικών;
Πολλαπλασιάζονται οι φωνές μέσα στο πολεμικό ναυτικό που τονίζουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση σύμφωνα με την οποία, μόνο οι μισές φρεγάτες είναι αξιόμαχες ενώ διαρκώς οι μισές από αυτές είναι στο ναύσταθμο λόγω προβλήματος έλλειψης ανταλλακτικών. Το πρόβλημα αυτό υπήρχε και επί Νέας Δημοκρατίας, ενώ επί υπουργίας Βενιζέλου, το πρόβλημα μεταφέρθηκε και στο χώρο των ρωσικών αερόστρωμνων τύπου ZUBR, όταν με την δικιολογία του ότι δεν....μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους Ρώσους για να πάρουμε ανταλλακτικά, παροπλίσαμε τα δύο από τα τέσσερα, μειώνοντας στο μισό τη δυνατότητα ταχείας μεταφοράς ειδικών δυνάμεων σε σημείο που υπάρχει ανάγκη.
Η ρωσική πλευρά στην οποία απευθυνθήκαμε για να πάρουμε απάντηση πάνω στο θέμα μας απάντησε στην αρχή με χαμόγελα και μετά με φράσεις τις οποίες δεν θέλουμε να μεταφέρουμε.
Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου τα ZUBR αποτελούν το μόνο μέσο που διαθέτουμε και αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος για τη μεταφορά ειδικών δυνάμεων με βαρύ οπλισμό και τεθωρακισμένα στο σημείο εμπλοκής ή στο σημείο πλήγματος ισοδύναμου τετελεσμένου ή αντιπερισπασμού.
Το υπουργείο πρέπει να δει σοβαρά το τεράστιο πρόβλημα και οι σύμβουλοι του υπουργού κ. Βενιζέλου να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους. Η Ελλάδα βάσει των διεθνών συνθηκών μπορεί να έχει 14 φρεγάτες και τώρα έχει ουσιαστικά μόνο επτά.
Σύμφωνα με την απογραφή του πολεμικού ναυτικού οι φρεγάτες είναι:
ΦΡΕΓΑΤΕΣ TΥΠΟΥ MΕΚΟ-200
Φ/Γ ΥΔΡΑ (F 452) Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ (F 453) Φ/Γ ΨΑΡΑ (F 454) Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ (F 455)
ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ STANDARD
Φ/Γ ΕΛΛΗ (F 450) Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ (F 451) Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ (F 459) Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ (F 460) Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ (F 461) Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ (F 462) Φ/Γ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ (F 463) Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ (F 464) Φ/Γ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (F 465) Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ (F 466)
Τα αερόστρωμνα τύπου ZUBR είναι:
Πλοία Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ)
Κεφαλληνία (L-180) Ιθάκη (L-181) Κέρκυρα (L-182) Ζάκυνθος(L-183)

Πηγή : www.liako.gr

0 σχόλια:

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις