Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟΥΡΚΙΑ: .. με μηνύσεις απειλούν την Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, όπως δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet


Θύμα της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έπεσε και η Ελληνική διπλωματική υπηρεσία... όπως δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Στην Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, βοηθητικό προσωπικό και οδηγοί απειλούν με μηνύσεις για τη μη καταβολή των μισθών τους, τη στιγμή που τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, έχουν περιορίσει σημαντικά τον προϋπολογισμό για κάθε υπουργείο.(Κατάντια βρε ! )


Όσον αφορά στο ΥΠΕΞ, μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι περικοπές στα κονδύλια, που έχουν οδηγήσει σε απλήρωτα ενοίκια πρεσβειών και προξενείων, απλήρωτους υπαλλήλους, ενώ ακόμη και σε κάποιες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι διπλωματικοί υπάλληλοι αναγκάζονται να πληρώνουν για τα πάγια έξοδα από το μισθό τους, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η υπηρεσία.


Η ελληνική πρεσβεία στη Ρωσία, είναι μία από εκείνες που αδυνατεί να πληρώσει τους υπαλλήλους της, κι έτσι, οι ίδιοι οι διπλωμάτες αναλαμβάνουν χρέη καθαρισμού. Η πρεσβεία στην Ουκρανία, δεν διαθέτει προστασία, αφού οι αστυνομικοί της έμειναν απλήρωτοι, ενώ περίπου άλλες πέντε πρεσβείες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό θέρμανση και Ιντερνέτ.

Φέτος, πολλές αρχές του εξωτερικού αναφέρουν ότι τους δόθηκε μόνο το 7% από τα χρήματα που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία μιας πρεσβείας ή ενός προξενείου, σε αντίθεση με την παραδοσιακή πρακτική όπου το Υπουργείο έδινε περί το 25% των απαραίτητων κονδυλίων στην αρχή του έτους.

Eίναι σίγουρο πως τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν εντυπώσεις διόλου κολακευτικές για μια χώρα.

Πηγή : trikalagr.blogspot.com

0 σχόλια:

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις