Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ανησυχεί για βλάβη στην καρδιά του αντιδραστήρα η ΙΑΕΑ - Θα πολεμήσουν τον πυρηνικό εφιάλτη και με τον στρατό

- Η ΙΑΕΑ φοβάται για τον πυρήνα του αντιδραστήρα Νο2 της Φουκουσίμα
- Σταθερή η κατάσταση στους πυρηνικούς σταθμούς Φουκουσίμα Νταΐνι, Οναγκάουα και Τοκάι
- Δραματοποιεί την κατάσταση η Γαλλία, έκτακτο υπουργικό συγκάλεσε ο Σαρκοζί
- Stress tests στους ευρωπαϊκούς πυρηνικούς σταθμούς αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Κάθε λεπτό, κάθε ώρα που περνάει, η κατάσταση στα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ο πυρηνικός εφιάλτης δεν υποχωρεί και όλη η Υφήλιος έχει στραμμένο το βλέμμα στη Φουκουσίμα Νταϊτσί και τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις.

Η έκρηξη που σημειώθηκε στον πυρηνικό σταθμό της περιοχής της Δεύτερα δεν αποκλείεται να προκάλεσε περιορισμένη βλάβη στο κύριο κέλυφος της μονάδας του αντιδραστήρα Νο2 του σταθμού, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Γουκίγια Αμάνο. Η ζημιά, είπε, είναι λιγότερη του 5%.



«Η έκρηξη στον αντιδραστήρα Νο2 μπορεί να επηρέασε την ακεραιότητα του κύριου κελύφους του», ανακοίνωσε η ΙΑΕΑ. Αντίθετα, καθησυχαστική ήταν η εκτίμηση για τους αντιδραστήρες Νο1 και Νο3, τονίζοντας πως το κύριο κέλυφός τους φαίνεται ανέπαφο, παρά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας υπογράμμισε επίσης ότι η κατάσταση των αντιδραστήρων στους πυρηνικούς σταθμούς Φουκουσίμα Νταΐνι, Οναγκάουα και Τοκάι είναι ασφαλής και σταθερή.

Αν και οι ίδιοι οι Ιάπωνες έχουν αρχίσει να αμφιβάλουν, ο Αμάνο δεν έκρυψε ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως η κατάσταση είναι διαφορετική από εκείνη του δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ το 1986. Ωστόσο, σημείωσε, θέλει περισσότερο έγκαιρες και ενδελεχείς πληροφορίες για τα συμβάντα στην Ιαπωνία.

Και ενώ οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να γίνουν τεστ αντοχής σε όλες τις πυρηνικές μονάδες που βρίσκονται στο έδαφός της, η Γαλλία, δεύτερη παγκόσμια πυρηνική δύναμη, δραματοποιεί την κατάσταση και καλεί τους Γάλλους δημοσιογράφους να εγκαταλείψουν άμεσα στην Ιαπωνία!

Ρίψεις νερού με ελικόπτερο
Η Tokyo Electric Power Co (Tepco), εταιρεία που διαχειρίζεται το σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να ρίξει νερό με ελικόπτερο για την ψύξη της δεξαμενής εξαντλημένου πυρηνικού καυσίμου του αντιδραστήρα Νο4 του σταθμού εντός δύο ή τριών ημερών.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα προκλήθηκαν δύο οπές στο τείχος του εξωτερικού περιβλήματος του αντιδραστήρα, εκθέτοντας στην ατμόσφαιρα τη δεξαμενή εξαντλημένου πυρηνικού καυσίμου.

Όσον αφορά στον αντιδραστήρα Νο2 ανακοίνωσε ότι τα επίπεδα του νερού ψύξης ανεβαίνουν ομαλά. Οι ράβδοι πυρηνικού καυσίμου στον αντιδραστήρα 2 είχαν εκτεθεί πλήρως χθες, αυξάνοντας τις ανησυχίες για μια υπερθέρμανση και τήξη.

Η Tepco είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι μπορεί να επιβάλει ένα εκ περιτροπής μπλακ-άουτ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και ότι αναμένει πως οι ανάγκες σε ηλεκτροδότηση θα ξεπεράσουν τις δυνατότητες παροχής που έχει αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι ανάγκες σε ενέργεια για το Τόκιο και τις εννέα νομαρχίες που εξυπηρετεί η εταιρεία θα ανέλθουν σε 38 εκατομμύρια κιλοβάτ αύριο έναντι των 33 εκατομμυρίων κιλοβάτ που μπορεί να προμηθεύσει η ίδια.

Εκτός από την Tepco και η δεύτερη εταιρεία ηλεκτροδότησης, η Tohoku Electric Power που τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα ένα μέρος της βόρειας Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε προγραμματισμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Με τη συνδρομή του στρατού – «Δένουν» αλλού τα πολεμικά των ΗΠΑ
Τη συνδρομή του αμερικανικού και του ιαπωνικού στρατού θα ζητήσουν οι υπεύθυνοι προκειμένου να μειωθεί η θερμοκρασία στους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα-Νταϊτσί.

Την ίδια στιγμή τα πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ που φτάνουν για βοήθεια στην Ιαπωνία θα λάβουν θέσεις στη δυτική ακτή του νησιού Χονσού αντί να κατευθυνθούν προς την ανατολική ακτή όπως προγραμματιζόταν λόγω των «κινδύνων ακτινοβολίας και ναυσιπλοΐας».

Οι κίνδυνοι για την αποστολή βοήθειας φάνηκαν από τον αυξανόμενο αριθμό των μελών των αμερικανικών δυνάμεων που εκτίθενται σε ακτινοβολία χαμηλού επιπέδου.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού επεσήμανε τα επίπεδα έκθεσης αυτών που επιστρέφουν έπειτα από αποστολές βρίσκονται σαφώς εντός των ορίων για την ασφάλειά τους και τόνισε ότι οι επιχειρήσεις για τη βοήθεια της συμμάχου Ιαπωνίας θα συνεχιστούν

ΠΗΓΗ : www.newsit.gr

0 σχόλια:

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις