Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Σύγκρουση κυβέρνησης-ΛΑΟΣ για τους μετανάστες της Υπατίας


Εκρηκτικό είναι το πολιτικό κλίμα σχετικά μετά τον τερματισμό της απεργίας πείνας των μεταναστών της «Υπατίας». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση εναντίον των υπουργών, που χειρίστηκαν το θέμα. Απαντώντας στις επικρίσεις κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα της « γαλάζιας πολυκατοικίας» ο κ. Πεταλωτής είπε ότι, «κάποιοι περίμεναν διαφορετική κατάληξη από τη σημερινή, προκειμένου να μπορούν να βάλλουν ανεύθυνα εναντίον της κυβέρνησης, ανεξαρτήτως τιμήματος για τη χώρα».

Ο Κ. Καρατζαφέρης απαντώντας στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση διερωτήθηκε αν η λύση που προκρίθηκε εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον και την ευνομία, που ο ίδιος υπερασπίστηκε. Ο κ. Καρατζαφέρης ρώτησε τον υπουργό, αν αυτό που δίδεται στους μετανάστες, εφόσον κατά τον ίδιο δεν συνιστά μαζική νομιμοποίηση, δεν αποτελεί δρομολόγηση προς την κατεύθυνση αυτή:

«Θα τους δίνετε εξάμηνο - εξάμηνο μέχρι την οκταετία. Μην εμπαίζετε τον εαυτό σας», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, που ρώτησε επίσης τον υπουργό, γιατί δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς, αν υπήρχε κατάληξη στο ζήτημα αυτό. «Η χώρα είναι ανοχύρωτη με εσάς που τους λέτε «μπουκάρετε και κάντε απεργία πείνας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας. Φοβηθήκατε και δεν είχατε αντοχές. Βρεθήκατε υπό εκβιασμό και καταλήξατε ότι δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε».


Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης απέδωσε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ διαστρέβλωση της πραγματικότητας, λέγοντας ότι θα είχε έρεισμα να υποστηρίξει όσα είπε, αν η τελική λύση που δινόταν συνεπαγόταν άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους για λίγους μήνες. Συνέχισε λέγοντας, ότι δεν προκρίνεται νομιμοποίηση, γιατί οι μετανάστες αύριο δεν θα έρθουν στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά στην Ελληνική Αστυνομία για το καθεστώς ανοχής και όχι παραμονής, κι ότι ουδείς πλην των αστυνομικών αρχών μπορεί να μιλήσει για το μέλλον τους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος χαρακτήρισε την ομιλία του υπουργού ως παραμορφωτικό καθρέφτη, διερωτώμενος, πώς προεξοφλεί τη στάση τόσο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη αλλαγή από 12 σε 8 των απαιτούμενων χρόνων για την αίτηση άδειας παραμονής. «Εσείς δημιουργήσατε το πρόβλημα και το λύσατε με τον χειρότερο τρόπο δίνοντας και το χειρότερο μήνυμα. Πρόκειται για απόλυτη αποτυχία μιας απολύτως φοβικής κυβέρνησης», είπε ο κ. Μαρκόπολος.

Υπηρετείτε τηλεοπτικές ανάγκες», ανταπάντησε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας στον κ। Μαρκόπουλο ότι όσα λέει δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα». Ο κ.Ραγκούσης σημείωσε επίσης ότι δεν υποκαθιστά κανέναν, κι ότι στην συνάντηση της ΓΣΕΕ για τις τελικές ρυθμίσεις ήσαν παρόντες τέσσερις υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο κ. Παπουτσής, που είχε πλήρη γνώση των αποφάσεων. «Επειδή πρόκειται για πάρα πολύ δύσκολο θέμα θα περίμενα να είχατε την ψυχική δύναμη να αναγνωρίσετε ότι η κυβέρνηση δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς, ενώ έσωσε τη ζωή τριακοσίων ανθρώπων, και να μη στέλνετε ψεύτικα μηνύματα», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή : .newscode.gr

0 σχόλια:

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις