Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε

Σχέδιο εξέγερσης λαθρομεταναστών σε εξέλιξη με αφορμή τους απεργούς πείνας της Υπατίας


Συγκεκριμένο σχέδιο ταραχών σε ολόκληρη την χώρα με αφορμή θάνατο ή θανάτους λαθρομεταναστών απεργών πείνας της οδού Υπατίας, έχει περιέλθει σε γνώση των αρχών ασφαλείας. Ταραχές οι οποίες θα επικεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες πόλεις. Χθες λαθρομετανάστες και μέλη "επιτροπών υποστήριξης" κατέλαβαν τα πολιτικά γραφεία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου και του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη στην Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο έχει τεθεί υπ'όψιν της πολιτιής ηγεσίας και εξ αυτού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος πριν λίγο προέβη στην εξής δήλωση στην Βουλή: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Πάπας: Απαλλάσσονται της συλλογικής ευθύνης θανάτωσης του Ιησού οι Εβραίοι!

ImageΣε νέο βιβλίο του ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' προσωπικώς απαλλάσσει τους Εβραίους από τους ισχυρισμούς, ότι ευθύνονται για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, αποσείοντας συγχρόνως την έννοια "συλλογικής ενοχής των Εβραίων", η οποία αποτελούσε για δεκάδες αιώνες μετά την στρύαρωση του Ιησού θεμελιώδη θεολογική ερμηνεία.
Αυτή η νέα, βιβλική και θεολογική συνάμα, εκτίμηση διατυπώνεται από τον Πάπα σε κεφάλαιο στο δεύτερο τόμο του βιβλίου του "ο Ιησούς της Ναζαρέτ"--κυκλοφορεί μέσα στην προσεχή βδομάδα.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επίσημα απέσεισε, πάντως, τη "συλλογική ενοχή των Εβραίων" για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, με σημαντική απόφασή της κατά τη Δεύτερη Σύνοδό της εν Βατικανώ στη διάρκεια του 1965.

Κρίνεται ήδη ότι, για πρώτη φορά, ένας Πάπας τόσο λεπτομερειακά και εξαντλητικά συγκρίνει και τεκμηριώνει με βάση τις υπάρχουσες αφηγήσεις στην Καινή Διαθήκη για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, μετά την απόφαση που έλαβε σχετικά ο Ρωμαίος Πόντιος Πιλάτος.

Χειροκροτούν τον ήρωα.......

Εκατοντάδες συνάδελφοί του αλλά και απλοί πολίτες βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Περιστερίου για να πουν το τελευταίο αντίο στον 23χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αδίστακτων κακοποιών.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σχημάτισαν πομπή και έφτασαν στον Αγιο Βασίλειο. Στην κηδεία δεν παρέστη κανένας πολιτικός εκτός του Κων/νου Μητσοτάκη και των κυρίων Πλεύρη και Γεωργιάδη οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από τους παρευρισκόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έγινε μετά από αίτημα της οικογένειας.
Στεφάνι έστειλαν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων, ενώ παρόντες ήταν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο δήμαρχος Περιστερίου.
Ενταση επικράτησε όταν κατά την έξοδο του αυτοκινήτου με την οικογένεια οι συγγενείς αντέδρασαν στην θεα των τηλεοπτικών συνεργείων.
Η σορός του άτυχου αστυνομικού οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ενω χιλιάδες κόσμου έψαλλε τον Εθνικό Υμνο।

Πηγή : www.newsit.gr

Παΐσιος: "Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε"...


Γέροντας Παΐσιος:

* "...θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν"
* "...ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες"...
* "...θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί..."


Σειρά από προφητείες μεγάλων γερόντων της Εκκλησίας, που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τις άκουγαν και γελούσαν. Σήμερα, όλα δείχνουν να είναι τόσο κοντά σε αυτές τις προρήσεις, που μερικοί μάλιστα λένε απερίφραστα πως "όποιος διαβάζει τις προφητείες είναι σαν να διαβάζει εφημερίδα"!!!
Διαβάζοντας τον πολύ καλό "Χασάπη", νιώθει κανείς πως ζούμε τα "γεγονότα", όπως έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος. Γεγονότα που θα αναδείξουν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Γεγονότα, τα οποία θα περάσουν από τη φωτιά και το αμόνι όλους μας, μέχρις ότου φανερωθεί η αλήθεια.
Τι να πιστέψει και τι να μην πιστέψει σήμερα ο Έλληνας από όλα αυτά; Τό μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί πλέον να αγνοήσει την πραγματικότητα... βλέποντας μία ανύπαρκτη κυβέρνηση να προσπαθεί μέσα από επικοινωνιακά κόλπα να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία. Μία παραμονή που μόνο ως βλαπτική μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού με επικοινωνιακές φούσκες το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να γκρεμίζεται και η αξιοπιστία της εν γένει πολιτικής και να "χτίζονται" τεράστια τείχη αποκρύπτοντας την οποιαδήποτε διέξοδο υπάρχει...

"Ασφυξία" στην αγορά – 30% Πάνω τα λουκέτα….

 
Κατά 30% έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες τα "λουκέτα", ο συνολικός τζίρος για το 2010 έχει υποστεί μία μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εργοδότες στο εμπόριο μειώθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 κατά 11%, οι αυτοαπασχολούμενοι σχεδόν κατά 4% και η κρίση φαίνεται ότι σαρώνει ακόμη και τα πολυκαταστήματα.


      Αυτά προκύπτουν από εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που βασίζονται στα δεδομένα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ.

    Όπως προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις των δεδομένων, ο συνολικός τζίρος των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου εκτός των καυσίμων το 2010, έφτασε περίπου τα 51 δισ. ευρώ, ενώ το 2008 έφτανε τα 57 δισ. ευρώ. Ο συνολικός τζίρος συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων από 65,9 δισ. ευρώ, υπολογίζεται ότι το 2010 κυμάνθηκε στα 58,5 δισ. ευρώ, δηλαδή έχει υποστεί μία μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ.

    Επιβεβαιώνεται, μάλιστα, κατά την ΕΣΕΕ ότι ο Έλληνας καταναλωτής, παρά το γεγονός ότι περιόρισε κατά πολύ τις μετακινήσεις του και μείωσε την κατανάλωση καυσίμων κατά 10% μέσα σε ένα χρόνο, εντούτοις ελέω Ε.Φ.Κ πλήρωσε 25% περισσότερα.

Πηγή : greekfinanceforum.com

ΝΗΣΤΕΙΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ......


Για μία ακόμη χρονιά και υπό τον απόηχο διαφόρων δυσάρεστων γεγονότων κοινωνικών, πνευματικών, οικονομικών, φτάσαμε στην μεγάλη πάλη, στον μεγάλο αγώνα που θα δώσει ο καθένας από εμάς όντας Χριστιανός, ήδη διανύουμε προς το τέλος της προετοιμασίας, δηλαδή του τριωδίου , και κοντεύουμε στις 7 Μαρτίου στην αρχή της νηστείας της 40 ήμερης και υψοποιού.
Το θέμα είναι ότι κάποιοι χριστιανοί (ευτυχώς λίγοι, αν και αυξάνονται εκείνοι που αγνοούν) δεν ξέρουν τι σημαίνει νηστεία, ποιά η ωφέλεια της , και τα αποτελέσματα της. Η εκκλησία, έχει ορίσει κάποιες νηστείες πάντα συνδυασμένες με μεγάλες εορτές, πχ Η 40 ήμερη των Χριστουγέννων, η 15 ήμερη της Παναγίας, και φυσικά η κορυφαία των νηστειών αυτή του Πάσχα. Επιδιώκοντας έτσι την κατάλληλη προετοιμασία και πνευματική ανάταση του αγωνιζομένου χριστιανού. Δυστυχώς υπάρχει ένα μεγάλο κακό, το άκρως αντίθετο, αντί της προετοιμασίας ,του ξεκινήματος αυτού της νηστείας και του πνευματικού αγώνα πολλοί επιθυμούν τις κραιπάλες, τη μέθη και τα διάφορα αισχρά που γίνονται στα κατατόπους ειδωλολατρικά και ψυχοκαταστροφικά καρναβάλια.(ένα γνωστό στους βορείους δήμους , που μάλιστα πραγματοποιείται στην αρχή της Νηστείας!! την καθαρά Δευτέρα) είναι τυχαίο , που αυτά γίνονται στην περίοδο αυτή; ας προβληματιστεί ο καθένας γιατί.

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί στην Αλβανία η τάση αλλαγής ιθαγένειας από αλβανική σε ελληνική

Σοβαρές παραβιάσεις στο θέμα της ιθαγένειας εντοπίζει ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ανωτάτου Αλβανικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Dato Spahiu, αποδεικνύοντας την ενόχληση που έχει προκαλέσει η βούληση χιλιάδων Αλβανών να αλλάξουν την ιθαγένεια τους από αλβανική σε ελληνική.
Συνολικά 4000 Αλβανοί έχουν πετύχει να αλλάξουν την ιθαγένεια τους από αλβανική σε ελληνική το τελευταίο διάστημα προκαλώντας την έντονη αντίδραση παραγόντων στην Αλβανία. Το γεγονός αυτό σχετίζεται με την πολύ αναμενόμενη απογραφή του πληθυσμού της χώρας η οποία θα πραγματοποιηθεί τελικά το Φθινόπωρο αντί για τον Απρίλιο που είχε προγραμματιστεί. Το ζητούμενο είναι εάν τελικά στην απογραφή αυτή θα υπάρξει ερώτηση στο ερωτηματολόγια αναφορικά με την εθνική τους προέλευση.
Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ η αναβολή της απογραφής θα δώσει χρόνο στο Συνταγματικό Δικαστήριο, προκειμένου να προβεί σε αλλαγές του νόμου για την αλλαγή της ιθαγένειας και να επιβεβαιώσει, τυχόν, πλαστογραφήσεις που έγιναν στα αρχεία μητρώων των απογραφομένων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διακήρυξη "απελευθερωτικού αγώνα" από τους Τσάμηδες! - Κρύπτες με οπλισμό τους στη Δυτική Ελλάδα

ImageΟ κακοποιοί τους δολοφονούν στο κέντρο της Αθήνας με τα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και οι Αλβανοί που έχουν μείνει στην "μητέρα πατρίδα", όπως οι εκδιωχθέντες συνεργάτες των Ναζί και των Ιταλών φασιστών από τη Νότιο Ήπειρο, οι Τσάμηδες, προχώρησαν σε επίσημη διακήρυξη της πρόθεσης επιστροφής τους "εν όπλοις" στη Νότιο Ήπειρο και σε κινήσεις δημιουργίας της "Μεγάλης Αλβανίας", ενώ ταυτόχρονα αποθηκεύουν οπλισμό σε κρύπτες στην Δυτική Ελλάδα. Επίσης, ζήτησαν επίσημα τη συνδρομή μεγάλου βρετανικού νομικού γραφείου για να διεκδικήσουν τις "περιουσίες που τους έκλεψε το ελληνικό κράτος μετά το τέλος του Β'Π.Π."!
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ υπάρχουν δεκάδες σημεία στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα στα οποία έχει αποθηκευτεί οπλισμός από Αλβανούς εξτρεμιστές του UCC ("Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς"): AK-47 Kαλάσνικοφ (στην κινέζικη έκδοση με ενσωματωμένη την ξιψολόγχη), πιστόλια, πυρομαχικά, χειροβομβίδες κλπ. Μία τέτοια κρύπτη ανακαλύφθηκε τυχαία πριν τρεις μήνες μέσα σε δάσος της περιοχής.
Ιδού οι δηλώσεις του προέδρου του αλβανικού «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας» (PDIU) Shpëtim Idrizi στις οπιοίες προέβη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Lajm: "Έχουμε προσλάβει μια βρετανική δικηγορική εταιρεία, η οποία είναι γνωστή στον τομέα του διεθνούς δικαίου, ώστε να επιλύσει με νόμιμο τρόπο το ζήτημα των Τσάμηδων. Σε λίγες ημέρες, μετά από την αρχική έρευνα, θα αποφασίσει ποια θα είναι τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουμε. Να καταφύγουμε, δηλαδή, στα Δικαστήρια και τι πρέπει να απαιτήσουμε. Δεν επιδιώκουμε μόνον την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων, αλλά να καθοριστεί τι ακριβώς συνέβη στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στη Νότιο Ήπειρο: τη γενοκτονία, δηλαδή, κατά των Τσάμηδων και την επιστροφή όλων των δικαιωμάτων στον αλβανικό πληθυσμό από την Ελλάδα. Δεν είναι τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο από τα δικαιώματα που ζητάει η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία»!

Φόροι-φωτιά στα ακίνητα – Αυξήσεις ως και 60% στις αντικειμενικές

- Ως και 10.000 το τετραγωνικό η αξία σε κάποιες περιοχές
- 11% θα αυξηθούν οι φόροι των ακινήτων
- Δείτε τις περιοχές

Αρκεί μονάχα το παράδειγμα του Ψυχικού για να καταλάβει κανείς το μέγεθος των αυξήσεων. Στη λεγόμενη ακριβή ζώνη της περιοχής η τιμή εκτινάχθηκε από τα 6.250 ευρώ στις 10.000! Αυτό σημαίνει άμεση και παράλληλη αύξηση των σχετικών φόρων για γονικές παροχές, μεταβιβάσεις και κληρονομιές από το δεύτερο 6μηνο του 2011.

Στελέχη της κτηματαγοράς λένε ότι το Ψυχικό αποκαλύπτει το... μπούσουλα της Κυβέρνησης για την αύξηση των αντικειμενικών ώστε να πλησιάσουν, αν όχι να φτάσουν τις αγοραίες τιμές.

Ήδη το επιτελείο συγκεντρώνει στοιχεία από... μεσιτικά γραφεία για να δει ποιες είναι οι τιμές της αγοράς ώστε να κάνει τις ανάλογες αυξήσεις, που φυσικά θα εκτινάξουν τα έξοδα για τους πολίτες.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ζ' ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΩΣ-ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΛΙΣΤΑ

Η Ζ' Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών καί Ιερών Μητροπόλεων γιά θέματα αιρέσεων καί παραθρησκείας (Αλίαρτος 20-26.9.1995) ασχολήθηκε μέ τίς ποικίλες πνευματικές καί κοσμοθεωριακές ομάδες καί τάσεις καθώς καί μέ τίς νεοφανείς αιρέσεις καί παραθρησκευτικές ομάδες. Υπογραμμίστηκε γιά άλλη μιά φορά ότι ο θρησκευτικός χάρτης στόν ευρύτερο ορθόδοξο χώρο απειλεrται όλο καί περισσότερο μέ αλλοίωση. Οι γνωστές θρησκείες καί οι ποικίλες αποκλίσεις τους δέν είναι πλέον κάτι τό απόμακρο. Ολες οι παραλλαγές τους αναπτύσσουν έντονη προσηλυτιστική δραστηριότητα μεταξύ τών Ορθοδόξων. Ακόμη καί ο κίνδυνος τού Ισλάμ, ιδιαίτερα ιδέες τού μυστικισμού τών Σούφι, συνιστούν απειλή τόσο γιά τούς Δυτικούς όσο καί γιά τούς Ορθοδόξους τής Ανατολής. Βουδιστές καί Ινδουϊστές ποικίλων αποχρώσεων απειλούν νά μολύνουν τό πνευματικό καί πολιτιστικό περιβάλλον τών Ορθοδόξων χωρών. Εξάλλου, ιδέες καί θρησκευτικές αντιλήψεις ξένες πρός τήν Ορθοδοξία απειλούν μέ αλλοίωση τήν Ορθόδοξη πίστη καί μέ διάβρωση τό Ορθόδοξο φρόνημα. Ως εκ τούτου, ιδιαιτέρως εκτιμήθηκε η επίπονη καί μακροχρόνια εργασία καί έρευνα των ενασχολουμένων μέ τό σκηνικό των αιρέσεων καί τής παραθρησκείας καί κρίθηκε αναγκαίο βάσει τών υπαρχόντων στοιχείων καί μαρτυριών νά καταρτιστεί κατάλογος πού περιλαμβάνει ομάδες καί τάσεις πού θεωρήθηκαν ασυμβίβαστες μέ τήν Ορθόδοξη πίστη. Ο κατάλογος αυτός καταρτίστηκε καί εγκρίθηκε ομόφωνα σέ ειδική συνεδρία υπό τήν προεδρία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών καί Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου από τήν Ζ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη τής Αλιάρτου. Δέν υποδηλώνει κανέναν συσχετισμό τών ομάδων αυτών, πού είναι μεταξύ τους, ως επί τό πλείστον, εντελώς άσχετες, δέν εκφράζει ουδεμία κοινωνική ή άλλη μείωση τών μελών τους, δέν υποδηλώνει μισαλλοδοξία ή διακρίσεις. Αντίθετα, αποτελεί καρπό ποιμαντικής φροντίδας γιά κάθε πολίτη, ο οποίος θά θελήσει νά ενταχθεί σέ μιά από τίς ομάδες αυτές, ώστε η επιλογή του νά είναι συνειδητή καί ελεύθερη. Αποδεικνύει, ακόμη, τήν αγάπη καί τήν στοργή των ποιμένων της Εκκλησίας, πού συνήλθαν στήν Αλίαρτο, πρός τούς αδελφούς εκείνους, οι οποίοι εντάχθησαν σ' αυτές τίς ομάδες, χωρίς νά έχουν τήν πρόθεση νά εγκαταλείψουν ή νά νοθεύσουν τό περιεχόμενο της πίστεώς τους καί τό Ορθόδοξο φρόνημά τους. Εάν οι νεοφανείς αιρέσεις καί παραθρησκευτικές ομάδες απεκάλυπταν τό αληθινό τους πρόσωπο καί δέν εμφανίζονταν μέ ποικίλα προσωπεία καί μέ τόν ισχυρισμό ότι συμβιβάζονται απόλυτα μέ τήν Ορθόδοξη πίστη, η όλη αυτή ερευνητική εργασία θά ήταν περιττή.

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις