Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Δεν έχουν ενεργό πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών οι Ιρανοί


Υπηρεσία πληροφοριών Ισραήλ: "Δεν έχουν ενεργό πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών οι Ιρανοί"
26-01-2011
Το Ιράν δεν εργάζεται αυτή τη στιγμή για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, αλλά, από τη στιγμή που θα το αποφασίσει, θα είναι σε θέση να παράξει ατομική βόμβα μέσα σε ένα ή δύο χρόνια, δήλωσε ο νέος επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του ισραηλινού στρατού, στρατηγός Αβίβ Κοτσάβι.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο στρατηγός ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας του Ισραήλ αργά χθες Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Κοτσάβι το ζήτημα είναι να ξέρουμε πόσος χρόνος απομένει μέχρις ότου οι ηγέτες του Ιράν αποφασίσουν να ξεκινήσουν τον εμπλουτισμό ουρανίου από 20% -όπως κάνουν σήμερα και είναι το επίπεδο για ειρηνική χρήση- σε ποσοστό 90%. Μόλις ληφθεί η απόφαση αυτή, θα χρειαστούν "ένα ή δύο χρόνια" για την κατασκευή μιας βόμβας, κι ένας επιπλέον χρόνος προτού το Ιράν μπορέσει να τοποθετήσει μια πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο, πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι είναι μικρή η πιθανότητα να αρχίσει άμεσα το Ιράν τον εμπλουτισμό σε ποσοστό 90%, επειδή κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ενίσχυση των οικονομικών κυρώσεων και πιθανώς και στρατιωτικά πλήγματα. Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν θέλει να μπει σ' αυτή τη δοκιμασία καθώς διανύει μια περίοδο “αστάθειας” και “θρησκευτικών εντάσεων”.

Με προεξάρχοντα τον απερχόμενο διευθυντή της Μοσάντ, Μέιρ Νταγκάν, αρκετοί υψηλόβαθμοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστήριξαν πρόσφατα ότι δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν πριν το 2015.

Το Ισραήλ, που είναι σύμφωνα με εμπειρογνώμονες η μοναδική πυρηνική δύναμη στην περιοχή, υποστηρίζει ότι ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα συνιστά απειλή για την ασφάλειά του -χωρίς να αποκλείει μια στρατιωτική επέμβαση προκειμένου να την εγγυηθεί- και στηρίζει τις αμερικανικές προσπάθειες για την αποτροπή απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη.
Πηγή : www.defencenet.gr

0 σχόλια:

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις