Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ.ΟΙ ΚΥΡΙΩΤΕΡΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΜΕΡΟΣ 3°

3. Οί χριστιανοί οφείλουν να μην έχουν διαμάχες ουτε να νιώθουν μνησικακία καί μίσος κατά των αδελφών τους, αλλά κι αν ακόμα παρεξηγηθούν μεταξύ τους, οφείλουν γρήγορα να συμφιλιωθούν.
Όποιος χριστιανός οργίζεται εναντίον του αδελφού του χωρίς εύλογη αφορμή, είναι υπόδικος στο τοπικό δικαστήριο. Καί οποίος πει τον αδελφό του «ρακά», δηλαδή «ανόητε», είναι υπόδικος στο ανώτατο δικαστήριο. Καί όποιος πει τον αδελφό του «βλάκα», αυτός θα καταδικαστεί στη φωτιά της κολάσεως (Ματθ. 5, 22).
"Αν πάς στην εκκλησία για να δώσεις κάποια προσφορά, καί έκεϊ θυμηθείς δτι ό αδελφός σου είναι λυπημένος μαζί σου, άφησε εκεί, μπροστά στην εκκλησία, την προσφορά σου, πήγαινε να συμφιλιωθείς πρώτα με τον αδελφό σου καί υστέρα έλα να προσφέρεις το δώρο σου (Ματθ. 5, 23-24).
Κοίταξε να συμφιλιωθείς γρήγορα με τον αδελφό σου με τον όποιο βρίσκεσαι σε αντιδικία, δσο ακόμα είστε στη στράτα της εδώ ζωής (Ματθ. 5, 25).
Όποιος νομίζει πώς μπορεί να είναι φιλόνικος, ας ξέρει πώς οϋτε εγώ οϋτε οί Εκκλησίες του Θεού έχουν τέτοια συνήθεια, δηλαδή να φιλονικούμε (Α' Κορ. 11, 16).
Ό δούλος του Θεου δεν πρέπει να φιλονικεί, αλλά πρέπει να είναι ήπιος απέναντι σε δλους, διδακτικός, άνεξίκακος (Β' Τιμ. 2, 24).
Ή δύση του ηλίου να μη σας βρίσκει ποτέ οργισμένους (Έ-φεσ. 4, 26).
Όποιος μισεί τον αδελφό του βρίσκεται στο σκοτάδι, καί πορεύεται μέσα στο σκοτάδι, καί πού πάει δεν ξέρει, γιατί το σκοτάδι έχει τυφλώσει τα μάτια του (Α' Ίω. 2, 11).
Καθένας πού μισεί τον αδελφό του είναι φονιάς. Καί ξέρετε πώς κανένας φονιάς δεν έχει συμμετοχή στην αιώνια ζωή (Α'Ίω. 3, 15).
ΠΗΓΗ : ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ
ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2006

0 σχόλια:

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις