Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Σύμφωνα με τον γγ του ΟΗΕ Α. Ντάουνερ - Υπάρχει διασύνδεση περιουσίας και εδάφους στο Κυπριακό

Υπάρχει διασύνδεση των κεφαλαίων του περιουσιακού και του εδαφικού και γίνονται συζητήσεις μέχρι ποιου σημείου είναι διατεθειμένη η τουρκοκυπριακή πλευρά να συζητήσει το εδαφικό με το περιουσιακό, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ.

"Αυτό το ζήτημα πρέπει να τύχει αντιμετώπισης για να μην συνεχίσει να είναι πρόβλημα, το οποίο βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας", δήλωσε ο κ. Ντάουνερ ύστερα από συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, εν όψει της σημερινής συνάντησης, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο κ. Ντάουνερ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια για τα διαμειφθέντα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο ο ίδιος ενημέρωσε για την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Αναφερόμενος στην συνάντηση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του Ντερβίς Ερογλου, την εκατοστή στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ τόνισε την ανάγκη διατήρησης της δυναμικής στις συνομιλίες.


"Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων πρέπει να εργασθούν στο θέμα της υπηκοότητας και τα Ηνωμένα Έθνη επιθυμούν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση τόσο στο θέμα αυτό όσο και στο περιουσιακό και το εδαφικό, για να μην παραμένουν σε εκκρεμότητα", είπε ο κ. Ντάουνερ.

Ερωτηθείς πώς θα γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών στο θέμα της υπηκοότητας, αφού η τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει ότι όλοι οι Τούρκοι έποικοι είναι πολίτες του ψευδοκράτους, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι συζήτησε το θέμα αυτό με τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια, καθώς και στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Ανέφερε ότι εναπόκειται στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να ξεκαθαρίσουν μεταξύ τους το θέμα των εποίκων, αλλά υπενθύμισε τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα στη Γενεύη, ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να βοηθήσουν εάν το επιθυμούν οι δύο πλευρές.

Ο κ. Ντάουνερ είπε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον κ. Ερογλου σε συνάντηση που θα προηγηθεί της συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις