Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Προεδρικό μήνυμα στην Άγκυρα για υπερπτήσεις και πυρηνικά

Διπλό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από την 114 Πτέρυγα Μάχης, την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο. Απευθυνόμενος στη γείτονα χώρα και δη, στην ηγεσία της, ο κ. Παπούλιας τόνισε πως «πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να μας πτοεί, δεν μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας ή πετώντας πάνω από τα νησιά μας, με τρόπους που δεν συνάδουν με τις διεθνείς συνθήκες».

«Παρά τα όσα υποσχέθηκε επανειλημμένα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και δεν πραγματοποίησε» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «είναι καλύτερα να περάσουμε σε μια περίοδο ομαλών σχέσεων καλής γειτονίας, που πάντοτε επιδιώξαμε -και εγώ ιδιαίτερα ως υπουργός Εξωτερικών το απέδειξα, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου με τον κ. Γιλμάζ».

«Δεν το κάνει και αυτό δεν το καταλαβαίνω. Κι αυτό δεν είναι προς όφελος κανενός -και ιδιαίτερα της Τουρκίας-, όταν μάλιστα σκέφτεται ότι θέλει να προχωρήσει η ενταξιακή της διαδικασία» προσέθεσε επίσης.


Και συνέχισε ο Πρόεδρος: «Επίσης, με την ευκαιρία αυτή -και αυτό το συζητούσαμε και με τον υπουργό (τον κ. Βενιζέλο)- θέλω να πω ότι είναι ακατανόητο αυτή την στιγμή, όταν έχουμε αυτή την καταστροφή που έχει συγκλονίσει όλους μας στην Ιαπωνία με τους πυρηνικούς της αντιδραστήρες, η Τουρκία να θέλει να χτίσει σε σεισμογενή περιοχή το δικό της πυρηνικό αντιδραστήρα. Και αυτό βέβαια μας ενδιαφέρει, γιατί είναι απέναντι από τη Ρόδο. Πρέπει ο κ. Ερντογάν να το σκεφτεί πολλές φορές, γιατί οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να παρέμβουν, για να μην έχουμε μια καταστροφή που θα είναι στην αυλή μας, στο κατώφλι μας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ραγδαίες εξελίξεις σε σχέση με τη Λιβύη, μετά το χθεσινό Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Η Ελλάδα, όπως έχει υποχρέωση, θα σεβαστεί απολύτως και θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή του Συμβουλίου Ασφαλείας. Θα κινηθούμε μέσα στο πλαίσιο των διεθνών και περιφερειακών υποχρεώσεών μας. Θα κινηθούμε συνεπώς μέσα στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι δυνάμεις μας είναι ούτως ή άλλως παρούσες στην περιοχή, για να υποστηρίξουν ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, εδώ και πάρα πολλές μέρες» εξήγησε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ : protothema.gr

0 σχόλια:

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις