Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ρωσική εκκλησία: Δεν αναγνωρίζει εσωτερικά σύνορα στην Κύπρο


Ρωσική εκκλησία: Δεν αναγνωρίζει εσωτερικά σύνορα στην Κύπρο

Δεν αναγνωρίζει εσωτερικά σύνορα στην Κύπρο και θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην ανεύρεση λύσης για την επανένωση του νησιού. Πρόκειται για την επίσημη θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως τη διατύπωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, μετά το γεύμα στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο ΙΙ. Ο Πατριάρχης τόνισε ότι, η θέση και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη.
«Οσάκις χρειαστήκαμε την Εκκλησία της Ρωσίας μας βοήθησε με τους άρχοντες εδώ της πολιτείας. Και δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω και το Ρώσο πρόεδρο για την αγάπη, την εκτίμηση και την υπομονή, που είχε χθες, που συζητούσαμε περίπου μια ολόκληρη ώρα μαζί του», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.
Απευθυνόμενος στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε ότι «πάντοτε η κυβέρνηση της Ρωσίας υποστήριξε την κυβέρνηση και το λαό της Κύπρου», γι’ αυτό και «η αποτυχία των ανόσιων σχεδίων για τη διάλυση της Δημοκρατίας μας οφείλεται και στη δική σας συμπαράσταση».
Ο Πατριάρχης Κύριλλος συνεχάρη για άλλη μια φορά όσους τιμήθηκαν εφέτος με το βραβείο του Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τον οποίον και κάλεσε να ευλογήσουν μαζί τα λάβαρα και τις σημαίες των κοζάκικων στρατιωτικών μονάδων, που αναβιώνουν δραστήρια στη σύγχρονη Ρωσία.

Πηγή : newsn.wordpress.com

0 σχόλια:

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις