Στείλτε το άρθρο που επιθυμείτε να δημοσιέυσετε στην διέυθυνση αλληλογραφίας - gareggys.blog@gmail.com
Ευχαριστούμε
Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κάιρο: Τραυμάτισαν έλληνες δημοσιογράφους.


Κάιρο: Τραυμάτισαν έλληνες δημοσιογράφους
Δεν διατρέχουν κίνδυνο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2011 13:21
Δύο έλληνες δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση στη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώνονται από χθες το βράδυ και συνεχίζονται σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για έναν φωτορεπόρτερ και έναν δημοσιογράφο που, αν και τραυματισμένοι, δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Ο φωτορεπόρτερ συνεργάζεται με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και ο δημοσιογράφος εργάζεται στην εφημερίδα της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Ο φωτορεπόρτερ του «Βήματος», Γιώργος Μουτάφης, δέχθηκε επίθεση χθες το βράδυ και, όπως δήλωσε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA 99,5, είναι ελαφρά τραυματισμένος.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας του, περιέγραψε τις δραματικές εικόνες που είδε μέσα στα κρατητήρια, όπου και ο ιδιος κρατήθηκε, καθώς και εικόνες από τους δρόμους του Καΐρου, όπου συνεχίζονται οι ταραχές.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Πέτρος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε από μεγάλη ομάδα φιλοκυβερνητικών, που κρατούσαν ρόπαλα και λοστούς.

Ο Π. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι οι αρχές τους αφαίρεσαν τα διαβατήρια και περιμένουν παρέμβαση από την ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο.

Τελικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου επέστρεψε στο ξενοδοχείο του σήμερα το μεσημέρι, συνοδεία οχήματος της ελληνικής πρεσβείας, όπως μετέφερε ο ανταποκριτής της ΝΕΤ Πάνος Χαρίτος.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων κυνηγήθηκαν από ομάδες οπαδών του Μουμπάρακ και άλλοι έλληνες εκπρόσωποι του Τύπου, όπως ο φωτορεπόρτερ του Reuters Γιάννης Μπεχράκης, ο οποίος δεν τραυματίστηκε

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι αναφορές για επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ στην Αίγυπτο, που καλύπτουν τα γεγονότα για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Πηγή : www.tanea.gr

0 σχόλια:

Μετάφραση

Καλωσορίσατε…

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα». Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας

Αρχειοθήκη Ιστολογίου

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διέυθυνσης - gareggys.blog@gmail.com

Επισκέψεις